VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Samtalet på Aurora

Det känns så mycket bättre nu efter att ha pratat med en barnmorska på Auroramottagningen. Vi gick igenom förra förlossningen, min upplevelse samt det som var skrivet av barnmorskan under förlossningen. Jag fick till och med en rundtur på förlossningsavdelningen som jag knappt kom ihåg hur den såg ut. Jag var i en dimma sist känns det som, så många minnesluckor.

2016-04-04_20.30.25

Barnmorskan jag pratade med tyckte också att min nio timmars (långa) förlossning med Chloéy var snabb för en förstföderska. Det är bara jag och Anton som tyckte det var en lång förlossning haha!

I min journal fanns det anteckningar som bekräftade att epiduralbedövningen jag fick inte hade någon verkan på mig. Dem var ändå inne och ökade på dosen men det hände inget. Jag fick även den för sent, jag skulle behövt den tidigare.

Jag fick bekräftat att en förlossning där man blir igångsatt med dropp gör ondare än en naturlig födsel, precis som jag har trott. Det känns skönt att veta för om jag kommer igång själv nu så blir smärtan inte lika olidlig.

Vi pratade mest om smärtlindring så nu har jag allt klart för mig hur jag vill ha det och vad som var dåligt förra gången. Anton och jag ska gå igenom det noga för han är min talesperson som förra gången. Det går inte prata och vara närvarande när man är inne i värkarbetet, jag lämnar all fokus på smärtan och behandling av den.

Jag har suttit och skrivit mitt förlossningsbrev ikväll som ni ska få höra snart. Tydligen så tar dem mina papper mer på allvar för att jag har varit på Aurora. Det känns skönt så jag slipper tjata.

Det viktigaste härnäst är att Anton och jag går igenom våra tankar i lugn och ro så det inte blir missförstånd. Förra gången gick det utmärkt trots att ingen av oss hade hunnit läsa eller prata tillräckligt om själva förlossningen. Men den här gången känns det bra om vi båda är förberedda och vet vad vi vill.

Kram!

2016-04-04_20.31.55


Kommentarer


  1. Emma-Lou 7 april, 2016 on 14:36 Svara

    Grattis till graviditeten 🙂 Vad skönt att du går hos en aurora. Jag gick via specialistmottagningen hos Anima-teamet på Huddinge sjukhus, det är ett specialteam utvecklade för att hantera såna som varit med om överjävliga förlossningar eller som är rädda inför. Jag for väldigt illa med barn nummer två å förlorade cirka 4 liter blod, bröt svanskotan och kunde inte gå på några månader. Men det var skönt att få den hjälpen och att jag fick styra förlossningen själv. Fick bestämma om jag ville ha snitt eller föda vaginalt, riktigt bra 🙂

    9 timmar är inte mycket för en förstagångsföderska. I snitt tar det 20 timmar att föda barn, så med nummer två brukar det också gå fortare 🙂 Oftast iaf. Jag födde äldsta under 13 h, tvåan på 3,5 h och trean under 2,5 h 🙂 Vaginalt alla tre gånger.

    Lycka till!

    • mammaochpappablogg 17 april, 2016 on 08:22 Svara

      Hej! Tack så mycket! Låter som en hemsk förlossning. Hur lyckades svanskotan gå av? :/ skönt att du också fick hjälp och födde normalt efteråt ändå 🙂 jag är beredd på en snabb förlossning denna gången 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna