Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Eksem…

Det kliar, svider och gör hemskt ont! Efter att vi tagit bort alla äggprodukter för Charlie så blev han som en ny unge. Nu har det exploderat. Hela han är full av eksem. Jag smörjer med salva morgon och kväll, men det blir inte så mycket bättre tycker jag. Blir ett besök hos doktorn. Kan det kanske vara pollen som börjat spöka?

IMG_1599

IMG_1600

IMG_1601

IMG_1603

IMG_1604

50 reaktioner på ”Eksem…

  1. Jag var eksembarn när jag var liten, hela kroppen, jämtjämtjämt. Sen hörde min mormor om nån ny ”mirakel kräm” -99 och köpte en sån till mig. En månads insmörjning senare var jag fri från eksem och har varit sen dess. Vet inte om den finns kvar nu, men borde finnas i såna här life butiker typ. Värt ett försök kanske?
    Ah btw, salvan heter Efaskin (osäker på stavningen)

  2. Jag var eksembarn när jag var liten, hela kroppen, jämtjämtjämt. Sen hörde min mormor om nån ny ”mirakel kräm” -99 och köpte en sån till mig. En månads insmörjning senare var jag fri från eksem och har varit sen dess. Vet inte om den finns kvar nu, men borde finnas i såna här life butiker typ. Värt ett försök kanske?
    Ah btw, salvan heter Efaskin (osäker på stavningen)

  3. Äter han mjölkfri kost också ? man kan få eksem av mjölkproteinet
    Hoppas ni får någon rät sida på det hela snart …

  4. Äter han mjölkfri kost också ? man kan få eksem av mjölkproteinet
    Hoppas ni får någon rät sida på det hela snart …

  5. usch då! ser ut som en kompis barn har och efter många år kom dom fram till att det är mjölkprotein allergi. Testerna visade dock inte på det men efter att ha ändrat kost blev hon helt bra. värt att testa kanske?

  6. usch då! ser ut som en kompis barn har och efter många år kom dom fram till att det är mjölkprotein allergi. Testerna visade dock inte på det men efter att ha ändrat kost blev hon helt bra. värt att testa kanske?

  7. Ta dig ner till stan o gå in till Micke på hälsobutiken Nature, han kan garanterat hjälpa dig/er!! Han kan också berätta varför eksem blir värre i de där salvorna från Apoteket!! Lycka till…

  8. Ta dig ner till stan o gå in till Micke på hälsobutiken Nature, han kan garanterat hjälpa dig/er!! Han kan också berätta varför eksem blir värre i de där salvorna från Apoteket!! Lycka till…

  9. Min dotter har eksem (och diverse allergier). Vår dietist sa att en del barn får utbrott när dom har lite sämre imunförsvar, t.ex vid en lång förkylning eller influensa. Det stämmer hos oss, i friska perioder har hon knappt några eksem alls, vid sjukdom blossar det upp igen och hon ser ut som eran son på bilderna. Har han varit sjuk sista tiden?

  10. Min dotter har eksem (och diverse allergier). Vår dietist sa att en del barn får utbrott när dom har lite sämre imunförsvar, t.ex vid en lång förkylning eller influensa. Det stämmer hos oss, i friska perioder har hon knappt några eksem alls, vid sjukdom blossar det upp igen och hon ser ut som eran son på bilderna. Har han varit sjuk sista tiden?

  11. Äter han fisk? Fiskallergi hänger ofta ihop med äggallergi… Har en 6 åring som är allergisk mot det mesta.. Visst vet du att det finns ersättningsprodukter för ägg som dietisten kan skriva ut på recept? Kanon goda pannkakor blir det med det!
    /Hanna, mamma till 4 killar

  12. Äter han fisk? Fiskallergi hänger ofta ihop med äggallergi… Har en 6 åring som är allergisk mot det mesta.. Visst vet du att det finns ersättningsprodukter för ägg som dietisten kan skriva ut på recept? Kanon goda pannkakor blir det med det!
    /Hanna, mamma till 4 killar

  13. Både jag och mina båda barn har omfattande allergier av olika slag. Det jag hört är att så små barn som Charlie, inte kan ha pollenallergi. Det utvecklar man inte förrän när man är litet större. Skulle tro på någon annan typ av kost allergi Mjölk?

  14. Både jag och mina båda barn har omfattande allergier av olika slag. Det jag hört är att så små barn som Charlie, inte kan ha pollenallergi. Det utvecklar man inte förrän när man är litet större. Skulle tro på någon annan typ av kost allergi Mjölk?

  15. Åh det där är hemskt på magen/ryggen med? Har själv eksem med jämna mellan, nu dock bara MASSOR av sår från det som senast har varit och man pillar upp om och om igen ahhah
    Vet i om om han är allergisk mot något?
    /Mathilda, 13 år..

  16. Åh det där är hemskt på magen/ryggen med? Har själv eksem med jämna mellan, nu dock bara MASSOR av sår från det som senast har varit och man pillar upp om och om igen ahhah
    Vet i om om han är allergisk mot något?
    /Mathilda, 13 år..

  17. usch vad synd det är om din son. min dotter har oxå eksem. hon har en salva som heter elocon och sedan tycker JAG locobace repare(stavas nog så) är bra. sedan smörjs hon morgon och kväll med cano derm.
    ellas eksem blossar upp direkt om hon äter något som innehåller nötter. tidigare fick hon det av mjölkprotein,fisk och sojaprotein.

  18. usch vad synd det är om din son. min dotter har oxå eksem. hon har en salva som heter elocon och sedan tycker JAG locobace repare(stavas nog så) är bra. sedan smörjs hon morgon och kväll med cano derm.
    ellas eksem blossar upp direkt om hon äter något som innehåller nötter. tidigare fick hon det av mjölkprotein,fisk och sojaprotein.

  19. Min man såg ut som Charlie när han var liten, kom fram till att han var allergisk mot citrusfrukter, choklad och ketchup! Hoppas han blir bättre snart, prova inte för mkt på en ggn bara, ta en sak itaget!

  20. Vår dotter hade likadana exem – atopiska. Berodde ej på allergi. Vi fick tavegyl flytande för klådan och kortisonsalvor steg 3 (starkaste). Däremot fick vi göra en screening av allergi men det var inget. Hoppas det blir bättre! // Emma

  21. Rekommenderar La Rosche Posay kräm med tilläggsnamn Baume AP. Finns bland annat på DocMorris Apotek. // Emma

    1. Min dotter ser exakt likadan ut i omgångar. Hon är komjölksproteinallergiker och får atopiskt eksem. Den första krämen vi testat som faktiskt funkar är just denna La Rosche Posay från Baume. Nyhet på vanliga apotek! Allt annat svider, även de som BVC i vanliga fall rekommenderar. Miniderm och canoderm och allt vad dem heter… Jag vet ert dilemma.

  22. Lille gubben så synd jag tycker om honom.
    Min dotter såg ut så sedan födsel – 12årsålder.
    Då hjälpte hormonerna till så läget blev bättre.
    När hon började 6-års gjorde vi en omfattande kostelimenering.
    Sedan fick vi de svar som inte tester visat. Allt syns dessvärre inte på dem.
    när det gäller födoämnens allergi KAN det utvecklas under en längre tid men en tröst är att äggallergi brukar gå bort. Fast det har ni säkert redan fått info om. Kolla mjölk, ärta- och sojaprotein … och glöm INTE kolla jordnötter.
    Förkylning = mkt värre eksem. Inte bara huden är torr utan även slemhinnor. Blir fläckar ex vid händer, då så små barn leker i sandlådan, infekterade kan pencillin behövas..
    Önskar er och lillplutten allt gott och att det blir så bra som möjligt för honom. En tröst Det kommer säkerligen bli bättre ! KRAM

  23. Ser ut som Atopiskt Eksem det hade min son vi tog bort Mjölk men det hjälpte inte så bra blev lite bättre, sen tog vi bort pälsdjur,äpple,päron,parfym i tvättmedel o annat med parfym, röda bär, och nu är han som en ny pojke har inte behövt smörja han alls på över ett år

  24. Känner igen det där eksemet… min son såg likadan ut i den åldern. Ibland såg man panik i hans ögon när det kliade som värst. Bvc sa att han hade torr hud och att vi skulle smörja honom. Vi tyckte inte det hjälpte så vi fick så småningom komma till allergimottagningen och de konsterade atopiskt eksem. Vi fick instruktioner att smörja honom minst 6 ggr! per dag med mjukgörande salva plus kortisonsalva. Vi hade också tur att vårt dagis ställde upp och smörjde honom vid blöjbytena under dagen. Så småningom blev det bättre och bättre. Nu är han 9 och har inte haft eksem på flera år. Han är allergisk mot pälsdjur och pollen, djuren undviker vi och pollen använder han tabletter emot. Hoppas det löser sig lika bra hos er!!!

  25. Min bror hade hemskt eksem på sina armar, såg inte ut som Charlies gör men tipsar om det ändå, och han fick också åka många turer till doktorn och till slut så kom de på att han inte tål vanlig tvål, schampoo, tvättmedel osv.
    Så nu kör han med sensitive tvättmedel och nån tvålolja från apoteket och han har inte haft nåt eksem sedan dess 🙂

  26. Tips!
    För att slippa infektion i sönderkliade eksem, är att göra nattskjorta av en tröja som har för långa ärmar o sy igen ärmöppningarna, så händerna inte kan sticka ut. Så på nätterna så kliar han inte eksemen med smuts under naglarna!
    O sen att verkligen kolla upp det du smörjer med…som nån annan skrev; det kan bli värre av alls skit de rekommenderar på apoteket! Alternativmedicin brukar veta mer om sånthär än apotek, dietister o sjukvården!

  27. Det där atopisk exem, min son har samma. Blev också bättre av att vi slutade med mjölk men sen kom det tillbaka. han är 15 nu och denna vinter har varit värst hittils.som jag har fått förklarat behöver det inte vara förknippat med någon allergi utan mer som en slags överaktiv hud.På somrarna är det inga problem men dom torra vintrarna är hemska. det vanliga är nog att det växer bort. Vi kör mjukgörande och antihistamin morgon o kväll mot klådan.

  28. Ser ut som atopiskt eksem även kallad böjveckseksem.
    Är idag 27år och har haft atopiskt eksem sen 1 års ålder, i dom flesta fallen växer det bort i tonåren men inte för alla.

    Tycker inte ni ska plocka bort massa olika födoämnen, utan vänta och se vad läkaren säger. Är ju säkert så att han kommer få göra olika tester som ex pricktest mm.

    För att undvika klåda i den mån det går så tänk på att det kliar mer om huden är utorkad, så smörj mycket och för mycket dusch och bad förvärrar. Bomulls kläder närmast huden, kortklippta naglar, bomullsvantar på natten(finns på ex apotek) kan också va bra.
    Hoppas det blir bättre för lille Charlie!

  29. håller med andra här att det ser ut som böjvecks eksem och det ändå som hjälper är Elocon salva som man får på recept hos läkaren och mini derm salva när det är bättre. men kanske ni ska be om en remiss till barn mottagningen för utredning om mat allergi

  30. Hej Madde! Huva vad lillvännen ser ut. Min son brukar oxå se ut sådär till och från. Han har atopisk allergi, kan det vara det han har? hoppas det går över snart igen. kramelin (ny läsare)

  31. hej, ser ut som våran dotter som fick eksem efter att jag slutade amma henne. när hon var ca 4 års åldern blev de även konstaterat att hon var glutenintolerant.

    ett tips. smörj med mini derm 5 gånger om dan, hjälper vår dotter när de är som mest, barn läkaren tipsa om de och för oss hjälper de…

    hoppas de blir bättre snart, kram

  32. Hej min tös är oxå allergisk mot allt typ…. Och hennes hud blev inte bättre försen vi träffade en barnläkare som sa till oss. Har du någon salva kvar i den stora pump minidermen efter14 dagar så har du smört förlite… Jisses den varar ju i månader funderade jag i det tysta!!!!! Efter en vecka så svider det inte mer då har kroppen tagit upp ämnena som gör att det gör ont ……. Så smörj så ungen är en vit kletig sak …. Och minska sedan efter han till normal nivå.

  33. Har en multiallergisk dotter och de där eksemen är helt klart allergirelaterade.
    Har ni ägg hemma ? Ätit mycket ägg de senaste dagarna ?
    Kan ju vara så att han börjat reagera luftburet..

    Sen tycker jag du ska utesluta mjölk om du inte gjort det.
    Sen hade han väl positivt på soja ? Då ska du tänka på Baljväxter och sojasläktingar också..

    Angående salva är miniderm skit. Locobase ska ni har. Och när eksemen är jätte illa ska ni försöka smörja med mildison också. Han behöver nämligen antagligen en omgång med lite kortison på de där eksemen..

    Lycka till !!

  34. ojoj, jag har levt hela livet med exem, och håller inte alls med det folk skrivit om alternativmedicinsalvor eller annat receptfritt från apotek. prata med hans läkare och köp salvor som fungerar bakterie- och svampdödande och varva gärna med kortisonsalvor i omgångar.

  35. Min flicka är multiaklergisk.. Sojaprotein, ägg, nötter, baljväxter. Nästan alla djur,,, cortison … Elicon varvat med miniderm är det som är perfekt för henne… Så skit vet jag inte om jag vill kalla det… Hon tål inte färgämne , utnämner i salvor osv……. Så miniderm håller jag på/ lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *