VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Uppdatering James 1,5 mån

James utvecklas i snabb fart. Han växer fortare än vad Chloéy gjorde och han lär sig snabbt. Han gav mig sitt första leende i vaket tillstånd när han var 2-3 veckor gammal. Chloéys första leende tog betydligt längre tid (två månader ungefär) och jag väntade så länge på att få ett utav henne kommer jag ihåg (HÄR kan ni läsa om det). James har t.o.m försökt skratta. Det går inte så bra men jag tycker det är häftigt att han ens har börjat försöka från att han var lite över en månad gammal.

Magen går det både bra och dåligt med nu. Han har börjat bajsa oftare vilket är skönt så vi slipper oroa oss över det. Hans magknip verkar dock göra mer ont och han skriker rakt ut från ingenstans. Det finns inte så mycket vi kan göra än att trösta när det blir så. I förebyggande syfte kan vi massera men det hjälper mest för stunden. Vi ger honom magdroppar och jag vet inte vilken av dem som hjälper honom. ”Minifom” dropparna som ska ges inför varje måltid är så bökiga för jag går inte upp mitt i natten för att ge honom dem. Jag ger honom under dagtid och någon gång missar jag att ge för det är så enkelt att ta fram bröstet när han är hungrig, det är inte lika enkelt att gå till kylskåpet, hämta dropparna och klämma ut tio stycken på en sked för att ge honom medans hans strävar emot.

På grund av magknipen sover James sisådär. Vi vet aldrig när han sover en längre stund för smärtorna kommer när som helst. Vissa nätter är jobbiga när han inte kan komma till ro, då ligger han och fäktas och rör sig långa stunder innan han somnar igen efter att han har ammat. Som tur är så väcker han inte Chloéy för hon vaknar inte så enkelt.

Nästa vecka är det BVC kontroll och då är vår sköterska tillbaka från semestern. Jag ska fråga och be om råd angående hans magont och att han släpper bröstet när han ammar alltför ofta. Vi ska även ha ”mamma samtal” hon och jag så det är ett längre besök så Chloéy stannar hemma med Anton som är ledig. Det ser jag fram emot för det är skönt att gå igenom förlossning, graviditet och första tiden hemma så att man kan bearbeta det i huvudet samt prata med en person utanför familjen.

Hoppas er dag blir en bra dag
Kram

IMG_1519 IMG_1552


Kommentarer


  1. Alice 18 augusti, 2016 on 21:06 Svara

    sv: hej! det är företag som kontaktar mig angående sammarbeten. 🙂 man behöver ett visst antal följare för att företag ska vilja samarbeta! så det är nog bara att kämpa på med bloggen och hoppas att någon hör av sig! kram

  2. Malin 18 augusti, 2016 on 20:12 Svara

    Hej! Hittade din blogg via ”Gravida med BF 2016” Tror jag det var! Måste bara säga att min son som är 6 veckor gammal har exakt samma problem med magen som din verkar ha! Har just börjat med Sempers magdroppar, samt bytt till Holistic d-droppar… Miniform sa mitt Bvc oftast inte fungerar..? Det här är mitt första barn och det känns såå jobbigt att inte kunna ta bort magontet från honom! Han vaknar också ofta på nätterna och är ledsen och kämpar för att få ut gaser! Bajsar gör han rätt mycket men just gaser verkar vara besvärligt att få ut för honom.
    Märker du någon effekt alls av Miniform? Är det Semperdroppar du ger annars också?

    /Malin

    • MammaOchPappablogg 18 augusti, 2016 on 21:01 Svara

      Hej! Vad roligt att du hittade hit ?
      Ja min son har problem med magen som din och vi ger honom både sempers magdroppar samt minifom fortfarande. Han bajsade var 14:e dag förut, sedan en gång i veckan och när vi hade gett båda sorters droppar ett tag så har han nu börjat bajsa varje dag! Superskönt men han har fortfarande magknip som din. Det är jobbigt att se dem ha så ont men det finns inte så mkt att göra mer än att ge dropparna och jag vill tipsa dig om att massera flera gånger per dag, det hjälper för min son för stunden för han får ut endel gaser då. Det som fungerar bäst är när vi tar upp benen mot magen om du vet vad jag menar?? Att massera med olja är också effektivt men du kanske inte vet så många rörelser? Jag lärde mig det när jag gick på babymassage med min dotter. Kolla nätet annars!

      Mitt bvc sa att jag skulle ta Minifom direkt, prova det också det är lätt värt att testa. Dem ska ta sönder gaserna ju och din har mer problem med gaser än bajsandet. Jag vet inte vilka droppar som har hjälpt min son med magen men vi ger båda tills det har blivit ännu bättre. Det ger ingen effekt försen man har gett dem i flera dagar heller.

      Lycka till!?

      • Malin 19 augusti, 2016 on 10:51 Svara

        Okej, ja bajs är det ingen brist på här, nästan varje blöjbyte och så även på natten har det varit! Dock se n jag började med Semperdropparna har han slutat bajsa på natten konstigt nog! Han bajsar faktiskt mindre sen jag började med dom men varje dag fortfarande ändå. Men magknipet är ändå kvar :/
        Jo upp med benen gör jag ofta på han, det fungerar toppen! 🙂 Kanske måste kolla upp det där med massage också då!

        Hmm okej konstigt på min Bvc sa hon att Miniform sägs inte ha någon direkt verkan :s Men kanske måste testa det ändå också då! 🙂

        Lycka till själv med din gosse! 🙂

        • MammaOchPappablogg 19 augusti, 2016 on 15:54 Svara

          Det kan nog vara skönt för din gosse att inte bajsa hela tiden för det skapar ju gaser det också 🙂

          Ja testa minifom, vissa älskar dem!

          Kram 🙂

          • Malin 19 augusti, 2016 on 23:02

            Så är det nog! 🙂 ska absolut testa, hoppas det fungerar! Tack för tipsen! 🙂

            Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna