Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Pssst jag kan skvallra…

Har större delen av dagen bara tagit det lugnt, mellan alla hostattacker då ska jag väl säga. Knaprat panodil och på eftermiddagen kände jag mig faktiskt lite piggare. Micke och barnen har grejat i trädgården och jag ansträngde mig för att göra en god lördagsmiddag. Några av barnen har myst med Victor och hans tjej i soffan tillsammans med katterna. Dessa kissekatter alltså, sååå bortskämda!

mys1

mys2

Som ni ser så har äntligen familjen blivit komplett! Lilla isprinsessan Elsa (somvikallarhennejustnu) har kommit hem ♥ Hon är så otroligt fin. Även om inte Trasan är överförtjust ännu. Haha han blev så tjurig på mig när jag tog hem en konkurrent. Världens mest svartsjuka katt Trasan.

mys7

mys6

mys5

Medans mina älsklingar myste i soffan så komponerade jag ihop en snabb ostgratinerad kyckling…

kyckling3

kyckling4

kyckling5

Persilja från trädgården ♥

kyckling6

Jag serverade ris till kycklingen och en fräsch grönsallad med YING phuket island dressing.

kyckling1

kyckling2

MUMS!

Receptet kommer här…

6 st kycklingfiler 

1 ask ca.10 skivor rökt skinka 

2 dl creame fraiche 

2 dl vispgrädde 

1 dl hackad persilja 

1/2 dl hackad gräslök

1 dl riven västerbottenost 

4,5 msk senap (typ västerviks senap)

1 msk kalvfond 

Skär ”kuber” av kycklingfilerna och lägg i en smord ungssäker form. Salta och peppra. Jag försteker alltid kycklingen innan, men det är en smaksak. Hacka skinkan och strö den över kycklingen, strö också över hälften av persiljan. Blanda cream fraîche, grädde, persilja, gräslök, ost, senap och kalvfond. Häll blandningenöver kycklingen. in i ugn på 200 grader ca 30 minuter (beronde på om man förstekt kyckling) kolla att kycklingen är klar.

Servera med ris eller potatis.

Superenkelt, snabbt och gott! Barnen älskar det. Jag gillar snabba recept. Det borde ju finnas en blogg med bara snabba  och bra recept, utformad för barnfamiljer liksom. Psssst, jag kan skvallra om att det kommer finnas det på våran nya sajt familjenannorlunda.se vad tror ni om det?

🙂

5 reaktioner på ”Pssst jag kan skvallra…

  1. Låter jättebra med recepten. Det är min stora ångest och vånda varje vecka, att få till snabb och enkel mat, utan en massa halvfabrikat. Ska testa ditt kycklingrecept ikväll. Kram Sofia

  2. Låter jättegott, men måste säga att ni kan inte va stora i maten, 6 filéer på 11 personer??? mina grabbar äter minst 1 filé var 😉 så den gratängen skulle nog inte räcka till oss fast vi bara är 5 =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *