Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Stolta syskon och barnvagn till salu…

Det här med att vara vara flerföderska har sina baksidor, får man ens säga så? Jag är ju världens lyckligaste och känner mig  som världens rikaste. Men ju flera barn man föder ju mer måste livmodern kämpa för att dra ihop sig, och desto flera blir eftervärkarna. Ni förstår säkert vilken smärta jag har haft nu dagarna efteråt. Sen är det såklart olika för alla men ofta så blir eftervärkarna värre för varje barn man föder. Risken för att livmodern inte drar ihop sig som den ska blir också större, och blödningar vill man inte ha. Efter att EmmyLou föddes så tog man det säkra före det osäkra så jag fick cytotec vilket är ett läkemedel som egentligen används för att läka sår i magsäcken samt i förebyggande syfte för att förhindra uppkomst av sår. Alltså för att stoppa blödningarna.

De första tre dagarna kunde jag inte ta mig upp ur sängen på egen hand. Nu känns det bättre men jag har fortfarande ont. Jag vet inte om det här läkemedlet kanske förvärrar och påverkar eftervärkarna ännu mera kanske? Hur som helst så hoppas verkligen det försvinner helt snart.

Igår tog vi en promenad med barnen. Jag kände mig helt slut i kroppen men jösses så härligt det var med frisk luft och sol. De stolta syskonen turades om att köra lillasyster i vagnen. Och Charlie tyckte det var extra spännande att visa EmmyLou ”skogen” för första gången.

september5

september4

september2

Och jag håller med Charlie, det var verkligen speciellt att få ta med Emmy till ”skogen” Råsnäss  för första gången.

september8

Jag tog Tuva-Lis gamla vagn, det här är en teutionia men färgen är faktiskt aktuell på nya brio go next. Har älskat den här vagnen och man får ju sina favoriter. Jag som är vagntokig beställde ju en ny iCandy hos Brands For Kids i Linköping för ett tag sen och jag hoppas den kommer till nästa vecka. Har jag tur kanske nya sköterskan kommit också. Jag vet att jag antagligen kommer ångra mig men är någon intresserad av min teutonia på bilden så är den till salu. Även om jag skulle vilja så kan jag inte spara alla vagnar (tyvärr). Det är en duovagn, dvs att det finns både ligg och sittdel. Jag har också en adapter för bilbarnstol till vagnen. Det enda skönhetsfelet på vagnen är att skumgummit på handtaget fått sig en repa. Men det går att byta för en billig hos en barnvagnsåterförsäljare. Har kikat lite på blocket vad de tar för en teutonia årsmodell 12/13, jag tycker det är supersvårt. Men jag lägger mig lite under så min priside är 2800kr för allt. Är någon intresserad så mejla gärna mig [email protected]

september7

Gissa vilka av barnen som ramlade i vattnet? Jajemän de busiga tvillingarna. ”Ojdå” nej det var inte alls meningen mamma.. Men de fick hållas, Colin lyckades krypa sönder sina byxor också  🙂

september6

Emmy fick presenter av sin storasyster. Världens vackraste stenar.

september1

Tack för alla fina kommentarer om våran förlossningsberättelse. Varje graviditet är verkligen unik på sitt sätt. Vet att det är många av er som är inne hos mig som själva väntar barn. Och jag önskar er stort lycka till när det väl är dags för er. Man är så mycket starkare än vad man tror. Våga lita på er själva och var inte rädda för att säga vad ni känner. Det är oavsett världens häftigaste upplevelse och ni kommer känna er starkast i världen efteråt ♥

19 reaktioner på ”Stolta syskon och barnvagn till salu…

  1. Hrmm, ja du, att livmodersammandragande läkemedel gör de redan jobbiga eftervärkarna värre kan nog alla som provat utan skriva under på. Sjuhelvetes gånger värre! Den här 6:e gången sa jag till min bm att jag inte ville ha på rutin utan att min kropp skulle få chansen med amning på en gång, massage av magen och sedärja…ut kom moderkakan efter nån minut och endast max 20 ml blödning. De lan gott vänta lite, ser de att man börjar blöda kan de ge sprutan, så gjordes vid min 5:e förlossning. Men INTE cytotec!!! Det skall inte användas vid förlossningar eller inom gyn.vården överhuvudtaget, det är inte godkänt för det och Läkemedelsverket har sagt att det inte får användas så. Stackars dig…vet vilket helvete det är. Fött alla mina barn utan medicinsk smärtlindring men tvingats ta morfin efteråt 2 ggr pga eftervärkar som nästan slet sönder min livmoder.

  2. Usch ja för eftervärkar!!! Är hemskt. Hoppas det blir bättre snart! Har du bilder på vagnen? Härligt att få komma ut på första promenaden , och i detta fina höstvädret med.

  3. Hej! Gud så fin alla dina barn är! Längtar ju så sjukt mycket tills min första ska komma till världen, ännu mer när jag ser EmmyLou.. 🙂 våran är ju dock en liten Prins, men det ser ju bara för mysigt ut med bebisgos!

  4. Eftervärkarna är förlossningens baksida :/ det är nog dom jag fasar för mest, har bf om ca 6 1/2 vecka med barn nr 4 och känner redan nu att dom gör mig nervösa.. Själva förlossningen kan jag ta utan problem, men efteråt? Nej tack!

    Grattis till fina miraklet förresten 🙂

  5. Hon är ju för jädra söt lilla sockerfian! ❤️ och vad stolta alla syskonen ser ut, helt underbara bilder! 😀 njut!!

  6. Stort grattis Madde med familj !
    Är de ok om man får skicka en present till nya lilla tjejen? Ville gärna fråga först så du tycker de är ok:).
    Fick mitt tredje barn för 4 månader sen å ja bådeförlossning å eftervärkar blev värre för mig 🙂 men nu längtar jag helt ärligt till en 4 å förlossning de är så hääftigt.. Kan tänka mig de fler gånger de är så speciellt 🙂 men tiden går för snabbt veckan hinner inte börja förrens den är slut… Hoppas du svarar om du tycker de är ok eller ej… Kram

  7. Jag fick mitt 10:e barn för en vecka sedan. O har hög ålder för barnafödande. Blöder lite för att vara jag men har ännu eftervärkar. Gick på alvedon i 2 dygn o gav upp sedan. Fick aldrig något som skulle hjälpa livmodern dra ihop sej utan amma så löser det sej typ.

  8. Grattis till nya familjemedlemmen!
    Ja eftervärkarna är inte att leka med. Som om det inte vore nog att gå igenom förlossningen…
    Stark du är som ändå är ute och rör på dig.
    Bara att passa på att njuta av det härliga vädret.

  9. Hej Madde-roligt att få se de nya lilla underverket 🙂 Så himla söt-precis som sina övriga syskon 🙂
    Visst är de roligt med vagnar-inte lätt de där 😉
    Va rädd om dig och vila så mkt du kan-sen är de ju underbart att få komma ut lite oxå.
    Kram till hela familjen <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *