Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Man är inte ensam…

Uppesittarkväll och julpyssel. Hela familjen har grejat och donat, och barnen är förväntansfulla.

Med anledning av förra inlägget så känner jag att jag vill klargöra ett och annat. Självklart så publicerar jag inget på min blogg utan att tänka mig för. Dessutom så är Victor snart 17 år och kan bedöma själv vad han tycker är okej och inte. Och för eran bekymmersfulla undran så kan jag lugna er med att jag alltid frågar mina barn innan jag postar något som kan tänkas vara känsligt. Victor tycker inte alls att det är jobbigt att prata öppet om sitt magproblem. Däremot tycker han det är jobbigt att genomgå en massa undersökningar. Och även om jag väljer att skriva ut det på min blogg så är det fortfarande inte okej att en sköterska står och pratar om det inför ett helt väntrum. Det är en stor skillnad. 

Herregud ni blir upprörda över att jag delar med mig av något som många andra också har problem med – orolig mage. Finns så mycket annat som upprör. Istället kanske man kan se att det finns flera som haft samma problem och faktiskt fått hjälp. Man är oftast inte ensam om sina problem om man har några.

wpid-img_20141223_222150.jpg

Nu ska jag och Victor åka till macken och köpa godis som de små barnen ska få i sina strumpor imorgonbitti, precis när man trodde att man var färdig med det sista 🙂

 

27 reaktioner på ”Man är inte ensam…

  1. Hej. Tänkte bara säga att det du beskriver på Viktors magproblem påminner om symtomen min bästa kompis son hade. Det visade sig sedan att han led av celiaki (glutenintolerans). Det kan man lätt ta ett 1:a blodprov som visar på om det är sannolikt eller inte om han lider av det. Om man få ett positivt svar där går man vidare och tar en biopsi prov i tarmen. Magen kan vara allt får superlös till stenhårt. Många gånger är man trött och orkeslös. Kan tom påverka förmågan att ta in information i tex skolan. Biopsi kan tas via munnen när man sövs. Dvs ingen rektal undersökning som är oerhört känslig i den åldern. STÅ på dig. Och var försiktig med att utesluta produkter och födoämnen ur kosten. Det kan göra det svårare att diagnostisera honom då vissa symtom tillfälligt kan försvinna. Utan ska de sättas ur så gör det kontrollerat med sjukvården som hjälp. Tidigare gick det att köpa tester man tar hemma och skickar på analys hos Apoteket AB. De har haft dör både gluten och laktos. Är inte säker på om det finns kvar i sortimentet men jag tror det. Önskar er er God Jul

  2. Hej! Ja du Madde en del är så på ! Men det förstår man väl att din grabb är med på att du skriver om honom .Krama om honom och tack för en bra blogg.

  3. Hej, jag undrar hur du ser på politik och hur du diskuterar det med dina barn (äldre barn). Som jag förstått det står Viktor på SD´s sida och sympatiserar med dom. Det går emot så mycket jag trodde och emot min förutsatta mening om er. Går inte ihop med bilden jag fått av dig och din familj. Håller du med Viktor om SD och hur går diskussionerna hemma ang det? Må bäst! kram

  4. OK, bra att Victor var med på det du skrev! Det är ju dock inte självklart så det är inte konstigt att folk reagerar och jag tycker att det är bra att man reagerar också! Nu är det klargjort och fler kommentarer behövs inte. (Fast jag skulle aldrig låtit mina föräldrar skriva så om mig) Ha en god jul och hoppas som sagt att det ordnar sig med magen nu. Låter väldigt jobbigt!

  5. Jaha nu ska det diskuteras ….politik det är var och ens ensak.Det kallas demokrati Amanda. Madde hälsa Victor att han ska krya på sig.Kram.

    1. Jag menade absolut inget dumt med min fråga, jag vara bara nyfiken and I am all for demokrati MEN sd är för mig en annan femma. Alla tycker olika vilket är en del av politikens charm. Vill inte ens starta en diskussion utan jag var som jag skrev nyfiken och intresserad av att veta hur Madeleine och hennes äldre barn pratar om politik och inte vad alla i familjen och släkten röstar på.. Må så gott!

      1. Skärpning Amanda,sammanlagt 18 kommentarer skrivna,15 krya på sig till sonen och God Jul hälsningar till hela familjen,utom dina tre som handlar om politik?!Varken rätt tid eller plats.Rättvisast för alla parter att du tar upp denna fråga med berörda ”öga mot öga”,då du ger sken av att känna till familjen privat.Önskar familjen en fortsatt God Jul.

  6. Såg att någon redan hade dragit samma slutsats som jag, nämligen glutenintolerans. Min dotter hade precis den typen av problem och fick alltid svaret ”orolig tarm” tills hon på eget initiativ testade att utesluta gluten och blev bra. Dock måste man äta gluten igen för att kunna konstatera detta, vilket hon aldrig har velat utsätta sig för, eftersom hon mår bra.

  7. Viktigt att inte utesluta gluten själv bara, kan ju vara bra att ha en diagnos. Då får man ju mat utskrivet till väldigt reducerat pris 120 kr varannan månad. Plus för försäkringens skull då det räknas som 2% invaliditetsgrad.

  8. Ska då bara påpeka att jag inte menar något illa eftersom någon valde att hoppa på det jag skrev direkt. Självklart får alla rösta och tycka vad dom vill men SD är enligt mig att ta saker till en annan nivå och det är inte politik i mina ögon utan massa förtryck och osanningar. Jag vara intresserad utav hur ni tänker kring invandring osv om det kanske låter bättre att uttrycka sig så? Som jag skrev- inte min avsikt att någon ska bli stött, arg eller starta en diskussion ens. Jag personligen är bara nyfiken men självklart har jag respekt om ni anser att det är ”personligt” för enligt mig är inte politik personligt utan det är något som rör alla. God jul och ha det bäst!

      1. Skulle vara intressant att höra dessa belägg. Men på denna sida diskuteras ju endast hur förträfflig denna Madde är, det får inte förekomma den minsta kritik eller avvikande meningar, då blir det påhopp direkt. Madde kan nog inte diskutera politik, det enda som funkar är ytligheter, dyra kläder och skönhetsingrepp.

        1. Ja, tyvärr är det så. Vissa här på bloggen försvarar allt Madde skriver och ser det som sin uppgift att kritisera allt och alla. Så fort någon har en fråga så genast blir den personen attackerad av Maddes försvarsadvokater. Det är så löjligt med alla som hyllar allt Madde skriver och som hela tiden dömer dem som ser saker och ting från ett annat håll. Men det är ju jämt tjafs här.

          1. Ja det är verkligen trist. Men det har varit aningen bättre sedan madde själv börjat svara och kommentera! Och den enda som kan avgöra om frågor är för privata är ju hon själv! Har inga problem att ta ett ”nej det vill jag inte svara på” från bloggaren, däremot är det lite irriterande när utomstående rycker in och bestämmer vad man bör skriva…och läser in allt som negativt fast det kanske inte alls var vad man menade…

  9. Maria Ida vad ni är patetiska!!! Ett jävla tjafs håller ni på med hela tiden .Har ni inget av värde att skriva till Madde om.Bara anmärka,ifrågasätta och MOBBA.Ni har inte den rätten.Men ni skulle inte våga prata till Madde mellan 4 ögon.Lågt.

    1. ina, du är en av dem där försvarsadvokaterna jag nämnde om. Vad ger dig rätt att kritisera andra på bloggen? Är det du som bestämmer över Maddes blogg? Är väl snarare du som anmärker och ifrågasätter och framförallt så accepterar du inte andras åsikter. Förstår du inte att det är DU som är patetisk? Jag skulle gissa att du älskar när det är tjafs på bloggen för då får du rycka in och tala om hur det ska vara. Det är inte din blogg det här, verkar som du missat det. Har aldrig läst att du skrivit något vettigt. Du kan inte tänka dig att tagga ner och låta andra få tycka som dem vill? Har du sådana problem med det? Sök då hjälp i så fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *