Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Jag skriver om precis vad jag vill. Älskar mitt jobb, som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en väldigt viljestark tjej, Pennan, 5 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och så jag. Jag fyller mina dagar med familjeliv, jobb, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup och gummistövlar. Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. [email protected] Häng gärna med mig på Instagram @feliciageire

Baka baka liten kaka

Mums, jag kan ju när jag vill!

Chokladbiskvier

PC090185

PC090189

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PC090191

PC090194

PC090198 PC090199

PC100206

12–16 st

275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping
150 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.

2. Arbeta in äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn. Smeten kommer att bli ganska tjock. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna något på plåten innan de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan uppåt.

4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna.

5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen.

6. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. Låt dem stelna i kylskåp i ca 30 min.

7. Topping: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad.

8. Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *