Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Jag skriver om precis vad jag vill. Älskar mitt jobb, som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en väldigt viljestark tjej, Pennan, 5 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och så jag. Jag fyller mina dagar med familjeliv, jobb, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup och gummistövlar. Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. mammaistan@hotmail.se Häng gärna med mig på Instagram @feliciageire

Annons

Tyrols julbord – a piece of heaven

Jag har varit pepp på det här julbordet i nån månad, det har vattnat sig i munnen bara jag tänkt på det. Fortfarande världens bästa julbord och har du inte testat det än, så måste du! Mellan 1-24 december kan du gå och njuta av Tyrols vilda klassiker och klassiska julmat. Och som jag njöt, av varje tugga, varje rätt. Och så många jag inte hann med. Som vanligt sparade jag magen för dessert- och godisbordet. Mums

PC010076

PC010078Först blev det blåbärsglögg

PC010082Och whiskey, äppelmust och kaneldryck, varm, mmmm – jag tog dock den alkoholfria eftersom det var mitt på dagen och jag skulle tillbaka till jobbet

PC010085mitt sällskap för dagen, världens bästa Jenny

PC010087asså kolla, stämningen, så otroligt mysigt

PC010088jag och personalen för dagen (Jenny höll på att skämmas ihjäl att jag skulle hoppa in i ledet och ta en liten bild, hehe)

PC010092

Visste ni att det är 35 hela meter julbord, galet, det finns hur mycket som helst. Vad sägs om bland annat björnköttbullar, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax, åkerbärsglass, ja och såklart helt vanliga julrätter. Och om man är vegetarian/vegan så vill de man ska meddela så man får extra superspecial mat som dukas fram i olika omgångar. Inget gå och nalla på grönsalladen bara.

PC010093lax i långa rader

PC010099pastejer och patéer

PC010097 PC010098And then…

DESSERT

PC010094 PC010095 PC010096

PC010101 PC010103 PC010106

PC010108

PC010100

PC010107vårt sällskap med köksmästaren Samuel Cabrera i spetsen

Annons

Julkänsla

Det känns som julen kom tidigt i år. Jag har aldrig förut sätt så mycket lampor och ljusstakar så tidigt. Undra om det var för att snön kom tidigt, eller så har jag glömt. Kanske var det exakt samma förra, och förra och förra. I söndags, första advent snajsade vi ordning lite hemma. Jag är väl inte så där vansinnigt förtjust i julpynt all over the place, men lite blommor och stjärnan i köket och sådär fick det bli.

20161127_210638

20161127_125342

20161127_210622

Annons

Brows on Fleek

Jag tycker det här med ögonbryn är väldigt svårt, jag kan inte riktigt avgöra om jag vill de ska vara naturella (mina är nån slags mellanfärg) eller lagom mörka eller mycket mörka. Däremot vet jag att mina ögonbryn är väldigt ojämna, ena är mer spetsigt och går längre ner från början (ja där vid näsan) och det andra är mer rundat och börjar ”högre” upp. Därför tycker jag det är svårt att fylla i dem, både med penna och skugga, för då förstärks liksom min ojämnhet. Men jag vill ändå ha rejäla bryn, som syns och är där. Så tänker jag att jag ska gå till någon, vilket jag gjorde, och jag var väl ganska nöjd. Men så tror jag det kan bli bättre, men var? För tillfället noppar jag bara när det blir nåt strå som är extremt, för långt ner, eller att de sitter i ett litet tjok och gör brynet ”bredare” på nåt ställe. Har fått massor av tips på bra brynmänniskor, men så tänker jag att hmm, de kanske gör för mycket vinge, för mycket spets, för smala…osv. Men jag borde. Gå. Nånstans.

Hur gör ni med era bryn?

20160316_163711

20161104_110520

Ser ni? Ojämt!

 

Annons

Real Techniques – To Glam to Give a Damn

Wonderland  Event arrangerade ett hejdundrande event med Real Techniques som avsändare på Café Opera härom kvällen. Det var en magisk kväll och jag träffade så mycket kul folk jag känner. Ville aldrig kvällen skulle ta slut.

pb230006De hade gjort så himla fint, med tre stationer för olika looker. Antingen kunde man ställa sig i kö till makeup-artister eller så kunde man gå och hämta en gigantisk goodiebag och sminka sig själv framför en av många speglar.

pb230009

pb230010En av kvällens makeup-artister

pb230011

pb230013

pb230017Min vän Dear Jessie (ibland även kallad Evil J) och moi

pb230018

pb230023

pb230032Snygga Jessica Berghult

pb260039Ingen dålig goodiebag vi fick med oss hem. Fullproppad med borstar och svampar från Real Techniques och makeup från Idun och Wet n Wild

15179005_637095166452533_2013932130029206858_n

Annons

Kokkini Hani Kreta – Arina Sand Beach Resort

Jag och Jenny tog ju barnen och stack till Kreta, valet av hotell avgjordes av närheten till havet och utsikten. Det lovades att alla rum hade havsutsikt och det hade vi ju minst sagt trots att vi huserade på nedre botten med terrasser. Perfekt för ungarna att kunna springa in och ut hos varandra som de ville. 20161013_162419Älskade utsikten, rummet var helt okej, inga märkvärdigheter men stort och rymligt, saknade inget.

PA130034Vi njöt av fyra dagars sol och 25 grader och fick tre dagars lite halvkasst med blåst och runt 20, men då drog vi iväg på utflykter.PA130036Vid poolen, med närhet till havet.

PA130043 PA130048

PA130064PA140089Havet var varmare (runt 23 grader) än poolen, och vi badade en hel del när vågorna inte blev för vilda. Det var ju trots allt oktober och då är det ofta lite höststorm i Grekland.

20161015_154923

Vi gjorde det enkelt för oss och körde All Inclusive. Allt for free, vi hade till och med en middagssittning vid 23.30 för den som var hungrig. Och det fanns ”tidig” fruktost, ”mellan” frukost och ”sen” frukost. Perfekt för den som inte vill stressa och dra sig länge på morgonen.

I stort sett är jag nöjd. Maten är som vanligt lite si så där som på alla All Inclusive, och vi vart besvikna över att den lovade barnklubben var stängd eftersom det var så sent i säsong. Men då tycker jag man får informera om det. Samma lika med övriga aktiviteter som water aerobic och minidisco etc. som de höll igång ett par dagar för att sedan bara ta bort utan att säga något. Har man gäster så håller man igång aktiviteterna tycker jag. Det var ju trots allt folk där.

annons