Jag hittade ett recept på chocolate chip kakor på Pinterest för ett tag sen (som du kanske sett på Instagram?). Dom skulle vara goda och sega precis som jag vill att dom ska vara. Dessutom var det med en ingrediens som jag inte använt i chocolate chip kakor förut. Jag fick bara lov att testa dom och dom var fruktansvärt goda! Jag måste därför dela med mig av receptet (som jag översatt från originalet).
ca 18 stycken kakor
190 g rumstempererat smör
2 dl farinsocker
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljextrakt
4-5 dl mjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl hackad choklad
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop smör och socker pösigt och ljus i färgen.
Blanda i ägget och vaniljextrakt.
Blanda i mjöl, maizena, bakpulver och salt. Rör i chokladen.
Ha upp degen på en bakplåtsklädd ugnsform. Grädde i 8-10 minuter, tills kanterna precis blivit gyllenbruna (topparna ska inte bli bruna).
Låt svalna på plåten i ca 5 minuter.
De ser väldigt goda ut.. Måste nog testas redan idag haha!