Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Nu händer grejer på övervåningen!

När man har renoverat i nästan ett år så kan det bli aningens segt. Ni vet när man aldrig ser slutet, men ändå måste fortsätta. Nu äntligen har vi tagit oss i örat och påbörjat renovering av Tuva-Lis rum, som egentligen inte är ett rum utan en garderob från början. Det är inte stort men lagom till henne. För mig är det viktigt med ljus så det första vi gjorde var att sätta in ett fönster garderoben och nu känns det faktiskt som ett riktigt rum. På sina 8 kvm så kommer det bli jättebra.

Mamma jag vill ha en pall så jag kan titta ut på alla stjärnor.

Med en pall under fönstret, nytt golv, lite färg och nya tapeter så kommer hon få det så fint. Förut när Micke höll på i rummet så gick hon upp och dansade på sitt rum. Man kunde riktigt se lyckan i hennes ögon. Hennes bröder är portade, ja för det är bara prinsessor som får gå in på hennes rum. Nej hon är inte alls en ”rosa” tjej haha.

Jag har letade efter lite inspiration till Tuvis rum och har hittat en säng som jag tror skulle passa perfekt. Vad tror ni om denna?

sebra2

sebra1

En spjälsäng som kan bli en juniorsäng. Sängen finns i rosa men jag gillar nog den som är i turkost mera, eller vit. Men nu är det ju inte jag som ska sova i den så om Tuva-Li skulle få bestämma så skulle den nog bli rosa.

Vi får se vad tomten kommer med ♥

Apropå det, det här med jul. Jag har inte bestämt mig för om vi ska ha en riktig julgran ännu. Jag tänker på katterna, om de kommer gå bananas på den? Har ju tagit upp det här på bloggen tidigare och det verkar som era katter inte har brytt sig någon nämnvärt.

Hittade några gamla bilder på granen från förr förra året. Den var fin och när jag ser den så vill hemskt gärna ha en riktig julgran ändå.

gran1

gran2

Kram / Madeleine

15 reaktioner på ”Nu händer grejer på övervåningen!

  1. Jag hade nog kört på en riktig säng 90×200 alt en mer riktig mindre säng, hon är ju ändå en rätt stor tjej och behöver ingen spjälsängskombo.
    Ikea har en fin med staket på sidan, den blir det här så småningom. Det är en typ juniorsäng.

  2. Den sängen är så fin, tyvärr svindyr, men det vet du ju redan!? Så därför om det nu är sista barnet är det kanske lite onödigt med en sån dyr säng då den ligger runt 7000kr, eller får du sponsring till den!? Köp en gammal utdrags träsäng ist, och måla om! Eller ha den som den är, underbart fint med en ren träsäng till ett vitt rum… =)
    Ibland känns det som om du ”klagar” lite över att det minsann är dyrt med barn, tex det inlägget med vinterkläderna, och visst det är dyrt! Men att då köpa en sån dyr säng, att ni har råd till det, är ju förvisso helt fantastiskt! Men är det inte bättre att lägga dom pengarna på lite bättre saker!? Å andra sidan kanske du tjänar massor på din blogg och har råd med dessa möbler, det vet ju inte vi.. =)

    1. Ja den sängen är ganska dyr. Ja jag har inte tänkt flera barn, men det vet man aldrig. Å andra sidan så har jag människor runtomkring i familjen som inom några år förhoppningsvis kommer att skaffa barn och då kommer sängen passa perfekt hemma hos dom. Jag klagar inte över att det är dyrt med barn, och det inlägget du menar var mera riktat mot de människor som tror att vi med många barn blir rika pga av alla bidrag. Barn kostar och så är det! Det var länge sedan jag blev ”sponrad” numera köper man en annons hos mig.Jag jobbar oftast mot olika pr byråer eller genom min egna säljavdelning.

  3. hej,,
    Min katt som är den bästa katten enligt mig skulle aldrig få för sig klättra upp i granen. Tror inte du behöver bekymra dig om det. Våra två hundar kan dock bära sig åt lite..dock inte granen. Måste du ju kunna ha! Eos lamporna glädjer även vårt hem sedan lång tid tillbaka.. Kul läsa o se du också hittade dom fina.
    Tack för din glädje du sprider!
    /Annelie

    1. Hej Annelie, vad skönt att höra om dina erfarenheter. Jag hoppas katterna låter granen vara 🙂 Våran hund har aldrig brytt sig om julgranen, men man vet aldrig han kanske får ett stölleryck i år bara för jag skrev det haha.

      Åh ja eos lamporna är helt underbara!

      Tack för att du lämnade ett avtryck, hoppas du får en härlig dag!

  4. Jag tycker att sängen var jättefin, och verkade vara väldigt smidig. Med andra ord tar den inte så mycket plats om rummet är litet.
    Vad det gäller katt och julgran så är det mest julgranskulorna som hänger långt ner som vår katt har gillat. De där kulorna som även de minsta barnen är förtjusta i. Ha en bra dag och tack för en bra blogg.

    1. Ja visst verkar den smidig, det var mycket därför jag fastnade för den 🙂

      Det verkar som denna jul kommer att bli spännande i år hahaha, jag ska våga ha en riktig gran med en massa julgranskulor.

      Tack detsamma! Och roligt att du gillar bloggen…

  5. Vår katt har aldrig rört vår julgran heller.. Åh andra sidan stack han själv sig på nosen o rör aldrig den mera… Nja.. Det med sängen hade jag med tänkt efter 2 gånger på..

  6. Sängen är fin men en spjälsäng? De är väl inte till minsta? Hade köpt en vanlig som någon skrev här. Men det är ju upp till dig Madde. Ha en trevlig kväll 🙂

  7. Har aldrig haft några större problem med katter och julgranar. Det enda jag kommer på är att glitter är fantastiskt roligt för katterna att tugga i sig, vilket ju förstås kan bli livsfarligt (som tur är har det inte blivit det för mina katter). Men man kan ju ha en julgran utan glitter. 🙂

  8. Hej!

    Vi köpte en vit Sebra säng till min stora tös och nu har min lilla tjej tagit över den. Kan säga att den är väldigt fin men aningen bred och lite klumpig om du ska ha in den i ett litet rum. Fundera på vad du vill få plats med mer än sängen;) Har man en liten bebis är den lite jobbig eftersom botten är väldigt djupt ned och inte går att justera, dock en fördel när de ställer sig upp då de inte kommer ur den. Vi har även haft en del problem med sprickor i gavlarna. Det hade man inte riktigt väntat sig till det priset utan hoppats att den skulle hålla till fler generationer. Sebra har dock skickat nya gavlar så bra service. En annan nackdel är att den låter en hel del när barnet snurrar runt och slår i gavlarna. Typ som när man knackar på en gipsvägg;) Jag hade köpt till ett tjockt spjälskydd från Sebra om jag vore du. Jag köpte från ett annat märke och de passar verkligen inte sängen. Går inte att sätta fast spjälskydd som har knyten ordentligt utan man behöver ett som står utan band, som Sebras egna. Många nackdelar här men mina barn har trivts i den så ångrar inte köpet:) Tycker även den här från Oliver Furniture är fin!

    http://www.lannamobler.se/sv/barnsangar/oliver-furniture-spjalsang-wood

  9. Jag tror det blir en bebis till och därav spjälsäng så kan nr 10 ta den sen. Eftersom du svarade det vet man aldrig så är du tydligen öppen för fler. Men då hade jag nog hellre tagit en mer könsneutral vit.

  10. Hej! Har haft katter i många år, de har varit väldigt olika hur dom reagerat på granen. Men en bra fot är A och O. Köp en tung som man drar mer snöre för att ställa rätt granen. Kostar lite mer men katterna kan inte välta granen som med dom fötterna i plast. Och sen kan man ju inte hänga glaskulor man är rädd om längst ner såklart 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *