Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Roligt att kunna leverera något man är riktigt nöjd över!

Idag är jag lite glad över att det regnar. Då kan jag passa på att göra sådana saker som känns lite tråkiga, sen kan jag sätta mig i soffan och mysa med mina små sjuklingar. Wille och Tuva-Li är hemma från skolan och dagis idag. Wille har ont i huvudet och lilla Tuvis har varit hängig sen igår. Vi tar det säkra före det osäkra så de får vara hemma om det är något som är på gång att bryta ut.

Det blev ett himla liv igår efter mitt blogginlägg. Jag kanske uttryckte mig lite klantigt men jag står fortfarande fast vid mina åsikter. En del av er verkade bara ta saker ur sitt sammanhang och läste inte heller hela inlägget. Självklart så är en GBP operation bra för de som behöver det, där är vi nog alla överens. Sen är det nog svårt att dra gränser, det förstår jag med. Men när flera berättar om hur de hellre ”äter upp sig” för att få en operation än att verkligen försöka ta tag i sina problem helhjärtat med hjälp av andra alternativ så tycker jag det är förjäkligt rent ut sagt. Och mitt inlägg handlade också om att dessa personer kanske påverkar våra barn väldigt negativt i samhället. Det är ingen quickfix att göra en GBP och skäms på er som vill framställa det som att det faktiskt är det! Och det är säkert olika i olika landsting men jo, det är lätt att få en GBP operation idag på många ställen! Jag personligen tror på andra metoder i många fall, sen finns det givetvis undantag! Är det rätt att man ska bli kallad för dumhuvud för att man tycker olika och för att man diskuterar ? Jag är en kvinna med åsikter, men jag kan också erkänna om jag ändrar mig eller tänker om. Jag kan också stå för att jag har fel ibland, det har alla. Men en del kommentarer är bara så inskränkta! När man sen också går ifrån själva ämnet genom att kasta skit på mig som mamma för att jag väljer att tillåta Engla-Freja att använda mascara ibland så är det bara skrattretande. Jag tar ansvar och tar egna beslut om vad som känns rätt eller fel för mina barn. Lite mascara tror jag inte påverkar min dotter till någon kroppshets. Hon vet att hon är vacker precis som hon är! Förövrigt så jobbar jag mycket med foton i PS och tycker om att experimentera med mina bilder. Har ni sett bilderna på fotografiska.eu? Där finns hur många affischer so helst med barn som har blivit målade i konstnärligt syfte. Är deras föräldrar sämre föräldrar för att de har valt att låta sina barn ta sådana bilder? Så länge man inte förvandlar sina barn till levande skyltdockor och små modeller så tycker jag inte att det är något att tjafsa om. Och det är väl inge nyhet att barn i alla tider har tyckt att det är roligt att leka med smink ibland? Mina grabbar leker också med smink ibland. Ska vi börja prata om det i genusperspektiv också?

Apropå bilder och fotografier. Igår kunde jag äntligen leverera helt fantastiska bilder från min kärleksfotografering med Olle och Becca. En härlig känsla kan jag säga!

foto3

foto2

foto1

foto4

Min fina brorson och hans stora kärlek förevigade på superfina canvas.

foto5

foto6

Det var mörkt igår när vi fotade så tavlorna är inte riktigt rättvisa, men i verkligheten är de såååå fina! Roligt att kunna leverera något man är riktigt nöjd över!

Jag väntar på andra bilder från fotograferingen som inte kommit från från tryckeriet ännu. Spännande att se hur de blir.

Kram / Madeleine

18 reaktioner på ”Roligt att kunna leverera något man är riktigt nöjd över!

  1. Stå på dig Madde och låt dig inte påverkas, du är en stark och modig tjjej/mamma. Jag har också funderat över hur landstinget som har så ont om pengar kan bekosta så många magsäcksoperationer? Är det inte bara tålamod och uthållighet som ofta saknas hos dagens överviktiga? Jag träffar många ungdomar i form av praktikanter och blir ofta besviken över deras brist av just dessa egenskaper.

  2. Fast varför drar du så långsökta parareller?
    Att ”måla” ett barn inför en fotografering i konstnärligt syfte har absolut ingenting att göra med dina bilder på Engla-Freja med smink på vardagsbilder.

    Det ÄR konstigt att du låter henne sminka sig när hon vill, det hade varit en sak om det handlade om utklädningssminkning men i detta fallet gör det ju inte det.
    Om hon vet att hon är vacker som hon är, vad är då vitsen med att använda mascara som 8-åring?

    1. För att hon vill det kanske?? Min tjej började intresserad sig för smink tidigt å hon är idag 19 år…å inte på nåt sätt skadad eller ytlig av det! Lägg ner präktighetssnacket å sköt dina egna ungar som du vill!

        1. Har du Karin bättre attityd???
          ”Det ÄR konstigt att du låter henne sminka sig….”.
          Är du facit eller regelboken, det enda rätta? Du kan väl inte säga vad som ÄR konstigt i det nån annan gör…bara vad du tycker är konstigt i Så fall. Bestämma att nåt ÄR konstigt i det nån annan gör och sen komma och snacka om attityd…..öh

          1. Än dig?
            Ja, det skulle jag nog våga påstå, mitt inlägg var ju inte riktat till dig personligen så att du tar åt dig och blir så defensiv ÄR också konstigt.
            Ha en trevlig kväll!

    2. Härligt att du är så solklar på att det ÄR konstigt det där med sminkningen. Din och liknande kommentarer får mig att känna mig nöjd med att jag inte är lika tvärsäker i så små frågor.

  3. Bra inlägg efter det igår!!hoppas det har lugnat ner sig nu!
    Men som sagt – många hade snöat in sig på mascaran….
    Inklusive du själv eftersom du drar upp det idag igen…….

  4. Jag tycker du har helt rätt vad gäller GBP, en del måste göra det men faktiskt inte alla. Det finns andra vägar för många. Sen struntar jag väl i om du låter den lilla tjej använda mascara men jag har låtit mina tjejer börja måla sig i sjuan. En ska inte låtsas som att det inte spelar ngn roll om småflickor börjar måla sig för det gör det. Ju mer de intresserar sig för utseende m.m. ju svårare för de att leka och de slutar också att leka tidigt..det tror jag tyvärr du kommer att få se. I leken släpper man sig och sitt men har man koll på hur man ser ut så är det svårare att gå all in i leken och de blir tonåringar väldigt tidigt. Jag är säker på att du tycker att din dotter är vackrast i världen och om du verkligen förmedlar det till henne så behöver hon inte heller målas.

  5. Men det var väl ett jävla tjat sköt er själva ni som är såååå duktiga.Papegojer låter ni som. Vad ni än gnäller om så bestämmer inte ni över det . Madde vi tycker ni är toppen kram till er.

  6. Jag förstår den underbara känslan att lämna över foton som man är väldigt nöjd med! Jag kan tänka mig att det skapar mersmak! Fortsätt med ditt fina jobb. Du är så duktig!
    Vad gäller att vara en bra mamma är jag övertygad om att du är en kanonmamma och gör ett bra jobb där också (även om jag inte håller med dig i allt). Man kan ju vara bra fast man inte tycker lika i allt!
    Kram till dig!
    http://blogg.loppi.se/mammalinda

  7. Fast jag vet de som tagit till opn som en quick fix och sen fortsatt äta massa skit efteråt, för ”att dom kan” typ, väldigt pinsamt…

    1. Fettförakt??? När jag själv är fet… jag älskar mina former och tränar för att bli stark och orka leka med mina barn! För så är det, en stark kropp är en pigg kropp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *