Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Nu!

90% av graviditeten har nu passerat. Jag längtar ihjäl mig, jag vill gosa bebis NU! Det är max ett par veckor kvar nu och vetskapen om det får mig att hålla ut. Dessutom så längtar jag efter att få kunna sova ordentligt. Tänk att få sova på magen, åh!

wpid-img_20140722_103951.jpg

Magen har nog sjunkit något? Min mage har varit låg hela tiden egentligen och det beror på att jag fått så många barn. Jag har också de sista veckorna gått ner i vikt. Senaste veckan har jag fått höra från olika vänner att det ser ut som jag blivit mindre. Och det stämmer, jag har gått ner i vikt. Jag som bävat sååå inför dessa varma sommardagar som påverkar kroppen att svullna upp och binda en massa vatten i kroppen. Det blev inte så farligt som det blivit tidigare graviditeter. Tacksam som sjutton för det. Inte alls kul när fötterna svullnar upp till två fotbollar.

Trots tröttheten så ska jag väl försöka att pigga till mig nu och följa med familjen ner till stranden. Helst skulle jag bara vilja lägga mig i soffan och sova men det dåliga samvetet äter upp mig om jag inte finns där för familjen. Jag vet det är ju galet egentligen, jag borde ju med gott samvete kunna ligga inne och bara vila upp mig inför förlossningen. Hoppas det blir svalare till kvällen så kansks man kan få lite extra vila då. Att bara sova 4 timmar per natt funkar inte i längden men jag sover så jäkla dåligt just nu. Tuva-Li väckte mig vid 05.30 och när jag blir väckt så har jag jätte svårt att somna om. Det är säkert värmen som påverkar att hon vaknar så tidigt just nu för annars brukar hon minsann vara en av dom som kan ligga kvar längst i sängen och dra sig. 

Om jag orkar så ska jag fixa lite i vardagsrummet senare. Har fått hem en jättefin spegel från borett.se som jag fyndade på rea  :-)

Hoppas ni får en fin dag ♥

En fin sommardag med mycket känslor!

En bild säger mer än tusen ord ♥

bada2

bada1

bada15

bada3

bada8

bada16

Hela familjen har haft en underbar sommardag vid stranden. Victor fick besök av sin biologiska pappa idag. Det var första gången på över tio år som han kom hem till oss. Vi tog en fika tillsammans sen lämnade vi dom själva. Mycket känslor, mycket att ta igen. Han kommer aldrig kunna få tillbaka alla år som han har missat med Victor, men det är aldrig försent att ta upp kontakten.

En del ska inte skaffa barn!

Idag blev det ännu en dag på stranden. Vi har det verkligen bra här i Motala på somrarna , vårt varamon bjuder på ett riktigt sommarparadis. Fin strand och långgrunt. När vi badade häromkvällen så träffade vi på en pojke och hans mamma från Willes gamla fotbollslag. Hon visste inte att jag väntade barn. Hon berättade att en släkting till henne fått barn för en månad sen. När de hade varit på ultraljud så fick de reda på att de väntade en flicka, men när hon skulle komma så visade det sig att det inte var en hon. De fick en pojke, och blev lite chockade.

De fick mig att tänka. Tänk om EmmyLou är en pojke? Det skulle ju absolut inte spela någon roll, men vad snopet haha. Jag tror inte att det är någon större risk att 3D-ultraljudet visat fel men en liiiiiiten liten chans att man sett fel finns ju alltid eller hur?! När jag väntade William så trodde man att det var en flicka men då gjorde jag bara ett vanligt rutinultraljud. Men lilla hjärtat fick åka hem från BB i rosa kläder. Han var så söt.

Tänk att en del sjuka människor väljer att göra abort när de får reda på att det är fel kön de väntar. Alltså sånt gör mig så jävla arg. Hur tänker man då? En sådan människa ska inte få lov att skaffa barn enligt mig! Eller förlåt men jag läste på en blogg ”jag vill inte bli tjock jag vill inte”. Alltså ska det vara en del av avgörandet för om man väljer att behålla ett barn eller inte? Nää jag vill inte heller bli tjock och ja man kan må helt sjukt dåligt över sina extrakilon men är det värt det? Självklart! Vet ni, jag säger det igen jag är stolt över alla mina ”gravidbristningar” på magen. Nää det är kanske inte jätte tjusigt men det påminner mig om att jag har burit på det finaste på jorden – mina barn!

 Här är ett av mina underverk från dagen. Strandraggaren Charlie Sheen ;-)

sommar32

sommar33

sommar31

sommar30

Gravid vecka för vecka…

Blomtanten sitter på balkongen och tittar på alla fina blommor som blommar. Det är avkoppling för mig. Om ett tag ska vi åka nertill stranden med barnen en stund innan vi ska träffa våra vänner och spela fotboll. Funderar på vad vi ska ha hitta på att äta idag. Usch jag har verkligen ingen lust alls att stå i köket och laga mat just nu. Och inspirationen är på botten. Egentligen skulle man ju vara smart och ta en hel dag och bara laga mat och frysa in matlådor så det snabbt går att värma på dessa varma dagarna när man inte orkar stå i köket.

blommor1

blommor2

blommor4

blommor3

 Hade tänkt att lägga ut ett klipp från youtube, men det funkar inte att lägga ut filmer på Allt För Föräldrar. Så jäkla trist! Det är inte första gången jag har det problemet här, jag har då fått be de på kontoret lägga upp filmen manuellt och det har oftast tagit ett tag innan det har funkat. Har ni sett gravid vecka för vecka? Min fina Sandra är med där, hon pratar om sin graviditet vecka för vecka. Har ni inte sett det så ta gärna ett besök in på Sandras blogg som ni hittar HÄR eller på www.belovedfamily.se. Sandra bloggade här på Allt För Föräldrar (ni kanske känner igen henne) men av just den anledningen att hon inte kan lägga ut sina klipp så har hon nu startat upp en egen blogg och flyttat över allt dit.

Kram 

Mer inspirerande läsning: