VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hej från Tingsrätten! -Utreseförbudet upphävt! Jag får nu lämna landet…

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

IMG_9915

Hej från Söder! Lilleman och jag fick kliva upp tidigt. Hantverkaren komma tidigt.  Lilleman fick äta frukost hemma idag. han som normalt sett äter som en fullvuxen man åt knappt någonting ( ???! ) Han har verkligen längtat tillbaka till sina kompisar. Det värmer i mitt mamma hjärta att se hur han exalterat rusar in på dagis när vi kommer dit.

Inatt satt jag upp till strax innan 02:00. Deadline för reportage, deadline för min Trendspaning i Hälsa & Fitness. Plugg och repetion från skolan. Jag började inte med detta förrän Lilleman somnat, så därför drog det ut på tiden.

Guuuud vad jag längtar tillbaka till New York! Gick igenom dom sista bilderna som skulle med till reportaget. Här ser du en bild som säger mer än 1000 ord! -GLÄDJE!

Måste nog göra ett helt inlägg om bara New York snart. Det var en upplevelse för livet! <3

_DS_4080Nu sitter jag på Söder, ska precis äta frukost… Japp, klockan är snart 13:00. MEN denna dagen började lugnt sen blev det kaos! så nu ska jag äta för första gången idag!  Brunch helt enkelt.

Processed with VSCO with c1 preset Spenat juice, kaffe med mandelmjölk, rågbröd med kaviar och ägg, samt grekisk yoghurt med hallon och blåbär. -Inte mycket att klaga vad det gäller den 😉 Idag ringde telefonen.

 Från konkursförvaltaren som undrade vart jag var. Jag satt just då i bilen på motorvägen påväg in till stan. Ett möte jag strax skulle avboka.

Jag stelnade till och frös till is. Man får bara inte, inte dyka upp om man blir kallad. 

 Jag blev nämligen kallad till Tingsrätten förra veckan. Jag kontaktade då Tingsrätten och frågade om det var möjligt att närvara och avlägga konkurseden här uppe i Stockholm istället. Jag skulle få en ny kallelse förhoppningsvis denna veckan. jag har aktivt dubbelkollar mail, telefon och brevlåda. INGEN kallelse. MEN tydligen är den utskickad så alla väntade på mig. 

IMG_9950

Jag fick adress och plats via telefeen så samtidigt som jag körde så ställde jag in gps gjorde en halvskum u-sväng och lyckades vara på plats på ca 18 min.

-TACK och lov att jag var på ”rätt” sida om stan!

Andra ärenden väntade efter mitt. Ont om tid med andra ord. Jag rusade in genom dörren och skulle anmäla mig i receptionen .Då hamnar jag i en säkerhetskontroll. Visitering OCH en likadan säkerhetskontroll som på flygplatserna. Oväntat, men ändå inte. Stockholm är något mer utsatt än vad lilla Kalmar är. Några stressiga minuter senare så sprang jag in i sal 4 där jag skulle vara. Där videokonferensen skulle äga rum. Jackan och väskan under armen, genomsvettig av stressen slängde jag mig ner i sista stund. Pust!!! -Jag klarade det! 

IMG_9952 IMG_9949

För och nackdelar med detta. Jag han aldrig bli nervös och känna efter hur detta egentlige kändes. Nackdel jag han aldrig känna efter hur det egentligen kändes. Jaha, då var det klart. Konkurs-eden avlagd. Jag är inte misstänkt för någon form av brott, inte skattebrott heller. Nu är det alltså mer eller mindre avslutat. Jag får nu lämna landet igen. Mitt utreseförbud är upphävt.

-Hur känns det? Jag vet faktiskt inte. Jag är ganska tom. ledsen och lättad på samma gång.

Det blev på något sätt verklighet av det. My’s Blommor är nu i graven. Mitt livsverk är borta. Tårarna rinner när jag skriver detta. Jag är sårad, trött, ledsen…. Besviken att trots att jag gav allt och lite till så räckte det inte till. Jag räckte inte till.

Men jag är fri. Jag ska ta med mig alla mina erfarenheter. PÅ både gott och ont. Jag ska använda mig av dom och lägga all min energi på att börja om.

Nu ligger framtiden i mina händer. Jag är motiverad att skapa det liv jag vill ha. Motiverad att ge Ludvig dom förutsättningar jag vill kunna ge honom. Motiverad att bli den person som jag vill vara….. Framtiden ligger i MINA händer. Ingenting kan stoppa mig. Jag väntar inte på bättre tider. Jag SKAPAR dom!  Det var allt just för stunden.

Önskar dig en skön dag! Kramar

/ My Martens


Kommentarer


  1. Monica Nacka Sthlm 31 augusti, 2016 on 13:43 Svara

    stressigt värre tur du hann, Sockholmsträsket är ju inte alltid å leka med grrrr, förstår det är jobbig med konkursen ;( men positivt att utreseförbudet är släppt , så man inte känner sig så ”låst” att man kan få åka ut å in ur landet, om man så vill det 😉 skönt

  2. Åsa 31 augusti, 2016 on 15:16 Svara

    Åh så skönt för dig, att det är ”över” och du är fri som en fågel (tänker här på utreseföbudet). Det är härligt att läsa din blogg, lycka till med skapandet av framtiden, kram kram till dig

  3. Helena 31 augusti, 2016 on 15:33 Svara

    Skickar en stor varm styrkekram till dig. Du kommer att komma igenom det här och vara starkare än någonsin.

  4. K 31 augusti, 2016 on 17:19 Svara

    Men konkursen är väl inte avslutad än?
    Edgången är väl bara att man svär ed på att man lämnat rätt uppgifter om skulder och tillgångar.?
    I mitt fall så började helvetet efter edgången, och det tog två år innan allt var avslutat, och detta var en liten skitkonkurs.
    Är det så olika?
    K

    • Marina 31 augusti, 2016 on 19:11 Svara

      Det är förmodligen jätteolika, lika olika som det kan vara om någon talar sanning eller notoriskt luras. =)

    • Marie 31 augusti, 2016 on 22:08 Svara

      Skulle vara svar under K´s kommentar men det ville inte min dator utan hoppade till själv.

  5. lotta lennartsson 31 augusti, 2016 on 18:07 Svara

    Kramisar ? ? ?

  6. Ewa 31 augusti, 2016 on 20:39 Svara

    Du verkar vara så himla falsk, jag vet inte vad det är men inget du skriver verkar vara från hjärtat… Upplagt för dina syften..

    • Molly 1 september, 2016 on 10:33 Svara

      Vad DITT syfte är Ewa, är tydligt. Att vara elak och att försöka få My att må dåligt. Mår du bättre själv då?

  7. Andrea 31 augusti, 2016 on 20:49 Svara

    Kul att du sitter här på härliga Söder 🙂 jag är född och uppvuxen på Östermalm men flyttade till Södermalm när jag fyllde 20, förutom landstället i Värmland så finns det inget bättre ställe att bo på ! ( angående din önskan att bo i en vindsvåning på Östermalm ) kram på dej 🙂

  8. Lena 31 augusti, 2016 on 21:32 Svara

    Vad skönt att den biten är avklarad, men förstår om du blev ledsen- Det blir ju så definitivt med ditt företag. Kram

  9. Camilla 31 augusti, 2016 on 22:36 Svara

    Så skönt My! Många styrke kramar

  10. Malin 1 september, 2016 on 06:34 Svara

    En fråga som inte alls hör till inlägget men som jag alltid funderar över och nu måste fråga 🙂 Färgar du dina ögonbryn eller är de tatuerade? Funderar själv på om jag ska satsa på just tatuering då mina är sjukt ljusa och jag alltid måste färga dem.. vilket jag gör i samband med att jag fixar håret men de hinner bli ljusa däremellan 🙁 Orkar inte sminka mig utan vill ”pigga upp” genom att ha mer tydliga bryn och ev även fixa fransar – bar för att slippa använda mascara som på mig alltid innebär ett jäkla kladd! Dina är ju mörka hela tiden (precis som jag vill) så svara gärna på detta 🙂

  11. Elina Larsson 1 september, 2016 on 22:18 Svara

    Starkt jobbat! Du inspirerar!

    • My 1 september, 2016 on 23:01 Svara

      Tack 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *