Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

När själen dansar ♥

Ibland blir det inte som man tänk att det ska bli. Men ibland blir det bättre. Jag har tatuerat mig och hade en bild i huvudet hur jag ville ha det. Men när jag letade teckensnitt så hittade jag inget av det jag hade tänkt mig. Istället blev det en mix av två olika kan man säga och det blev så himla fin!

wpid-2014-11-18-01.55.46.jpg.jpeg

 When the soul is dancing ♥

Ett citat från en kär vän som sa det till mig för ett par år sen. Sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på det.  När själen dansar är man glad, lycklig och strålar. Och jag älskar att dansa. För mig betydelsefullt och vackert.

Det var artisterna från ArtsInk i Norrköping som tatuerade mig. Så proffsiga. Jag hade föreställt mig en viss smärta som alltid blir när man tatuerar sig. Jag blev chockad och glatt överraskad när det inte kändes något. Det var precis som om han satt och skrev med en vanlig bläckpenna på mig.  Ägaren till ArtsInk berättade att de använder sig av en annan utrustning mot vad andra i sverige använder sig av. Maskinen de använde sig av roterar istället för att slå in färgen, dessutom så tatuerar  dom inte igenom alla tre hudlager som många andra gör. Konst från Filippinerna där artisterna kom ifrån. Så till alla er som är rädda för att gadda sig så rekommenderar jag ArtsInk i Norrköping, det är smärtfritt!

Så till något helt annat, ikväll blev jag väldigt upprörd och ledsen. Jag är besviken på samhället, lagar och sjukvård som låter vissa människor falla mellan stolarna. Jag såg det med egna ögon och jag ville bara gråta. Jag vet att jag inte kommer kunna släppa det här. Jag kommer älta. Sen kommer jag ifrågasätta. Jag tog faktiskt kontakt med en journalist efter det jag såg, någon måste ta upp problemet till ytan. Jag förklara i morgon när jag har sovit på saken.

Godnatt!

29 reaktioner på ”När själen dansar ♥

  1. En väldigt fin tatuering, dess innebörd menar jag 🙂 Det stämmer ju!! Men fyyy skulle aldrig våga tatuera mig ändå. Men i lagom dos är det fint på andra.
    Oj, ska bli spännande att se vad du ska skriva om näst. Det lät inte bra iallafall så tur någon tar upp det då.
    Ha en bra torsdag, snart helg igen ju 😀

    http://lotte4.blogspot.com

  2. Ja du detta samhälle . Men man får faktiskt blunda ibland man orkar inte med galenskaperna. Hoppas du mår bättre. Kram.

  3. Har inte läst bloggen på ett tag så jag har suttit och kollat igenom några inlägg och kommentarer och man kan ju helt klart förstå att en del av dina läsare på riktigt verkar ha rätt allvarliga psykiska problem! Det är en grupp om kanske 4-5 st eller nåt sånt som konstant måste kommentera varenda inlägg negativt och elakt och som bara måste hoppa på andra läsare som kanske ifrågasätter något eller bara ställer en helt vanlig fråga. Ja, det har väl iofs inte undgått nån som läser denna blogg.. Jag fattar inte hur de orkar lägga all denna energi på detta konstanta jäkla tjafsande- speciellt inte då de säger sig ha fullt upp med sina egna liv (ha, jo tjena!) och det ska målas möbler och tränas, etc, etc.. Suck!! Fast det är ju rätt underhållande med folk som lägger så mycket krut på att spy galla när ingen normalt funtad människa egentligen bryr sig, haha! Underhållande och samtidigt både tragiskt och patetiskt.. 🙂

    1. Håller med! Jag är inne och läser här någon gång ibland och varje gång hAr jag blivit lika förvånad över hur folk kan bete sig. Men nu kan jag faktiskt förstå deras irritation lite granna. Om man nu har rätt att bli irriterad på någon som bloggar

      1. Oj allt kom inte med såg jag. Man kan likna bloggning med någonslags vänskap. Läsarna får ju en viss relation till bloggaren. När då bloggaren säger a men inte b. Eller säger berättar mer sen och sen aldrig kommer så blir läsaren besviken. Och många blir provocerade och istället för att vända på klacken och lämna bloggen( de är ju de bästa sätt att visa att man är besviken. Missnöjd på en affär, handla inte där mer. =går dåligt för affären och affären måste lyssna på Aina kunder) så börjar läsarna provocera och skriva obegripliga saker. Sen finns de ju störda människor utan liv som ändå alltid kommer söka bråk/provocera.

        1. Jag håller med i allt du skriver, Klara. Jag kan också förstå irritationen som finns över bloggen. Just det här med att säga a men inte b, säga att det kommer ett inlägg som sedan uteblir, inte svara på frågor, idiotförklara läsarna osv. Det är trist när man ställer en fråga och så genast får man påhopp av andra läsare som måste ta varje tillfälle i akt att se ner på andra läsare och lägga sig i allt som skrivs. Sådant är väldigt störande.

          1. Jo för är de inte de som är poängen att ha en kommunikation mellan bloggaren och läsarna. Bloggaren skriver och delar med sig av de den vill och sitt liv och läsarna är intresserad och de är självklart upp till bloggaren om hur mkt man vill dela med sig och inte dela med sig. Men då kan de ju va bra å säga ifrån där man inte vill dela med sig. Sen tror jag att de som är besvikna gillar Madde och hennes blogg /liv/familj och därför de hänger kvar.

  4. Förstår att vissa tycker andra är störande. En del läsare här vill bestämma vad Madde ske skriva och inte .Madde bestämmer det är hennes blogg. En del har svårt att förstå det. Sen är det upp till henne vad hon vill säga och inte.Även om a är sagt och inte b. Tänk på det. Förstår inte vitsen med att läsa bloggen om man ogillar den?? Men låt oss som gillar den göra det.

    1. Och jag förstår inte vitsen med att andra läsare måste komma med påhopp om man ställer en vanlig, enkel fråga till Madde? Jag har inte svårt att förstå att det är Madde som bestämmer över bloggen. Däremot varför alla andra måste lägga sig i och ha synpunkter på allt och dessutom skriva det på ett otrevligt sätt, det tycker jag bara är konstigt.

      1. Instämmer. Om jag frågar något är frågan riktad till Madde. Om hon sedan väljer att svara eller inte är hennes val. Men ändå tycker sig andra kommentatorer ha rätt att avgöra om min fråga är för personlig, konstig eller annat och gå in och kommentera….Irriterande!!!!! Det är helt ok om madde går in och kommenterar ”det tänker jag inte svara på” eller ”det har du inte med att göra” men utomstående behöver inte lägga sig i!

        1. Många är väldigt snabba att lägga sig i allting och det är ständigt detta ”om du inte gillar bloggen behöver du inte läsa den”, det fattar man ju själv. Man kan ju gilla bloggen även om man har synpunkter på vissa saker. Det vore ju en sak om det var en annan läsare som skrev en positiv kommentarer om man frågar något men det är ju alltid påhopp och ”vad har du med det att göra, fattar du inte att det är privat, varför så nyfiken” osv. Klart man blir irriterad av att höra sådant. Då är det ju bättre att Madde säger ifrån om det är vissa saker hon inte vill prata om. För det måste man ju acceptera att en del saker är privata. Men det är ju inte läsarna som ska avgöra det.

  5. Dessutom är det många som t ex inte gillar annapannas kommentarer har jag sett. Varför gå in i en diskussion då som inte leder till något istället för att ignorera? Blir ju bara tjafs….

  6. Håller med föregående talare, de mest otrevliga och respektlösa här på bloggen är de som ”försvarar”( eller vad man ska kalla det), Madeleine.Det är det som är problemet! Folk ställer frågor och undrar, genast kommer det ”det har inte ni med att göra”…..löjligt! På så låg nivå alltså, IQ fiskmås!!!

    1. Katts! Jag, håller med dig till punkt och pricka. Riktigt otrevligt! Madde! svarar sina läsare så lite då och då. Låter inte bra

  7. Så fin tatutering.

    (Bry dig inte om nättrollen. Du behöver inte säga allt bara för att vissa blir helt tokiga av sin nyfikenhet.)

  8. Visst kan man ställa frågor till bloggaren, Madde i det här fallet. Men om det nu handlar om en ”privat” kommunikation med Madde där önskad är att andra inte ska tycka till om frågan är kränkande eller trakasserade, Varför inte maila frågan om du vill ha ett personligt svar utan andras synpunkter? Jag får snarare känslan av att frågorna ofta inte har att göra med något annat än att man önskar provocera och vara dum. Det är sällan frågorna känns adekvata eller genomtänkta.

  9. Naturligtvis väljer en bloggare vad man skriver och ska inte behöva ta emot sikt för det men för en som håller det viktigt att tala sanning och förväntar sig att andra ska göra det också så kan det bli en besvikelse. Man får höra a och lovas b till följande dag. Man väntar på att hinna läsa bloggen bara för att konstatera att man blivit lurad. Här är det bloggaren som väljer om hon vill ändra sig eller inte. Om inte så kanske läsarkretsen minskar eller så får man en del missnöjda läsare som ibland kritiserar. Sen finns det ju de som alltid söker fel oberoende av vad som skrivs. Det här är en intressant blogg och jag kan leva fast jag blir lurad ibland men jag förstår irritationen och hoppas att Madeleine tar det till dig på ett positivt sätt. Alla har vi möjlighet att göra saker ännu bättre.

  10. Klart man ska kunna ställa frågor på bloggen utan att alla andra måste lägga sig i och komma med spydiga kommentarer. Sedan är det upp till Madde om hon vill svara eller inte. Se det istället som något positivt att det ställs frågor, det visar ju på att det finns ett intresse för bloggen.

  11. Tycker nog som Elisabeth. Här finns det några ”troll” som inte är så trevliga .Men Madde är en stark kvinna hon står över sånt.

    1. Tänk om alla som gillar att läsa bloggen kunde sluta lägga energi på dessa sk. troll. Bara strunta i det istället för att kommentera det gång på gång. Det blir så tjatigt att påpeka samma sak. För övrigt tycker jag det är skillnad på att enbart vara ute efter att provocera och att säga sin åsikt.

  12. Har du slutat amma? Hur tänker du kring de gifter som tatueringsfärgerna innehåller och dels förs vidare till barnet genom bröstmjölk och dels stannar kvar i din kropp? Jag vågar inte ta bort mina tatueringar som jag ångrar pga det senaste larmet…

  13. för övrigt så kanske Madde skriver När hon vill skriva……och det avgör endast hon.♡ har man 9 barn så skriver man när det finns tid.

  14. Nej nu blir jag lite sur. Inte på dig utan på tatueraren. Att dom ”använder en annan utrustning mot vad andra i Sverige använder sig av”, skitsnack! Jag vet mååånga andra tatuerare som bytt till rotary maskiner för flera år sedan. Inget bara dom gör direkt. Och vadå ”igenom alla 3 hudlager som många andra gör”??! Tatueringsbläcket ska lägga sig mellan andra och tredje hudlagret. Det är inget ”nytt” som bara dom gör utan det är så man gör helt enkelt. Kan dom varit så fula att dom gav dig fel info för att se bättre ut än andra tatuerare? Tråkigt om alla okunniga läsare går på det här..
    Ingen illa menat mot dig i den här kommentaren Madde! Blev bara lite upprörd när jag läste inlägget. Jag älskar tatueringar och tycker bara att det är synd om folk inte vågar tatuera sig för att dom fått fel information.
    Tack för mig. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *