Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Räven hänger i hallen…

Kör en runda sjukstuga här då. Lite gott och blandat bland barnen. Snoriga näsor, ont i halsen och hosta. Måtte det gå över till jul. Själv har jag haft huvudvärk som lite topping på det hela. Idag har vi bara hängt i soffan och tittat på gamla disneyklassisker och pysslat med pärlplattor.

emmy15

Devil älskar den lilla valpen ♥

Jag har tänkt att så småningom göra om lite i bloggen. Den ska få en ett nytt utseende och vem vet kanske en helt ny bloggadress. Allt är under förhandling nu. Jag vill förändra lite. Dessutom har jag efter att gått igenom alla konstiga kommentarer och faktiskt funderat på om jag ska stänga ner kommentarsfunktionen, och bara ha den öppen vid ev tävlingar. Jag kan verkligen inte förstå vitsen med att skriva elaka och dömande kommentarer. Vad får man ut av det? Åsikter får man självklart ha, men att påstå saker och att bara skriva skit!? Det är sjukt. Exempelvis så har vi Kattis eller ska jag kalla dig Britt? För det är nämligen såhär att oavsett om du byter alias så har du samma ip nummer varje gång du kommenterar så jag vet att det är samma människa som skriver.

”Dessa mammor som var med i första omgångarna av familjen Annorlunda, det har stigit dem åt huvudet. Istället för att leva Svenssonliv med vardagstristess så ska det vara glitter och glamour, gala och fest. Ju fler ungar desto bättre affärsverksamhet! Det går så länge det går, verkligheten och samhället ställer krav även på er att läsa läxor, passa tider osv. Stackars barn och karlarna, de har det nog inte så kul när dessa mammor ska leka kändisar och är ständigt vara ute på vift. Understimulerade barn som får mestadels tillbringa eftermiddagar och kvällar i TV-soffan. Läser ni ens sagor för barnen? Tycker det verkar vara flera av era barn som har dåligt tal och språk för sin ålder när ni tex lägger upp filmer på instagram. Häng in pälsen (där fick Gynning en känga!) och på med oömma kläder och ut och lek med alla barn ni skaffat! Visst är det mysigt med alla babygosbilder som vi bombarderas med, men gosas det lika mycket med de andra? Hur har dom det egentligen? Det är nog många med mig som undrar!!”

Ju flera ungar desto bättre affärsverksamhet? Stackars barn och karlarna? Läser ni ens sagor för barnen? Vet du vad Kattis/Britt, att ha barn innebär allt annat än affärsverksamhet. Ja det borde du veta eftersom du har barn själv. Det är absolut inte synd om barnen, tvärtom jag skulle säga att vi föräldrar är högst närvarande för våra barn. Kanske ännu mera än föräldrar med två eller tre barn. Eftersom vi valt att ha en stor familj. Och varför skulle det vara synd om våra karlar? De verkar ha det ganska bra, de har ju fått komma till fler än två eller tre gånger uppenbart (förlåt låg humor men jag kan inte hejda mig)! Och Sagor, ja vi skriver till och med egna sagor! Och hur duktiga vi föräldrar med många barn än är så har även vi fel och brister precis som alla andra föräldrar. Det är ingen tävling på något sätt. Så länge barnen har en trygg och kärleksfull uppväxt så kan man som niobarnsmorsa också bära päls. Ja räven hänger i hallen och jag hade den när jag spelade fotboll med Wille igår. Kom igen nu! Acceptera varandras olikheter utan att vara otrevlig.

Jag ger av mig själv för att jag vill visa att jag är precis som vem som helst. En vanlig mamma. Och ja jag gillar glamour och fest men det har inte stigit mig åt huvudet. Jag har på vägen lärt känna väldigt många människor, många kända ansikten och även dom är vanliga människor. Och bara för att man valt att att bli offentlig så betyder inte det att vem som helst har rätt att påstå en massa skit om en eller ha rätt att skriva vad som helst på min blogg. Ha gärna en åsikt men ha det med respekt.

Nu ska jag åka iväg och titta på Oliver som har fotbollsträning. Hörs senare!

16 reaktioner på ”Räven hänger i hallen…

  1. Om du skriver på en offentlig blogg där kommentarer är tillåtna får du nog tåla att en del framför sina åsikter mer eller mindre diplomatiskt. Speciellt om gärna vill framhäva ditt kanske i vissa ögon lite glamorösa liv med kända personer och dyr shopping. En del retar sig på sådant.

  2. Go Madde!!! <3 Tycker du är fantastisk med era nio söta barn och man 😉 Ser alltid framåt läsningen på din blogg!! Tumme upp 😀

  3. Hej:) har följt din blogg ett tag och läst kommentarerna du får.. Och jag kan säga dig att jag har full förståelse om du stänger ner kommentarsfältet.. Den här Anna/Annapanna verkar ju helt besatt och jävligt creapy…:/ för övrigt riktigt bra blogg så den får du verkligen inte stänga ner:D <3

    1. Väldigt bra skrivit Madde! Älskar din blogg, kan kolla om du har uppdaterat mer än en gång om dagen.. Jag tycker att de är helt galet och väldigt tragiskt att personer kan skriva hur som helst, med väldigt elaka kommentarer. Jag förstår mig inte på hur man kan skriva så till en annan människa. Och med att detta är ett ‘språk’ som man ska acceptera när man bloggar. Tycker jag verkligen inte att man ska göra. Det är bra att du ska stå på dig, förstår absolut om du stänger av den funktionen. För jag tycker inte att de är okej att skriva så som de har gjort på vissa kommentarer.
      Jag hoppas att ni alla kommer ha en riktigt fin Jul och att ni kommer att trivas i ert efterlängtade hus. Vill gärna ha bilder 🙂
      Stå på dig Madde ! 🙂

    2. ”annapanna” skrev ju i en kommentar att hon bad om ursäkt och att hon insåg att hon hade betett sig illa. Men helt uppenbart är det en och samma person med flera alias som bara vill tjafsa och provocera. Bara för att du gillar shopping, fest och glamour och att det säkert stör många så har de ingen rätt att skriva vad som helst. Känns som det jämt är dålig stämning bland kommentarerna och väldigt ofta blir man påhoppad av andra läsare när man undrar något. Förstår absolut att du tröttnat på allt detta och att du vill ha en förändring. Det där med att byta namn är bara så pinsam i och med att ip adressen är synlig för Madde, varför tänker man inte på sådant innan?

  4. Oj hjälp, är inte så flitig med att läsa kommentarerna men nu förstår jag varför du är så ittiterad. Hur kan någon skriva något så hemskt. Själv har jag sex syskon och jag vet att min mamma kan ha det tufft ibland men hon visar på alla sätt och vis att hon älskar oss alla, samma gäller min pappa. Hur stor familj man har avgör inte hur mycket man älskar vart och ett av sitt barn, man älskar barnen inte antalet. Det märks att du älskar alla dina barn och du ska inte ta åt dig av sådana elaka kommentarer, troligtvis bara någon som vill ha uppmärksamhet. Kram!

  5. Bra Madde! Visste att det var så. Här skrivs det massa skit ibland. Men du vet ju vilka det är. Oförskämda människor ska inte sitta på kammaren och skriva .Olika är vi men man behöver inte vara elak.Hoppas du inte tröttnar på oss kram♡

  6. Så jäkla bra Madde <3 finns såna personer och jag tycker du är en fantastisk 9-barnsmamma till dina barn 🙂 stå på dig och gå efter din egna åsikt!! Gillar din blogg det ska du veta 😀
    God Jul!

  7. Bra skrivit Madde! Jag är 14 år och läser flera olika ”kända” personers bloggar m.m. Men jag tycker att i medeltal så är det ”ungar” i min ålder som skriver kränkande saker. Men den person som hade skrivit detta åt dig låter ju som om den ska va en vuxen människa. Det är ju meningen att de vuxna ska lära oss hur vi ska uppföra oss! Eller? Jag tycker du verkar vara en superbra mamma åt dina nio barn<3 God Jul! 🙂

  8. Men jösses vilka människor det finns! Tror det är ren avundsjuka, att de inte är nöjda med sina egna liv. Alla har ett val i livet, vill man lyckas så kan man det, på ett eller annat sätt!
    Tycker du är en frisk fläkt för oss andra mammor, så kul att läsa när man får en stund över 🙂
    Trevlig lussehelg!

  9. Hej! Jag är inte så flitig på att kommentera.. Men jag blir mörkrädd när man läser en sådan kommentar!! Det är för mig obegripligt hur man ens kan lägga sig i en annan människas liv.. vi som medmänniskor ska stötta varandra! Alla har olika livserfarenheter och det finns ju ingen annan än man själv som vet vad man gått igenom för att komma dit man är idag! Hjälp vad djup jag känner mig men jag blir upprörd av att sådana här kommentarer förekommer!
    Tack för en bra blogg! Kram från mig

  10. Bra skrivet, jag driver ju en egen blogg och har den öppen men kommentarer måste godkännas av mig först. Nu är jag tack och lov besparad dumma kommentarer (men reklam i stora lass). Kanske det kan vara en idé för dig med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *