Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Packa ihop lådan!

Godmorgon. Började dagen med en promenad med Devil och Emmy. Nu är det kallt tidigt på morgonen. Jag längtar verkligen efter vintern nu och det får gärna bli julafton och ett nytt år. Jag vill bara packa ihop den här ”lådan” och flytta.  Jag kommer såklart sakna mina härliga grannar. Det är väl det som har gjort att man verkligen har trivts här. Vi har firat midsommar ihop, lekt och bara snackat lite skit över en kopp kaffe. Barnen har alla sina vänner i grannskapet också och det känns ledsamt att de inte kommer att kunna springa över till varandra och leka. Men vad tusan. Vi kan skjutsa och dessutom så är jag helt övertygad om att barnen hittar nya vänner.

oktober23

oktober27

oktober25

 Vi har så mycket roligt att se framemot nu . Nytt kök ska in i huset och väggarn ska målas  och tapetseras. Men det är inte helt lätt att hitta det perfekta köket. Vilken djungel! Men fantastiskt roligt. Det vore supercoolt att ha ett annorlunda kök, något som sticker ut och är modernt. Men å andra sidan så är nog det bästa ett tidlöst klassikt kök, något man inte skulle tröttna på. Alla ni som bytt kök får gärna kasta in lite tips och råd.

Jag kämpar på med kosten. Men vet att jag äter alldeles för lite (ochdåäterintejaglite) så jag måste få till bättre mellanmål. Tufft innan man har hittat en balans, jag måste ju också självklart tänka på att äta ordentligt eftersom jag ammar. Häromdagen gjorde jag vitkålsgratäng. Receptet kom över mig genom en av mina följare på instagram faktiskt. Ibland så brukar jag kika in hos de som kommenterar och skriver hos mig. Till min förtjusning så blev gratängen riktigt god! Perfekt substitut till potatisgratäng. Idag tror jag minsann att det får bli en repris på den…

25 reaktioner på ”Packa ihop lådan!

  1. Hoppas du får många tips om kök så ska jag med suga åt mig inspiration!! Så småningom ska vi byta ut vårat med för inget är gjort i huset sen -94 och vi har bott här 1år och började med att byta ut värmesystemet. Får ta en grej i taget…. Målat om alla barnens rum har vi gjort med.
    Jag skulle aldrig kunna bygga nytt hus… Tänk alla beslut och till och med VILKET hus man ska ha haha.

    Hoppas du får en bra torsdag!! Här ska jag plocka fram allt till begravningen imorn och fixa.

    http://lotte4.blogspot.com

  2. Kul att kunna inspirera! 🙂
    Och äter du enligt lchf så kika in hos mig då och då för jag lägger upp en del bilder på mat 😉

    Kul med flytt till hus! Det kommer bli super bra!
    Brukar själv kolla på hus och drömma mig bort.
    Kram

  3. Hej Madde.
    Det är så kul att följa din blogg.. måste bara säga det först.. Du har verkligen mycket energi.. Smid medans järnet är varmt..sas. Nu till kök, ett tips, se till att göra ett bra underarbete.. rikta upp väggar först o sen upp med skåp osv , inte tvärtom.. så det inte blir att skåpen riktas efter väggarna..I äldre hus framförallt är det oftast lite snett o vint..Då blir det bättre resultat.. Lycka till med allt hus barn vikt . Kramiz Eva

  4. Ikea har ett kök som heter bodbyn som är väldigt fint skulle själv vilja ha det. Har du testat kvarg eller göra en pasta sallad med pesto kyckling och bacon. Lycka till . Jessie

  5. Grattis till huset 🙂 är helt underbart med hus tycker jag. Speciellt när man har barn.

    Vi har satt in nytt kök på två ställe där vi bott. Vi satsade på vitt, snygga vitrinskåp och ett varmt kakel. Blev så nöjda!! Vi ville att köket skulle smälta in, inte sticka ut. Köpte vårt kakel på bauhaus och det var i röd natursten, låter kanske inte så snyggt men var galet snyggt!

    Lycka till, ser fram emot bilder 🙂

  6. Ballingslöv har många fina kök så kika där för att få tips och inspiration. Vi är väldigt nöjda med vårt:)

  7. vi bytte kök för några år sedan när vi flyttade. Vi valde ett kvik kök. Lite dyrare än IKEA men så mycket bättre kvalité. IKEAS beslag tar 7 kilo, kvik 50 kg…
    Ett annat tips är att köpa djupare lådor och skåp, dvs även en att bänkskivan blir djupare. Standard är 90 cm, vår är 100 cm. De 10 cm gör sååå stor skillnad!!!

  8. Det är lika viktigt för barn qtt behålla gamla vänner som vuxna.
    Hihi! Du, har i alla fall humor! Din största tid av dygnet går till dig själv. Jag, har aldrig varit med om någon som står så mycket roligare framför spegeln som du! Förstår inte hur du hinner nöjes såna meningslösa saker, eller” beror det kanske på att du missa mycket som fick barn i ung ålder. Minns aldrig att min mamma var så barnslig som bara var 16år när jag föddes:-) du, lycklig? Nä! Tror du har svårt sätta finger på riktig lycka. Du, verkar göra så otroligt mycket meningslösa saker som te.x byta vagnar? Anser det inte vara normalt! Mår inte bebisar bra med samma vagn? Är det inte en trygghet som med en säng? Som sagt! Otroligt barnslig eller väldigt osäker inombords….kvarg ska ätas naturell och inte med smak vid viktminskning/träning:-) lycka till med barn man hus operation Pt vagnar spegel renovering bantning matvanor tv inspelning eventuellt lokalen mc party Hedemora m.m? Har, jag glömt nåt? Det är så mycke planer i ditt liv och.mycke blir halvdant:-o Trevlig helg. Natti natti

    1. Helt ärligt, annapanna, så fick jag anstränga mig för att försöka förstå vad du har skrivit. Du skriver så dålig svenska att det är pinsamt. Istället för att hacka på Madde så tycker jag du borde gå en kurs och lära dig skriva ordentligt. Så nu fick jag det sagt så fick jag hacka lite själv. Jag förstår inte varför du läser Maddes blogg när du bara retar dig på allt? Du borde bilda en klubb med ”anna” och ”Maria” så kan ni klaga, gnälla och tjata bäst ni vill så slipper vi andra läsa skiten.

    2. Vet du om att det går fortare att ta foto än att skriva din långa meningslösa kommentar?
      Oavsett om man fotar framför spegeln eller inte?

    3. Asså jag tror att du är så jäkla avundsjuk på Madde. Man känner avundsjukan i ditt inlägg. Madde är en fantastisk mamma som styr upp sin vardag på ett bra sätt både för sina barn och för sig själv. Alla människor har rätt till egentid . Madde tar hand om sina barn jävligt bra. Back Off annapanna sluta vara så avundsjuk.

  9. Om du är inne på lchf och gratäng, så finns det INGET som är så gott som en krämig gratäng med zucchini och aubergine! Finns massor av recept på nätet, leta efter ett med färskost i, och där man ”rostar” grönsakerna i ugnen först. Min ”potatisbonde” till man vill aldrig mer ha potatisgratäng!

  10. Hej kul med flytt! Har framför allt två tips; ett som någon sa här uppe, ha bredare bänkskiva än standard 60cm. Om man ökar till t.ex 80cm så kan saker som brödrost, vattenkokare och diverse (kanske skål med ägg eller kryddor, eller som engelsmännen en butter dish) stå framme men man bibehåller den vanliga arbetsytan. Det andra är att ha lådor istället för underskåp, man får en helt annan översikt och slipper prioritera sånt man använder ofta och inte. Av egen erfarenhet så blir det gärna att man använder det som står ytterst i ett skåp… Numera finns det skåp med utdragningsbara hyllplan, men tänk på att de brukar vara ganska smala och att man tappar mycket plats för varje ”upphängningsdel”. Därför tycker jag ganska breda lådor är att föredra på många ställen. Men vi har ett smalt skafferi med utdragningsbara trådbackar, funkar super! Oh ännu ett tips här, i vårt gamla kök hade vi de utragningsbara skafferierna men där fronten/luckan är kvar längst fram, man drar alltså ut alltihop, detta är inte så bra. Ett så måste man dra ut allt man har i skafferiet vilket blir rätt tungt, dessutom i och med att luckan är framtill så skymmer det vad som är i skafferiet. Därför bättre med en skafferidörr och sedan hyllor som går att dra ut individuellt.
    Nu blev det visst fler tips, något vi har gjort förut är att köpa stommen från tillexempel Ikea, vill man ha klassiskt vitt så spelar det ju inte jättestor roll. Och sen köpt en snygg, dyrare träbänkskiva eller stenskiva från något annat ställe. Att ha marmorskiva av något slag i alla fall runt spisen är guld värt då det tål hårda slag, skvätt och värme vilket kan göra en träbänk ful efter ett par år.
    Annars är det väl sådanadär småsaker, ha diskhon på samma sida/nära som spisen, se till att diskmaskinen inte blockerar tillexempel diskhon när den är utfälld. Om ni kommer ha en L formation, alltså så att det blir en bänk som man kan stå på båda sidor om så kan man istället för att ha ett hörnskåp som ofta är lite krångliga ha ett vanligt skåp som man öppnar från andra sidan, alternativt hyllor från andra sidan där man kan ha korgar med servetter, ljus etc och kokböcker.
    Gud detta blev långt, skulle kunna hålla på hur länge som helst, totalt 4 kök senare har vi gjort en del missar men är väldig nöjda med det vi har nu! Och mät mät mät allting 20 gånger, inte kul när man står där och frysen inte får plats för det saknas 4mm…
    Lycka till och välj det ni tycker blir bra och snyggt!

  11. Vad är det här för sandlådetrams? Den här bloggen går ju inte att följa längre om inte Madde spärrar alla idioter. Tyckte om att läsa bloggen förr men nu blir man bara deprimerad. Att det fanns så många människor som mår dåligt trodde jag inte.

  12. Brukar inte kommentera på någons blogg vanligtvis men jag tycker din blogg är så inspererande!
    Tack för att du vill dela med dig av ditt liv!
    Förresten vart har du hittat den där snygga tröjan som du har på dig?

  13. grattis till huset!
    det finns inget roligare än att renovera och inreda.
    vi köpte hus och flyttade för nästan ett år sedan nu. det är mitt tredje total-renoveringsobjekt jag flyttar till.
    köket är än så länge det jag är absolut mest nöjd med i vårt hus (vi har två badrum kvar att renovera invändigt innan vi är klara).
    vi har ett ikea kök med massor av praktiska detaljer.
    till exempel så ser det från utsidan ut som att alla lådor/underskåp är likadana/lika stora men när man öppnar så gömmer sig något helt annat inuti. det ser så himla enhetligt och snyggt ut på ytan men är sen samtidigt praktiskt ”inuti”.
    superduper tycker vi!
    sen valde vi (eller ja, måste nog skriva jag här eftersom jag nog är den mesta drivande i vår familj just när det gäller inredningsbiten) ett marockanskt kakel på väggen.
    det är ett fantastiskt kakel i betong som har en underbar yta, alldeles sammetslen efter att man behandlat det färdigt, och gör att det vita köket inte alls blir lika kallt som det skulle kunna bli.
    jag älskar i alla fall mitt kök och mitt bästa råd är att låta det ta tid innan ni bestämmer er för vad ni vill ha. jag hann ändra mig både en och två gånger innan vi väl satte igång och gjorde vårt kök.
    stort lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *