Välkommen till mammaochpappablogg! Grundare för bloggen är jag, Julia och min sambo Anton som är med på ett vänster. Tillsammans har vi två fantastiskt jobbiga, gnälliga, skrikiga men också helt underbara barn. Chloéy och James heter dem och det är 11 månader emellan dem. Helt oplanerat och vardagen är därav inte alltid lätt och det får ni bl.a. läsa om i våra inlägg. Vi är totalt ärliga och håller inte tillbaka. Om ni följer oss kommer ni få inblick i hur ett verkligt familjeliv ser ut! KONTAKT OCH SAMARBETEN: julia_sandberg94@hotmail.com

Annons

7 månader gammal James

Jag sitter på tåget till Stockholm med James sovandes bredvid mig i en stol som egentligen är för liten för honom. Benen hänger utanför men han sussar så gott så. För en stund sedan slog det mig att han är 7 månader gammal idag. Jag har verkligen noll koll känns det som. Det är inget att fira, det gör inte vi iallafall men det känns ändå speciellt. När Chloéy blev en månad äldre fram tills hon blev 1 år så var det alltid en speciell dag. Det blir en minnesdag och jag får flashbacks från förlossningen och den första tiden. Det är alltid mysigt att tänka på dem stunderna <3

Jag har tyvärr ingen uppdatering på hur lång James är i dagsläget eller vad han väger för det var över en månad sedan vi var på BVC och jag minns inte. Jag kan direkt säga att han nästan är lika lång som Chloéy. Utvecklingsmässigt så har han kommit långt. Han säger inte så mycket, han sa pappa ofta för ett tag sedan men nu babblar han bara om ingenting. För ett par dagar sedan lärde han sig att krypa!!! Innan dess har han stått i krypposition men han förstod inte hur han skulle göra med händerna. Nu har det släppt och han vinglar fram haha. Han har lärt sig sitta jätte stadigt så vi behöver inte ha en massa kuddar runtomkring (bara när han är extra vinglig och trött). James gillar att stå upp och vi tror att han snart kommer stå lutad mot soffan för han är riktigt stark.

Matmässigt så äter han en portion gröt varje dag. Äntligen har jag fått in den rutinen. Jag matar både honom, Chloéy och mig själv ibland och det är inte lätt. Ni kan ju tänka er hur det ser ut. Tre olika bestick i tre olika munnar. Någon nyser med gröt i munnen, en annan vill ha mer, och den sista välter ut allt på golvet. Utöver gröt har vi provat olika puréer. Mango, banan, potatis, majs m.m.

James är en väldigt nöjd kille när blöjan är bytt, magen är full och hjärnan utvilad. Då klagar han nästan aldrig. Vissa dagar vill han vara nära längre stunder som vilket barn som helst men han är oftast enkel att tas med. Han har ju en storasyster som underhåller honom stundvis. Resten av tiden tittar han på när hon gör hyss.

Vi hörs snart igen, trevlig fredag :)

received_1305249846202074

Annons

Kroppskomplex efter förlossning

Det är väldigt vanligt med kropps komplex efter graviditet och förlossning tror jag. Kroppen förändrats mycket när en kvinna blir gravid och det tar längre tid att komma tillbaka till normalstorlek än vad det tar att växa och bli höggravid. Det finns de kvinnorna som blir slanka samma vecka som de har förlöst sitt barn. De har tur. Sedan finns det vi andra kvinnor som måste träna hårt och anstränga oss väldigt mycket för att kroppen ska bli normal igen. Jag är en av dem och nu är det 7 månader sedan jag födde James och jag har gått ner 20 kg. Det var mitt mål efter förlossningen och nu när jag har gått ner 20 kg så vill jag komma i ännu bättre form för det vet jag att jag kan. Jag älskar att ha mål framför mig som är realistiska att nå. Vikten är inte så betydelsefull för mig. Det som betyder mest är att jag trivs med mig själv när jag tittar in i spegeln hemma. Jag har insett att jag inte kommer se ut som jag gjorde innan jag hade några barn men jag kan förändra vissa saker.

Det jag fokuserar på är mage, lår, rumpa och bröst. De behöver ändra form. Tyvärr är det svårt att träna upp brösten så dem blir stora och fina haha. En vacker dag efter jag hade slutat amma James så försvann mina bröst. Jag väntar fortfarande på att de ska komma tillbaka haha! Min rumpa blev platt efter två graviditeter på raken. Den jobbar jag hårt med… Låren har minskat i omfång med tiden och jag ska fortsätta som jag gör nu. Jag kan berätta mer om min träning i ett annat inlägg samt ge er en uppdatering om måtten samt bilder på hur jag ser ut, det var mer än 1 månad sedan jag visade er nu.

Än så länge får ni nöja er med min nya YouTube video om just kroppskomplex. Där berättar jag mer detaljerat hur jag har känt och vad jag känner om min kropp idag. Klicka på länken nedanför så kommer ni dit. Glöm inte följa min YouTube kanal ”mammaochpappablogg” och ”gilla” mina videos. KRAM!

Kroppskomplex

20170117124706

Annons

Den är ute

Spjälsängen är ute! Jippieeee ?!?!?! Det har gått bra att låta Chloéy byta säng. Hon har sovit i sin nya säng i en vecka och det har verkligen inte varit några konstigheter. Visst hon trillade ur sängen en gång och råkade krypa UNDER den så när Anton kom inte för att bädda om henne hittade han först inte henne haha! Sådant måste nästan hända för att barnen ska förstå att det inte är spjälar vid sidorna. I förr går när hon skulle sova middag var hon inte på humör. Jag bäddade om henne två gånger men hon klev upp. När Chloéy vill komma ut från sitt rum så knackar hon inifrån gullig som hon är och efter att hon hade stigit upp andra gången så väntade jag lite med att gå in. Sedan blev det tyst. Efter 1,5 timme vaknade hon skrikandes och väldigt förvirrad. Jag öppnade dörren till hennes rum och då hade hon sovit på sin matta. Lilla stumpan. Anton berättade tidigt igår morse att hon hade trillat ur sängen igen. Det var inget jag märkte klockan ett på natten men han var uppe då och tröstade henne.

Om två veckor börjar jag jobba igen. Då ska Anton vara hemma med barnen ända fram till augusti månad då han förhoppningsvis börjar studera. Jag blir mer stressad ju mer det närmar sig men det är väl bara nyttigt. Jag är som en zombie när jag är hemma med barnen så när jag kommer tillbaka till arbetslivet ska jag nog piggna till. Jag ser fram emot det för det mesta men det är läskigt att bara tänka tanken ibland. Jag är så van vid att vara mamma och ENDAST en mamma. Det har varit mitt arbete i nästan två år. Ne jag måste verkligen ruska upp mig och tänka att det kommer göra nytta för oss allihopa. Det är bra för Anton att vara hemma med barnen och det är bra för barnen att vänja sig vid att deras pappa tar hand om dem och det är bra för mig att växa upp ytterligare och försöka skapa mig en karriär på något vis. Om ni har bra tips är det mycket välkommet. Ni som har barn vet hur jag känner.

Allting löser sig i slutändan, kram på det <3

(Den här bilden är tagen för ett par månader sedan och då hade hon bygeln i stolen. Nu använder vi inte den om det inte är i nödfall typ när hon klättrar upp på bordet när vi ska äta haha. Vår stora tjej!)

20161101153251

Annons

Sockersugen

Eller inte? Ibland äter jag sötsaker bara för att jag kan fastän jag inte vill, det gör säkert många av er också! I eftermiddags var jag hungrig, jag hade inte ätit lunch men barnen hade såklart fått mat som alltid. Jag åt upp en av mina nedfrysta kakor som var doppad i choklad. Det blev min lunch. De kakorna är väldigt goda, tur jag kan baka, eller inte… det får mig att äta mer. Efter kakan hade smält så var jag småhungrig tills Anton kom hem vid fyra tiden. Jag höll hungern borta genom att äta Dumle. Inte en bra idé men jag orkade inte göra mat till mig själv. Barnen hade skrikit på mig länge och när de äntligen sov ville jag inte spendera den ynka tiden på att stå vid spisen!

Ikväll började träningspassen som jag gick på innan jul. SUPERKUL! Jag har nu kört slut på mig under ett pass med styrka och kondition. Jag är tillbaka på noll kan vi säga för nu är Dumle-bitarna och kakan borta! Jag kommer sota för det dem nästkommande dagarna för då kommer jag dras med träningsvärk. Det kommer vara extrem värk också för att det var uppehåll under jul och nyår i tre veckors tid.

Även fast jag unnar mig när jag inte borde eller när jag faktiskt inte vill (konstigt nog) så är det helt okej för MIG om jag samtidigt rör på mig. Jag vill röra på mig och hålla styrkan i mina muskler stabil samtidigt som min kondition inte blir alltför dålig. Jag är helt okej med det livet. För som en tjej sa som jag känner så är det ingen mening att leva hälsosamt om man inte unnar sig. Jag lever precis så! Vad vore livet utan choklad liksom?

