Ja, här kommer alltså receptet. Jag hittade det som vanligt som Bambi 🙂
115 g smör
1 ägg
1 3/4 dl farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
150 g chocolate chips (eller hackad choklad)
1. Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt.
2. Börja sen bryna smöret genom att låta det smälta. Rör om hela tiden (ha på medel-värme) och efter en stund kommer det börja skumma (rör om och rör om!). Sen straxt efter att det börjar skumma så börjar smöret bli mörkare och få en nötigare doft. Ta då kastrullen ifrån värmen och fortsätt att röra om lite så att inte värmen från kastrullen fortsätter att bryna smöret så att det till slut blir bränt. Låt smöret svalna.
3. När smöret har svalnat lite så ha i båda sockersorterna och ägget och vispa ihop.
4. Rör sedan ner vaniljpulvret, vetemjölet och bikarbonaten. Rör bara tills allt har gått ihop.
5. Vänd sedan ner chokladen och ha i degen i formarna. Det blir ungefär 12 kakor.
6. Grädda i ugnen i 9-11 minuter. Låt sen kakorna stå kvar i formarna i minst 20 minuter innan du tar ut dom (om dom är svåra att få ur så ta en plastkniv eller liknande och ta runt om så lossnar dom mycket lättare).
Robin älskade dom och jag gillade dom massor! Så lätta att göra och så GODA! Rekommenderas varmt 🙂
Tack för recept! Ska nog prova dessa någon dag. Borde bli gott med nötter i också ksnske :))
Mmm vad goda de ser ut. Är med baksugen, men hinner aldrig.
Tack.
Ja Bambi kan fresta, hon 😉
ser sjukt gott ut. Måste testa.
Dom lät goda och lätta! Får man ju nästan ta och testa en dag..
Åh dem ska jag baka om 5 min ser jättegott ut!