http://blogg.loppi.se/mamabeatrice
Välkommen in till nya bloggen 🙂 Den är under uppbyggnad, men det är där jag kommer fortsätta blogga. Häng på vettja 😉
http://blogg.loppi.se/mamabeatrice
Välkommen in till nya bloggen 🙂 Den är under uppbyggnad, men det är där jag kommer fortsätta blogga. Häng på vettja 😉
Jag hittade ett recept på chocolate chip kakor på Pinterest för ett tag sen (som du kanske sett på Instagram?). Dom skulle vara goda och sega precis som jag vill att dom ska vara. Dessutom var det med en ingrediens som jag inte använt i chocolate chip kakor förut. Jag fick bara lov att testa dom och dom var fruktansvärt goda! Jag måste därför dela med mig av receptet (som jag översatt från originalet).
ca 18 stycken kakor
190 g rumstempererat smör
2 dl farinsocker
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljextrakt
4-5 dl mjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl hackad choklad
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop smör och socker pösigt och ljus i färgen.
Blanda i ägget och vaniljextrakt.
Blanda i mjöl, maizena, bakpulver och salt. Rör i chokladen.
Ha upp degen på en bakplåtsklädd ugnsform. Grädde i 8-10 minuter, tills kanterna precis blivit gyllenbruna (topparna ska inte bli bruna).
Låt svalna på plåten i ca 5 minuter.
Det känns som att det var längesen jag skrev ett vardagligt inlägg nu, annars har det blivit recept, tips och sånt… Är det något speciellt ni vill läsa mer om?
Sommaren lunkar på, nu är det lite mer än 1 månad kvar innan Robin börjar föris igen. Inatt hade han drömt att han var där. Stackarn längtar dit, det gör faktiskt jag också (om man nu får säga så?). Det märks att han har överskotts energi, det är 1000000 frågor om allt, han följer med in på toa, bråkar med Jennifer hela dagarna och tjafsar om allt man säger till om. Han behöver mer stimulans än jag kan ge. Även fast vi varit ute stora delar av dagen så blir det inte bättre. Han frågar flera gånger varje dag vad vi ska hitta på. ( Robin, om du läser det här om x antal år: Du vet att jag älskar dig lika mycket som det finns stjärnor på himlen ändå!) Kanske jag som är lättirriterad bara? För jag tycker inte att jag gör annat än att tjata och bråka med honom…
Idag ska vi iallafall ner på stan med mamma/mormor. Vi var ner en sväng igår också, men bara till Clas Ohlsson… Spendera några timmar där, och kanske en fika. Robin sa att han ville köpa något till Jennifer, för mina pengar 😉 HAHA, undrar vad mamma/mormor skulle säga om jag sa att jag vill köpa något till mig själv, för hennes pengar 😉 Gullig tanke ändå, snällt av honom att tänka på sin lillasyster.
Nähepp, nu kom han hit och ville ha något att äta, så jag ska fixa lite taco rester åt oss.
Tjing!
Jag var in och kikade hos Gömdajuveler precis, och ser att det har hänt lite nya saker därinne. Fina färger och nya snygga kläder/bikinis och smink 🙂
Handla för 800 kronor och du får 250 kronor rabatt med koden BEATRICE 🙂
Hej!
Det lilla experimentet jag gjorde häromdagen var Citronmarängpaj, i muffinsform.
Om någon vill ha receptet så kommer det här:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g kallt smör
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
2 ägg
saft och finrivet skal från 1 stor citron
2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 dl strösocker
Gör såhär:
Blanda vetemjöl, socker och smör (delar i kuber), i matberedare till en smulig massa (jag gjorde det för hand). Häll i vatten och kör ytterligare någon sekund tills degen precis bildat en boll. Låt vila i kylskåp i plastpåse i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och fördela ut i muffinsformarna.
Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda skalet i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, citronskal och saft. Sikta i florsockret och blanda ned grädden i smeten. Fyll formarna med citronkrämen. Grädda i 10 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, vänd ner sockret. Vispa till en tjock blank maräng.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Spritsa eller skeda marängen toppigt över citronkrämen. Grädda i ca 15 minuter.
Vispa ev lite grädde och servera till.