Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

När ens barn har drömmar…

Igår firade vi lite julafton med Oliver. Han åkte till fjällen med sin pappa idag. Det kom lite överraskande för jag hade ingen aning om att de skulle åka till dit. Vi får helt enkelt ta igen en massa julmys när han kommer hem igen.

Engla-Freja och Tuva-Li fick agera tomte och Oliver blev överlycklig över klapparna :-)

jul19

jul20

Jag fick en bamsekram av Oliver ”men mamma skojar du med mig?” Jag och Oliver delar ju samma intresse för kläder så det var inte alls svårt att hitta de perfekta julklapparna till honom. En Morrisskjorta och Morrisjeans så var det klart! Han önskade ju sig ett träningspass med AIK men riktigt det kunde jag inte fixa. Hans största dröm är att gå fotbollsgymnasiet i Solna och jag kommer göra allt för att han ska lyckas. Jag vet att han kan fixa det och jag vill att han ska följa sina drömmar. Killen är ju duktig också, och det säger jag inte bara för att jag är hans mamma. Numera tränar han med A-laget i sin fotbollsklubb och han har en så länge gått vidare i alla dessa uttagningar i östgötalaget. Jag hoppas verkligen att han kan ta en plats i det laget. Hans pappa verkar dock inte vilja att Oliver ska flytta till Stockholm och gå gymnasiet där. Och ja visst kan jag förstå, även jag tycker det skulle vara jättejobbigt men fasen det är klart han ska följa sina drömmar!

Min fina Oliver ♥

jul24

jul22

jul21

jul25

Ett ekonomiskt val?

En lite piggare familj vaknade tidigt i morse. Nu är det inte långt kvar tills flyttlasset går. Inte helt lätt att packa med alla barn hemma som mer än gärna vill hjälpa till. Jag plockar ner i kartonger och Tuva-Li, Charlie och Colin packar upp och ska prova diverse kläder och prylar.

flytta1

Devil märker också av att något är på gång. Han går omkring och buffar på kartongerna och så lägger han sig mitt i röran  och bara blänger på mig. Men tänk vad bra han kommer få det med en egen trädgård. Han kanske kan få en egen liten hundkoja?

Idag ska jag hinna med att åka och titta på luftvärmepump. Vad jag förstår så ska en värmepump vara ett självklart och klokt val när det gäller energilösningar!? Så minskar man belastningen på miljön och är dessutom väldigt ekonomiskt. Men vilken djungel! Vilken pump är bäst? Jag läser på överallt och så mycket jag bara kan.

Nu blir det en paus och en kopp kaffe ♥

Dagen efter piller till frukost?

Okej extreeeemt uttråkad! Några av barnen är fortfarande hemma och är sjuka och min feber kommer och går. Helvete jag har ju inte tid med det här nu.

Läste i Aftonbladet om en kille som blev sjuk av att ta selfies. Han tog 200 selfies om dagen. Det kan ju inte vara nyttigt?

Bild 2014-12-17 kl. 14.54

Bild 2014-12-17 kl. 14.57

Bild 2014-12-17 kl. 14.53

Bild 2014-12-17 kl. 14.50

Bild 2014-12-17 kl. 14.51

Bild 2014-12-17 kl. 14.49

Bild 2014-12-17 kl. 14.55

Bild 2014-12-17 kl. 14.56 #3

Fast ja den mobila revolutionen har kanske sin baksida? Jag ska titta på en dokumentär ikväll 22.00 på SVT1 om just det här. Tydligen så kan mobilanvändade överstimulera hjärnans belöningssystem? Vad tror ni? I så fall tror jag väääldigt många skulle kunna få en selfiediagnos! Åå kan det vara så illa att jag missar Paradise Hotell finalen alltså? Åå det skulle ju verkligen vara förskräckligt! Eller? Tittar ni på Paradise Hotell? Förlåt men jag fattar verkligen inte hur man kan vilja följa det. Eller jo jag förstår ju att det drar tittare för att deltagarna verkligen förnedrar sig. Men hur kan någon verkligen vilja sjunka sååå lågt? Fick höra av min koordinator på produktionsbolaget som jag jobbat med nu under hela hösten att deltagarna blivit erbjudna dagen efter piller till frukost. Är det sant så är det är ju helt sjukt!

Men riktigt så är det inte!

Mysig morgon hemma hos ett rörigt Ilmrud. Kartonger och grejer överallt, i bakgrunden hörs julmusik och Ernst är på teven. En helt fantastisk julstämning sprider sig i kroppen. Visst låter det underbart? Men riktigt så är det ju inte. Alla är lite småsjuka och ingen orkar ta tag i något. Den enda som trivs med tillvaron just nu är lilla Emmy. Alltid lika glad och pigg. Hon får en verkligen att se ljusare på tillvaron.

december31

december30

Jag är ju alltid optimist och vet att det brukar ordna sig till slut så jag ser roat på röran och skattar åt det. Vi skulle kunna  spela upp en komisk freakshow på det hela. Har ni läst mormor gråter av Jonas Gardell? Jag bara älskar sättet han förklarar situationer på. Han skulle kunna komma hit och få inspiration till en uppföljare. Hahaha.

Nähe, bara att kavla upp ärmarna och dyka ner i alla måsten. Idag ska jag packa ner min garderob.

:-)

Mer inspirerande läsning: