Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Jag skriver om precis vad jag vill. Älskar mitt jobb, som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en väldigt viljestark tjej, Pennan, 5 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och så jag. Jag fyller mina dagar med familjeliv, jobb, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup och gummistövlar. Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. [email protected] Häng gärna med mig på Instagram @feliciageire

Tystnad

Men oj så ekande tyst det är här. Har bara inte haft lust. Ibland är det så. Så vad har hunnit hända:

Vi har firat jul, hos svågern min och hans familj och svärmor på Lidingö.

PC240035

Så firade vi nyår i hyrda stugor på Marholmen, massor av god mat, bubblet flödade och vänskapen växte.

PC310143

Syrran min tog sin barnmorskeexamen, stolt som få, jag med.

P1130059

Mormor fyllde 90 med påmpa och ståt

15966156_10155741375809816_3608243145562258253_n

Och nu är det tråk-januari, ja som ni redan vet, ni som följer mig så gillar jag verkligen inte vintern. Den är bara grå, vit, mörk, dyster, tråkig, sa jag mörk? Så jag sitter mest och väntar på våren. Men först blir det en härlig resa till sol och bad.

Baka baka liten kaka

Mums, jag kan ju när jag vill!

Chokladbiskvier

PC090185

PC090189

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PC090191

PC090194

PC090198 PC090199

PC100206

12–16 st

275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Topping
150 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.

2. Arbeta in äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn. Smeten kommer att bli ganska tjock. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna något på plåten innan de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan uppåt.

4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna.

5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen.

6. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. Låt dem stelna i kylskåp i ca 30 min.

7. Topping: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad.

8. Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i kylskåp.

…i pepparkakelaaaand

Enligt tradition blev det pepparkakshus i år också. Den här gången kom kusinerna över och vi kändes oss oändligt bra som lät dem baka varsitt hus. Men oj sicken tid det tog. Lagom att gå och lägga sig när det var dags för dekoration. Men kul var det!

PC020123Vi har en sån där bra form som gör perfekta husdelar, degen orkade vi inte göra så vi köpte den färdig.

PC020122

PC020125Vi fyllde skålar med en massa strössel i form av stjärnor, glitterkulor, pluppar och annat skojigt, och chokladlinser är ju ett måste såklart!