Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Att lära känna sin lillasyster och så den där Bugaboo-hysterin…

Jag tänker inte ursäkta mig för att jag uppdaterar med en massa bebisbilder just nu. Men jag kan ju varna er om att det blir mycket bebis. Jag kan inte sluta titta på Emmy. Den här underbara bebisbubblan ska jag hålla kvar i så länge jag bara kan. Den är magisk.

Tänk att hon är vecka gammal redan. Det går så fort. Jag själv känner mig blek, trött, galet trött och helt slut i kroppen. Men det gör inget, jag är bara så tacksam för jag har världens finaste barn.

september21

september22

september24

september26

september25

Igår provade vi nya syskonvagnen. Den gick hem hos Tuva-Li. Vi försöker att inte göra så stor grej av bebis inför Tuvis. Det har varit lite jobbigt för henne att acceptera att hon inte är minst längre. Börjar Emmy gråta så gråter Tuva-Li och hon är livrädd för att det är hennes fel att Emmy gråter. Det har blivit mycket bättre tackochlov men det är hjärtskärande att se Tuvis så ledsen. Häromdagen vågade hon ge sin lillasyster en puss för första gången och då kom glädjetårarna hos en hormonfylld mamma.

När tidigare syskon kommit så har det aldrig varit några problem för de övriga syskonen att acceptera förändringen så det här är helt nytt för oss också. Men vi ger det tid och låter Tuvis få egentid med oss och lillasyster.

september28

september27

september29

Än så länge är jag supernöjd med vagnen. Närmare för och nackdelar lär väl komma när jag använt vagnen mera. Men än så länge så är det bara positivt. Jag som alltid varit så anti denna superkändisvagn kanske måste svälja mina snabba uttryck och erkänna att den här vagnen faktiskt är jäkligt bra trots statusgrejen som den blivit stämplad med. Jag läser Cissi Wallins blogg och skrattar lite för mig själv ”Det är väl bara att ta någon lättmanövrerad vagn, stoppa ner ugnen och kånka på? Finns det någon KÖRGLÄDJE i en barnvagn? Är det inte mest ett… Nödvändigt ont? Vill vi inte alla egentligen dra runt våra avkommor i en kundkorg på hjul?” Jag gillar hennes tänk men samtidigt vet jag, och jag vill påstå att jag faktiskt vet utan att låta överlägsen att en bra ”kundvagn” är ett bra val att dra omkring ”ungen” i. Hur mycket man använder sin barnvagn är såklart väldigt olika men jag skulle säga att man använder en barnvagn ganska mycket. Vill man hellre lägga 10.000 spänn på en ny Balenciaga-väska än en ful barnvagn så fine. Jag förstår. Dock så tror jag att man prioriterar annorlunda när man väl har sitt knyte där i armarna. Fan jag skulle lätt vilja köra omkring mina barn i en dyr superflashig vagn hellre än att köpa en pinal till mig själv. Ni fattar. Föräldraskapet och hallelujaögonblicket som infinner sig när man blir förälder tar fram andra känslor i en. Och jag kan varm rekommendera er som går i tankarna på att skaffa en Bugaboo att beställa den från Holland. Man sparar massor pengar, då menar jag verkligen massor jämfört med att köpa vagnen i Sverige. Vi beställde våran vagn från BabyPlus och ni hittar sidan HÄR.

14 reaktioner på ”Att lära känna sin lillasyster och så den där Bugaboo-hysterin…

  1. Hej Madde! Super grattis till er fina Emmy! Måste bara säga att DU har fått mig att få ett riktigt sug efter ännu en bebis:) Är så grymt sugen på en femma:) Mina är 2, 5, 6, 8 år. Är det stor skillnad på att gå från 4 till 5?:) Ska bara försöka övertala min man om en femma då han inte vill ha fler:/ Har Micke alltid tagit det bra när du blivit gravid igen? Har ni tagit gemensamt beslut om en till? Du är en stor förebild som mamma! Hoppas du svarar:) Kram och lycka till!:)

  2. Hej hej tack för att du uppdaterar oss så bra Madde och vilka underbara kort på lilla EmmyLou-man bara smälter <3
    Snygg vagn har du oxå- underlättar ju med en syskonvagn 🙂
    Roligt att Tuva-Li börjar våga närma sig sin lillasyster så smått-de kommer säkert bli kanon 🙂
    Ha en underbar helg allihopa.
    Kram ifrån Nässjö

  3. Så fina bilder på Emmy. Vagnen är underbar, superfin. För oss blev det en Emmaljunga viking double då donkey ej matchar vår ekonomi, tyvärr.
    grattis igen och klart du ska hålla fast i bebis bubblan , det är så mysigt o de växer ju tyvärr så fort!
    / Emma

  4. Söt bebbe och snygg vagn 🙂 men jag håller nog med Cissi lite grann när det gäller barnvagn.
    Visst är det kul med snygga och lättkörda vagnar, men jag kan inte förstå varför man prompt vill ha en ny vagn.
    Idag kan man tvätta nästan alla delar i en barnvagn så att köpa begagnat är ju helt perfekt i mitt tycke. Dessutom har mina två barn aldrig varit några ‘vagnbarn’ så timmarna de har legat i vagn kan jag nog nästa räkna på fingrarna, så det hade känts som väldigt bortkastade pengar att köpa en sprillans ny.

  5. Grattis till er lilla flicka, vilken lycka för er! Och söt hon är – och så lik sina syskon 🙂 Ljuvlig kofta hon har, en riktig babykofta. Tycker att många klär sina bebisar och småbarn så ”vuxet” och ”tufft”. Synd tycker jag, de hinner bli stora och tuffa tids nog. Det bestämmer var och en själv, så klart, men jag blir varm när jag ser bebisar som ser ut som bebisar 🙂 Har du stickat koftan själv?

  6. Så jädrans mysigt!! Vår bebis kommer om en månad och vi bor ute i skogen så en sån vagn hade nog inte passat våra grusvägar.. Fick en vagn av en kompis, en riktig skogsmullevagn haha. Men vi köper en finare sulky/sittvagn sen istället 🙂
    http://lotte4.blogspot.com

    1. Skönt att det finns fler med skogsmullevagn:) Vi fick också en vagn av kompisar och istället satte vi in 7000 på barnets konto. Fast å andra sidan är M:s vagn verkligen snygg så jag har full förståelse för om man vill lägga pengar på barnvagnar. Vår är inte snygg…men den funkar bra.

  7. Jag VILL se bebisbilder.Längtar efter att se hennes ögon o riktigt hur hon ser ut.Jag uppskattar verkligen bilder på en blogg o särskilt på personerna o då främst barnen.Hon är supersöt.

  8. Grattis till lilltjejen och till det kanorna valet av vagn 😉
    Har själv en donkey å den är klart favoriten av ALLA mina vagnar. ( är ”vagnohollic” );-) så jag har MÅNGA vagnar att välja mellan, men som sagt många har massa väskor andra massa skor-jag har mina vagnar :-)! (Nackdelen är väl att de tar större plats än väskor å skor 🙂 ) men det kan jag leva med!
    Klart vi vill se massor av bilder på er lilla prinsessa. Tiden går ju så fort när de är små. Å det finns väl inget sötare än små bebisar;-).

    1. Grattis till underbara flickan;). Be inte om ursäkt, vi har valt att följa dig i din vardag och du har precis fått en vacker dotter och är såklart stolt så du nästan spricker. Klart att du vill visa upp henne;). Tack för en bra naturlig och familjär blogg. Mvh Jenny

  9. Grattis till lilla Emmy. Vill bara säga att du verkar vara en underbar mamma 🙂 skulle vilja du kunna berätta lite mer om hur det är att bli förälder ofta hör man bara allt bra ingen vågar säga något negativt. Jag och min man går i tankar att försöka få barn vi har inga sedan tidigare och det är ju ett stort beslut 🙂

    1. Man kan beskriva det såhär: Att få barn kommer vara det jobbigaste och det underbaraste du nånsin kommer att göra! Sen är det självklart inte lika för alla, men det är en stoor omställning. Du kan inte längre göra som du vill och vad du vill, den lilla bebisen kommer först- men som de flesta andra föräldrar, kommer du säkert gladeligen offra allt och lite till för den nya lilla människan. Även om jag älskar mina barn ofattbart mycket, så är det stundtals väldigt jobbigt och tärande med barn som trotsar, som krånglar med maten, som vägrar sova, som blir sjuka stup i kvarten när förskolan drar igång efter sommaren, som vaknar hela tiden pga de är sjuka, man själv inte får sova, etc, etc. Man kan känna sig låst ibland för att man inte bara kan tex åka in till stan och strosa för sig själv. Men jag kan bara prata för mig själv- det är såå värt det! Barn är för jäkla härliga, roliga, underhållande, gosiga, mysiga och underbara! Men det kan ta olika lång tid för föräldrar att känna så, alla hamnar inte i en lyckobubbla direkt efter förlossningen. Jag var länge osäker på om jag ville ha barn ö.h.t, men så träffade jag rätt kille och det var självklart. Dessutom ville jag ha en egen familj, få barnbarn i framtiden och sånt. Lycka till med ert val!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *