Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Ibland undrar jag när de som har ett barn säger ”jag hittar inte tiden”!?

Så blev det den där jäkla tacosen till middag idag. Jag var inte alls sugen men barnen envisades med att de minsann ville ha det idag. Jag gav med mig för jag orkade inte ta en fajt. Ibland får man välja sina fajter det bara är så. Glada barn och mätta barn 🙂

juni20

juni23

juni21

juni28

Har under dagen lyckats ta tag i lite jobb mellan alla ”mamma mamma mamma” det är inte lätt alla gånger att få ihop det ska jag säga. Eftersom Micke börjat på nytt jobb så kommer han inte få någon semester i år vilket betyder att jag får dra hela lasset själv. Han åker på morgonen och kommer hem på kvällen och arbetar dessutom just nu också lördagar. Så dagarna blir ganska långa för mig som både ska vara mamma och sköta jobb. Med mitt sidoprojekt så vet jag att jag lever ska jag säga. Men fasen jag ska inte klaga, jag stormtrivs med det jag gör och älskar mina ungar mer än något annat på jorden så på något sätt så får man ihop det liksom.

Någon gång i sommar så ska jag ta en helg för mig själv har jag tänkt. Jag behöver det. Bara få göra vad jag vill, eller inte göra något alls utan bara vara.

På fredag ska Micke åka till Hjo med en polare, de ska köra power touren med muskelbilar. Då blir han borta från fredag till lördag. Jag kanske skulle hitta på något på lördagkväll, bråvallafestival kanske? Kent spelar och det vore ju verkligen något. Jag ska tänka ut något roligt. Oliver fyller den här veckan också så i helgen blir det tårtbak.

I morgon ska Charlie, Colin och Tuva-Li till dagis, jag och Emmy ska till Linköping på jobb och Adam, Engla-Freja och Wille ska vara hemma med storebror så länge. Det är helt underbart att kunna ha med sig lilla Emmy på jobb fortfarande. Jag vet att det snart kommer bli svårt att ha med henne, men så länge jag kan det så kommer jag ha henne hemma så länge jag kan. Hon har dagisplats from september och tanken är väl att jag ska skola in henne försiktigt och ha henne på dagis de timmarna hon inte kan vara med mig. Fjantmamman här då haha, jag tycker det är superjobbigt att lämna barnen på dagis när de är så små. Huuaa usch jag förnekar det ett tag till.

Under veckan ska jag också planera för en dejt med en ny PT. Jag behöver någon som sparkar mig där bak tills jag kommit igång. Jag behöver stärka kroppen. Och nej det finns verkligen INGA ursäkter det handlar bara om KARAKTÄR dock så kan ni kanske anan att jag har ett ganska tajt schema med tanke på texten ovan hahaha. Herregud ibland undrar jag när de som har ett barn säger ”jag hittar inte tiden” Eh va!? Kom igen nu… Alla kan fixa det, tom jag som har nio barn, hund, katt, hus och jobb!

🙂

17 reaktioner på ”Ibland undrar jag när de som har ett barn säger ”jag hittar inte tiden”!?

  1. Hej! Vad jobbar Mickey med nu? Haha jag är en av dom du menar som bara har två barn hus och jobb och jag tycker verkligen inte att tiden räcker till. Jag är helt imponerad av tjejer som dig Carola och Mirka och fler därtill som verkar fixa ALLT! Kan inte Micke få semester överhuvudtaget för annars har han väl föräldradagar att ta ut så löser vi det i sommar då mannen har bytt jobb.
    Kram o ha en underbar sommar!

  2. Fasen så Gött med taco mitt i veckan 🙂 mätta barn, glada barn stämmer verkligen 🙂

    Eller folk som inte har några barn alls, men inte hinner prata med sin partner om vissa saker? Sånt kan göra mig Tokig haha 🙂

  3. Tiden innan jag hade barn kände jag verkligen att tiden inte räckte till. Nu har jag fem barn och nu ser jag till att få saker och ting gjort! Man blir nog mer fokuserad och organiserad som förälder. Och så sitter man inte stilla så mycket. 🙂 🙂

    ALLA dagar är bra tacodagar tycker jag 😀
    Kram
    http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  4. Men tacos är ju så gott 😀 Det kan jag äta flera ggr i veckan, om nån annan skör grönsakerna för det är ju sååå tråkigt hahaha.

    Min lilla är ju född i oktober och med våra sjuka regler så måste vi sätta henne på dagis i oktober. Jag som var inskriven på arbetsförmedlingen innan jag fick henne får inte vara hemma ens 1år innan jag måste tillbaks till arbetsfm. Jag som hade velat vara hemma till januari iaf, men nä. Så nån vecka efter hon fyllt 1 ska hon skolas in 🙁 Pappan ska vara hemma den månaden för det är ju inte så lätt att gå på en föräldrarpenning och en A-kassa 🙁 Jag tycker hon är för liten för dagis men vad ska vi göra……

    http://lotte4.blogspot.se

    1. Varför måste ni? Jag är också arbetsskadeförsäkring fast just nu mammaledig till en 2 månaders. Med hans storasyster, nu 4 år, så var jag hemma till hon var drygt 2. Så länge dagarna räcker alt man kan gå på vårdnadsbidrag så bestämmer man väl själv?

        1. Nä jag får ju inte det för då blir jag av med ersättningen 🙁 Dagen innan 12 månader har gått måste jag tillbaks annars får jag 14 MÅNADER karens…. Jag blev sjukskriven innan men de missade ta bort mig från arbetsfm annars hade jag fått vara hemma ännu mindre.

  5. God Morgon Madde!! Nu skäms jag….är arbetslös, vuxna barn och får ändå inte till det….I mitt fall är det nog latmasken som flyttat in hos mig. En pt vore kanske något för mg med……hör av dig om du kan rekommendera någon // Kram Ewa

    1. Oj, arbetslös och vuxna barn……och ändå räcker din tid inte till menar du? Vad pysslar du med hela dagarna? 😉

  6. Hej ! Jag kan förstå om den som har ett barn kommer hem sex från jobbet, laga middag och äta till halv åtta, lägga barn till halv nio, tvätt å plock å disk till tio…sen i säng för att börja om nästa dag igen. Nä jag skriver inte om mej själv men vill bara visa fler sidor av myntet, tex att Carola som oftast är hemma om dagarna naturligtvis har lättare att hitta tiden till träning trots sina nio barn än min fiktiva enbarnsförälder i exemplet:)

  7. Jag är en enbarnsförälder..
    Och jag hittar inte tiden..
    Jobbar heltid, ska städa, fixa mat, gärna klämma in lite träning någonstans, renoverar lite hemma och fixar med båten som ska i plurret snart..
    Försöker hitta tiden till o träffa vänner..
    Jag är inte ensamstående, jag har ju en sambo, men han jobbar heltid han med..
    Så ja det kan vara svårt o få ihop det även med ”bara” ett barn.. 😉

  8. Ja det är stor skillnad på att jobba och vara hemma hela dagarna. När jag varit föräldraledig med sex barn har jag legat i takt med allt; disk, tvätt, städning och annat. Och ändå hunnit promenera, leka med barnen, läsa läxor mm. Men när jag jobbar hela veckorna (ej heltid ens och pendlar knappt ändå) hopar sig tvätthögen, man hinner bara det nödvändiga i veckorna. D v s skjutsa hit och dit, laga mat, diska, röja undan det värsta, fixa läxor och natta typ…Så jag anser att det är MYCKET ”softare” att gå hemma. Nu kommer alla hemmamammor att hoppa på mig för de ”jobbar minsann häcken av sig hemma” men det är MIN verklighet. Jag har provat båda varianterna. För man har precis lika mycket tvätt, lika många sängar att bädda och lika många som ska ha mat även om man inte är hemma på dagarna. Och ETT barn kan säkert vara lika krävande som nio eller fyra…

  9. Madde, klart du kan lämna Emmy på dagis till hösten. Jag har min ettåring på dagis hela dagarna, och det går hur bra som helst, skulle han få välja skulle han vilja vara där ännu längre. Nu är det väl lite olika från barn till barn, men prova, trivs hon så ha henne där så du kan koncentrera dig på jobb, men gott samvete, hon kommer att ha det bara bra på dagis.

  10. Hej! Ser att ni sitter vid köksön och äter. Har ni ett köksbord också eller klarar ni er med ön? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *