VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chloéy äter allt hon får

Chloéys basföda är fortfarande ersättning. Vi har testat med välling men det vill hon inte ha så vi fortsätter med det märket vi har som heter NAN sensitive och just nu använder vi nummer 2. Dem har mat upp till ”nummer 4” så vi behöver inte börja med välling eftersom det inte fungerar.

Det första hon fick smaka utöver ersättning var gröt från Semper. Den tycker hon är jättegod nu. Vi har fortfarande kvar förpackningen som är från 4 månader så hon blir inte jättemätt på det men vi uppgraderar till nästa sort när hon har ätit upp den vi har.

 Ersättning Chloéy 20160210_090202

Jag har berättat lite om vad hon har ätit förut så det kanske blir lite repetition.
Jag började med att göra egen morotspuré till henne och sedan katrinplommonpuré för att hon blir hård i magen. Efter det har jag gjort päronpuré och nästa gång ska jag göra puré av ärtor 🙂 Hon har fått mosad potatis, mosad banan samt misslyckad mangopuré som hon tyckte var alldeles för sött haha. Vi har nyligen börjat ge henne bröd dränkt i mjölk så hon enkelt kan svälja och det slinker ner lika lätt som allt annat. Vi fick råd av BVC sist att ge henne små rånbitar också.

Jag har börjat doppa fingret i min egen mat när det är fritt från salt. Hon är så nyfiken på allt så det går knappt sitta och äta framför henne om hon inte får smaka eller får en egen portion.

Päronpurén är dem frysta hjärtfigurerna på bilden nedan och i burken bredvid är katrinplommonpurén.

20160210_090338 20160210_090434

Det är väl bara en tidsfråga innan vi kan börja mixa vanlig mat vi själva äter (utan salt). Jag vill göra det mesta på egen hand för då vet jag mer exakt vad som är i maten men jag kommer ändå köpa burkar med mat i affären eftersom det är smidigt när man är iväg och så. Jag gör så mycket jag har lust och ork till, resten kan vi köpa. Saken är den att det inte alls är svårt att göra dem här puréerna och det tar inte så lång tid så därför är det värt att testa om ni inte redan gjort det 🙂

20151217_100651 20151217_100715


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna