Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Älskar mitt jobb som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en liten men väldigt viljestark tjej, Pennan, 4 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och jag (så skulle det kommit något coolt här, typ om mig själv). Jag fyller mina dagar med familjeliv, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup, gummistövlar och träning (hade jag önskat att jag kunnat skriva men nej då ljuger jag). Jag avskyr att träna. Så vad avskyr jag inte då? Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. mammaistan@hotmail.se Häng gärna med mig på Instagram @mammaistan12

Annons
Annons
Annons

Midsommar

Vi hade en fantastisk midsommar. Nere i Nyköping, hos svägerskans bror. Turligt nog hade vi en granne som ringde oss när vi satt i bilen och berättade att en lastbil vält på Södertäljebron, så vi googlade upp småvägar och lyckades ta oss fram med en timmes övertid. Lite värre var det för ett av gänget som tog vanliga vägen och fastnade, 7 timmar tog det för dem, en väg som normalt tar 1.20.

Hur som haver så kom alla till slut och vi hade en hejdundrande fest, vuxna som barn. Och ja poolen hjälpte till en fasligt massa, särskilt eftersom vi hade kanonväder, vilket kanske inte syns så tydligt på bilderna.

P1010064

P1010068 P1010070

P1010075

P1010079

Annons

Hade inte riktigt räknat med den där

Här om dagen när jag klev ur duschen och ut i hallen stod Pennan där. Och tittade upp, på mig, för jag är ju längre, ja än henne. Så sa hon:

- Mamma, jag skulle tycka det var lite finare om du hade brösten så här.

Så tog hon ett mina bröst i sina händer och och puffade upp dem.

Ibland undrar jag var hon får allt i från. Det är la det där Youtube.

Jag frågade hur hon hade tänkt att det skulle gå till, men det hade hon inget svar på.

- Nja jag vet inte det jag. Mamma tycker nog det är ganska fint så här.

Annons

Wetsuit Haircare

Jag förstår ni är nyfikna på produkten jag nämnde för er förut, när jag var hos frisör Fredrik Olofsson. Han berättade nämligen om en produkt han tagit fram, det tog bara en si så där sex långa år av research och forskning (jag ska låta det vara osagt hur vetenskaplig den var, det kostar ju en massa pengar, men ”hemmaforskning” pratade vi i alla fall om). Jag blir ju alltid så himla fascinerad över människor som brinner sådär starkt och passionerat för något. Som lägger hela sin själ, passion, tid och ja för den delen pengar för att förverkliga något de verkligen tror på.

Så Fredrik berättade att han alltså tagit fram en behandlingsprodukt som skyddar håret mot schampo, ja jag vet det låter luddigt för ”vadå schampo är väl bra för håret, gör rent och fint och så??”.  Men nej tydligen är schampo något som är väldigt slitsamt för håret (det var faktiskt inte riktigt etablerat hos mig, däremot vet jag att jag har hört att man ska köra schampo bara i hårbotten och balsam i längderna, med andra ord borde jag kopplat de båda parametrarna).

Det är alltså så att ju mer du tvättar ditt hår, desto mer slits det. Ett axellångt hår har tvättats upp till 1000 GÅNGER!!! Galet jag vet.

Men hur som haver, den här produkten, som heter Wetsuit Haircare är alltså ett skydd mot schampo,  en behandlingsprodukt som lägger sig som en barriär runt hårstråt, som en ”wetsuit”, därav namnet. Man applicerar det på vått hår, från öronen och neråt och tvättar sedan som vanligt med schampot. Varje gång man schamponerat sitt hår.

20160530_194927

Och nej det är ingen quick fix, även om man kan se resultat ganska tidigt från man börjat behandla håret.

23190ea7fcd0d5beb407d1238afdadb0

Vänstra håret är preparerat med Wetsuit Haircare innan schamponering, och högra är tvättat som vanligt med schampo.

20160530_194530Fredrik

Jag tror Fredrik märkte mitt intresse för hans passion så jag fick i alla fall med mig en flaska hem att testa, vilket så bli så otroligt spännande. Jag tänkte jag skulle ta lite före och efterbilder och hoppas det kommer ge ett fint och synbart resultat, så ni också kan se, ja och framför allt jag själv.

Så här står det på hemsidan:

Wetsuit är en patenterad produkt som kapslar in hårlängden och skyddar det från den uttorkande effekt som en schamponering kan medföra. Håret fylls med protein, återfuktande ämne och närande olja. Ett lågt PH sluter fjällskiktet och skyddar mot de skadliga tensiderna. Du får en naturlig vacker glans förhindrar frizziness, och ökar chansen till ett långt och vackert hår.

Om ni är nyfikna kan ni läsa mer här.

20160530_194623 En annan lite bonusgrej är att Fredrik verkligen ville produkten skulle vara snäll mot både hälsa och natur så han fick verkligen ge sig ut i djungeln av ingredienser för att finna bästa möjliga innehåll. Det gav produkten en ”grön salongs”-märkning. Ingredienserna säger mig verkligen ingenting men ni som snöar in på sånt, här kommer de också:

Ingredienser:

Aqua (Water), Sorbitol, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Hydroxyethylcellulose, Hydroxypropyl Oxidized Starch Pg-Trimonium Chloride, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Lactate, Sodium Chloride, Urea, Lactic Acid, Glycerin, Levulinic Acid, P-Anicic Acid, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

annons