VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Min amning med Chloéy är över

Jag har inte ammat Chloéy på tre dagar nu och jag har bestämt mig för att det är slutammat! Det var inte roligt för varken mig eller Chloéy, vi bråkade mest varje gång vi försökte, båda två. Hon blev sur för att hon inte fick någon mat eftersom hon hade problem med att suga och jag blev frustrerad för att hon inte hade tålamod nog att lära sig.

I början var det mycket fokus på hennes hälsa. Hon skulle gå upp i vikt och växa och sonden skulle bort. Det var svårt att hinna med att amma mitt i allt men jag försökte. När sonden togs bort och hon var piggare så blev ändå amningen inte bättre. Jag önskar det hade fungerat för jag ville amma henne men det har inte varit lätt. Jag är nöjd med mitt beslut. Med nästa barn kanske det går bättre, om inte de barnet också bli för tidigt fött.

Det är ändå rätt coolt att det kommer mjölk från brösten. Jag kände mig som en mjölkande kossa ett par gånger men människan är också ett djur så det är inte så konstigt egentligen. Jag smakade aldrig mjölken, det gjorde Anton och den var inte god fick jag höra. Tur att Chloéy inte är lika kräsen haha.

Jag har inte mer att säga idag, jag är väldigt trött …

Kram kram

Första amningsförsöket direkt efter hon kom ut!

Första amningsförsöket direkt efter hon kom ut!

Amning medans hon låg i solbädden

Amning medans hon låg i solbädden

20150816_124336 IMG_3004


Kommentarer


  1. Lina och Toloue 10 november, 2015 on 10:53 Svara

    Hej,
    Vi är två legitimerade sjuksköterskor som läser till distriktssköterska på karolinska institutet. Vi ska skriva vår magisteruppsats om orsaker till varför mammor slutar amma och har granska olika bloggar. Vi vill gärna använda oss av informationen du har skrivit i din blogg som rör ämnet och undrar om vi kan få din godkännande? Självklart kommer informationen som vi använder från din blogg inte kunna spåras tillbaka till dig, allt hanteras anonymt. Vi är otroligt tacksamma för snabb svar!

    Med vänliga hälsningar
    Lina & Toloue

    • mammaochpappablogg 10 november, 2015 on 10:57 Svara

      Hej! Det får ni jättegärna göra. Jag behöver inte vara anonym om det hjälper er ännu mer. Lycka till!
      Julia

      • lina & Toloue 16 november, 2015 on 10:28 Svara

        Tack va snällt!

  2. D Diana 26 september, 2015 on 20:39 Svara

    Åh känner igen det där, när man försöker och håller på, det tar så galet mycket energi att man inte känner att det är värt det längre, det tar mer än vad det ger. 🙁 Tyvärr. Huvudsaken är att hon går upp i vikt och mår bra, att ni båda mår bra. 😀
    Trevlig lördagkväll 🙂

    • mammaochpappablogg 26 september, 2015 on 22:56 Svara

      Ja det är det som är huvudsaken 🙂 tack så mycket, detsamma 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna