Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Skjut mig!

imageHade tänk att skriva ett inspirerande och glatt inlägg på bloggen imorse. Jag är hemskt ledsen att jag inte gjorde det. Jag kunde inte bara, det tog liksom stopp där orden skulle börja.

Sov oroligt natten till idag, och fortfarande så har jag inte gått och lagt mig trots att jag borde. Jag känner mig utmattad men kan inte sova. Övertrött kanske?

Mycket tankar som löper amok just nu. Vissa dagar känns det knappt men andra dagar känns det mer och det är fruktansvärt jobbigt. Det tuffa är att man inte kan få kontroll över det. Man kan liksom inte styra det. Vad undrar ni säkert?

Ja jag har en nått skit i magen, en knöl som växer och så blir den mindre. Idag fick jag ett telefonsamtal jag väntat på, kändes som jag väntat i hundra år och lite till. Det var min läkare som som skulle berätta vad magnetröntgen visat.

”Nej vi vet inte vad det är, vi skickar dig till US i Linköping. Vi behöver ta lite celler och skicka på analys”

Jaha? Nej jag är lugn, eller inte! Svaret på knölen kunde också vara något som heter endometrios. Lite kortfattat, endometrios betyder livmoderslemhinna. Det är en kronisk sjukdom som det ännu inte finns något bot för och man vet inte heller varför den uppstår. Det finns dock olika behandlingar att tillgå för att minska symtomen. Man kan endast  lindra symtomen, ännu finns det inget botemedel.

Jag har läst om det ikväll och just nu känner jag bara SKJUT MIG!

Hoppas på en gladare dag imorgon ♥

44 reaktioner på ”Skjut mig!

  1. Hej Madde! Lider verkligen med dig. Jag har oxå varit sjuk(dock inte så allvarligt)Åt frysta bär i helgen….ALDRIG mer! Blev jättesjuk inom loppet av mindre än 2 timmar.Precis som dem varnat för att frysta bär kan innehålla kräkvirus. Blev först förvirrad sen fick jag gå o lägga mig men det gick inte. Illamående,lite huvudvärk. Men det värsta var att jag blev helt förvirrad. Man blir helt borta. Låt inte barnen äta det man blir jättedålig! Som tur var blev jag bättre när jag kunde spy, finns inget bättre sätt att säga det på. Hoppas du blir bättre snart! Krya på dig!

  2. Beklagar verkligen 🙁 jag har endometrios och fick den diagnosen endast 17 år gammal. Fick inte så mycket information då förutom att jag inte skulle vänta för länge med att skaffa barn. För mig innebar endometriosen att jag inte kunde få barn på den vanliga vägen utan har fått genomlida många Ivf försök men har nu äntligen två underbara barn tack vare detta. Har även otroligt mycket smärta av den om jag inte går på någon behandling. Så måste hela tiden ha något. Jag funderar allvarligt på att ta bort livmodern men är ej riktigt redo för det. Jag vet vilken skit och smärta denna sjukdom kan medföra. Och är det detta du har så lider jag verkligen med dig. Men hoppas du snart ska få helt klara beslut på vad det är. Bästa är om det är något annat helt ofarligt som de kan hjälpa dig med. Och man kan inte vara på topp och alltid vara glad när du går igenom detta. Massa styrka till dig!!
    Kram

  3. Hejsan!
    vill börja med att tala om att din blogg e helt underbar!
    Min syster har endrometrios,hon får sjukt ont en gång i månaden 🙁 vissa gånger blir de akuten å få spruta…

  4. Usch, så fruktansvärt jobbigt! Förstår din oro till fullo. Hoppas det går fort att kolla det de behöver så att du åtminstone får veta ordentligt vad det är och att de kan sätta in rätt behandling. Styrkekramar till dig.

  5. Kram säger jag bara. Förstår vad du går igenom. Fick blåscancer i våras. Tog bort tumören, ca 80% ”chans” att den kommer tillbaka, ofarligt, men ändå. Något man kan få leva med resten av livet.
    Läste om det ALLDELES för mycket, trodde nästan jag redan var död.

    Hoppas för din skull att allt går bra och att det inte är nån fara på taket.

    Peppkram

    1. Hej! Löste att du haft blåscancer. Jag opererades för detsamma för 6 v sedan. Jag skulle så gärna vilja ha kontakt med en tjej i min egen ålder (jag är 41 år) som drabbats av detta o som kan förstå vad jag känner, dels tankar med osv. Är du den jag söker?

  6. Fy vad jobbigt att inte veta och jag förstår din oro. Men du är en stark människa Madde, gillar att läsa din blogg och följa dig på instagram. Hoppas dom hittar felet så fort som möjligt. Att inte veta är nog så psykiskt påfrestande. Stå på dig så du får komma och göra proverna snart. Massa styrke kramar från mig.

  7. Jag har haft endometrios och tror att det är ganska vanligt. Läkaren ställer diagnosen efter en titthålsoperation. Jag fick spraya mig med ett nässpray i ett halvår för att stänga av så att man nästan kom i klimakteriet. Alltså ingen mens på sex månader samt svallningar och svettebyar 🙂 på så sett skulle endometeriosen torka ut.
    Man kanske behandlar annorlunda i dag. Detta var 15 år sedan.

  8. Kanske inte är någon tröst, men jag sitter lite i samma sits. Har haft ont och problem med magen en månad nu. På måndag ska jag göra en koloskopi. Hoppas på lite svar då. De tror att det kan vara en kronisk tarmsjukdom. Men jag är lite orolig att det ska vara cancer.

  9. Hej..!!
    Absolut helt tillåtet att inte vara piggelin glad och sprudlande när man är orolig och inte vet vad som händer med en. Jag tycker att det är det mest skrämmande som finns. Svårt att veta vad man ska säga för inget kan ju ändå göra det bättre eller hjälpa. Men gosa in dig med fina familjen och njut av det för familjen är ju det bästa man har.
    Kram Linda

  10. Hej Madde!

    jag har följt ditt liv via din blogg ett tag. Har aldrig kommenterat men känner nu att jag vill skriva en rad eller två.

    Jag förstår om du känner dig livrädd just nu Tvetydliga svar som gör en mer förvirrad än man var innan och allt sätts på paus.
    Vi är nog många som tänker på dig och bryr sig, fast vi inte känner dig. Lycka till och kry på dig!
    Kram

  11. Men lilla vännen, hoppas du får behandling snart och att dem hittar var det är. Hoppas du har någon du kan prata med när tankarna blir för svåra.
    Kram!

  12. Hej! Jag har själv endometrios och med rätt behandling har man inga känningar av det. Hoppas det inte är nå allvalligt med dig . Lycka till.

  13. Sänder styrkekramar till dig!! Denna sjukdom du skrev har min svägerska o hon är barnlös pga det. O tyvärr är det nog så som du skrev att det är liksom en sjukdom som man tyvärr får lära sig leva med. Jag har en tarmsjukdom som oxå är kronisk o det är lite jobbigt att veta att ingen hjälp finns att få. Kramar från mig

  14. Hej där.
    Jag har också endometrios, en väldigt avancerad och svårt sådan. Är sedan december heltidsjukskriven pga smärta. Kontakta mig om du vill ha stöd elle råd. Skickar en massa kramar

  15. Skickar lite styrkekramar!
    Det är så jobbigt att inte veta.
    Jag hoppas det går bra för dig och att du får svar snart.
    Å om än det är jobbiga svar så är det alltid bra med svar så man vet hur man ska gå vidare.
    Kämpa på! Du är bra och på nåt sätt så kommer det lösa sig!

  16. Hej!
    Jag har endometrios och är ganska så sjuk i den, har också gjort magnetröntgen. Undrar du något kan jag säkert svara, men finns ju mycket på nätet, både bra och dåliga sidor där man skrämmer upp sig själv tyvärr! Livet känns hopplöst ibland.Må så gott.

  17. Hej,

    Jag har också Endometrios. Får skov som är mycket smärtsamma. Har gjort flera behandlingar och operationer. Du får gärna höra av dig om du har frågor. Det är många i Sverige som har sjukdomen men på olika plan.

    M

  18. Jag har också eventuellt den sjukdomen. Gör så fruktansvärt ont så jag vet hur det känns. Det som gör mig mest ledsen är svårigheten att få barn, känner mig helt förkrossad inför det, speciellt eftersom jag inte har några barn i dagsläget. TÄNK om det är så illa! FY!
    Hoppas du får någon lindring snart!!

  19. Svar till Hanna:

    Har man Endometrios har du per automatik inte svårt att få barn.
    Det är flera faktorer som spelar in. Bla var cystorna sitter. Jag har mycket Endometrios men har aldrig haft problem med att bli gravid. Prata med någon kunnig, synd om du ska få fel information. 🙂 Lycka till!

  20. Jag har förmodligen haft Endo hela mitt vuxna liv. Gjort två titthålsop och bränt bort Endo. Gjort ivf och fick till slut vårat mirakel, en dotter ♡
    Med hjälp av värktabletter har jag klarat min vardag okej men nu vid 36 års ålder ger jag upp (har gått igenom spolningar m bedövning, hormoner etc) och ska i okt ta bort livmodern.
    Hoppas de hittar en lösning på dina problem!

  21. Vill bara muntra upp. Jag har själv diagnosen endometrios. Har opererat bort en stor cysta som jag hade jätte ont av.
    Har många små kvar som det inte någon fara att ha kvar så länge de inte börjar växa. Fick operera bort min med en titthålsoperation. Och visst kan det hända att jag har besvär och känner av endometriosen ibland, men det är något man kan leva med. Men jag vet precis vilken smärta endometriosen kan skapa. Håller tummar för att det är endometrios du har. Håll ut det blir bättre.

  22. Stackars dig Madde, jag tänker på dig massor!!! <3 jag förstår att du är orolig och tänker mycket på knölen du har i magen. Det bästa är att ta en dag i taget och försök tänka positivt, det är inte lätt alla gånger jag vet det, jag själv mår inte så bra just nu heller av olika stjäl. Tyvärr är livet så ibland. Sänder många styrke kramar till dig och hela familjen!!! <3

  23. Usch! Det måste vara riktigt jobbigt att inte veta vad det onda i din mage är!!! Tycker sååå synd om dig o alla andra som går runt o väntar på ”det där” samtalet! Måste vara fruktansvärt!!!! Tänker på dig o håller tummar o tår att allt ordnar sig !!! STOR KRAM

  24. Hej läste precis ditt blogg inlägg. Jag har själv denna sjukdom och har inga större problem med den förutom lite mera mensvärk. När dom tog bort dom på mig blev det titthåloperation och jag var på bena igen efter 1 v. Förstår att det kan kännas skrämmande för det gjorde det för mig med när jag fick svar att jag hade denna sjukdom. Lycka till.

  25. Jag är 40 och tog bort livmodern förra året. Hade Adenomyos i livmodern( endo heter så när det är i livmodern) Så jäkla skönt + att man slipper mens också på köpet:) MEN äggstockarna är kvar och det har börjat krångla lite. Väntar nu på mitt eget klimaterium tyvärr.
    Lycka till och hoppas det är nåt som går att ta bort och aldrig kommer igen<3

  26. Hej. Har också haft det!!! Men dom sade att det inte var någon fara med den. Min var 3gånger 4 cm. Dom tog bort den när jag var tvungen till ett kejsarsnitt. Annars skulle jag gjort en titthålsoperation!
    Lycka till!!

  27. Hej. Att de tror att det kan vara endometrios tycker jag ändå låter som goda nyheter i sammanhanget. Då är det ju inte cancer! Att den växer och krymper talar ju för det, cancer brukar ju inte krympa. Man kan operera bort en endometrioscysta som besvärar!

  28. Hej madde! har läst dina inlägg och velat komenterat förrut men inte blivit av förens nu när jag läser om din oro..jag vet var du går igenom när jag var 19år fick jag reda på att jag hade en tumör i magen det tor läkaren 4mån innan jag fick svar efter massor av olika undersökningar och prover för mig slutade det med en stor operation för att tillslut hitta tumören den satt på tjocktarmen. jag vill ge dig rådet ta en dag i taget tänk inte det värsta jag vet man gör det..jag tror och hoppas att det kommer gå bra och allt kommer ordna sig. även om du får leva med det eller får men för det har jag tyvärr så lär man sig att leva med det. håller alla tummar jag kan för dig och massa styrke kramar till dig <3

  29. Men endometrios är helt ofarligt! En större endometrioscysta är enkel att operera bort med en liten titthålsoperation. Om man har endo, så har man vanligtvis svår mensvärk- eller ja, man har det, och kraftiga blödningar vid mens.
    Man brukar ha svårt att få barn och jag fick behandlas med hormoner för att minska endometriosen i magen, men annars ger det inga andra problem. Hellre det är en allvarlig sjukdom! Lycka till.

  30. Jag, grät igår nä Kristian 29 år avlidit….miljoner människor har följt bloggen där han delar med sig om sin sjukdom…han var en fin person och blogg världen borde alla ha visat respekt och beklaga för familjens skull…jag, ska köpa boken när den kommer ‘ i kroppen min’ glöm aldrig!!!!!!

  31. Hej.
    Har levt med endometrios i snart 30 år, inga problem, har ätit hormontabletter, men pga ålder så har jag börjat minska mina tabletter, tar bara en halv idag, och det är ju inte någon dödlig sjukdom, så du fixar säkert detta också. lycka till
    Mvh
    Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *