VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MVC besök v.24 Frågor & svar

Idag var vi på MVC och pratade med barnmorskan. Dem tog mina värden och blodsockret såg bra ut men järnvärdet låg på 108 och 110 är normalt så jag ska börja äta järntabletter. Jag vill inte bli hård i magen så jag ska börja med att ta dem varannan dag. Mitt blodtryck var bra, 110/60, lågt som alltid. Jag väger 77 kg. Förra besöket vägde jag 73 tror jag.

Vi lyssnade på bebisens hjärtljud som lät jättebra. Livmodern mättes till 25 centimeter lång. Nästa besök är redan om två veckor men det känns skönt att komma lite tätare nu när jag har gått mer än hälften av tiden.

Jag hade en massa frågor den här gången som jag fick svar på:

Kommer det bli fler ultraljud?
-Nej inte som det ser ut nu men barnmorskan ska prata med en läkare om det behövs i och med att Chloéy kom tidigt.

Får vi besöka förlossningsavdelningen?
-Nej, det får man inte här i Växjö.

Ska jag tänka på något speciellt den här gången som kan förhindra en tidig vattenavgång?
-Inte som hon kan komma på men ska prata med läkaren om det också. Vi vet ju inte vad anledningen var förra gången så vi utgår ifrån att det går normalt till den här gången!

När får jag tid på Aurora mottagningen (där man pratar om förlossningsrädslor). Vi har försökt kontakta dem flera gånger men inte lyckats komma någonvart.
-Hon har ”legat på dem” och tydligen så hade vi fått en tid 22:e februari men vi har inte fått något utskick på varken brev eller sms som man alltid får. Konstigt. Hon ska kolla upp det personligen med dem så det kan bli av.

Hur många personer får man ha närvarande på förlossningen förutom partnern? Min mamma kommer förmodligen vara med.
-Det är lite olika. En person till utöver partnern absolut, sedan så kan den personen få byta av med någon annan men i huvudsak ska det inte vara för mycket spring.

Jag har haft svamp/klåda flera gånger, ofta i samband med samlag, känner även obehag för att livmodertappen sitter långt ner, vad beror det på?
-Torra slemhinnor. Smörj med olja. Eftersom den här graviditeten är så tätt inpå den förra så har inte kroppen hunnit återställa sig helt så därför kan livmodern sitta lite längre ner och skapa obehag.

20160309_120120 20160309_120102


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna