VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HUSMORSTIPS önskas?! Hjääääälp!

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

image image image

Hej fina! Hur mår du? Vad glad jag är för din omtanke <3

Har inte kunnat sova inatt. Magen värker och jag har väldigt ont. Men det beror nog på att magen inte ”kommit igång” än. Så det är säkert ingen fara med det… Bara lite jobbigt såklart! Smärta ÄR jobbigt!

Jag har sovit under förmiddagen istället, Så känner mig lite nyvaken nu.  Jag pratade med sjukhuset för en stund sedan, med en sköterska på min avdelning. Hon var jätte trevlig och tillmötesgående. Det är ju såklart jätte svårt för henne att göra en bedömning därifrån via telefonen. Men jag skulle avvakta tills senare och se om smärtan blir värre och om magen kommer igång.

 Jag MÅSTE få igång magen så att smärtan försvinner! Annars måste jag åka in igen! 

Så nu behöver jag din hjälp!  Har du några tips på HUR jag ska få igång magen? Något bra HUSMORSTIPS på hur man ska komma igång efter operationen?

 Jag rör på mig. Promenerar runt och försöker få igång tarmarna. Dricker flytande och äter knäckebröd. (Fiberrikt) 

Annars känner jag mig piggare. Men smärtan är SVINjobbig! Och enligt min teori så hänger det ihop med att magen inte kommit igång! (Hoppas jag)

Jag vill verkligen inte åka in ikväll, vill inte fira 12-slaget på sjukhus! Vill vara hemma i MIN säng ??

Jag har duschat, tvättat håret och skrubbat bort ”sjukhus lukten” SÅ skönt!

Jag tycker att färgen börjar komma tillbaka i ansiktet.

image

Igår var min väninna Marie-Therese och hälsade på. Hon hat skämt bort mig med blommor och choklad <3 image image

Kom igen nu… Ge mig dina tips! Please??????

Kram /My Martens


Kommentarer


  1. Malin 31 december, 2016 on 15:06 Svara

    Testa ät något icke fiberrikt. Fibrer kan stoppa magen ibland. Torkade plommon är också bra!

  2. Jenny 31 december, 2016 on 15:08 Svara

    Vill du få igång magen igen så ät fiberrik mat, så att magen får jobba. Broccoli, äpple, bröd med fibrer osv.
    Undvik sådant som stoppar upp tex blåbärssoppa som jag såg tidigare att du druckit. Drick mycket vatten.
    Googla så hittar du tips och trix 🙂
    Hoppas du snart mår bättre och att nyåret blir lugnt och skönt, kram.

    • katarina 31 december, 2016 on 17:36 Svara

      neeej inte efter op! magen orkar inte det

  3. Jessica 31 december, 2016 on 15:11 Svara

    Hej My!
    Jag har gjort ett antal titthål+ öppen buk pga cystor, endo livmoder mm även galla.
    Det är skit-svårt att få igång magen efter op. Bla av morfinet. Äter du fortfarande oxycontin så är risken att bli nödig inte så stor. Du kan pröva en microlax för att få loss proppen. Men om det inte kommer nåt så avvakta annars kan slemhinnan bli irreterad och blöda=mer problem. Så bästa tipset alltså är att toffla på när du orkar och dricka vanligt vatten. Detta kommer nog ta någon vecka så tåladmod är det viktigaste.
    Gissar att det stretar i buken när du rör dig? Läkning pågår och kroppen bestämmer takten. Håll dig lugn i kropp och knopp 🙂 kram från gammelgäddan

    • Jessica 31 december, 2016 on 15:30 Svara

      Men gud glömde det bästa tipset 😉
      Är ju även skit-expert 😉
      Fotpall om du har en sån till barnet tex.
      Ställ fotpall framför toan och ha gärna sko med lite klack. Fötter på pall så du kommer i huk-läge på toan så hjälper tyngdlagen till vid toabesöket. Är ju nästan helt omöjligt att ta i efter buk-op. Tarmarna är ju lite i chock efter ingrepp och stannar av även av det. Du ska försöka ha samma position som när du gör ett marklyft enklast förklarat till en PT , ha, ha 😉 Lycka till <3
      (Har gjort 6 buk-op)

  4. Lotte 31 december, 2016 on 15:14 Svara

    Åh, tyvärr har jag inga husmorstips men efter förlossningen fick man ju laktolos eller vad det heter? Kunde inte det hjälpa?
    Kram och hoppas du får igång magen och slipper åka in.
    http://www.lotte4.blogspot.se

  5. Sara 31 december, 2016 on 15:15 Svara

    Rör på dig så mycket du kan & ät laxerande livsmedel typ päron, katrinplommon, häv i dig typ en halv liter saft. Annars finns ju alltid laktulose eller microlax på Apoteket. Microlax verkar ju direkt. Lycka till!

  6. Martina 31 december, 2016 on 15:16 Svara

    Prova Movicol,ganska dyrt,be om recept.Ta 3 ggr/dag först och se vad som händer.Det smakar inte gott men har bra effekt.Jag har både professionell och privat erfarenhet av detta.Fick en ny höftled för 1 år sen och behövde ta en massa smärtstillande läkemedel under en tid vilket gjorde att magen stannade upp.Du har genomgått en blindtarmsinflammation med retning av bukhinnan,en bukoperation med narkos och diverse läkemedel samt smärtstillande morgon/morfinliknande läkemedel,det blir totalstopp i magen.Husmorstips är bra men du behöver nog något mer tillfälligt.
    Bästa hälsningar Martina/”Dr Frisk”,sjuksköterska,barnmorska och läkare med specialistkompetens och fd patient

    • Maja 31 december, 2016 on 17:16 Svara

      helt rätt! Konstigt att de inte skickade med ngt bulkmedel från lassa. Fick med mig då jag bröt benet eftersom jag åt morfin, behövde det inte utan drack massa plommondryck och vatten

    • Linda 31 december, 2016 on 21:53 Svara

      Hej Martina,
      Jag håller med dig till hundra procent, det i särklass bästa tipset hitintills, du kan din sak. Ha det bra Martina, men givetvis du med My.

  7. Madeleine 31 december, 2016 on 15:25 Svara

    Hej fina My! Vet du… magen kommer igång när det gör det, går inte att påskynda den om du inte vill få diarré! Tänk på att du fastade innan op, så du har antagligen inte så mycket i magen! Åk in till sjukhuset om du känner dig orolig, bättre att åka in tidigt än vänta! Har du tur kommer du hem innan 12 slaget! Jag hoppas att du kryar på dig snabbt! Många kramar Madde

  8. Camilla 31 december, 2016 on 15:25 Svara

    Hej My! Önskar dig god bättring och Gott Nytt År! Mycket vätska, ej blåbär, kaffe, mogna päron, katrinplommon.. Annars är det apoteket som gäller, där finns ju diverse hjälpmedel. Hoppas det ”löser sig”? Kram

  9. Malin 31 december, 2016 on 15:26 Svara

    Drick massa vatten och ät katrinplommon! Sen ska du äta saker som är snälla mot magen som rostad formfranska eller mannagrynsgröt efter att den har kommit igång! Lycka till!

  10. Helén 31 december, 2016 on 15:31 Svara

    Hej tjejen!
    Gott nytt år och många krya på dig kramar!
    Har du kokosolja hemma?
    Ta nån tesked i varm dryck så brukar magen komma igång, du kan ta någon tesked till efter några timmar, men inte för mycket på en gång, den har en rejält lösande effekt. Annars finns ju en hel uppsjö på apoteket, men med tanke på vilken dag det är och at du säkert inte vill ut så testa du kokosoljan.
    Kraamar Helén

  11. Annelie 31 december, 2016 on 15:32 Svara

    Torkade fikon, katrinplommon plus att dricka mycket vatten! I välsorterade matbutiker finns det en förpackning med något som heter frukt och fiber, ser ut som en liten buljongtärning men smakar frukt! Sätter snabbt fart på magen! Lycka till My!

  12. Nina 31 december, 2016 on 15:34 Svara

    Hej fina My. Du behöver kanske äta ”ordentlig” mat och inte bara äta flytande med hårt bröd. Jag har själv gjort en stor magoperation, fast för många år sedan, och då fick man bara äta flytande tills man som dom kallade det ”hade gasat” sen fick man äta vad som helst av det dom serverade. Du kanske ska börja lite försiktigt med fisk eller kyckling fast utan allt för mycket kryddor. Sk skonkost.
    Hoppas att det ordnar sig för dig!
    Kram till dig ❤️

  13. Hanna 31 december, 2016 on 15:34 Svara

    Katrinplommon?
    Behövs inte spec många för att magen ska dansa igång
    Lycka till och krya

  14. Emma 31 december, 2016 on 15:35 Svara

    Hej My!
    Mitt tips är torkade plommon! Det är jättebra mot trög mage! En löptur brukar tyvärr göra susen för mig, men det är ju inte aktuellt för dig just nu!
    Jag önskar dig av hela mitt hjärta god bättring och ett fantastiskt 2017, det är du värd mer än de flesta!
    Stora kramar från Emma

  15. Malin 31 december, 2016 on 15:35 Svara

    Du ska inte dricka blåbärssoppa!!!!! det stoppar magen! Äter du fibrer måste du dricka massor, massor med vatten! och så köp dig en ananas eller två, ät i mängder! Den får igång magen bra… =)

  16. Gunilla 31 december, 2016 on 15:42 Svara

    Många tips här o jag säger Katrinplommon o vatten är det bästa!!

  17. Nilla 31 december, 2016 on 15:46 Svara

    Varmt citronvatten o banan:)
    Hoppa över blåbärssoppan.

  18. Lena 31 december, 2016 on 15:53 Svara

    Äta mycket fiber kan ha motsatt effekt om man dricker för lite. När jag hade blivit opererad gjorde det fruktansvärt ont i magen när tarmarna skulle komma igång. Det som hjälpte mig då var en värmekudde på magen. Nu har du ju sår där, så det kanske är svårare. Hoppas att du slipper att åka in.
    Krya på dig ❤

  19. Lotta 31 december, 2016 on 16:02 Svara

    Rapsolja! Ett par matskedar hjälper. Jobbar inom äldrevården, vi använder det istället för läkemedel. Drick den kall så smakar den minst. Och låt bli blåbärsoppa det stoppar.

  20. Ulli 31 december, 2016 on 16:12 Svara

    Katrinplommon och katrinplommonpure (barnmatsburkar) och mycket vatten, jag tror inte du ska äta en massa fibrer nu innan det kommit igång. Lycka till o gott nytt år.

  21. Lena 31 december, 2016 on 16:16 Svara

    Hej , drick inte blåbärssoppa – man får hård mage av d. Drick kaffe, sen kan man tycka att sjukhuset borde skrivit ut något för att få igång magen , finns ju bra mediciner för d. Värktabletter brukar man oxå bli hård i magen av? Krya på dig och gott nytt år!

  22. Jennie 31 december, 2016 on 16:17 Svara

    Katrinplommon är det bästa, inte knäckebröd o sånt. O drick mkt vatten.

    • agnes 31 december, 2016 on 16:39 Svara

      Jag fick råd som var dunderbra för några år sen— katrinplommon barnmatsburk löst i vatten o ngr klunkar var femte minut Morfinet klistrar ju ihop tarmen men den drinken drar igång rejält ( ga. Distriktssköterska som sa det)Släng all blåbär är ju dunderstoppande!!!Gäller bebistarmar och vuxentarmar:(

  23. A 31 december, 2016 on 16:33 Svara

    Vänta inte för länge med att söka hjälp är mitt råd. Varmt lycka till!

  24. Anna Bodén 31 december, 2016 on 16:36 Svara

    Drick rikligt, rör på dig och tugga tuggummi!
    Tips från en sjuksköterska

  25. linda 31 december, 2016 on 16:42 Svara

    En tesked olivolja hjälper jättebra tycker jag. Lycka till!

  26. Lena 31 december, 2016 on 16:53 Svara

    Drick inte blåbärssoppan!drick mycket vatten !krya på dej!

  27. katarina 31 december, 2016 on 16:55 Svara

    Hej, frågade mannen efter hans OP, det var att sluta med citodonet o tyvärr du måste ut o gå, ett varv runt huset. Krya ?

    • My 31 december, 2016 on 16:57 Svara

      Jag har fått runt huset… Två varv 🙂 men jag har så fasansfullt ont! :/

      • katarina 31 december, 2016 on 17:39 Svara

        jo jag vet! Jag mötte honom en eftermiddag när jag kom hem från jobbet o det var ingen trevlig syn ?, bra jobbat My! Krya ?

  28. Annika 31 december, 2016 on 17:00 Svara

    Hej My!
    Vet inte vad det är för värktabletter du fått MEN är det Citodon så är just förstoppning en vanlig biverkning.. Även magsmärtor och illamående tyvärr. Annars är dem ju toppen mot just smärta. Drick mycket vatten och ha tålamod 😉 Tänk på att dem precis har rotat runt imagen på dig…. Du ska inte skynda på det. Det kommer när det kommer hehe …. Får skoja lite! KryaPåDigKramar / Annika
    Ja just det, blir ju INTE något speciellt firande för dig din stackare MEN önskar dig ett
    Gott Nytt År och hoppas att det kommer en raket i toastolen hehe 😉 Annika

  29. Siv åhlin 31 december, 2016 on 17:18 Svara

    He My mitt råd är… Ät en stor portion torsk o mos, funkar alltid. Krya på dig vännen

  30. Anci Kirch 31 december, 2016 on 17:49 Svara

    Kaffe eller The med kokosfett ? Det sätter fart på magen. Krya på dig❤

  31. Agneta 31 december, 2016 on 18:11 Svara

    Lägg 1 msk chiafrön i ett glas vatten, drick efter en stund. Gör detta morgon och kväll, fungerar garanterat! Lycka till??

  32. Mimmi 31 december, 2016 on 18:43 Svara

    Det är så att det ordnar sig naturligt genom att man rör på sig, eftersom du för övrigt är en hälsosam person som jag förstått så är det bara det du behöver tänka på. Sedan tror jag att du har lite för höga krav när du tror att allt ska var som vanligt en dag efter op! Chilla lite!!! Din son är underbar by the way! I somras hade han en privat visning för mig! Han är en stjärna!!!
    Råden kommer från en erfaren fysioterapeut men 30 års yrkeserfarehet! ;/

  33. Maria 31 december, 2016 on 19:13 Svara

    Hej! Det gör ont några dagar och känns som du blir mörbultad i vaket tillstånd. Ta det lugnt och stressa inte upp dig utan vila, gå litegrann och drick lagom med vatten. Den där jäkla lilla tarmsnutten gör ont att läka fast den är liten. 🙂 Försök om du kan skippa Oxycontin (om du äter dem) så snart som möjligt eftersom de är otroligt beroendeframkallande och onödigt att påfresta kroppen med dem. Men som sagt ta det lugnt, ibland kan oro förstärka smärta och påverka negativt. Så länge du inte har feber så är det nog bara läkning som pågår. Krya på dig! Önskar dig ett fint nytt år! Kram! 🙂

  34. Jessica 31 december, 2016 on 19:38 Svara

    Sök vård om du har fruktansvärt ont. Kan ju vara komplikationer av annat om du inte känner dig 100% att det är skiteriet för att tala klarspråk. All lycka och hoppas på bättring. Det är ingen picknick att bli rotat i magen, usch kram

  35. Monica 31 december, 2016 on 20:06 Svara

    Hej!prova med psylliumfrön Sk loppfrön,finns i vanlig livsmedelsaffär.Brukar ta 1 msk och skölja ned med varmt the el vatten.Bra vid trög mage men kom ihåg att dricka mycket vatten.Kan även blandas med yoghurt.Sväller lite och gelé bildas runt fröet.Bra att ge till barn vid förstoppning.

  36. Mia 31 december, 2016 on 20:30 Svara

    Messmör brukar kunna lösa problemet, och drick vatten i massor.

  37. Ghita 31 december, 2016 on 22:38 Svara

    Precis som ett par andra har skrivit så rekommenderar jag Movicol, från Apoteket. Pulver som löses upp i vatten. Smakar inte alls illa och är väldigt effektivt. Man får inte diarré men avföringen blir mjuk. Hoppas att du hittar något som hjälper, att du kryar på dig och att du får ett riktigt Gott Nytt År! Kram

    • Linda 1 januari, 2017 on 17:53 Svara

      Hej ”Ghita”, har ingen aning om vem Du är och hade ö.h.t aldrig ens hamnat på denna ”site” vore det inte för någon artikel jag skummade igenom som hastigast i Expressen tror jag bestämt att det var. – Jag är en pensionerad Dr. och kunde finna att i princip alla de råd My Martens fått är åt skogen fel, åtminstone till större delen. Iofs, vill jag svagt erinra mig att någon skrivit att det är bra att röra på sig och det är vetenskapligt bevisat ha visat sig ha en bra inverkan på det vi här diskuterar. – Däremot är det enda riktiga medicinskt bevisade ”läkemedlet” som någon påstod var/är alldeles kolossalt för dyrt, vilket är sant med undantag från att ”vår stackars My” med all sannolikhet utifrån sitt nuvarande hälsotillstånd i allra högsta grad har rätt att få ett recept på detsama vad som benämns högkostnadsbelopp. – Jag önskar såväl Dig men framförallt denna för mig okända My Martens en RIKTIGT GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET✨?

  38. Carola 31 december, 2016 on 23:49 Svara

    Jag har chrons sjukdom och efter min senaste op där dom tog bort 40 cm av tunntarmen så fick jag krossad annans på sjukhuset och det hjälpte;)!!!
    Kram och krypa på dig och gott nytt år på dig❤️

  39. Mb 1 januari, 2017 on 01:38 Svara

    Jag tänker så här. Eftersom du ff har ont kanske det är gallan. Då ska du inte äta ägg och äpplen t ex
    Sen kan morfin och vissa värktabletter göra magen trög.
    Låt sjukhuset utreda dig ordentligt.
    Jag är opererad för galla och vet vad den kan ställa till. Jag har även Crohns sen massa år tillbaka och VET vad det kan ge för problem också. Gå inte på en massa husmorstrix ( även om vissa kan hjälpa ibland) utan låt sjukvården ta hand om dig
    Lycka till
    Krya på dig
    Gott Nytt År

  40. Tatiana 1 januari, 2017 on 14:54 Svara

    Hej My! Jag är en 24 årig tjej som i somras fick början till det som nu är mitt helvete. Jag har svårt att få hjälp hoppas du får det och att det går fort. Endometrios är det jag tänker på direkt. Magkramper, förstoppning,diarré, frossa,feber, svimningar. Hoppas du säger till dom och att de inte tar tid man kan bli steril. Det finns en klinik för endrometrios. Ät inte knäcke det är dåligt för magen, bildar släm i tarmen som klister, välj mycket grönt och rotsaker undvik rött kött! Ha det bra lycka till!?

  41. Sandra 1 januari, 2017 on 20:07 Svara

    Kiwi sätter ordentlig fart på magen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *