VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inget samlag-läkarens råd

Jag har tjatat på min barnmorska att hon ska kolla upp om jag behöver tänka på något för att förhindra en tidig födsel den här graviditeten. Hon har äntligen pratat med en läkare och hans råd var att jag inte ska ha samlag efter graviditetsvecka 28! Lite oväntat råd men det kan tydligen reta livmodern. Man vet inte varför vattnet gick tidigt förra gången och ett bättre råd har jag inte fått.

Jag stör mig inte alls på att jag inte bör ha samlag för det är inte skönt nu ändå haha. Som jag tidigare berättat sitter min livmoder långt ner, längre ner än vad den brukar så det tar emot för livmodertappen är i vägen. Det är på grund av att kroppen inte hann återställa sig efter den senaste förlossningen, jag blev ju gravid igen några månader efter.

Mitt järnvärde kan jag inte göra mycket mer åt i nuläget. Äta järnberikad kost och tabletter. Nästa besök på Mvc är om tre veckor så barnmorskan sa att vi kollar värdet då igen och så får vi se hur vi ska gå tillväga beroende på om värdet har blivit bättre eller ej.

Bild från förra veckan

2016-03-27_22.37.27


Kommentarer


  1. Vivi 30 mars, 2016 on 22:27 Svara

    Privat fråga kanske men hade ni haft samlag kvällen när vattnet gick för tidigt? Mitt vatten gick ju också 7 veckor för tidigt. Har skrivit till dig innan. Vi hade haft det den kvällen och de var inte långt efter som vattnet gick. Tog upp de på efterkontrollen och då sa hon nej då. Men har själv tänkt mycket på de efteråt. Kan tänka mig att de är mycket tankar och känslor nu när du är gravid igen. Önskar dig stort lycka till och grattis.

    • mammaochpappablogg 31 mars, 2016 on 10:39 Svara

      Hej! Jag kan svara på privata frågor:) jag tänkte tanken idag och försökte komma ihåg om vi hade det men nej det hade vi faktiskt inte. Men jag kommer inte ihåg om vi hade på dagen eller dagen innan… Kan mycket väl ha varit den orsaken annars. Vi får se om det händer igen den här gången men det kan inte bero på samlag nu iaf 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna