Hej och välkommen hit! My heter jag, 28 år, och driver en av Sveriges största lifestylebloggar. Entreprenör och företagare sedan 18 års ålder. Ett maskrosbarn som jobbat och bott själv sedan 14 års ålder. Mamma till Ludvig 5 år och matte till vovven Tezz och Ragdollkissen Sture. Evig singel, och trivs bra med det. Skriver just nu på min självbiografi. Jag har gjort en viktresa ner från drygt 100 kg. Jobbar även som PT på SATS där jag brinner för att peppa och motivera människor till att uppnå sina personliga mål. Här inne får ni följa min vardag som består av mycket träning, pepp och motivation, nyttiga och goda recept och fokus på hälsan, men även mode, inredning och annat kul! Med ena foten i mingel, event och på röda matten… men med båda fötterna på jorden. Småstadstjejen med ärlighet som motto och med skinn på näsan och ambitioner och mål i allt jag tar mig an.

Annons

Erbjudande Ossoami! -Passa på!

 

IMG_4208

Tips från en förälder till en annan! ✨☺️

-Ossomai GRYMMASTE byxorna för kidsen!💚

Du som följt mig här inne länge vet att jag i tidigare samarbete skrivit om just OSSOAMI. 

Alltså grejen är att det finns inget så irriterande än när Lilleman kommer hem med trasiga kläder ifrån förskolan tex.. PÅ våran förekola så har vi en stor, generös och genomtänkt lekplats… MEN med massa grus! Så i början skickade jag dit honom med fina kläder och ankom hem med trasiga.. OM och OM igen! 😝😩

MEN, inte med Ossoami byxorna. Det spelar ingen roll hur många gånger jag tvättar dom, dom håller sig fräscha ändå. ( jag använder t,om sköljmedel) Inga trasiga knän eller söndriga byxor 🙏🏻🙌🏻

OSSOAMI är perfekta leka-utomhus-byxor nu när överdrag-säsongen tagit slut, eftersom det är då som ”vardagsbyxorna” börjar ta stryk på riktigt.

Ludvig är med i testpanelen som ska utvärdera Ossoami’s första shortsmodell och att ni återkommer med recension i slutet på maj (om det varit något shortsväder innan dess 😉)

Jag fick precis fick nys om att dom kör ett otroligt fömånligt nykundserbjudande sedan förra söndagen och som upphör IMORGON söndag 30/4.

Grejen är att OSSOAMIs byxor kommer aldrig på rea, eftersom hållbart mode har samma värde oavsett när eller var man köper det. Linda på OSSOMI berättade för mig att det är många barnfamiljer som är skeptiska till om OSSOAMIs slitstarka jeans verkligen funkar på riktigt och att det är därför som man nu kör en drive med det här otroliga nykundserbjudandet. Då får alla som har behov av slitstarka jeans möjlighet att själva testa dem utan att det kostar mer än ett par standardjeans. Det här erbjudandet gäller när man köper jeans (inte mjukisbyxor och leggings) och om man inte handlat hos dem innan.

Man får 100 kr värdecheck + fri frakt + fri retur (om man behöver skicka tillbaka dem).
Koden är NKM417 och den kan inte kombineras med andra värdekoder.

In och shoppa loss HÄR 

Här kan du se lite andra bilder på Ludvig i Ossoami jeansen.

Ludvig är en busig, glad och lite små ”vild” kille när vi leker just utomhus. Så dom får verkligen prövas i sin hållbarhet! 

Förutom att JAG älskar kvalitet och att dom verkligen håller (För det gör dom✨🙌🏻🙏🏻)

Så är det Lillemans favvo-jeans OM/när han själv får välja kläder så väljer han ALLTID dessa! 😄

IMG_3185 IMG_3187 IMG_3189 IMG_3190 IMG_3195 IMG_3197 IMG_3199 IMG_4072 IMG_4081

Vi hörs sen! Kram

/My Martens 

 

Annons

6 myter kring bantning & viktminskning!

IMG_6165

Hej fina!

Lördag morgon & helg! Vi har haft soooooooooov morgon 🙏🏻❤

Snurrade runt på nätet igårkväll och hittade en gammals artikel. Intressant, på många sätt…

Denna bara måste lyftas igen 😀✨🙌🏻

Från artikel och undersökning:

Många som vill gå ner i vikt tror att muskler väger mer än fett, och att det är lättare att gå upp i vikt ju senare på kvällen man äter. Detta enligt ViktVäktarna, som med hjälp av Sifo, frågade svenskar som vill gå ner i vikt om olika påståenden kring bantning. Här slår Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna, därför hål på sex vanliga myter som många bantande svenskar fortfarande tror på.

Från undersökningen:
Vilka av följande påståenden anser du stämmer? Så här svarade svenskarna i undersökningen:

Det är socker, inte fett, som gör att man går upp i vikt: 53 % instämmer
Muskler väger mer än fett: 51 % instämmer
Motion gör att man kan äta mer och ändå gå ner i vikt 43 % instämmer
Det är lättare att gå upp i vikt om man äter sent på kvällen: 41 % instämmer
Det är kolhydrater, inte fett, som gör att man går upp i vikt: 35 % instämmer
Överviktiga har sämre ämnesomsättning: 12 % instämmer

Myt 1. Det är socker, inte fett, som gör att man går upp i vikt
Karins svar: Gör du av med mindre energi än du stoppar i dig så går du upp i vikt: det gäller oavsett om kaloriintaget kommer från socker, fett, kolhydrater eller rena nyttigheter som nötter och frön.

Det är däremot viktigt att välja fett av bra kvalitet, vi bör äta mer enkel- och fleromättat fett och begränsa intaget av det mättade fettet. Socker tillför ingen näring men mycket kalorier och därför är det vettigt att begränsa intaget.

Myt 2. Muskler väger mer än fett
Karins svar: Muskler väger inte mer än fett, ett kilo muskler väger precis lika mycket som ett kilo fett. Däremot har ett kilo muskler en mindre volym och tar mindre plats än ett kilo fett, så när hänsyn tas till densitet finns det en skillnad. Musklerna är kroppens kraftverk och ju mer muskler du har, desto mer energi förbrukar du.

Myt 3. Motion gör att man kan äta mer och ändå gå ner i vikt
Karins svar: Att motionera är oerhört viktigt av många anledningar och visst gör den som motionerar av med mer energi än den som inte motionerar – men man bör inte tro att en joggingtur i skogen gör att man kan äta tre extra pizzabitar utan att det visar sig på vågen.

Det är inte helt ovanligt att den som börjar motionera tvärtom går upp i vikt eftersom man överkompenserar sin träning genom att äta mer än man förbränt under träningen.

Myt 4. Det är lättare att gå upp i vikt om man äter sent på kvällen
Karins svar: Det händer inget speciellt med ämnesomsättningen på kvällen – utan det är summan av allt som äts under dagen som avgör om man går upp eller ned i vikt. Däremot är tillgängligheten till mat och snacks ofta större om kvällarna, vilket kan locka till onödigt ätande. Detta bör undvikas eftersom man troligtvis redan fått i sig vad man behöver för dagen. Är man inte av någon anledning tvungen att äta på natten så bör man inte göra det, då kroppen behöver tid för vila och återhämtning.

Myt 5. Det är kolhydrater, inte fett, som gör att man går upp i vikt
Karins svar: Igen, det är energiintaget i förhållande till vad man gör av med som avgör viktminskningen. Antikolhydrat-kämpar har tagit bort bröd och potatis från menyn för många som försöker gå ner i vikt. Men att kolhydraterna i sig själva leder till viktökning är en myt, det finns inget bevis för det. En del tror att kolhydratrik mat alltid innehåller mycket kalorier – men det är heller inte sant. Det finns bröd som innehåller lika få kalorier som ett äpple.

Myt 6. Överviktiga har sämre ämnesomsättning
Karins svar: Det är faktiskt tvärtom; förbränningen är högre när man är överviktig. Att ha svårigheter med viktminskning på grund av låg ämnesomsättning är sällsynt. Personer med sköldkörtelsjukdomar kan ha en låg ämnesomsättning på grund av sin sjukdom – därutöver är det ytterst få som lider av låg ämnesomsättning.

IMG_6161

Läs hela artikeln från Topphälsa HÄR 👈🏻

Bara ett tips från mig till dig!❤😘

Kram /My Martens 

Annons

Tant-porr eller fjortis stämplad?

IMG_4138

 

Magnum & fredagsbling ✨

hej igen…

alltså spana in bilden ovan! Min vän, och fotograf Herman Caroan har tagit bilden 😍 Alltså Magnum har gjort det igen…..  

IMG_4143

Fredags bling på både händer och fötter.

Tant-porr eller fjortisstämplad? 

LdIR skor, och glitter naglar 😍

Vissa skulle säga to much!  Men inte jag….   Jag Älskar’t! Kanske kliver jag över i ”tantkategorin” eller så klassas jag som en fjortis 😂

oavsett vad……

-Mer bling åt folket 😂😍😜

kram ❤

/My Martens

IMG_4173 IMG_4176

Annons

Tacksam ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min Lilleman ❤

så söt och så rofylld. Så ”oförstörd”. Lyckligt ovetande om allt som händer runt om i världen.

Han är nyfiken på livet. Social, glad och utåtriktad.

Jag är SÅ lycklig att jag får vara Lillemans mamma.

Livet är inte alltid lätt, jag har mött både stora och små hinder. Haft både med och motgång…. Försöker ta med nig mina erfarenheter och använda dom på ett bra sätt. Föröker att lära mig, bearbeta, acceptera och förlika mig. Jag arbeter med mig själv och Föröker bli den bästa versionen av mig själv.

ibland känns livet tungt! MEN när jag tittar på Lilleman, lyssnar på hans andetag…

Då får man perspektiv på saker och situationer. Då bleknar ”problemen”. Allting annat blir plötsligt inte lika viktigt.

 Ibland glömmer man att faktiskt se vad man har. Man glömmer bort att vara tacksam över saker som man kanske tar för givet.

Min Lilleman har 10 fingrar och 10 tår. Han är fullt frisk och är en genomgo, omtänksam liten kille ❤

-Vad mer kan man önska sig?

En tanke som slog mig imorse…

TACKSAM 🙏🏻✨❤

Kram /My Martens

Annons

Med risk för att låta som pensionär igen….

 

Gäst i poddstudion!

{ OBS! Detta inlägg innehåller reklam för vår podcast MULTIMAMMORNA i samarbete med I LIKE RADIO } 

Sååååå söt! Lilleman var både oblyg, charmig och trivdes som fisken i vattnet i våran Poddstudio!☺️🎧

Hade han fått bestämma så hade han skickat ut mammorna och tagit över studion själv och berättat om legoland, ninjago och något annat som jag inte begrep vad det var! hehe! Det ska börjas i tid 😜

IMG_4153 IMG_4156

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_4168 IMG_4169 IMG_4170

Poddinspelning – Multimammorna!

Hej fina!💖

WOW vilken dag…

Den  har verkligen gått i ett! Mini sovmorgon med Ludvig ( SKÖNT!) PT kunder på gymmet… vidare in mot stan. Som den stressade småbarnsmamma som jag är så hade jag för att effektivisera mig förberett mellis som Lilleman fick äta på vägen, samtidigt som jag själv hade bokat in TVÅ (hoppsan 😬🙈)telemöten på vägen in till stan. Nåja. det gick bra Iallafall.

Väl framme på MTG mötte vi upp ÅZA.

Idag hade vi ingen mindre än Ludvig som gäst. Sååååå duktig! Med risk för att vara skrytsam, men satan i gatan så stolt jag är! DEN ungen har jag iallafall lyckats bra med ✨🙌🏻😉

IMG_4192 IMG_4194 IMG_4195

Efter inspelningen åkte jag ut till Frihamnen för ett spännande möte….

IMG_4181

Strax därefter så  mötte vi upp Åza, Inez och en liten kille i Ludvigs ålder som vi hängde med hel kvällen. Dom klickade direkt och hade busigt kul enligt Ludvig själv ☺️

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_4187 IMG_4190

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myyyyyyys.

Åza stod för matlagningen och jag tog dukning och disken. Men Åza så vet jag min plats i köket 😂 Vi är verkligen som ett gift gammalt par! 

Nu med risk för att låta som en pensionär (igen) så MÅSTE jag släcka lampan, lägga bort mobil, dator och lägga mig för att sova! 

Ville egentligen bara in och säga hej! Ge mig några veckor till så kommer både jag, bloggen vara stabilare och med mer energi igen!👊🏻.

Du anar inte vad jag längtar tills på söndag då jag flyger mot varmare breddgrader……. GALET välbehövligt!

Men finis, OM du missat att lyssna våran podd så hittar du den HÄR Hoppas du gillar den! ☺️

Stor kram / My Martens