VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Akut-tandläkare, oförsäkrad, och livrädd!

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

image

 

Hej! Jag sitter just nu på akut-tandvården på Fleminggatan inne i stan. Jag har galet ont, är livrädd och oförsäkrad! -Dålig kombo! 

Jag skulle äta popcorn, och bet av en tand. Den har gått helt itu, men hänger kvar?! Den är kluven på bredden och det är helt öppet till, rot, nerver och vad det nu heter…… Detta hände ganska sent igårkväll. Jag pratade med både 11 77 vårdpersonalen och tandläkaren. Dom hade stängt igår, och jag fick avvakta tills idag. Så med andra ord så blev min skitdag ännu värre!

Jag var här inne redan 07:55 (det öppnade 07:45)

Trots att jag var tidig så är det många före mig, och jag förväntas få hjälp om drygt en timme. Galet mycket folk, för att vara tidigt en söndagmorgon! 

Det värsta är inte smärtan, och att det kommer bli svindyrt. (Jag har inte den där löpande förändringen, då man måste vara nollställd för att få ta den)

Det VÄSTA är att jag är livrädd för tandläkaren! Tandläkarskräck är ett lindrigt uttryck…. 

Ska repetera teoriblock 1 under tiden jag väntar. Skingra tankarna och öva inför provet. Skingra tankarna…image image imageVarför är man rädd för någon som bara vill en gott? En tandläkare är ju en typ av läkare. En person som tar bort smärta och eventuella problem, visst? 🙂 DET är vad jag försöker intala mig själv… 

Guuuuud vad nervös jag är! Kissnödig, fast jag kissat tre gånger! Hoppar till varje gång det plingar och nästa person får gå in… Håll tummarna nu!

Hade det inte varit för att min tand numera hänger och dinglar som två tänder och att det gör svin ont! Då hade jag inte suttit här, utan bitit ihop….. Kram

/My Martens


Kommentarer


  1. Johanna 25 september, 2016 on 09:40 Svara

    Ajdå! Har gjort liknande… åt müsli och bet sönder en tand så jag inte kunde bita ihop käken! Det är tur att det finns tandläkare 🙂
    Jag tror faktiskt att du kan få bli sövd om du har tandläkarskräck, men de kanske inte har ”sån” personal såhär en helg på akuttid…

    Det kommer att gå bra 🙂 Lycka till!

    • laila 25 september, 2016 on 14:19 Svara

      Jag tror inte möjligheten att sövas finns på den mottagningen som hon är på nu.
      Då måste man nog gå till en specialist

  2. Lotta 25 september, 2016 on 09:55 Svara

    Ååhhhh vad hemskt jag lider med dig verkligen!! Jag hatar hatar hatar att gå till tandläkaren. Gör det bara om jag måste ??
    Lycka till ❤️

  3. Eva N 25 september, 2016 on 10:11 Svara

    Hoppas verkligen att du har fått hjälp nu! Jag lider med dig, jag har varit livrädd för tandläkare men har de senaste 2 åren haft en tandläkare som lyckats ”lugna mig”. Han är extremt pedagogisk och lyssnar på vad jag säger om mina känslor och rädslor.
    Det har hjälpt mig massor!

  4. Annika 25 september, 2016 on 10:28 Svara

    Usch och fyyyy :(. Din stackare My!
    Finns ju inget värre enligt mig. Jag mår illa av bara doften och ljuden i väntrummet. Går bara dit i ABSOLUT nödfall och flera ggr har jag åkt därifrån utan att ha blivit behandlad. Har super tandläkarskräck. Vet att det är sedan barnsben då dem borrade utan bedövning och det gjorde ju skitont naturligtvis. Nu blir jag nersövd och dem fixar allt på en och samma gång. Du som är så rädd borde ansöka om det! Hoppas det fixar sig och lycka till…! Trista saker brukar ju komma i 3 pack SÅ lika bra att Du blir i sängen idag oxå. ( skojar bara med dig ) även om det brukar bli så tyvärr.
    Tack för en bra blogg och DU vi är många som gillar dig! <3 Kram

  5. Malin 25 september, 2016 on 11:01 Svara

    Ajaj, jag har gjort något liknande och har också suttit där på fleminggatan, jag förstår din känsla. Lycka till!

    • laila 25 september, 2016 on 14:20 Svara

      Jag har oxå suttit på samma mottagning….. Så trist…..
      Och Dyrt!

  6. Lena 25 september, 2016 on 12:21 Svara

    Usch förstår dig. Har oxå världens tandläkarskräck eller tandvårdskräck som min tandläkare rättade mig. Gå till en bra som förstår rädslan. Han som jag går till är jättebra. Fokusera på att djupandas med magen i långa djupa andetag. Det gör susen ! Du har antagligen fått hjälp redan ?

  7. Eva 25 september, 2016 on 13:57 Svara

    Hoppas du fick bra hjälp My!! Inte direkt det roligaste man kan göra att gå till tandläkaren!! Hoppas verkligen att din dag blir bättre! Stor Kram Eva ❤️❤️

  8. marita 25 september, 2016 on 15:34 Svara

    men dyrt är det …
    men obehagligt tycker ja inte

  9. Minni 25 september, 2016 on 15:51 Svara

    Det är ju långt ifrån alla som har tandvårdsförsäkring.
    Ibland får man prioritera bort en väska, jacka eller en resa, för att kunna betala hos tandläkaren.
    Hoppas du fått hjälp nu.

    • Lotta 25 september, 2016 on 16:08 Svara

      Till Minni.
      Du avsaknar empati och varma godhjärtade känslor..

      Du är avundsjuk så jäkla avundsjuk!!

      Love Lotta

  10. Lotta 25 september, 2016 on 16:03 Svara

    Åhh vad jag lider med dig nu. Men jag vet att det kommer gå bra..
    Du underbara fina människa som du får kämpa. Men det gör du bra, jag ser upp till dig även fast jag nästan är dubbelt så gammal som dig.
    Snart är det en ny vecka go girl!
    Kram Lotta

  11. Anna 25 september, 2016 on 17:19 Svara

    Gud så gnällig du är. Märks att du är ung och naiv. Gå till tandläkaren är något helt naturligt. Söker du spons? Eller kanske få besöket gratis? Du kan ju alltid sälja något av alla de gratisprodukter du får genom bloggen.

    • My 25 september, 2016 on 18:28 Svara

      Vad pratar du om? Jag har tandläkarskräck, och skrev att det kommer Bli dyrt. För att det är akut-tandvård och söndag 😉 jag tänkte mest på andningen och att hålla mig lugn. Nu har jag sovit hela dagen efter besöket och vaknar till just din kommentar… Har du magknip?

    • Lotta 25 september, 2016 on 18:40 Svara

      Nej nu räcker det!
      Gnällig?
      Ta och läs vidare om fobier.
      Till dig My skönt att det är avklarat, ja tandläkarbesöket menar jag.
      Hoppas du mår bättre.
      kram

      • My 25 september, 2016 on 19:05 Svara

        Tack 🙂 ja… Jag gjorde det 😉 bloggar om det just nu… Kram

    • Erika 25 september, 2016 on 20:01 Svara

      Men alltså, vad hände med empatin Anna? Jag är betydligt äldre än My och avskyr tandläkare både på grund av smärtan och att det blir snordyrt. . Så nej inget gnäll. Vi är många som är rädda för tandläkaren .
      Hoppas det inte blir för dyrt och gör för ont för dig My❤️ Kram

      • My 25 september, 2016 on 22:24 Svara

        Tack <3 det gick över förväntan… Idag. Behöver komma tillbaka igen. Har sovit hela dagen, helt slut! Ska ringa tandläkaren hör i Sigtuna imorgon… Kram

  12. Margareta 25 september, 2016 on 17:55 Svara

    Undrar så hur det har gått för dig! Låter verkligen inget vidare! Första gången jag kommenterar hos dig, fast inne o läser ofta! Lycka till önskar jag dig!

  13. tant mumman 25 september, 2016 on 18:10 Svara

    tandvård, det verkar som många avstår från att gå regelbundet till tandläkaren, en undersökning varje år borde vara ett måste. Då upptäcks hål i tidigt skede och kostnaden blir inte så hög. En undersökning varje år kostar nog 800:- 1.000:-. Att laga ett litet hål är smärtfritt och kostar en spottstyver mot ett stort hål som kanske måste rotfyllas och medför flera behandlingar. Dessutom går man med dålig andedräkt om det är ett stort hål.
    OBS det finns inga dumma tandläkare längre, dom är utrotade!!!!. Tandläkare idag är utbildade till att ta hand om nervösa/rädda patienter.. Tänk på att tänderna ska hålla hela livet, det växer inte ut några nya!!!
    Dessutom kan må dåligt pga inflammationer i tänder eller käke, vilket är vanligt, men svårt att lokalisera
    Jodå, jag går varje år till tandläkaren, en prioriterng jag alltid gjort, vilket jag är glad över. Fast lite motvilligt, börjar redan svälja i väntrummet hi,hi.
    My hoppas du blev hjälpt idag, kramar

  14. alexandra 25 september, 2016 on 18:22 Svara

    Ajaaj! Stackare… Har också haft tandläkarskräck, när jag bodde i Gbg remitterade Folktandvården mig till Odontologen (tandläkarhögskolan) och fick fantastiskt bemötande och behandling av Birgitta Köhler.. Minns hennes mjuka händer fortfarande. Ett tips är om du har tid; gå till studenterna, det är mycket billigare och man vet vad som händer… Har gjort det både i Götet, NYC och nästa vecka ska jag prova i Barcelona. Kram hoppas det gick bra idag, det gjorde det säkert;)

  15. Marie 25 september, 2016 on 19:06 Svara

    Vill bara skicka dig bamsekram vårt företag satt vi konkurs 2009 det var många vänner som försvann och vi mådde så dåligt men på något. Sätt så blev vi starkare och det kommer du med bli kram

    • My 25 september, 2016 on 22:21 Svara

      <3 tack…. Detsamma <3

  16. Anna 25 september, 2016 on 19:07 Svara

    Håll ut, My. Det kommer bättre tider. Förstår att du genomgår en riktigt svår tid nu och jag är full av beundran över dig jag också.

    • My 25 september, 2016 on 22:22 Svara

      <3

  17. L 26 september, 2016 on 08:29 Svara

    Jag önskar alla kunde rösta på ett parti som vill införa gratis tandvård. Jag tycker alla ska ha rätt att gå till tandläkaren och inte bara rika och bidragstagare. För djävligt.
    Sen att vara rädd är fan inte kul. Det är jag med och måste äta lugnande varenda gång för att komma dit. Kram på dig och hoppas det känns bra i munnen. Det är det enda viktiga.

    • Lotta 26 september, 2016 on 11:50 Svara

      Vilket parti ska man rösta på då L?
      Bidragstagare får fri tandvård..What?
      Du svamlar bara.

  18. Emmy 26 september, 2016 on 12:48 Svara

    Jag har haft extrem tandläkarskräck. Nu är jag dessutom sjuk i utmattningsdepression och fick en inflammation i en nerv så tanden var tvungen att rotfyllas. Min största skräck! Hade turen att få en helt underbar tandläkare samt premedicinering (Oxascand) och det gick toppenbra. Fick gå säkert fem gånger och nu är jag inte rädd längre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *