VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När jag tog graviditetstesten 2014 vs 2015

När vi försökte få mig gravid i slutet av 2014 så var detta det allra första testet jag gjorde!

141229

Vi började försöka i okt/nov 2014 och jag kommer ihåg besvikelsen jag kände när jag fick min mens i slutet av november månad. Jag hade så många förhoppningar och tankar. I december tänkte jag knappt på att vi försökte göra barn så i slutet av månaden ”kom jag på” att min mens faktiskt var sen. Jag hade varit gravid under julafton som jag hade ”planerat” att jag skulle men vi var ovetandes. Jag tog testet när vi kom hem en morgon efter julfirandena hos min familj i Stockholm. Jag steg upp lite tidigare än Anton, jag hade sovit dåligt hela natten. Jag var super nervös och jätteglad innan jag visste svaret på stickan. När ”YES+” kom fram var det overkligt. Jag blev jätteglad!

Jag visste inte hur jag skulle berätta för Anton så jag sa inget utan lämnade testet synligt inne på toaletten. Vid frukost en kvart senare ungefär så trodde jag att han hade sett testet när han var på toaletten men det hade han inte. Vi satt och åt och det var jätte spänt för min del eftersom jag trodde att han visste och var ledsen över att han inte sa något. Tillslut frågade han mig om jag hade tagit testet och jag svarade ja. Han frågade vad det stod men jag sa att det fick han kolla själv. Han gick till toan igen och kom tillbaka med ett leende på läpparna och var nog både glad och nervös han också. Totalt missförstånd men det slutade bra ändå!

———————————–

2:a gången jag fick veta att jag var gravid.
Det hände i oktober. Chloéy föddes 22:a juli 2015, jag fick tillbaka mensen  månaden
efter och blev gravid med stor förvåning i oktober.

20151026

Vi började ha samlag några veckor efter förlossningen. Vi använde inga preventivmedel, vi tänkte att vi kunde tajma in det när mina ägg inte var mottagliga. Så fel vi hade.

Jag undrade varför jag inte hade fått min mens omkring den 25:e oktober 2015. Eftersom det var så nära inpå förlossningen fortfarande så hade jag inga tankar på att jag kunde vara gravid, eller jag ville inte tänka på den möjligheten riktigt ännu. Det gick flera dagar över tiden och jag inbillade mig att mensen var oregelbunden. Tillslut så kunde jag inte hålla mina tankar i styr och tänkte ”om” tankar hela dagarna. Jag var jättenervös och orolig. Dels för hur det skulle gå för oss om jag var gravid (jag visste att jag inte ville göra abort om det vore så). Jag var även orolig över Antons reaktion. Jag tänkte hålla det för mig själv och gå och köpa testet men jag berättade för Anton att min mens var sen. Det var mer ett skoj och jag skrattade (kanske mer av oro än för att det var roligt) när jag berättade att det fanns en möjlighet till att jag var gravid igen. Anton var väldigt neutral, inte glad, ledsen eller sur. Han ville bara veta hur det låg till, sen skulle han reagera. Vi köpte testet snabbt därefter för att jag skulle ta det första bästa morgon.

Jag sov ännu sämre den här natten inför testet än när jag tog testet den första graviditeten. Jag vaknade tidigt vid fyra tiden på morgonen och kunde inte somna om och bestämde mig för att ta testet då. Jag blev chockad när jag såg pluset. Jag kände mig som ett känslomoln, jag visste inte vad jag skulle känna men jag fick fram ett leende. Herregud så hemskt kunde det inte vara att jag var gravid igen?! Jag kunde inte hålla mig för Anton. Jag gick in i sovrummet där han och Chloéy sov, tände lampan och sa att jag hade tagit testet. Han verkade ointresserad och väldigt trött men han vaknade till när jag sa att jag var gravid igen! Chockade somnade vi båda om igen och i flera veckor därefter pratade vi för och nackdelar med att få ett barn så tätt inpå, och så himla oplanerat.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna