My Martens 28 år. En utav Sveriges största bloggar! Jag är mamma till Ludvig 5 år, mest är känd som ”Lilleman” i bloggen. Matte, entreprenör, florist och grundare av handelsträdgården My's Blommor Öland, träningsinspiratör, trendspanare för Hälsa & Fitness, frilansskribent mm. Detta är en lifestyleblogg där du får följa min vardag. Lyx & flärd, röda mattan, bubbel och mingel… Vardag, och dygnet-runt jobb, Stockholm/Öland, träning och pepp! En salig blandning, men det är just konstrasterna som gör att man uppskattar båda delarna ;) Välkommen!

Annons

Nyhetsmorgon – Kari Martens! Från 40årig soffpotatis, till Ultratriathlet <3

image image

Nu är jag stolt! Kari Martens! <3

En kämpe, En förebild, En inspiration! Kari är ett levande bevis på att INGENTING ÄR OMÖJLIGT ✨

Min ingifta morbror. Ett psyke av stål, en vilja utan dess like! Ett levande bevis på att INGENTING är omöjligt!

Envis som en åsna, målmedveten, fokuserar och diciplinerad…. Se när han gästade Nyhetsmorgon HÄR 

Från en stressad, sönderarbetad överviktig soffpotatis ( då 40 år gammal) till Ultratriathlet, VM, tävlingar priser…

Nästa År fyller han 60 år, det hindrar honom inte från att Satsa på nya mål! -Respekt!

Men ingenting kommer gratis, han lever och  andas träning! 

Från skada efter en fruktansvärd olycka då han blev påkörd av en bilist påväg till jobbet på sin cykel. i Göteborg. Halvt förlamad och en riktig nära döden upplevelse. Efter två år, tillbaka på cykel igen….. 👊🏻💪🏻🙏🏻

Kari har skrivit boken ”Back on track” verkligen läsvärd!

Min moster borde dock få Nobelpriset för att hon ”stått ut” och stöttar genom alla år <3 hehe! 😉  ❤️

Tro mig, att vara vaken, serva och underhåll under ett Ultratriathlon är ingen dans på rosor 😉

Att leva med någon som tränar så mycket, utmanar sig själv och pressar sig maximalt är en känslomässig bergodalbana! Moster, du är fantastisk! 

Älskar er, Petra och Kari! Önskar vi bodde närmare varandra bara….

Nu har jag precis tränat själv,  kört några PT kunder, duschat, bytt om och kommit fram till stan. Idag har jag ett väldigt spännande möte. Efter det ska jag spela in podd. Jag ska gästa en poddcast och prata träning, hälsa och livsstilsförändringar…… :) Vi hörs sen! 

image image

 /My Martens

Annons

LÅNGT känslomässigt inlägg…. Så ligger det till, just nu. Panikångest, bearbetning och fokus på framtiden!

IMG_3146

Heeeeej! Vilken dag, grått, trist, regnigt, lite kyligt och ganska deprimerande…. jag har spenderat förmiddagen på ett kusligt ställe. Dagen började INTE som jag planerat! MEN, jag lämnar det där… På sista tiden har jag känna mig orkeslös, trött, energifattig… Att jag precis som många andra har varit sjuk gör ju såklart sitt till.

Det är mycket som händer nu, stora omställningar, och nya rutiner. Mycket press, tentor, anställningsintervju, test för SATS, och en himmelens massa spännande saker som fortfarande inte är helt ”klara” eller officiella ännu.

Jag har hoppat över att blogga nån dag eller två, DET är olikt mig! jag har inte varit riktigt lika ”öppen” av mig… Trots att jag brukar vara det. Häromdagen när jag var helt liggande, (innan Lilleman kom kom hem till mig) så kraschade jag totalt. Feber och förkylning. Men inte ”bara” det.

Bröt ihop, jag fick en riktig panikångestattack, igen. Det kändes nästan värre än innan. kanske för att det gått ganska lång tid sedan senaste attacken som var såhär allvarlig. Kanske för att jag försökt att förtränga just den känslan.

Jag var lixom inte beredd. Andnöd, ett tryck över bröstet, som om man ska kvävas. Paniken som sprider sig och tar över ens kropp. en känsla där jag på riktigt trodde att jag skulle dö. En smärta, en så otroligt stark smärta… frustrationen och rädslan över att inte kunna kontrollera mina egna känslor, att vilja krypa ur mitt egna skinn, slita mitt hår. skrika, skrika på hjälp. Men inget ljud kommer ur min mun.

När jag tillslut fått tillbaka kontrollen över andningen och börjar komma tillbaka till verkligheten så satt jag kvar på golvet. Blöt av svetten och tårarna, kallsvettig, orkeslös, förtvivlad, rädd, ledsen och ensam. Väldigt ensam…

Varför mår jag såhär? Varför gör det så ont? Håller jag på att bli galen?  

Jag satt halvt paralyserad hela dagen, tog mig inte upp, orkade inte klä på mig, äta, svara i telefonen. Jag orkade ingenting. Jag samlade mod till mig och pratade med min egen mamma. Vi har fått kontakt senaste åren, efter många år. -Mamma jag är trött, fick jag ur mig. Sen grät jag igen. Den natten sov jag 16 timmar. 

Saken är den att detta händer bara dom dagar som jag inte har Ludvig, och inte har någonting planerat eller schemalagt. har jag ett jobb att gå till, eller tider att passa… då blir det inte så. Ska jag till gymmet och jobba så studsar jag upp ur sängen. Tur att det är så det fungerar för mig.  Det ger mig en dräglig vardag, och ett ”försprång” i att rehabilitera mig.  Men en dag utan ”aktiviteter” ensam, då kommer ångesten, de vidriga fruktansvärda, hemska panikångesten. Det är då jag krachar. 

Min psykolog förklarade för mig, att jag fungerar och mår som bäst när det är full fart framåt, när jag har saker att göra eller fokusera på. Då släpper jag inte fram mina egna känslor. Inte som jag borde. Jag jobbar på detta och jag tar emot professionell hjälp.

Min psykolog jämförde också mitt sätt  ”full fart framåt”  det är jätte bra sa hen… Använd samma kraft och energi men sluta kör mot enkelriktat!!! Du är farligt bära bergväggen, där vill du inte hamna!

Så sant så sant…

Jag kände att jag har ”dolt” detta för er på sista tiden. Det känns lixom inte ”okay” att ha ångest och inte må bra samtidigt som många saker börjat gå åt rätt håll, jobb osv.

Jag skämdes…. Många i min närvaro säger ”blogga inte om när du inte mår bra” ”Skriv bara positiva saker”

Men jag har lovat dig en ärlig blogg, och det ska jag banne mig stå för. Jag skäms inte, jag mår inte bra, jag lider av både ångest och panikångest.Jag jobbar på det VARJE dag! Även när det inte syns eller märks. Men jag har fler bra dagar än tvärt om, DET är det viktiga, DET går åt RÄTT håll! <3

Jag vet dock att jag inte är ensam om det, och jag ber dig verkligen om du känner igen dig i vad jag skriver, BE OM HJÄLP, prata med någon, jobba med dig själv. Det gör ont som f*n rent ut sagt, men det är SÅ värt det!  

Jag VILL må bra, jag VILL vara stark och en bra mamma för min Lilleman. Därför känner jag att det är min förbannade plikt att ”laga” mig, inifrån och ut…. 

Jag är från början ett maskros barn, som vuxit upp, fått skinn på näsan och tagit hand om mig själv sedan tidigt ålder. Jag tyckte att efter allt jag gått igenom så är jag stark som en oxe, ingenting kunde knäcka eller få omkull mig. Så är det också. Jag kommer inte gå omkull.

Men i våras och sommars så rasade allt. Näthatet eskalerade på det mest fasansfulla sätt. Vänner lät sig manipuleras och vände mig ryggen.

När det stormade som mest, och jag kämpade med konkursen, gasade på och brakade rakt in i kaklet med flaggan i topp, räddade leverantörer och skatteverket från skulder Men jag själv, var långt ifrån på topp. Läs hela mitt konkurs inlägg HÄR  

Jag bodde tillfälligt hemma hos en av mina bästa vänner. En tjej som INTE finns på sociala medier. (Hennes val och önskan) inte en bild får jag lägga upp <3 . Allting gick i slowmotion. Utan dom få som faktisk stod upp för mig och fanns vid min sida, mina kollegor ifrån Åsens Blommor, min personal (Evelina & Vickan), farbror Lothar, revisorn,  pappa, och vänner som jag absolut inte räknade med klev fram… Utan dom så hade jag inte suttit här idag.TACK <3 (Ni vet ville ni är ) Ingen nämnd, ingen glömd.. 

 Jag kraschade total, samtidigt när jag låg där på botten och inte trodde det kunde bli värre, DÅ passade ”trollen” på att attackera, hårdare än någonsin,  inte ”öppet” och offentligt, utan ”anonymt” och i flock. Vuxna kvinnor, och mammor. Anonyma nättroll.  Det ”sparkades” på mig trots att jag redan låg ner, med vit flagga och en ärlig utsträckt hand… 

Samtidigt går min farfar bort, jag förlorar även en vän i cancer. Centern knackar på i familjen igen… (Satans jävla cancer!!!! )  MEN jag reste mig upp, gjorde en kraftansträngning och tog emot hjälp.

Varje dag har sedan dess har varit och är en kamp. Tre kliv fram, två kliv tillbaka. Återfall, sorg, ilska, frustration och glädje om vartannat.

Jag har utvecklats ENORMT under dessa månader, vuxit som människa. jag har börjat jobba med mig själv. Jag har rannsakat mig själv, erkänna mina misstag, förlåtit och förlåtits.

 Samtidigt så har jag börjat bearbeta allt jag ”gömt undan”.

Jag känner mig glad , tacksam och stolt över det.  

Jag har haft ett turbulent halvår. Följden efter konkursen många, bla mardrömmar om  butiken emellanåt. Jag drömmer att det är fullt av folk i butiken, alla behöver hjälp, men ingen ser eller hör mig när jag försöker att ta mig in. jag drömde att jag hade personalmöte, alla som någonsin jobbat i mina butiker var där. Ingen hörde eller såg mig, jag skrek, bankade och slog… Ingen kunde se mig. jag vaknade kallsvettig och insåg att det bara var en dröm. Då kommer tårarna igen… 

Jag bearbetar när jag sover. Det är fortfarande ett öppet sår. Det är trots allt det jag gjort i hela mitt vuxna liv, mitt livsverk, min passion, mitt allt (efter min Lilleman)  jag visste ingenting annat. det var min trygghet, mitt liv.

TROTS allt jag gått igenom, både nu och tidigare. Så är jag mer än målinriktad och ser ljust på framtiden.

Jag är JÄTTE glad och stolt över att jag bestämde mig för att utbilda mig till PT. Det var lite läskigt att avsluta skolan, då den hade hunnit bli en ny trygghet för mig. Jag kände mig tom och ledsen när jag lämnade skolan. Lite som Bambi på hal is… Jag bygger snabbt upp en ”Falk trygghet” i situationer och projekt. Jag måste hitta tryggheten i mig själv. 

Att få jobba som PT, med det jag brinner för och som jag små-jobbat med under sista 5 åren, parallellt med My’s Blommor,  på träningsresor, som träningsinspiratör, och skribent… Det är en dröm som går i uppfyllelse. Att få inspirera och peppa människor till att nå just deras mål är en magisk känsla.

Mina tidigare erfarenheter både av graviditet, brusten bukmuskulatur och att ha gjort en viktresa ner ifrån drygt 100 kilo, används som verktyg i min coachning. Jag vet både vad man ska och INTE ska göra 😉

 By the way… när ändå allting var upp och ner, så slutade jag röka också. Så idag är det snart 8 veckor som rökfri, det ni 😉 

image

P7061322 (4)

image

imageFrån tårar till skratt. Vi är bara människor, vi lever bara en gång. Jag vill leva, må bra och uppnå mina mål och drömmar. Jag är driven och entreprenör i mig själv. Det kan ingen konkurs ta ifrån mig 😉  

Jag väljer att skapa det liv som jag vill ha, jag är inte där än…. Men jag är betydligt närmare idag än jag var igår.

 NU till det jag egentligen skulle skriva idag. Annelie mer känd på nätet som inreda.com var en av dom som faktisk ganska oväntat kom fram och sträckte ut sin hand, som en ängel när jag behövde den som mest. <3 En genuin, omtänksam, äkta vän. Som delade med sig av sina egna erfarenheter, och vägledde mig genom ovisshet och förtvivlan. 

Min vän, min stöttepelare och min kollega, TACK Annelie för att du är du!  <3

 Vi hade i samarbete med henne och inreda.com ett event, bloppis och mingel hos hennes på Lidingö i helgen . SÅ kul! image

Vill bara börja med att TACKA alla kunder, bloggläsare och vänner som kom ut till oss hos inreda.com på Lidingö TACK!

Jag blir alltid så glad och från hjärtat rörd, när jag träffar just er som valt att följa min blogg <3 

 i samarbete med inreda.com har jag fått möjligheten  att erbjuda alla er som inte kunde komma ett exklusivt erbjudande här på bloggen 20%

-Vad säger du om det? Inte helt fel, även om det hade varit MYCKET roligare att hänga med oss i helgen 😉 

Ni var många som mailade, skrev och hoppades på fler tillfällen, det får vi försöka styra upp i framtiden <3

 Bildbom från hennes showroom, sååå mycket fint! Passa på koden gäller till 00:00 imorgon.

. Använd koden bloppis20  för att få 20% på ditt köp =) 

imageIMG_3039imageimageimageimageimage

imageimageJa du…. nu blev detta ett betydligt mycket längre och mer känslosamt inlägg än jag tänkt mig.

-Tack för att du är du… Utan DIG så vore bloggen ingenting <3 

Många kramar / My Martens

 

Annons

ERBJUDANDE! -idag och imorgon! Röhnisch 20% -Parkas!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej! Igår var jag inte på topp. Men, Imorse vaknade jag feberfri, SKÖNT! Jag tar det ändå lugnt. Jag lämnade Lilleman på dagis, och körde förmiddagen med PT kunder, fram till 13:00. Då överraskade jag Lilleman med att hämta hem honom tidigare. Att jag kommer först till dagis, det är väldigt sällsynt! Men idag lyckades jag 😉 Han är lite små trött idag. han landade på Arlanda, efter en veckas semester på Teneriffa.  Strax innan 21:00, men av någon anledning så fick dom inte lämna planet, så klockan han bli 23:30 innan vi kom hem. Därför lovade jag honom att hämta tidigt idag. Såhär trött är han..

IMG_3130

Både Sture och jag blev förvånade när vi plötsligt hörde snarkningar från soffan… Låter honom ta en siesta innan vi ska promenera ner till skön och mata änderna =) Om det finns några? Visst finns dom väl ändå på hösten också???

IMG_3122

 

 

I samarbete med Röhnisch så har jag ett TOPPEN erbjudande till dig! =) Jag har precis fått hem den skönaste parkas jacken ever! Den är varm, skön och funktionell. När kylan slår till, då är jag mer än redo! 😉 Nästan så jag långår efter vit snö, krispiga långpromenader längs med vattnet och strandpromenaden. Så länge det är riktigt kallt, och med sol så älskar jag vintern! grått, slask och blött, det är inte min grej!

Här kommer lite fakta om Röhnisch Parkas Jacka:
Röhnischs ytterkläder är designade för kvinnor som älskar modetrender, (Som jag ) men som ändå vill att jackan ska passa perfekt för deras aktiva livsstil. -Funktionellt och trendigt!

Det finns jackor för alla slags väder: med tunt foder, varmfodrade, vattentåliga och vindtäta.

Röhnisch jobbar med fokusmaterial den här säsongen är bävernylon: ett material som får sin funktion genom sin konstruktion, och som tål tuffa tag. Det finns som lång, varm parka i färger som militärgrönt, marinblått och svart. jag har den svarta på bilden. 

Röhnisch look för ytterkläder denna säsong är den hellånga, vadderade jackan, A-linjeformade jackor och feminina vadderade jackor med en mycket kvinnlig form.

• – Flourcarbon Free: Bra för vår miljö!
• – Vindresistent
• – Vattenresistent
• – 2-vägs YKK dragkedja för att ge extra rörlighet

IMG_3123 IMG_3126 IMG_3125

 

Store ser mer eller mindre skräckslagen ut! hehe! Jag ser ut som ett troll, osminkad, trött sliten och medtagen av febern jag precis haft. MEN jackan är TOK-SNYGG!!!! =) 

IMG_3124

251016-MyMartens-HermanCaroan-171757-0035 251016-MyMartens-HermanCaroan-171625-0013

Med koden: JH6YW43  Får du 20% på jackan, erbjudandet gäller idag och imorgon, Du hittar Jackan HÄR =) Så ett litet erbjudande från mig till dig=)

Kram sålänge…. / My Martens 

 

Annons

Mammor! Premiär ikväll 22.00 på TV3

imageHej! Idag har jag legat nerbäddad, nästan hela dagen! Är inte kry. Feber som kommer och  går. Men jag har sovit mycket, så nu känner jag mig piggare.

Jag sov som skönast när klockan ringde 14:30 då Sture skulle till veterinären och vaccineras. SÅ duktig, nyfiken, glad och social..

image image image image image image image

Nu ligger vi i soffan båda två. Lilleman landar på Arlanda kl 21;00. Han kommer från Teneriffa… :) Liiite skönare väder där, än här hemma.

Ni såg väl igår att  jag tipsade om humorserien Mammor! som har premiär ikväll på Tv3?  Jag längtar verkligen =) Ligger ju i halvt däckad i soffan,  så det är perfekt för mig ikväll.

Vill ni se serien går den på TV3 ikväll klockan 22.00, men du kan även se den på ViaFree. =) HÄR kommer en liten försmak på vad som väntar…. visst verkar det kul? =) Hahaha! Årets skrattfest! 

mammor1

Kram på dig <3 / My Martens

Inlägget och programmet presenteras i Samarbete med TV3 

Annons

Tillfälligt däckad! Tips någon?

Godkväll! Nu är jag helt slut! PT kunder hela dagen, galet kul…. MEN, en huvudvärk from hell! Kom hem och kände mig febrig, mycket riktig…. 39.7! SUCK! Dessa förkylningtider! Jag kan inte, vill inte, får inte bli sjuk! Inte nu med alla nya kunder och fullspäckat schema… Ligger i soffan nu, tillfälligt däckad!

pepprar med encinagard, alvedon och en himmelens massa vatten! Imorgon bitti ska jag på en tidig pressfrukost, som jag verkligen sett fram emot… Så nu ska jag sluta ögonen, krama kudden och vakna frisk!

Tips någon? Behöver bli pigg, typ nyss? Någon gammal välbeprövad huskur? image

Fick sms av Lillemans pappa, dom befinner sig just nu på Teneriffa. Därför kommer han till mig först imorgon.Fom landar på Arlanda, så det blir perfekt! 

han har tappat sin förra tand! SÅ stort! Och såååååå typiskt att han är hon sin pappa, jag som längtat efter att få överraska med tandfen 😉 image

Wiiiiii imorgon har serien MAMMOR premiär 25/10 klockan 22, den verkar sååå kul! En  humor helt i min smak! :) spana in den HÄR 

 

image

kram och gonatt…. /My Martens 

 

annons