VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bortskämd och hemmablind. Paradiset utanför dörren…

image

Bortskämd och hemmablind! 

 

Godmorgon! Måndag, ny vecka nya möjligheter! Klyschigt men sant!

Idag vaknade jag och kände mig ÄNNU piggare. Jag känner hur livet sakta men säkert börjar återkomma. Energin börjar komma tillbaka. Idag börjar dessutom mamma-veckan! INGENTING slår den känslan! ❤️

Många vet det sedan tidigare, men för dig som är ny här inne kan jag berätta att jag är född Östgöte och uppvuxen i Vadstena.

Tror du att jag uppskattade denna vackra, charmiga, lilla stad? närheten till Vättern. Alla vackra gränder, k-märkta gamla byggnader, klosterkyrkan, rö-tornet, kullerstensgatorna, rådhuset, och den vackra strandpromenaden och vallgraven kring Vadstena Slott? Nej. inte förrän nu, en sisådär 15år senare. NU saknar jag just DET.

Jag har bott på Öland undermåliga år. Tror du att jag uppskattade havet, Ölandsbron, alvaret, trollskogen, naturen, alla vackra stenmurar och väderkvarnar. Nej, inte direkt. NU som först förstod jag tjusningen med det.

Nu bor vi i Sigtuna. En otroligt vacker liten stad norr om Stockholm (Jag skulle snarare säga by, men det är nog inget så uppskattat här)

Sigtuna är också väldigt charmigt, vackert och barnvänligt.  Vackra gränder och kullersten även här. Det påminner mycket om både Vadstena & Gotland vilket gör att jag känner mig ”hemma” här.

Att bo 2 min från denna underbara strandpromenad som är lika vacker årens runt med olika charm beroende på årstid. Sommaren är helt fantastisk. känslan av att bara ta med handoken för att gå ner och ta ett morgondopp. Hösten är så vacker att den förgyller köparturerna maximalt. Nu på vintern. Bara isen blir liiite tjockare så ska jag och Lilleman åka skridskor och dricka varm choklad här nere. DET är vardagslyx det!

Nu ska jag bli bättre på att uppskatta paradiset som jag faktiskt har precis utanför min dörr… Hur har du det du bor? VART i landet bor du. Jag skulle verkligen bli JÄTTE glad om du ville berätta det =) Du kan vara anonym när du kommenterar om du vill. 

ibland behöver man bara stanna upp, titta sig omkring och faktisk uppskatta det man har i sin vardag som man lätt tar för givet. Jag ska verkligen förlika bli bättre på det! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

Nu min vän ska jag sätta mig och jobba. Administrativt. Boka in PT kunder. Lite bokföring, några blogg-jobb, en intervju  och en låååååång to-do-list. När man varit sjuk i TRE veckor så halkar man långt efter. MEN, ingen stress. En sak i taget. Önskar dig en toppen dag!

Kraaaam / My Martens 

PS: Senare idag kommer i samarbete med Bobby ett super erbjudande på min vän Bobby’s Superhair =) Håll utkik! 


Kommentarer


  1. GC 16 januari, 2017 on 09:27 Svara

    Jag bor i Göteborg och har gjort så hela livet. Efter mina semestrar på olika håll tycker jag alltid att här är bäst då jag kommer hem. Tror aldrig jag flyttar härifrån. Så som du bor nu är ju perfekt, så kul att se dina fina bilder. Skönt att du börjar bli bättre och att det är din mammavecka ❤

    • My 16 januari, 2017 on 14:07 Svara

      Tack snälla du! Ahhhh Göteborg! Jag ÄLSKAR Göteborg! Jag b ödde där varannan helg som liten (hos min pappa) Sen flyttade min mormor dig och min moster bor där. Så tidigare har jag varit väldigt mycket i Göteborg! Det är så vackert… En storstad men ändå mer ”personlig” =) Kram på dig!

  2. j 16 januari, 2017 on 09:33 Svara

    Godmorgon My!
    Skönt å höra att du är på bättringsvägen.
    Ja, det är ju så att när man halkat efter i ”to do listan” så springer jobben tyvärr inte ifrån en..de finns kvar, bara å hugga i! Ibland önskar jag att det kunde komma fram en god fe som med sitt trollspö fixade till allt som jag inte hunnit..
    Hur jag bor? Väldigt naturskönt i ett hus med skogen nästan inpå knuten, åkrar runt huset, grannar lagom långt borta, hehe.. Ser väldigt mycket älg, rådjur, olika fågelarter.
    Stod öga mot öga med ett lodjur en gång! Jag klev ut på balkongen och där satt den i det höga gräset ute på åkern, i typ 2 sekunder, sen sprang den iväg som en ”oljad blixt”. Jag tröttnar nog aldrig att se på naturens skiftningar från min balkong, här vill jag bo så länge jag lever, vill man träffa folk så är det bara att sätta sig i bilen och åka till stan.
    Ha nu en jättebra mammavecka My, hälsningar!

    • My 16 januari, 2017 on 14:02 Svara

      Men GUD vad mysigt att ha den typ av natur precis utanför dörren! =) vad häftig! Att stå öga mot öga med ett Lodjur skulle jag tycka var lite skräckblandad förtjusning =) Riktigt häftigt! Skönt att höra att d trivs så bra. Det är få förunnat att verkligen känna sig ”hemma” =) Tack snälla du, detsamma till dig =) Kram

  3. Ella 16 januari, 2017 on 10:56 Svara

    Fina bilder!
    Jag bor i Rättvik i dalarna? Tar typ 8min att gå till Siljan för mig ,mysigt bo nära vatten.
    Ha en fin dag!? -5 & sol här , så får bli en promenad?

    • My 16 januari, 2017 on 14:01 Svara

      Har man en gång bott vid vatten så tror jag att man har svårt att vänja sig av vid det… Eller rätar sagt, JAG istället för ”men” =) hehe! Njut av fint väder och promenad! Kram

  4. Helene 16 januari, 2017 on 11:30 Svara

    Efter att ha bott i stan i många år flyttade jag och min man ut till landet för två år sedan.
    Och vi njuter av varje sekund när i är hemma. Vi har havet som granne så bättre blir det inte:-) jobbar i stan och när jag kommer hem och kliver av bussen infinner sig ett skönt lugn…KRAM

    • My 16 januari, 2017 on 14:00 Svara

      Det låter underbart =) Det bästa av två världar =) Kram

  5. Annelie 16 januari, 2017 on 14:56 Svara

    Hej My!
    Jag bor på ljuvliga, underbara Öland.
    Men just nu saknar jag min favoritbutik som allra mest i tulpantider.
    Kram

    • My 16 januari, 2017 on 15:12 Svara

      Åhhhhh! Jag saknar både Öland och butiken! Personalen och kunderna. Farbror Lothar och Tezz. Usch nu rinner tårarna igen. Vissa dagar är jag bara SÅ känslig gällande detta. MEN, det hör väl bearbetningen till OM jag bara kunde fått erhålla min butik <3 Kraaaam

      • annelie 16 januari, 2017 on 17:22 Svara

        Oj, det var inte min mening att göra dig ledsen. Öland finns kvar och vem vet vad framtiden bär med sig. Var sak har sin tid. På tal om Lothar, jag minns den där unga tjejen som sålde blommor utanför verkstaden. Kram

        • My 16 januari, 2017 on 18:34 Svara

          ❤️❤️❤️?? Jag menade inte att du gjorde mig ledsen.. Det är situationen i sig ? Kram

  6. Majsan 16 januari, 2017 on 16:30 Svara

    När ska du ta hem Tezz?

  7. karin 16 januari, 2017 on 18:31 Svara

    Vad vackra bilder jättefina ha det bra.

    • My 16 januari, 2017 on 18:33 Svara

      Tack 🙂 Detsamma… Kram

  8. Maria 16 januari, 2017 on 20:04 Svara

    Ja, det är lätt att bli hemmablind. Lustigt, jag har haft samma utsikter som du fast i annan ordning ; uppvuxen utanför Sigtuna, startade mitt vuxna yrkesliv i Mönsterås och bor nu utanför Vadstena:) Så det är nice att se dina sigtunabilder. Vadstena försöker jag njuta av så ofta jag kan och Öland blir det varje sommar. Njut av din ”stad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *