Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Dag för dag!

I förrgår natt vaknade jag oförskämt tidigt. Hur jag en vred och vände så kunde jag bara inte somna om. Usch för nätter som dessa. Följande nätter har inte heller bjudit på mycket sömn.

EmmyLou låg och snarkade bredvid mig och det kändes tryggt. Den lilla argbiggan med stort humör, hur go hon än är så skulle det inte göra något överhuvudtaget om hon kunde växa ifrån den här trotsen. Hon är helt galen, totalt orädd för vatten, klättrar upp på saker och bara hoppar rätt ut och skriker som om hon slagit ihjäl sig om hon inte får som hon vill. Någon annan med trots just nu är Charlie, men på ett helt annat sätt. Han måste utmana med att göra som han vet att han absolut inte får göra och han berättar det också nu ska jag cykla utan hjälm, nu ska jag klättra högst upp i trädet. Till skillnad från EmmyLou så vet ju Charlie att han inte får göra dessa saker, den där lilla donnan upptäcker ju fortfarande.

Men 06.42 gav jag upp som varje morgon nästan,  jag gick upp och satte på en kopp kaffe medan familjen fortfarande snarkade.

image

image

Dagen spenderade jag med familjen i solen. Jag tog ett glas vin till middagen på kvällen. Mobergs, riktigt gott. Barnen lekte och somnade ovaggat på kvällen.

image

Även igår hade vi det helt underbart i solen. Vi har verkligen en riktig sommarpärla i Motala. Dagar som dessa levererar nordens största insjöbad Varamon.

image

Och nej jag satt inte i solen med min nya tatuering, jag kom på det ganska direkt och täckte över den. (Lika bra att jag förklarar det så jag slipper få skäll av alla bloggpoliser hahaha)

image

image

Mickes syster från Linköping var på besök och följde med ner till beachen. Kusinerna lekte och vi var i vattnet nästan hela tiden. Vi smörjde in oss innan vi åkte ner till stranden, jag är jättenoga med det. Men ändå så blev jag bränd såg jag på ikväll. Idag blir det att täcka sig ordentligt för vi har lovat barnen att åka ner till stranden idag också.

image

Jag har läst era kommentarer. Förlåt att jag inte svarat, men jag tappade lusten totalt när jag såg vad en del av er kommenterat. Har inte ens haft lust att blogga! Herregud jag vet inte vad jag ska säga!? Att jag skriver rubriker bara för att ”sälja” dra mera läsare!? (HA HA HA!) Jag älskar mina läsare och det är alltid trevligt med nya läsare MEN jag till skillnad från en del andra KÖPER INTE jag mina följare, eller på nått sätt manipulerar för att nå en viss statistik. Jag är inte sådan, för jag vet att man skjuter sig själv i foten nämligen om man gör så. Dessutom så har jag inget behov av att det heller! Jag har mina helt underbara läsare som följt mig i år, flera år. Man behöver inte känna eller tycka precis som mig eller tycka som någon annan gör heller för den delen, alla har ju rätt till sin åsikt. Men jag vill också i detta påpeka att jag har vissa personer som av någon anledning tycker att det är väldigt roligt att kommentera väldigt negativt här inne, och det brukar vara samma personer och ofta skriver dom, också med olika alias. Ni får hålla på, ni verkar må väldigt dåligt i er själva och på något sätt så tillfredställer ni er själva genom att återkommande fortsätta att skriva eran skit! Jag bjuder på det! Men räkna med att alla era ip-nummer kommer blockas när jag en dag tröttnat. Hur orkar man bara är min fråga? Och om ni så starkt ogillar mig varför läser ni vad jag skriver? Det kan vi säkert vara överens om – att det är sjukt!? Jag skulle aldrig orka med att lägga så mycket energi på någon som jag ogillar. Men människor är olika tydligen. Jag har alltid haft en ärlig blogg och jag kommer alltid ha det. Jag brukar aldrig blanda in mitt privatliv i det offentliga ljuset, men nu gjorde jag det. För att ni, mina läsare ska förstå att jag just nu inte är helt hundra och för att jag inte kan fejka eller vill fejka. Jag är den jag är och jag orkade inte låtsas. Livet är inte alltid en dans på rosor och ibland orkar man inte alltid vara positiv även om jag är den mest positiva människa i världen. När det är som tuffast så brukar jag alltid säga det ordnar sig! Jag har också sett att denna diskussion tagit andra proportioner, helt plötsligt så tycker någon att mitt hem ser ut som ett ”katalog” hem? Får barnen ens leka där hemma, får dom röra sig fritt och vara barn?! Vart kom det ifrån, men ja(!) barnen får leka här hemma och de får i allra högsta grad vara barn. Jag har ett intresse för inredning, jag tycker om att ha fint omkring mig även om det ibland kan se ut som ett bombnedslag. Jag är uppvuxen med att man ska ha ordning och reda omkring sig. Jag försöker lära mina barn detsamma. Jag ber er nu, ni som enbart är elaka SLUTA! Jag är bara en mamma, en människa och har fel och brister som alla andra. Och till alla er andra som faktiskt vill ge mig/oss stöd, som är vänliga tack ♥ Det betyder mycket!

Just nu tar jag dag för dag. Försöker göra saker som får mig glad. Fördriva tiden med aktiviteter. Men även jag vet att det inte alltid är det bästa sättet. Det springer ikapp oftast. Man måste älta, prata om det och få göra det. Och nej det här handlar INTE om att jag ska flytta min blogg, eller som någon skrev ännu en som ska dramatisera sin arbetssituation. Nej det här handlar om mig, min familj och vissa val. Ett jobb kan vara så nog känslosamt att lämna och jag tycker att den kommentaren är elak. Men det här handlar om känsligare saker. Inget jag orkar skriva ingående om just nu, jag mår inte bra och nu har jag delat med mig av det. Precis som jag delar med mig av roliga saker, så har livet andra sidor också. Tänk att det finns människor som kan gå så långt och aktivt gå in för att förstöra för två andra människor, och sedan ljuga mig rakt upp i ansiktet om det. I pressade situationer så har inte alla människor civilkurage och gör vad som helst för att skydda sig själva. Denna person kanske kommer till insikt? Jag släpper det för stunden nu!

Hoppas ni får en fin dag i solen.

Kram / M

44 reaktioner på ”Dag för dag!

  1. Hej! Har kollat dina inlägg och en del kommentarer… makalöst vad dessa bloggpoliser stör sig på mycket. Så lätt det är att sitta framför datorn och veta allt om andras liv. Du har valt att dela med dig av både vardagsliv och svårigheter, om det sticker i ögonen på någon så byt sida kan jag tycka. Njut av ditt liv och din goa familj!
    Allt gott, kram
    Karin

  2. Usch vad människor kan vara elaka! Hoppas innerligt att du kan sortera bort dessa kommentarer och inte ta åt dig av all den negativiteten i slutändan.

    Ta hand om dig!

    1. Negativa människor mår oftast inte bra, definitivt inte om de hela tiden måste ha ursäkter för sin negativitet. Jag sorterar och gläds med alla fina människor runtomkring mig ❤️

  3. Bah, va skönt att läsa att Emmy med är trotsig, min lilla börjar komma igång här med nu och jisses va hon kan skrika om hon inte får som hon vill 😉 Hon ska med klättra och hoppa överallt.

    Så himla härliga dagar vi har nu, vi bara njuter (även om jag precis blev getingstucken haha).
    Å jag blir så förbannad på dom som skriver elaka saker, skit i att läs då för fan! Vi andra är ju glada att du delar med dig av allt möjligt från ditt liv!!!! Det finns inga perfekta liv och jag hoppas inte du slutar skriva om allt möjligt bara för att andra vill fördärva.
    Många kramar

    http://www.lotte4.blogspot.se

  4. Hej! Kommenterar aldrig, läser ofta och ville bara säga att jag tycker du är stark och modig som även visar upp när allt inte är på topp. Det är ju så livet ser ut för oss alla och jag tror mänskligheten hade mått bättre och för den delen haft lättare för att förstå och stötta varann om vi varit lite mer frikostiga att berätta om hur det verkligen är. Det går ju upp och ner för alla, ibland mår vi bra och ibland mindre bra… Ärlighet varar längst, så även kring vårt eget mående.
    Kram till dig och hoppas du snart finner en väg du mår bra på!

    1. Jag har väldigt svårt att prata om det, därför är min blogg en ventil. Har alltid skrivit och det är väldigt befriande.

      Tack för dina peppande ord ❤️

  5. Hej! Jag hoppas verkligen att du kan skita i alla dessa idiotiska kommentarer. Tycker så mycket om att läsa om ditt liv.

  6. Vissa har verkligen eldat upp sig här de senaste dagarna. Mycket märkligt fenomen. Som att du var skyldig att förklara. Klart man kan bli nyfiken, men det ger ju ingen rätt att få veta allt. De elaka påhoppen tolkar jag som ren avundsjuka. Sen förstår väl vem som helst att ditt hem också blir stökigt. Men varför skulle du ta bilder på och lägga ut det? Jag gillar att se dina fina bilder.

  7. Har nyss tittat på avsnittet i Familjen Annorlunda där ni förnyade era löften o hade trippeldop! Så fint! Blev riktigt rörd! Vad som än hänt så hoppas jag att det ordnar upp sig hur det än blir!!

  8. Hej Madde! En gammal häxtant som jag är, (63 år) tycker att du är en härlig kvinna/mamma. Jag tycker du har en härlig framtoning, du sätter dina barn främst men jag tycker att du ska satsa lite mer på dig själv också. Kram och ha en fortsatt bra sommar! Bry dig inte om elaka kommentarer, det är ofta bara avundsjuka bakom.

  9. Tänk på dig och din familj nu oavsett vad som ligger bakom. Bry dig inte om dem tykna kommentarerna.
    Kram från västkusten!

  10. Jag tycker att det är så intressant att ”avundsjuk” används så snart någon har en helt relevant åsikt om en företagare som ska leverera till sina kunder. Om kunden är missnöjd förmedlar hen detta. Det gäller alla företag, så ock s k bloggföretagare.

  11. Håller med samtliga kommentarer! Om man nu tror sig veta att du vill ha fler läsare o därför skriver som du gör. . Kan man inte bara sluta läsa din blogg då? Jag är definitivt intresserad av ditt liv och bloggande för det ger mig energi. Ibland är jag bara glad att mina fem vuxit upp när du skriver om småbarnsbekymmer. Ibland blir jag inspirerad av matlagning eller inredning som du visar. Sköt om dig Madeleine och fortsätt blogga för oss som vill läsa. Klagomålen och personliga påhopp kan du filtrera bort. Hata hat! Kramis!

    1. Så sant!
      Hon hade kunnat filtrera bort de kommentarerna som inte faller henne i smaken men väljer att inte göra det.
      Det är ju inget nytt fenomen, det har varit ”stormigt” i kommentarsfältet i flera år och ibland hotar Madde med att blocka de som kommenterar i hennes tycke negativt.
      Men ingenting händer, och det är ju inte så konstigt med tanke på att M vill att folk ska gå in och läsa och kommentera, fler klick = mer cash.

      1. Bra Madde ! Jag har följt dig länge och jag kan i förväg ana vilka som kommer att skriva negativt !!! En är du Karin. Så löjligt att du inte drar vidare bara!! Go Madde!!!

      2. Du e för rolig. Om du stör dig på att Madeleine i ditt tycke gör allt för att få läsare o kommentarer …varför bidrar du då till det? Ha ha!

  12. Bra Madde ! Jag har följt dig länge och jag kan i förväg ana vilka som kommer att skriva negativt !!! En är du Karin. Så löjligt att du inte drar vidare bara!! Go Madde!!!

  13. Negativt?? Barnrumpor! Har ni inte ens vuxit upp? Vet ni ens vad en blogg är? Ett företag! Där du är kund. Bloggarnas kamp är stenhård om man inte heter Isabella!
    Läs på bebisar, istället för att nedlåta er att framstå som imbecilla!!

    1. Kära Klara men du är inte så klar! I den här värden är det inte företagen som själva kan bestämma de tjänster de erbjuder – det måste finnas en efterfrågan bland kunderna.

      Konkurrensen är som du själv säger hård i dessa självgoda primadonnors land så det gäller att grabba så många läsare som möjligt. Läsarna är flyktiga och kan lätt överge en blogg dom inte gillar – eller också hänger dom kvar där för att dom tycker att det är kul att följa tramset. De som hänger kvar lär dock inte vara någon bra målgrupp för sponsorers- helt tvärtom.

      Måste bara ta det där med avundsjukan och all bitterheten också när jag ändå är igång – Jag frågar bara VEM, VEM skulle någonsin kunna känna avundsjuka gentemot Madde – man tycker ju faktiskt bara synd om henne.

      1. Du verkar väldigt påläst i detta självgoda primadonnors land ”fru väddeing”, ja tror du i alla fall! Jag har jobbat med detta i snart tio år och för att tillrättavisa dig så handlar det inte om att sponsra! Läsarna är inte heller flyktiga. Att du kallar det för trams får stå för dig, det är vårt liv! Att vi sen bjuder på det genom en blogg och att det stör vissa (dig) betyder inte så mycket. Du tillhör en liten skara negativa människor som väljer att ha ett stängt sinne, som väljer svänga med nedlåtande ord och bara rent och skärt väljer att vara oartig.

        Angående avundsjukan, vem skulle någonsin kunna vara avundsjuk på mig? Jag har nio helt fantastiska barn, hus, man, och djur. Ett vanligt ”svenssonliv”! Jag har otroligt fina vänner, barndomsvänner och nya vänner. Så berätta för mig, varför skulle det vara synd om mig? För att jag just nu går igenom något jobbigt?

  14. Åhh vad jag känner med dig just nu.. jag kan tänka mig att du går igenom samma dilemma som jag gjorde för exakt ett år sedan, det känns nästan så på det sättet du skriver och jag har följt dig sedan jag såg dig i rutan säsong 1 och kan inte minnas att du varit såhär nere.. jag kan såklart tolka det helt fel (ber om ursäkt isåfall) men är det som jag tror så vill jag bara hålla om dig, ge dig universums största kram och säga att du måste tillåta dig att bearbeta sorgen, vara ledsen och rida ut känslostormarna som kommer. Och ja man måste få älta, gå igenom det både fysiskt och psykiskt. Det är fasen ingen dans på rosor när man blir stucken med taggarna! Mitt råd är att bestäm dig hur du vill att framtiden ska se ut och ta en dag i taget fram tills att du har ro att kunna acceptera, släppa och ta nya tag. Jag vet att du är en fighter madde och du är stark nog att ta dig igenom detta oavsett vilken väg du än väljer. Skickar en stor varm kram ❤ önskar dig och familjen allt gott! Kämpa på nu fina du!!

  15. Om man inte har något snällt att säga, så ska man inte säga nånting alls!

    All kärlek till dig Madde ❤️

  16. Jag förstår inte riktigt hur man orkar gotta sig i andras liv på det där sättet. Take care och vad det än må vara så hoppas jag det löser sig på bästa sätt <3

    1. Jag själv har reagerat på att Madde outar sin familj och fortfarande inte fått ngt svar på hur hon tänker där. Folk är ibland sviniga, snackar skit, njuter av andras olycka och det kan drabba barnen väldigt illa. Det är av omsorg om dem jag tycker att det var fel att skriva om det. Och jag gillar också att skriva, jag har en hemlig blogg och i den skriver jag av mig så skrivarlust funkar inte att skylla på. Integritet är idag en sällsynt gäst i sociala medier och det slår hårt tillbaka, gärna på dem runtomkring som är helt oskyldiga. All kärlek och styrka till er alla.

  17. Hej!
    jag har faktiskt låtit bli att läsa din blogg några dagar ny pga alla elaka kommentarer, ja jag vet att jag inte behöver läsa dom ,men kan inte låta bli,
    Har själv varit i den situationen som du verkar vara i nu,och snacka om att man får reda på vilka ens riktiga vänner är.
    Fruktansvärt att människor sitter och skriver på detta viset, blir så arg och ledsen för din skull, och skäms för deras skull, att dom är vuxna människor som.beter sig så. Ja jag kan skriva mycket mer.för sånt här kan man verkligen reta upp sig på. Men ska sova istället. Muttrar lite svordomar iallafall.

    Men kom ihåg:
    Du är modigare
    än du vet
    Starkare
    än du tror
    och klokare
    än du förstår.
    önskar dig all lycka i den tuffa tid ni har.
    massor med kramar

  18. Jag förstår faktiskt inte varför det är så många som är elaka!! Men du har också många fina läsare som peppar och vill att du ska må bra! Jag hoppas verkligen att du fokuserar på de trevliga läsarna och deras kommentarer.

    Jag gillar din blogg jättemycket!! Att det både finns glädje men även när du kämpar. En levande blogg helt enkelt! Och jag antar att du tar på kort på det som är fint för att du gillar det fina och att barnen har sina hörn som de styr över (men som du inte fotar). Så gör i alla fall jag. Jag har mina hörn och barnen har sina, så får alla göra som de vill med sina egna ”hörn”.

    Ha en underbar stund på stranden fina Madeleine!!
    http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  19. Hej, hoppas du får en bra dag. Folk som är på andra behöver på något sätt göra det för att må bra själva istället för att reda ut sitt!! Nog om det, njut av det fina som är nu. Hoppas också att du får tid till träningen det gör dig gott! Just nu kanske mycket på det mentala planet. Kram på dig!

  20. Jag förstår verkligen inte hur folk kan skriva något så fult och äckligt!! Dom måste ju verkligen må dåligt och vara avundsjuka på dig och allt de fina du har.

    Jag är 21 år och jag har läst din blogg i många år och jag vill bara säga att jag ser verkligen upp till dig! Vilken förebild som mamma du är för mig! Så otroligt stark, modig och helt underbar! Du verkar vara en helt toppen mamma helt enkelt. Jag önskar verkligen att jag blir hälften så bra mamma som du är till dina underbara barn.

    Du är stark och du klarar detta tuffa du går igenom nu, du har klarat dig igenom många jobbiga situationer i ditt liv förut, stå på dina ben och är stark, precis som du bruka bara! Du är helt grym ❤️

  21. Du har en ytligt blogg mycket handlar om utseende inredning och ytliga ämnen så det är inte konstigt att folk uppfattar dig så.sen ska man inte döma folk man inte känner.du verkar sprallig och att du vill synas och sån är du helt ok men folk kan reta sig på det så vill du inte ha sådana kommentarer tona ner lite bara.man väljer ju själv hur man vill bli uppfattad.ha det gott .varför bryr du dig ens om du är trygg i din personlighet låt dem hålla på skit i det.läs det inte och blockera dem bästa sättet därför tror jag inte att du bjuder på det som du många ggr skriver du tänder eld på diskussionen igen genom att ens kommentera det.

  22. Jo mycket handlar om pengar dörför stänger Madde inte ner dessa nätrollen.hon uppfattas som lite mediakåt ich har ett behov av att visa upp sig och skriva om ytliga ämnen som tatueringar mode smink sminkar sin dotter som är 8 år på den tiden när första bilderna kom.vad sönder det för signaler till flickan ? 8 år.inredning verkar inte finnas något djup i människan allt är ytligt ich handlar om pengar och att förverkliga sig via 9 barn som knappt hinns med när hon driver eget företag.sorligt

  23. Kära Madde och Micke!

    Ni är bäst på det ni gör, att vara föräldrar är inget man bör ta givet på.
    Livet är inte mer än såhär och en del människor verkar ha svårt att förstå det.
    Jag håller helt och hållet med om precis allt du skriver i ditt inlägg och även om jag inte har några egna barn än så kan jag tänka mig allt du och Micke går igenom.

    Du är en bra mamma, underbar, en fin förebild, duktig, ärlig och duger precis som du är!

    Att folk är som dom är kan man tyvärr inte styra över, man kan försöka vända ”döva” örat till men oftas så hör man mer än vad man ser och hör man det inte så ser man det likt förbannat.

    Men det bästa vore att inte låta sig påverkas, dock blir jag själv irriterad när jag ser vad andra skrivit här bland dina kommentarer. I alla fall dom dåliga.

    Du är bäst Madde, glöm inte det! <3

    Varma hälsningar till dig, Micke och barnen 🙂

    / Sofia Olsson, 30 år, Västerås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *