Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Romantiskt

I morse när jag vaknade visste jag att det skulle bli en fin dag. Vi har fönster i taket i vårt sovrum på övervåningen och det är jätte mysigt. Det bästa som finns är att gå och lägga sig på kvällen när regnet slår mot fönstret.

Det här med logistik och få plats när man är en stor familj är inte alltid det enklaste. Man får göra det bästa av det och barnen får dela rum. En del tycker det är fruktansvärt att barnen inte kan få egna rum. Jag tycker inte att det är en stor grej. Våra barn är vana att dela rum med varandra. Och jag vet många familjer som bara har tre barn som valt att låta deras barn dela rum.

Tuva-Li har fått flytta in till storasyster på riktigt nu och vi har bytt ut spjälsängen mot en vanlig säng. Lilla damen blev plötsligt jätte stor och stolt kan ni tro över sin nya säng. Jag trodde det skulle bli lite si och så med att få henne att sova i eget rum, men det har gått jätte bra. Spjälsängen har fått flytta in i mitt sovrum och jag vet precis hur jag vill att ”bebishörnet” ska se ut. Jag efterfrågade pompoms och fick tipset att åka ner till rusta och titta. Åkte dit och köpte några, de var inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag ska göra några själv också och blanda dom lite.

IMG_4396

IMG_4399

Tänkte jag skulle hänga pompoms över spjälsängen eller kanske över fåtöljen i hörnet. Om jag ens ska ha kvar den i hörnet? Jag letar efter en liten vit klädhängare för barn och jag ska ha en annan matta på golvet. Vad tycker ni?

sovrum4

sovrum3

sovrum1

Överkastet kommer också från rusta, köpte det förra sommaren. Romantiskt och shabby chic, precis som jag vill att sovrummet ska vara ♥

Det har fyllts på med lite bebiskläder, mormor kunde inte hålla sig 🙂 Tack snälla mamma

sovrum2

20 reaktioner på ”Romantiskt

  1. Tycker det ser jättefint ut.
    Apropå att dela rum. Jag har tre barn/ungdomar hemma, jag bor på 5 rum och kök vilket innebär att barnen skulle kunna ha varsitt men icke då. För några år sedan så sov alla barnen i samma rum, nuförtiden har mellandottern sitt eget medans minstingen och äldsta delar.
    Inget krångel alls och dom har valt detta själv.
    Tror att barn kan känna stor trygghet i att dela rum.
    Ha en finfin dag!

  2. Vilket vackert överkast. Kan du inte visa fler bilder från ert hem? Tycker du har en himla fin stil.
    Kram

  3. Min mormor sa här om dagen – jag tycker synd om alla barn nu förtiden som ska ha egna rum och sova själva. Tyckte jag var bra sagt!:)

  4. Vilken fin smak du/ni har. Jag var ensamstående när mina tre barn växte upp. Valde ett bra område, med bra skola. Det blev mindre plats. Men Gud så mysigt vi hade det. Vi pyntade varje hörna, och så kreativ man blev. I dag minns barnen det, bara positivt! Spännande men nya lilla tösen. Lycka till!

  5. Vi är tre systrar, när vi var små fanns det plats i huset för att få varsit rum. Inget flådigt men det fanns plats. Dock var det ingen tvekan om att jag och en utav mina systrar skulle dela rum. Det var det bästa som fanns! Och den trygga känslan om natten var inte så tokig heller 🙂

  6. Har fyra barn 10, 15, 21 och 27 år. Först nu när bara två bor kvar hemma, så har vi tillräckligt med rum så de kan ha varsitt. Men inte har de lidit av att dela! Våningssäng och varsitt skrivbord, har de haft och delat rum med någon av syskonen. Har faktiskt inte varit något större problem med åldersskillnaden heller. Fast jag måste erkänna att det faktiskt är skönt att bara ha två stycken hemma nu, och att de faktiskt är så stora att de kan klara sej lite själva!
    Tycker att du har mycket fint hemma, gillar det romantiska!
    Lycka till med bebisen!

  7. Tips på klädhängare till barn: Mio har små klädhängare, heter twiggy mini. Vi har en till vår treveckors bebis. Sååå söt!

  8. va mysigt för tjejerna att få dela rum 🙂 tycker de är skönt för barnen att ha den tryggheten de innebär att dela rum-de gjorde mina två äldsta ett bra tag-sen fick dom egna rum. Men oj va många gånger som dom har ”sovit över ” hos varandre genom årens lopp. Gu va mysig bebishörnan kommer bli-gillar verkligen eran stil. Ha de gott
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *