Välkommen till mammaochpappablogg! Grundare för bloggen är jag, Julia och min sambo Anton som är med på ett vänster. Tillsammans har vi två fantastiskt jobbiga, gnälliga, skrikiga men också helt underbara barn. Chloéy och James heter dem och det är 11 månader emellan dem. Helt oplanerat och vardagen är därav inte alltid lätt och det får ni bl.a. läsa om i våra inlägg. Vi är totalt ärliga och håller inte tillbaka. Om ni följer oss kommer ni få inblick i hur ett verkligt familjeliv ser ut! KONTAKT OCH SAMARBETEN: julia_sandberg94@hotmail.com

Annons

Sökt in till utbildningar

I morse tog vi ett stort kliv framåt i våra liv, tror vi iallafall haha! Jag är fortfarande lite osäker men för Anton blir det skitbra. Vi har alltså sökt in till universitetet här i Växjö till hösten 2017.

Anton var inne på att söka till Programvaruteknik från början och det var då han försökte plugga till matte D som det heter i gamla betygsystemet. Kursen var svår och han klarade inte det nationella provet. Han kunde gjort om provet men valde att inte göra det. På grund av dem valen fick han upp ögonen för en annan utbildning – civilekonom! Det tror jag stenhårt på för det är en mer varierande utbildning. Programvaruteknik inriktar sig bara på programmering och då sitter man mycket vid en dator men som Anton själv har sagt så gillar han att träffa människor så att studera till civilekonom låter väldigt klokt. Han behöver inte plugga till någon kurs för att söka in dit men han är på gränsen betygsmässigt så nu håller vi alla tummar och tår. Hoppas hoppas hoppas!

Jag då, vad ska jag bli? Jag vet fortfarande inte riktigt… Jag är rädd för att påbörja något jag inte vill avsluta. När jag ger mig in på något ger jag 100% men det är inte så kul att göra det om man inte tycker om det man håller på med, förstår ni? Jag har lite mer på spel jämfört med människor som inte har barn också. Vi har barn och vi måste få allt att gå runt så varken Anton eller jag kan latcha runt, vi måste tänka igenom våra val noggrant. Jag har velat fram och tillbaka länge och när jag äntligen trodde att jag visste vad jag skulle studera så ändrade jag mig. Vad är meningen med mitt liv? Om jag bara visste…

Jag har sökt 2 program ändå och de heter ”Personal och arbetsliv” samt ”Enterprising and business development”. PA linjen  är inte lika bred men när jag ser till kursinnehållet så låter det mer intressant. Jag tycker arbetsrätt låter roligt (jag tycker om lagar osv). EBD handlar mycket om företag, hur man startar eget, hur ett företag fungerar från botten till toppen. Jag tycker båda är väldigt intressanta och en kombination av dem skulle passa mig bäst. Jag funderade på att ta kurser från det ena programmet under sommarperioderna för att läsa till det jag tycker är intressant men alla kurser är inte öppna då. Istället kan jag söka dem när jag har fått examen i ett av programmen men då måste jag ju studera minst en termin extra. Har ni några råd eller tips?

Det finns ett program jag skulle tacka ja till vilken dag som helst i veckan och det är Juristprogrammet. Nackdelen är att vi måste flytta för att jag ska kunna studera det samtidigt som jag måste plugga upp några ämnen för att kunna komma in på det. Ska jag vänta tills jag har en chans att komma in eller strunta i det eftersom det är en lång process?!

Jag tycker inte det hjälper så mycket att tala med studievägledarna för alla säger olika saker om programmen så hur ska jag då veta vad jag vill göra?

Om jag inte börjar studera måste jag fortsätta arbeta och då är det väldigt viktigt för mig att hitta ett nytt jobb där jag får arbeta dagtid och på en tjänst som är omkring 100%.

Vi är väldigt trötta här hemma efter en lång dag utomhus på vift efter behövliga ting. När vi kom hem slog James i sitt tandkött på översidan med nappen rakt ner i golvet så han börjar blöda massa. Utöver det var han redan trött och hungrig stackarn men nu sover han gott. Hoppas såret har läkt tills imorgon. Sov gott, kram!

20170323_170019

20170323_170017

20170323_170018

Annons

James 9 månader

Goddag!

Jag tänker uppdatera er med information angående James utveckling nu när han nyligen blev 9 månader gammal. Vi har dock inte varit på BVC besök för vägning och mätning, det ska vi när han blir 10 månader i april men jag kan kort och gott säga att han växer!

Vi jämför James framsteg med vad Chloéy gjorde i samma ålder för att kunna ha någon form av uppfattning vad som kan komma härnäst men vi är fullt förstående om att de inte kommer göra allting i samma ålder. Än så länge tycker jag ändå att James har lärt sig nya saker i exakt samma ordning som Chloéy. Först att kunna le, sedan härma miner för att senare säga mamma och pappa när vi står framför och säger samma ord 100 gånger. Efter det lärde han sig krypa, sedan stå mot möbler och nu går han längsmed alla möbler men det allra senaste är att James har släppt taget om möblerna och står helt själv!!! Allt detta har han gjort i samma ordning som Chloéy, den enda skillnaden är att barnen har gjort sakerna i olika åldrar. Som ni vet var James väldigt tidig med att börja ställa sig upp (därav använde vi gåhjälm på honom), då var han 7 månader. Nu är han 9 månader och har redan börjat släppa taget när han själv inte märker av det t.ex. när han håller i en leksak. När han kommer på sig själv sätter han sig snabbt ner haha! Jag blir pirrig av att berätta vad som kommer härnäst. Åtminstone vad som förmodligen kommer härnäst och vad Chloéy gjorde efter hon hade börjat stå själv. LÄRA SIG GÅ! Det mina vänner är nästa steg. Ska han redan lära sig gå tänker jag? Samtidigt som det skulle vara jättekul vill jag att han ska vänta lite för han är bara 9 månader… Min lilla bebis. Det kommer nog dröja flera veckor innan vi ser de första stegen för han har ju bara för några dagar sedan börjat stå upp utan stöd.

Förutom att James kan stå själv så har han två tänder och vi misstänker några till på G för han dregglar och biter på alla leksaker han kommer över. Samtidigt har han faktiskt varit i en jobbig fas med mycket gnäll och skrik och det enda som lugnar är att komma upp i famnen. Det känns som att han har förstått att han kan utnyttja sitt skrik på det viset, precis som Chloéy gör för att få uppmärksamhet. Det fungerar ju!

James äter gröt, burkmat, frukt, bröd och annat smått och gott men ersättningen ger vi också för att komplettera andra måltider men vissa gånger för att det är smidigt att ge när vi är iväg eller sitter i bilen och så. Han tycker inte om vår hemlagade mat lika mycket så han äter mest spaghetti och köttfärssås på burk. Han kan smaka lite från oss och det fungerar faktiskt bra! Majskrokar kan han trycka i sig hur många som helst.

En till sak han precis har lärt sig som jag kom på nu är att klappa händerna! Vi har övat i två veckor ganska intensivt och nu klappar han så att det blir ett läte. Fingrarna är inte raklånga när han gör det ännu men han förstår grejen och det är jättebra. Vi sitter ibland och sjunger sånger hela familjen så nu kan han äntligen klappa med, det tycker Chloéy är jättekul hon också och hon slipper hjälpa honom att klappa nu haha.

Det var min uppdatering om James och är ni inte nöjda så kan ni fråga i kommentarsfältet :) ha en toppen måndag, kram! 

2017-03-27_12.35.52 2017-03-27_12.37.09

Annons

Lunchdejt!

Tycker ni också det känns jobbigt att ställa klockan fram och tillbaka vid sommar och vintertid? Det tycker vi för barnen vaknar som de brukar så vi får inte mer eller mindre sömn. Det svåra är att ställa om barnen på morgonen ”trodde vi” men Chloéy hade svårare att komma till ro nu på kvällen men nu äntligen sover hon.

Idag hade vi en lunch planerad med en jobb-kompis till Anton och hennes familj. De har ett barn som är lite yngre än James och till sommaren kommer de nog kunna leka ihop ordentligt :) Vi hade jätte trevligt och barnen tycker om när det kommer andra barn på besök så de kan agera lekkamrater. Vi bjöd på lasagne och chokladpudding :)

Imorse gjorde jag lite träningsövningar för att komma igång lite. Jag har inte så stor lust att träna egentligen men jag gör övningar lite då och då för att känna efter vad jag vill. Jag vill inte påstå att jag blev särskilt mycket piggare efter passet för hela kroppen slappnade av och jag blev helt slö… I slutändan är det ändå värt ett par timmars trötthet för när jag väl är igång så gör träningen mig piggare och jag sover mycket bättre! Det finns bara fördelar med att träna enligt mig, bara man tränar rätt och i den mängd som känns bra för sin egen kropp. Jag känner inte att jag har orkat fokusera på träningen efter jag började jobba igen och det är helt okej men samtidigt försöker jag få in den rutinen så småningom för att inte tappa för mycket.

Efter våra lunchgäster hade åkt hann vi leka utomhus i solen en bra stund vilket definitivt gav mig energi. Jag blir inte annat än glad av skönt väder, det är inte för kallt eller för varmt utan helt lagom haha! Det är sällan det är lagom varm eller kallt men någon gång om året! Chloéy älskar att gå ut och får hon bestämma vill hon vara ute hela dagarna, oavsett vilket väder det är. Men någon måtta får det vara, vi måste ju äta och göra annat.

Hoppas ni har haft en bra helg, jag tänker uppdatera med ny information angående James utveckling imorgon så kika in då igen. Kram så länge <3

20170326_170751

20170326_170758

20170326_172818

20170326_172840

20170326_172933

Annons

Nu börjar alla skaffa barn

Anton och jag var tidiga med att skaffa barn i vår umgängeskrets om man ens kan kalla det för umgängeskrets. Nåväl, vi har faktiskt kompisar även fast det är några FÅ kvar efter valen vi har gjort i våra liv som bland annat att få barn i 20/21 års ålder. Jag blev gravid när jag var 20 år gammal och då kände vi ingen som var gravid eller fick barn i samma veva. Nu börjar situationen ändras och flera vi känner eller ”har känt” förut har fått barn nyligen eller kommer få barn snart.

Det är jättekul att få det livet gemensamt för så blir det automatiskt så fort barnet är fött och för oss tjejer är det ett stort samtalsämne om just graviditeten. Det är så himla speciellt och jag blir så extalterad när någon jag känner ska få barn för jag minns så väl hur spännande det var när Chloéy låg i magen och allting var nytt. Första gången är faktiskt mer speciell, är det bara jag som tycker så? Det har ingenting att göra med att det barnet är mer speciellt utan det är just känslan av att allting som händer, händer för första gången. Jag kan bli avundsjuk på de som känner så nu för jag skulle vilja uppleva det igen men samtidigt så vill jag inte det för det är en tuff period och det är svårt att hela tiden vara ovetandes men även fast man inte har erfarenhet av att vara förälder så är man den bästa föräldern för sitt eget/för sina egna barn. Oftast är det föräldrarna som själva känner på sig och vet om när barnet inte mår bra för det finns ett speciellt band sinsemellan som ingen annan mer än vi som är föräldrar till barnet/barnen kommer kunna tränga sig igenom eller förstå. Det kan vara svårt och jobbigt att stå på sig angående vissa saker men att just stå fast vid det man själv tror på tror jag är väldigt viktigt för det ska ju kännas bra för en själv, inte för alla andra.

Som förstagångsmamma hade jag många frågor om allt nytt som hände. Varje fas i graviditeten, om allt som hade med förlossningen att göra samt om alla faser vi har gått igenom med barnen för första gången. Även fast vi har två barn så finns det ändå olika faser, eller det kanske är så att barnen beter sig olika i de olika faserna? På grund av det så har vi ändå många frågor så även fast man har ett eller tio barn kan man behöva lite hjälp.

Att få ”rätt svar” på sina frågor är inte enkelt för det finns så många rätt och fel. Alla man frågar svarar dessutom olika för det som känns rätt för någon känns fel för en annan. Då måste man känna efter vad som känns bäst för sig själv och barnet, det är det enda rätta sättet enligt mig! För när jag har gott samvete och det känns rätt så känner jag mig som den bästa föräldern och då är barnen oftast nöjda!

Idag har jag jobbat lite extra och ikväll har vi ingenting planerat än så länge men med det fins vädret räcker det med att bara vara ute och leka med barnen. Ha det toppen hörni, kram! 

20170323123336

Annons

Sippy Cup

Nu är den här hemma hos oss! Välkommen hit Sippy Cup, du kära drickmugg som Chloéy kommer få stor användning för.

20170323215632

Det är i samarbete med Twistshake som jag har äran att visa er den här produkten och testa den. Här har ni bra info om muggen:

Sippy Cup finns i två storlekar, 8+ och 12+ (månader)

Den finns i 10 olika färger 

Den har ett mixernät som söndrar eventuell frukt och ger smak på drycken i pipmuggen

Sist men inte minst så finns den bara i begränsad upplaga så se till att beställa hem en du också!

Jag har som vanligt min rabattkod för er som vill få 20% rabatt på Twistshake’s sortiment. Ni anger bara koden ”julsaaaan20” i kassan.

Det finns även en YouTube video på kanalen ”mammaochpappablogg” där jag visar upp våra produkter från Twistshake och i samma video öppnar jag Sippy Cup muggen för första gången! Klicka HÄR för att titta!

Kram på er

20170323215702

20170323215728

annons