Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Vi övertalade honom!

Vi har haft en jättefin jul trots flyttkartonger och röra. Vi började julafton med att fira hemma hos mormor och morfar. Vi tittade på kalle, åt gott och hade lite paketöppning.

jul41

Barnen var jätte duktiga och höll sig i skinnet trots att det hemskt gärna hade velat öppna sina julklappar redan på morgonen.

jul42

Till morfar Håkan hade vi köpt en fin whiskey, han är nästan lite av en samlare på whiskey och han hade inte en sådan så det var roligt att kunna komma med något nytt. Mormor fick två blusar.

jul40

Barnen fick allt från kläder till leksaker. Och själv fick jag en superfin lampa som kommer göra sig perfekt i huset. På kvällen så kom Williams biologiska pappa Tobbe och agerade tomte. Colin var lite skeptisk ”är du verkligen den riktiga tomten?” Något skumt var det! Men vi övertalade honom att det faktiskt var tomten och jag tror han gick på det. Alla gav tomten en kram förutom Charlie som inte vågade.

Jag tycker det är fantastiskt att vi kan umgås allesamman. Tobbe, Micke och victors pappa Jocke, utan no hard feelings. Det är verkligen det bästa för alla parter och framförallt det bästa för barnen. William blev jätte glad att Tobbe kom. Det blir lite ”tomten är far till alla barnen” fast utan all dramatik :-)

Nu är julafton över och jag ser framemot nyårsafton, Victors födelsedag och ett helt nytt år med en massa roligheter!

Ikväll ska jag gå på annandags balen. Tradition för de yngre haha, men det är faktisk väldigt roligt för en annan också. Oftast så träffar man gamla vänner från förr, klasskompisar och människor som flyttat från stan. Det var flera år sedan jag var där men jag är helt säker på att vi kommer ha superkul.

Hur har eran jul varit?

Kram ♥

Tips!

Hoppas ni har haft en underbar julafton och juldag! Har en massa julbilder att uppdatera med. Så fort barnen har somnat ikväll så ska jag sätta mig och gå igenom alla bilder på datorn.

Så länge så tänkte jag tillsammans med KidsBrandStore tipsa om att REAN har börjat!

mellandagsrea 2014

Det är nu jag handlar hem en massa sena julklappar till mina grabbar. Och på nyårsafton så får dom sina paket. Väldigt ekonomiskt och roligt! det förlänger liksom hela julen på något sätt :-)

mellandagsrea 3

För att hitta till REAN tryck HÄR :-)

Man är inte ensam…

Uppesittarkväll och julpyssel. Hela familjen har grejat och donat, och barnen är förväntansfulla.

Med anledning av förra inlägget så känner jag att jag vill klargöra ett och annat. Självklart så publicerar jag inget på min blogg utan att tänka mig för. Dessutom så är Victor snart 17 år och kan bedöma själv vad han tycker är okej och inte. Och för eran bekymmersfulla undran så kan jag lugna er med att jag alltid frågar mina barn innan jag postar något som kan tänkas vara känsligt. Victor tycker inte alls att det är jobbigt att prata öppet om sitt magproblem. Däremot tycker han det är jobbigt att genomgå en massa undersökningar. Och även om jag väljer att skriva ut det på min blogg så är det fortfarande inte okej att en sköterska står och pratar om det inför ett helt väntrum. Det är en stor skillnad. 

Herregud ni blir upprörda över att jag delar med mig av något som många andra också har problem med – orolig mage. Finns så mycket annat som upprör. Istället kanske man kan se att det finns flera som haft samma problem och faktiskt fått hjälp. Man är oftast inte ensam om sina problem om man har några.

wpid-img_20141223_222150.jpg

Nu ska jag och Victor åka till macken och köpa godis som de små barnen ska få i sina strumpor imorgonbitti, precis när man trodde att man var färdig med det sista :-)

 

Tomteintervju och orolig mamma!

Det här kan vara det gulligaste jag sett. Haha mina tvillingpojkar har tema ”i min fantasi” på dagis eller förskola som det heter (jag lär mig fortfarande). Och fick några frågor häromdagen.

jul32

Var bor tomten? Där nere i snön, i ett lång land. Har tomten några kompisar? Nej! Men visst är dom underbara våra små barn. Kommer ni ihåg det där programmet som gick på teve för tusen år sen när Peppe Eng (visst var det han?) frågade barn en massa frågor och man fick de charmigaste, roligaste och härligaste svaren någonsin. Jag tycker det är jätte roligt. Jag har alltid tänkt att jag ska vara duktig och skriva ner alla roliga kommentarer som barnen säger, men det har inte blivit av. Man ångrar ju sig för tänk vad roligt det hade varit om barnen skulle få läsa det när de blir stora.

Idag har jag varit på vårdcentralen med Victor, efter mycket om och men. Han ville inte. Vi kom försent. ”Dom ska fan inte upp min rumpa” var Victors kommentar. Jag har försökt förklara vikten med hur viktigt det faktiskt är att kolla upp det här nu och att man kanske måste genomgå sådant som inte alltid är så roligt. Sköterskan på vårdcentralen var inte den mest psykologiska människan i detta fall. Vi fick en ny tid eftersom vi var försenade och ut kommer hon med lavemang och instruktion på hur han ska använda det så att doktorn i eftermiddag skulle kunna göra en rektoskopi. Dessutom förklarade hon detta inför ett helt väntrum på vårdcentralen. Där förlorade hon honom direkt. ”Glöm det jag kommer inte, du kan stryka min tid” Suck! Han skyllde på att mamma överagerade. Okej så där skulle jag framstå som alldeles för överbeskyddande. Jag förstår verkligen hur jobbigt han tycker det är, jag fattar! Samtidigt blir jag arg på honom för att han inte förstår hur allvarligt det är. Och ja man bör nog ta det med största allvar när man blöder ur magen.  Och blöder mycket. Han kontrar med att det inte har hänt så många gånger, men i min värld så är det en gång för mycket. Jag behöver inte vara någon läkare för inse att det inte är bra att man blöder som mens från magen när man går på toaletten för att göra nummer två. Ja jag är orolig. Nu har jag köpt hem en massa bra saker för magen ( som jag tror kan vara bra) och hoppas att det lugnar sig. Jag får försöka övertala honom att vi i alla fall måste undersöka det här.

Ta hand om er ♥

Mer inspirerande läsning: