My Martens 28 år. En utav Sveriges största bloggar! Jag är mamma till Ludvig 5 år, mest är känd som ”Lilleman” i bloggen. Matte, entreprenör, florist och grundare av handelsträdgården My's Blommor Öland, träningsinspiratör, trendspanare för Hälsa & Fitness, frilansskribent mm. Detta är en lifestyleblogg där du får följa min vardag. Lyx & flärd, röda mattan, bubbel och mingel… Vardag, och dygnet-runt jobb, Stockholm/Öland, träning och pepp! En salig blandning, men det är just konstrasterna som gör att man uppskattar båda delarna ;) Välkommen!

Annons

Dags att tänka om, när livet inte blev som planerat…

image

Några kloka ord……

Att vara stark är inte att springa fortast eller att lyfta tyngst. Att vara stark är inte att veta bäst eller att vara främst. 

Att vara stark är att acceptera livets villkor. Att vara stark är att tänka om, när livet inte blir som du planerat. Att vara stark är att se möjligheterna i det som verkar omöjligt. Att fortsätta kämpa trots motvind och låta den bli till en utmaning.

-Att vara stark är att lära sig rida MED vågen, INTE mot….. imageimage  image

Kram <3

Annons

Såhär känner jag inför mitt beslut….

image

Godmorgon!

Vad ska jag skriva? Hur ska jag orka?  Jag har suttit med datorn nu i en timme. Men kommer ingenstans.

Såhär känner jag inför mitt beslut:

Jag vill vara berätta ALLT! Be någon Annan kliva in och ta över. Be någon annan ta mitt beslut och löpa hela linan ut. Men det går ju inte…

Jag sitter och ”gömmer mig” i ett hörn. Vill vara ifred. Men klarar samtidigt inte av att vara ensam!

-Varför är det så svårt att umgås med sig själv?

Plötsligt så rasar allt på samma gång! Känslor jag trängt undan Kommer tillbaka som ett stekpanna som slår till mig i bakhuvudet. 

Jag kom hem till min väninna efte jobbet igår. strax efter åtta. Trött, sliten, ledsen. Där hemma kan jag vara mig själv, visa känslor. Skratta och gråta åt eländet. SKÖNT!

Det jag står inför, det jag befinner mig är inte mänskligt! Jag klarar inte hur mycket som helst! Jag må vara staen, men jag är inte någon ”super Woman” Jag är svag nu. Väldigt svag…..

 Nu vill jag passa på att ge mina tjejer i butiken cred! För dom är ta mig tusan helt FANTASTISKA! VILKET STÖD <3

Jag ÄR ett vandrande vrak. Jag får frågor av i stort sett varenda kund! jag ler, är fokuserad och inne i min ”roll” i butiken och svarar så gott det går.

Jag får frågor här inne på bloggen. Frågor jag inte kan svara på. Än. Jag FÖRSTÅR det. Såklart! Dom flesta av er förstår det också…… Men en och annan går till attack Och vill ha svar NU! Jag vill också ha svar nu! Det är INTE av elakhet som jag inte svarat. Det finns inget svag att ge <3

Jag blir ledsen och stressad av att inte bara kunna ta ett beslut och dela med mig av det.

Men jag MÅSTE lyssna på mina rådgivare, jag måste ta detta i rätt ordning. Men framförallt så MåSTE jag lyssna på mig själv!

Jag har velat, fram och tillbaka. Jag har försökt att se hur det blir om jag går åt det ena, eller det andra hållet. Jag har varit på väg att ge upp! Jag försöker att bara tänka på mig och Lilleman. Vad är bäst för oss?

Jag hade två viktiga möten igår. Nu börjar jag inse vilken väg jag behöver gå. Jag tror att jag kan ta min sista energi, och försöka använda den styrkan som jag har kvar till  att bestämma mig.jag försöker, från hjärtat… Jag försöker verkligen så hårt det går.

Jag vill sova på saken. Och landa i det. Känna efter en sista gång….. Vara säker på att jag inte ångrar mig. så att jag verkligen kan stå för mitt beslut. Hur tjatigt det än låter. Så är det precis så det är…. 

-Jag är helt jävla förkrossad! Det gör så fruktansvär ont inom mig. Min identitet och min självkänsla har fått sig en kraftig Törn!

Inatt har jag inte sovit mycket als. Men jag har tagit kontrollen även andning och intalar mig själv att det kommer att bli bra…. Nu ska jag åka upp till tjejeEna i butiken. Vi har personalmöte. Sen ska jag försöka ta mig igenom denna dagen också.

Men Nu är det nära, väldigt nära. Och på ett sätt så är det skönt, för att som jag gör nu leva i ”ovisshet” är totalt knäckande. Samtidigt så skrämmer det mig, att ta det där klivet, det där steget som kommer att förändra hela mitt liv från samma stund jag bestämmer mig gör mig LivRädd!

Jag är så trött på mig själv att jag kräks! Mina inlägg, mitt ältande! Mina sömnlösa nätter! Och är du också lika trött på mig själv som jag själv är, så lovar jag att det finns såååå många andra positiva bloggar att läsa också <3

Jag kommer komma tillbaka dit! så småningom…. nu är det sista dagarna på våran årliga Lagerrensning!

Vi ska byta sortiment helt och passar därför på med detta: 

image

Kram sålänge….

/My Martens 

Annons

Beslutet jag ska kunna stå för OCH leva med resten av mitt liv <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att vara eller att inte vara. Att veta eller att inte veta. Att göra eller att inte göra.

Godmorgon! Inatt har jag sovit bättre än på länge. jag hade väldigt svårt att somna. Jag somnade sent, Långt efter midnatt. Funderade, och kämpade emot ångesten. Jag fokuserade på andningen, och hanterade det ganska bra. När jag väl somnat, så vaknade jag inte. Jag sov ända tills klockan ringde! DET var extremt välbehövligt! Nu har jag precis tagit en morgonkaffe med min väninna <3

Många frågor som snurrar i mitt huvud just nu.  Ibland önskar jag att man bara kunde säga ifrån sig ansvaret, låta någon annan bestämma eller ”styra upp”. Krypa tillbaka, gömma sig…. Slippa konsekvens tänkandet. Bara flyta med och inte behöva oroa sig, analysera, eller fundera….

Det låter lite fånigt. Det är ju inte så det funkar. Jag VET det. Men bara för en kort liten sekund, så har jag ändå tänkt så. Lite barnsligt, blåögt och naivt. Men GUD så skönt det har varit! Men i verkligheten  funkar det dessvärre inte så.

Jag ställer mig dessa frågor om och om igen , ”Vem är jag?” ”Vad vill jag?” ”Hur känner jag?” 

Det är tre olika frågor som gör ont inombords att försöka besvara. Dom svider som eld! För vad jag vill och hur jag känner stämmer inte överens.

Min hjärna säger en sak. Mitt hjärta säger en helt annan sak.

Jag har en inre konflikt. Missförstå mig rätt. Jag har inte ”tappat det” Jag lider inte av schizofreni. Jag benar bara ut det sista, för att kunna ta beslutet som jag ska kunna stå för och leva med. Resten av mitt liv.

Det handlar egentligen inte om vad nån annan ska tycka eller tänka om mitt beslut. Man kan aldrig vara alla till lags. DET har jag lärt mig.

Det handlar om att jag själv ska försöka att förlika mig med beslutet och att jag inte i efterhand ska ångra att jag tog det. Eller behöva ställa mig frågan om vad som hade hänt om jag gjort ett annorlunda val. För DET skulle vara fruktansvärt plågsamt och ge mig ångest även i framtiden.

Ångest är helt nytt för mig.

Den är verkligen ingenting som jag vill vänja mig vid. Första riktiga Panikångest-attacken kom som en chock! Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Jag fick ingen luft, jag trodde att jag fick en hjärtattack. Det gjorde så FRUKTANSVÄRT ont! Jag ville bara krypa ur mitt eget skinn! En extremt obehaglig känsla. Jag blev ärligt talat chockad över hur fysiskt ont det gjorde. Jag blev livrädd. Jag samlade mod till mig och skrev om det öppet HÄR.

Dina tips och råd och kommentarer värmer verkligen. Genom bloggen och dig har jag faktiskt fått ett OTROLIGT stöd. Det har blivit en hjälp och ”bearbetning” i min process. DU betyder väldigt mycket för mig, TACK  <3

Självklart VET jag att jag måste ta emot hjälp. Dvs professionell hjälp.

Jag är medveten om det, och jag har nu kontakt med en psykolog. Jag skäms inte över att tala om det. Någon skrev här inne på bloggen ”Att våga vara svag, är att vara stark” 

Ojojoj vad dom orden värmde! SÅ SANT! Det ska vi alla dela med oss av och tänka på när vi av olika anledningar inte är på topp <3

En sak vet jag. Anledningen och det som framkallat min ångest och även panikångest är att jag ställts inför det faktum att jag måste göra ett vägval. Att ta mitt beslut, som jag jobbat med dygnet runt på sista tiden.

MEN i mig själv så är jag en kämpe, en överlevare, ett maskrosbarn. Jag SKA ta mig ur detta. Jag vill INTE fortsätta leva med ångest. Panikångest attackerna har fått mig att tänka till. På riktigt.

Jag har tidigare tänk, ”det händer inte mig”  ”Ångest kan väl ändå inte vara så farligt” osv. Men det har jag den hårda vägen insett att det gör det visst.

Hur stark och självständig jag än anser mig vara så är även jag sårbar. Med det sagt så menar jag inte att jag ”ger upp” Tvärt om, jag ska verkligen inte ge upp!

 Just nu lyser varenda varningslampa rött och både kropp och själ säger ifrån.

 Det som ändå, mitt i detta TILLFÄLLIGA kaos är positivt…. Det är att jag är medveten om det. Och att jag för FÖRSTA gången i hela mitt liv har stannat upp, rannsakat mig själv OCH vågat be om hjälp. Jag har stått på egna ben sedan 14 års ålder och NU som först vågar jag gå utanför min ”comfortzone” och be om hjälp. Läskigt, men ändå skönt.

Jag vill inte må såhär, jag vill inte på riktigt ”gå in i väggen”. Jag vill bli hel, inifrån och ut.

Min älskade Lilleman, min mening med livet, mitt ALLT, han är 5 år. En pojke som behöver sin mamma mer än någonsin <3

Jag skulle ALDRIG förlåta mig själv om jag fortsatt precis som tidigare och kört på i 380km/h i full fart framåt…. Mot enkelriktat.(citerat min psykolog)  Vart slutar den kraschen?  Det ska jag inte ta reda på! Jag försöker dra ner tempot, kraftigt! OCH hitta rätt fil, rätt väg…  som INTE slutar i en bergvägg eller en återvändsgränd.

Jag skrattade till när psykologen uttryckte sig på detta sätt. Men den enkla och lite ”barnsliga” jämförelse satte sina spår i min tankeverksamhet…… -Tack för det <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-By the way, har jag berättat att jag extra knäcker som modell och figurerar i olika reklam sammanhang?

Såhär ser en trött, rödgråten, och svullen My ut. Sugen på att boka mig för en plåtning? Jag förmedlar glädje, hälsa och en fris fläkt! HAHAHA! -NOT!  Är det någonting jag har så är det iallfall självdistans ;)

Det finns inget smink i världen som kan få ordning på mitt yttre just nu! Inte en lösögonfrans sitter kvar… dom har jag nämligen gråtit bort! Kylmasken jag somnade med för att jag någonstans inombords hoppades på att dämpa svullnaden gjorde inte riktigt dom underverk som jag hoppats på ;) -Skämtosido!

DET är okay just nu. Jag är inte på topp i mitt inre, och definitiv inte i mitt yttre! Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Gråter till och från, smiter undan från koderna i butiken. Snörvlar, sköljer mig med kallt vatten och kliver fram igen. Konstgjord andning helt enkelt.

Men NU ska jag ha ett möte, ett morgonmöte som förhoppningsvis ger mig den kraft, och den inte styrkan som gör att jag klarar av att välja MIN väg. Ta MITT beslut. 

Hur ut-tjatat detta än måste vara för dig (och även för mig själv) Så börjar jag se ljuset i tunneln. Jag börjar sakta men säkert att minska konflikten inombords. Men jag behöver några svar till, jag behöver analysera ytterligare en gång till ”vad hände om jag gör så, vad bli konsekvenserna om jag gör si” OSV.

-Inte för någon annans skull, utan för MIN skull! 

Vissa/någon har skrivit här inne att jag ska berätta NU, NU, NU. OM jag hade bestämt mig, OM jag hade haft svaren på alla mina egna frågor som jag tampas med , OM jag hade vetat vilken väg jag skall gå så hade jag berättat det.

För oavsett vad jag kommer fram till, förhoppningsvis redan idag. Så innebär det en resa. En resa som man genom bloggen automatiskt får följa. OM jag fortsätter att blogga. Vilket jag har sagt att jag gör så länge som jag orkar och så länge som jag känner att jag vill det <3 

 jag ber om ditt tålamod… retar du dig på mig. Ignorera mina inlägg en tids, till allt lagt sig. Svårare än så är det inte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nu vill jag bara önska dig en riktig toppen dag! All kärlek till dig från mig <3 Stor kram!

/ My Martens 

Annons

Tack Viking Line för en härlig familjedag till sjöss!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej fina! Här kommer en liten uppdatering från förra veckan. Som jag skrivit tidigare så tog jag och Lilleman en riktig ”mamma son” dag till sjöss på Viking Line. En kryssning för bara oss två. Inga måsten, ingen stress, inget nät och extremt välbehövligt för oss båda just nu! Vi kom ombord och jag tog en morgonkaffe uppe på däck. Ludvig var exalterad och njöt av utsikten! Magiskt vackert! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gick sedan in för att äta buffè, det fanns GALET mycket gott att välja på. Min lilla kille valde det mesta! Det roliga är att han verkligen kan äta som en vuxen man! hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter frukosten så började första familjeaktiviteten med tramp-bil! Trevliga och omtänksamma lekledare stod på plats, visade hur man skulle göra och köra och hjälpte alla förväntansfulla ungar igång! Det är ju ändå en speciell känsla att köra tramp-bil uppe på båtdäck med skinande sol =) Ludvig var överlycklig! Jag fick kliva av banan och sätta mig bredvid och titta på. Jag log. Mitt i allt mitt elände så försöker jag att vara stark inför Lilleman. Jag är livrädd att han ska känna av hur jag mår. Nu mår han som en sol, han var glad, lycklig och väldigt stolt! -Titta på mig mamma! =) Åhhh min lilla kille! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen tog vi hissen ner till Däck 9 till Ville Viking! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Där vi båda busade för fullt. Hoppkuddar, lekland och annat skoj! Perfekt för både mindre och större barn! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen tog vi en siesta i solstolen. En perfekt mysig liten plats där vi smet undan till då och då… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ludvig busade även i lekplatsen precis intill baren där jag själv satt och drack latte och åt glass =) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolla in denna killen! Skitiga barn, lyckliga barn ;) -Eller? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här lilla lortgrisen kastade sig över mig och pussade mig så jag var minst lika kladdig som han! hahah! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ludvig älskade att stå längst bak på båten och titta ut över havet! Känslan, vinden och det fantastiska vädret som vi hade! =) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen kom vi iland, bytte båt och begav oss tillbaka mot Stockholm igen… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gick på Amorella. Bytet gick snabbt, smidigt och enkelt… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Där spelade vi minigolf i mörkret. JAG vann ;) Varför tar min vinnarskalle över? Ludvig var så sur på mig att han var påväg att ”lacka ur” och jag fick ge med mig och ”missa med flit” hehe! Sen gick vi vidare mot lunchbuffén..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Desserten blev Ludvigs favorit! =) Det fanns även där extremt mycket att välja på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Efter maten gick vi till våran hytt. Vi hade Nämligen shoppat på taxfree där Ludvig bytt ut sitt lördags godis mot lego =) Ludvig byggde lego och jag somnade i TVÅ timmar! Mina sömnproblem tar ut sin rätt. Jag tror denna dagen gjorde gott för oss båda. Egentid, lek, bus, god mat, roliga aktiviteter, havsluft, sol, och extra sömn! Vi var bara iväg på en endags kryssning… men det kändes som om vi varit iväg jätte länge. Vi upplevde så mycket på så kort tid! WOW! kan varmt rekommendera denna typen av utflykt för familj och barn =) Eller göra som jag åka ensam med barn =) läs mer om utbudet på Viking Line här! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var en kort uppdatering av en lång, händelserik härlig dag till sjöss! Tack ”Ville Viking” för denna gång! -På återseende! Kramar

/ My Martens 

Annons

Möte! -Let’s do this!

Godmorgon!  Efter ännu en tuff natt med ångest och oro. Men ingen panikångest! -SKÖNT!

Försöker ladda om inför denna veckan och för att klara av att ta mitt största beslut Någonsin…. Ojojoj! Vad svårt! Mitt hjärta blöder…… Jag greppa efter halmstrån, lösningar, andra vägar och gör allt som står i min makt för att ta RÄTT beslut! Tänk om man bara kunde få facit i handen…. Så enkelt allt hade varit! <3

Just nu, Mys på Skansen! Personalfrukost med några av tjejerna <3

Dom här två är banne mig helt Outstanding!!! Evelina & Vickan! imagejag själv är trött, rödgråten och svullen i ansiktet! Men laddar om inför en ny dag i butiken! imageimageimage

frukt och kaffe i solen innan vi åker till butiken… imageimageimage

Gällande Näthat och vuxen mobbning (tidigarelägg) så sätter jag punkt här! Står helt över den biten, håller mig utanför och väljer att stå över! Vi hörs sen! Kramar

/My Martens