Hej!
Det lilla experimentet jag gjorde häromdagen var Citronmarängpaj, i muffinsform.
Om någon vill ha receptet så kommer det här:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g kallt smör
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
2 ägg
saft och finrivet skal från 1 stor citron
2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 dl strösocker
Gör såhär:
Blanda vetemjöl, socker och smör (delar i kuber), i matberedare till en smulig massa (jag gjorde det för hand). Häll i vatten och kör ytterligare någon sekund tills degen precis bildat en boll. Låt vila i kylskåp i plastpåse i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och fördela ut i muffinsformarna.
Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda skalet i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, citronskal och saft. Sikta i florsockret och blanda ned grädden i smeten. Fyll formarna med citronkrämen. Grädda i 10 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, vänd ner sockret. Vispa till en tjock blank maräng.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Spritsa eller skeda marängen toppigt över citronkrämen. Grädda i ca 15 minuter.
Vispa ev lite grädde och servera till.
åh vad fina och vad goda de ser ut!