Kram och god natt kära vänner <3

förlåt om jag gör några av er sugna nu 😉

5

Annons

Preventivmedel för män

Jag låg i sängen och skrev ett argt inlägg om preventivmedel och män för några veckor sedan. När inlägget var färdigt så kom jag på att jag inte hade kollat upp fakta om hur det faktiskt ligger till. Det är ju pinsamt att skriva om ett problem som egentligen inte finns så jag kollade upp saken och såhär är det:

Det finns preventivmedel för män. Jag hade ingen aning men nu vet jag och därför ska inte mitt inlägg handla om varför det inte finns preventivmedel för män. Det ska handla om varför läkemedelsföretagen inte köper in medlen hit till Sverige och till andra länder!!!

Det finns alltså både p-piller och p-stavar för män men intresset kring dessa är för litet för att det ska lanseras. Forskare har tagit fram ett fungerande p-piller till män och de bara väntar på att vi ska köpa dem. Till och med världsorganisationen WHO har skapat preventivmedel men läkemedelsbranschen vill inte lansera dem.

Båda medlen har testats på män i fyra olika kontinenter och de fungerar. Männen blir tillfälligt infertila när de använder sig utav p-piller eller p-stav men inga direkta biverkningar har framkommit. Några klagade över att det kan ta 3-9 månader för männen att bli fertila igen men det är likadant för kvinnor. Vi får en hel drös med förändringar i vår kropp när vi tar dessa preparat och enligt en forskare vid namn Ronald Swerdloff så får män färre biverkningar

Jag fick förstorade cystor vid en av mina äggstockar som svullnade och gjorde väldigt ont när jag tog en viss sorts piller. Därför blev jag tvungen att byta preventivmedel men jag har fortfarande inte hittat ett som passar mig och min kropp. Jag är inte mig själv och det märker både jag och min omgivning. Sedan jag började med preventivmedel efter mina två graviditeter och förlossningar har jag bara haft problem. Jag fattar inte hur jag orkade leva såhär i tonåren. Jag är en riktig bitch för det mesta. Jag är superkänslig. Jag är dubbelt så arg när jag är arg. Jag mår illa för ofta. Jag har menstruation alltför länge. Jag får finnar. Jag har olust. Jag kan göra listan så lång men vad gör det för skillnad? Jag kommer ändå få ta de förbannade pillren och hoppas på att någon faktiskt lanserar p-piller och p-stavar för män. Jag har testat det mesta men det har varit för många komplikationer med samtliga. Måste vi kvinnor behöva krångla med p-piller, minipiller, p-stavar, p-ringar och allt vad det heter? Låt männen ta tabletter som gör dem till hormonella MONSTER ett par veckor i månaden. För varför ska vi få ta den hårda smällen? Räcker det inte med att vi menstruerar och föder barn?!

Nu när jag vet om att forskare har tagit fram preventivmedel för män så gör det mig ännu mer förbannad när läkemedelsföretagen hävdar att det inte finns något intresse för de flesta männen att ta dem. Vad är det för dålig bortförklaring? Jag gissar på att det är just MÄN som har tagit beslutet att inte köpa in medlen. Det kan inte bara vara jag som är trött på att ha ansvaret för att inte bli gravid och på att få eländiga biverkningar. Ett annat motargument är att bara för ”de flesta” männen inte vill så betyder inte det att INGEN VILL eller kan tänkas ta dem. Det finns ju män som gärna skulle avlasta sin kvinna med besvären hon har och det finns män som verkligen är villiga att testa så låt dem göra det!

Om vi skulle få in p-piller och p-stavar så skulle vi kvinnor kunna ställa oss emot mycket enklare och kräva att våra män köper sina egna preventivmedel. Vi kan strejka! För vad är det för struntsnack att det är kvinnors uppgift att hålla sig skyddade? Det är lika stort ansvar för männen och om jag ska vara helt ärlig så är det fan männen som borde tagit preventivmedel från allra första början. Det är männen som har spermierna, alltså de eventuella barnen som blir till inuti kvinnan. Tänk alla de kvinnor som blir våldtagna runt om i världen och som inte använder något preventivmedel. Det är inte precis så att våldtäktsmännen frågar om kvinnorna tar p-piller och de har ju inte omtanke nog att sätta på sig en kondom… Apropå kondom så är det, det enda preventivmedlet som finns tillgängligt för män i världen. Det är inte populärt i alla hushåll och av min syn på saken används den inte flitigt nog. Stor eloge till er män och killar som tar ert ansvar och använder kondom, även till er som utan protest kan tänka er att använda p-piller eller p-stav om det lanseras i framtiden. Vi behöver fler som slår näven i bordet, särskilt män för det är ni som kan påverka detta mest eftersom det hänger på hur stor efterfrågan är. Stå upp och våga säga vad ni tycker.

VI BEHÖVER VERKLIGEN PREVENTIVMEDEL FÖR MÄN – för jämställdhetens skull

annons