Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Vad kan det vara?

Det blev en dag hemma med lilla Tuvis idag med. Hon är inte alls sig själv. Hon är liksom svullen över ögonen, mer på ena sida. Och igår kväll så märkte jag även att hon var svullen nedanför örat och ner på halsen. Man har ju körtlar runtom halsen och är det så att hon har någon form av förkylning, virus eller infektion så är det ju vanligt att dessa körtlar svullnar. Däremot så sa hon efter att hon sovit en stund på eftermiddagen igår att hon såg bättre när hon vaknade. Såg bättre? ”Lilla gumman har du inte kunnat se ordentligt?” Men jodå nu kunde hon se bättre. Jag har inte märkt att hon kunnat se, men det känns ändå lite konstigt att hon säger så. Nu har jag ringt vårdcentralen så får vi se vad dom säger om de ringer upp? Tyvärr har jag erfarenhet av att de ibland inte ringer upp, ja det har hänt flertalet gånger tyvärr, och ringer man vårdcentralen lite senare på förmiddagen så brukar det vara kört att få en tid. Så jag får nog rikta in mig på att ringa jouren ikväll istället.

Jag tänker om hon kanske haft en fästing på sig? Man kan ju ha missat det. Hennes symptom känns lite knepiga. Det behöver ju inte vara något allvarligt men jag känner att jag ändå vill kolla upp det.

Idag har mitt lilla hjärta fått kalasa på lite glass i mammas nya marmorskål. Hon skulle bara ha den.

tuva4

tuva2

hmskål1

Skålen kommer från H&M, gud vad jag gillar deras inredning. Jag älskar detaljer och dessa små marmorskålar föll mig i smaken direkt. Bra pris också 56 kr tror jag.

tuva3

Min fina lilla Tuvis, alltid så glad!

12 reaktioner på ”Vad kan det vara?

  1. Min dotter fick körtelfeber för ett par år sen, det startade med svullna ögon och gick sedan vidare till resten av körtlarna:( hoppas inte det är det, för det tog ca tre månader innan hon blev frisk …

  2. Hoppas allt blir bra med henne, läskigt när man inte vet.
    Själv har jag vart uppe halva natten med lillan som har feber som vägrar ge med sig.
    Hoppas din dag blir bättre snart.

  3. Hej Madeleine , har du kollat om hon är svullen på kroppen ? Min dotter fick nefros efter en halsfluss och hon samlade vätska i kroppen vilket gjorde att hon blev svullen. Jag hoppas att vc ringer upp och att lillan frisknar till snart. Mvh Birgitta

    1. Hej Birgitta,

      Jag har inte kollat om hon är svullen så på övriga kroppen, men ska kolla direkt.

      Vad är Nefros?

      Tack !

      1. Är en njurinflammation som kan drabba barn , det behöver inte påverka njurarna om det upptäcks i tid. Är inget som varar livet ut utan det flesta tiifrisknar vid 17 års ålder. Min kommentar var inte menat som att skrämmas mer för att det är viktigt att man blir hjälpt snabbt för njurfunktionen. Vår dotter har 100% på båda njurarna Tack vare att hon fick vård snabbt. Mvh Birgitta

        1. Min dotter fick nefrotiskt syndrom när hon var 16 månader och det är liknande/samma som nefros, alltså en njursjukdom. Hon svullnade upp i hela kroppen men jag upptäckte det när hon blev svullen runt ögonen. Hoppas dock det är något lättare för er för min tjej var svårt sjuk i 6 månader och det tog över ett år innan hon var utan mediciner. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *