Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Nu kör vi!

Så. Från och med i morgon ska min karaktär sättas på prov efter nio långa månader. Idag har det blivit både choklad och skräpmat. Alldeles för mycket, nästan så jag mår illa. Så här har jag alltid gjort innan jag ”tagit tag i det”. Tillåtit mig att nästan tröstäta en himla massa onyttigheter med vetskap om att jag inte kommer göra det igen. Det blir nästan som ett ”hej då” till sockerboeroendet.

Jag känner att jag vill ta itu med kroppen och att stärka mig själv. Jag kommer må så mycket bättre och dessutom så kommer jag bli piggare och gladare.

Självklart så kommer jag ta det lugnt med tanke på att det bara är fem veckor sedan jag fick barn. Men med lite förändring så kan det hända mycket.

träna1

Lite inspirationsbilder från tiden när jag pluggade till PT i Linköping. Har aldrig mått så bra i hela mitt liv. Dit ska jag tillbaka igen. Då mår jag som bäst!

I morgon eftermiddag så ska jag jogga milen.

Nu kör vi!!!

33 reaktioner på ”Nu kör vi!

  1. Vad duktig du är som orkar ta tag i allt mitt i bebistiden! Men jag tror som du att man mår bättre om man gör det (även om jag tycker att man får unna sig ett tag med fika och skräpmat efter en graviditet och förlossning). Själv fick jag mitt andra barn för 7 månader sen och jag undrar om du har några bra tips för att få magen i form igen? Jag tycker det är svårt att veta vilka magövningar man kan/bör köra? Tack för en bra blogg! Kram

    1. Ja snälla maddes kan du inte lägga ut lite träningstips. Jag behöver med få ordning på bilringen men vill ej kosta på mig gym. Hade varit tacksam för lite tips på hur du lägger upp det och fotade övningar

      1. Köp ett. Löpband, ställ dig framför din tv när ungar och gubbe sover, herregud! Läs viktigare saker än bloggar, 24seven tar 99:- i månaden. Sätt fart!!!!

  2. Milen är väl lite väl saftigt direkt från noll, ta det lite lugnt och gör lite övningar hemma + långa promenader. Du vill definitivt inte hamna i en skade-period redan nu. Dessutom bjuder vädret inte in till långa joggingturer denna årstid, spara dem till våren. Cross-trainer är kanon om man vill skonsamt komma igång med puls och motion.

    Gick du färdigt din utbildning, är det något du kommer satsa på?

      1. Känns som det är så många projekt som rinner ut i sanden…Men jag kan ha fel. Det är Atelje, utbildningar, resor och nu husköp. Det är bra och ha drömmar men det verkar vara mer än drömmar när du presenterar dom och sen locket på. Fokusera! Allt har sin tid. Du har barnen små ett kort tag sen kan du självförverkliga dig Madde. Men nu bör barnen var prio 1. Ha en fin måndag:)

        1. Jag har också reagerat på det. Känns som Madde drar igång en massa saker men sedan hör man inget mer om det. Knölen i magen, ateljén, resan hon och Micke skulle iväg på, husköp, boken hon håller på med, utbildningar, tv-program och allt var det nu är. Det kan ju i och för sig vara så att Madde väljer att inte dela med sig av precis vilket hon såklart inte är skyldig att göra. Men ibland kan man behöva ta det lite lugnt och fokusera på nuet men jag är säker på att Madde gör det som är bäst för henne och familjen.

        2. Nä! Det blir ingenting av det Madde förtar sig annat än halvdant! Mycke snack men liten verkstad:-) pris 1 är inte barnen och hemmet Micke utan enbart Madde!!!hon vill vara en kändis och flacka….ser inte den förebild vissa skriver och åldergräns måste ligga på mycket låg nivå! Vi, läser en blogg, vi är inte med i familjen!!! Fått känslan av att Madde är en bortskämd tjej som folk viker sig för att slippa eviga konflikter! Att ni överhuvudtaget gillar en blogg där hon svarar er på otrevligt sätt som det går att läsa på många inlägg är beklagligt! Micke, har ingen säkert ingen lätt uppgift utan får nog bita ihop för husfriden. Madde! Ska ha och ha det mesta!!!! Tur att Micke finns för barnen, han är deras trygghet och stabila punkt, när mamma har viktigare saker än dom 9 barn hon valde…hennes kaxiga attityd har nog varit anledningar vissa barn fått lida med fäder och deras familjer…. Madde! Usch!

  3. Jag fick min bebis i tisdags och igår letade jag fram Olga rönnbergs första bok. Jag ska börja på steg 1 och se om jag kan få ordning på min rygg som kapsejsat. Sen längtar jag efter träningen igen!! Men det får vänta lite till för nu kämpar vi på med amningen 😉
    Lycka till!!!!!
    http://lotte4.blogspot.com

  4. Tror inte heller milen är sunt, tror heller inte du orkar jogga milen nu heller, men en promenad är nog bara nyttigt. Lycka till

    1. f-n! Sluta!!! Låt Madde inse. Hon som kan och vet precis allting bäst!!! Låt henne springa 2 mil per dag. Låt henne äta ett salladsblad. Inte våra bekymmer om hon rasar ihop psykiskt/fysiskt…låt henne vara syster duktig…det är bra hon har info om knöl i magen, så hon inte har har migranter vilket inte är ovanligt och fler runt mig avlidit av!!! Detta eviga tjat om knöl? Vanliga vettiga människor med ett tänkande hade inte knöl kvar efter denna långa tid utan vore opererad för länge sen!!!!! Madde! Växer förhoppningsvis upp någon gång!!! Kollar runt och mycket bilder på bebis, Skulle kunna tro det var första barnet. Inget viktigt sägs i denna blogg utan en massa ‘drömmar’ Madde! Gör en Adhd utredning, tror du behöver en sån!!!

  5. Hej Madde skriv ner en lista på svaren och ge dom .Ett j…a tjat. Eller säg inget berätta inte kram. Du träna som du vill. Många morsor här som ska tala om vad du ska göra och inte.pöss!!

    1. Lovisa! Herregud! Rätt skrivet av dig…tycker heller inte att Madde ska skriva något. Det är ändå inget av vikt, ingen bra förebild som vi har många bloggare som är. Madde! Är dessutom otrevlig mot sina Fan,många ggr, så fort hon får ett ogillande svar eller ställs mot väggen…..bloggen är något hon får betalt för, en inkomst hon behöver!!! Mickes inkomst räcker inte för alla Maddes behov!!! Det, finns så många bra fina bloggare, där.är jag och många med mig

  6. Pluggade du till PT på Bergkvist i Linköping? Hur var det? Kan du inte berätta? Min man är så sugen, men ändå lite orolig att det inte är seriöst, så vad tyckte du? Go for it! Klart man får träna som man vill!

    1. Madde! Ska själv börja med en På om du läser några inlägg bak. Det behöver ingen utbildad Pt utan klarar sig själv…Madde! Tycker nog bara att det är ännu en bra chans att få synas! Hon har stora behov av den biten. Låter nice arbeta som Pt med 9 ungar…säger det igen! Det,.är tur barnen har Micke och en trygg stabil tillvaro med han….

  7. Heja på Madde. Man känner sin egen kropp bäst. Jag har precis fått mitt fjärde barn och jag bara undrar hur duktig du är med att knipa? Jag blev opererad efter förlossningen då moderkakan fastnade och nu känns det som att jag är på noll igen. Vill också träna. Tack för att du inspirerar mig.

  8. Förstår att du vill komma iform men Inte ens en van löpare skulle komma på tanken att jogga en mil 5 veckor efter förlossningen. Belastningen på leder, ligament och (icke)befintliga muskler är för stor. Synd att många tar efter och ger sig ut på saker som kan skada kroppen. Mitt råd: Vänta tills efterkontrollen och gå sen till en kiropraktor. kram fr Tess leg fysioterapeut.

  9. Du som läst till PT vet väl att du inte ska springa så snart efter förlossningen? Det är inte bra för bäckenbotten

    1. Exakt!!!Dessutom så är bålen inte tillräckligt stark än och på det kommer rygg och svank. Blir felbelastning i både rygg, knän o bäcken. Synd att så många som ser Madeleine som förebild, tar efter detta och tror att detta är rätt. Samt en sak till…Herregud tagga ner och njut av att bara vara o barnen medans de är små.

    2. Jag är 55+ vuxna barn och fler barn-barn…tränar på gym men mest body pump yoga spänning satsa….har inte behövt bli inspirerad av bloggar utan eget tänkande att göra något bra för mig…rökare och försöker sluta..

      Försöker köra 4 gånger i veckan….dessutom cyklar jag varje dag (ej vid Snö) året runt…rörlighet i livet visar resultat idag att ha orken….då är det skönt att tillsammans med 33 unga människor mellan 18-25 hänga med tempot och ibland även mer än vissa av dem:-) 🙂 inspiration finner ni hos er självlockigt inte hos Madde,.som aldrig slutför någonting mer än att fota sig själv! Natti

  10. Nu menar jag inget illa med denna kommentar. Men jag tycker denna blogg får ialf mig att känna mig värdelös nästan. Jag har 4 barn men jag får knappt ihop allt men du har 9 barn och skriver alltid att allt är en dans på rosor nästan. Resor dit husvisning dit och du har massor av projekt igång samtidigt som du gör allt med och för familjen. Hmm känns lite som att allt inte går ihop. Känns lite som du lever i en drömvärld. Känns mer som denna blogg får en att känna att man känner sig som en dålig mamma som knappt hinner träna eller göra massor saker. Känns som denna blogg får en att känna att det känns som att allt går ut på att man ska leva ett perfekt liv jämt. Tyvärr tilltalar den mig inte längre då du börjat ha en kaxig attityd och klagar på dina läsare oftare. Tack och hej för mig!

    1. Bra! Fler och fler vaknar på denna blogg och drar.
      Du är inte värdelös och garanterad en bra mamma/fru.
      Madde! Vill vara något hon inte äggulan blev med fam annorlunda, vilket även var Maddes mål…
      Vill råda dig istället att läsa Magdalena Graaf och.även Hanna. laila Bagge/Wahlgren, Carola….det är.många mysiga bloggar och där dom är måna om sina Fan. Även trollmorsan från annorlunda….Madde! Vill vara duktig och helt rätt!! En mamma med 9 borde ha viktigare saker att göra…Mirka Norrström lever för sin familj…..Madde! Går en dag in i väggen och kameran blir ett minne blott…..jag tittar.in sällan men det ger ett gott skratt…

  11. Och springa milen efter att fött barn för 5 veckor sen? Jag är ganska tränad men orkar inte jogga milen på löpband och då har jag fött barn för 2 år sen och går ut och går 40 min om dagen.

  12. Dags att tagga ner kanske Madde?? Din blogg har otrevlig stämning, varför, är det för att du inte mår bra? Du får en massa otrevliga kommentarer, fråga dig varför det är så? Sen så hoppar du på dem som frågar dig saker, kan ju hända att det är för att de kommer så nära sanningen att det känns otrevligt för dig! Sanningen gör ont!

    Att börja jogga en mil direkt, det är ju inte klokt. Du som ska vara PT borde väl veta att man ska börja lugnt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *