Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Får man kladda på andras magar?

Jag sliter mitt hår på grund av it problem! Jag skulle dela en liten video men fick det inte att funka såklart, såå typiskt! Men jag gör ett nytt försök imorgon när jag fått hjälp av de supersmarta killarna på itavdelningen som kan trolla med sina magic fingers. Jag vill också ha sådana där magiska fingrar som kan fixa och trixa med koder hit och dit. Jag skulle alltså ha pluggat mera data med facit i hand. Men man kan ju inte kunna allt.

Idag hade jag en liten dispyt med den bestämda lilla fröken jagkansjälv. Hon ville nämligen sitta i storebrors bilbarnstol. 1. Stolen var ledig och 2. Stolen är vänd åt andra hållet och 3. Brorsan får ju åka i den?

wpid-img_20140422_104254.jpg

Ja det här kan ju bli lite knepigt. Eller inte kan man tycka, för det är ju bara att visa tydligt att det inte är okej. Och pedagogiskt förklara varför. Jo försök förklara för en snart två år gammal bestämd liten fröken. Skrik och panik och en mamma som är genomsvettig.

Efter mycket om och men så vann jag, men fasen så nära det är att man ger upp ibland. Och med handen på hjärtat, ja det kan ha hänt att man faktiskt gett upp ibland när man tänker ”okej vi ska bara åka till affären fem minuter bort” och det mina vänner biter en i baken nästa gång man ska åka någonstans. Dessutom så kan det ju också hända saker på de korta sträckorna man åker också. Så big NO NO!

Idag kom jag att tänka på något i samband med mitt utltraljud. Ja det låter säkert lite konstigt i sammanhanget, men är det okej att någon annan kladdar på ens bebismage? Missuppfatta mig inte nu, självklart så måste man nudda den gravida kvinnans mage vid ultraljudsundersökningar. Men jag menar rent generellt.

På stan när man möter folk man känner osv. Är det okej att man kladdar på andras magar bara för att de är gravida? Jag kan bara gå till mig själv, jag kan tycka att det är konstigt om någon annan tar på min mage såvida det inte är någon som står en nära. Och jag skulle aldrig ta på någon annans mage om jag inte kände personen i fråga väldigt väl. Och även om jag gjorde det så skulle jag nog fråga om det var okej först faktiskt. Men för en del verkar det vara en självklarhet. Har man en stor bebismage så får man ta på den. Ibland skulle jag vilja ha en sån där skylt på magen med en handflata och texten rör ej min kompis, kommer ni ihåg dom?

 

 

 

Hjälp så jag såg ut!

Hej från sjukstugan. Så var det väl rättvist att även jag skulle bli drabbad av magsjukan. Den kom i natt men försvann som tur var lika fort som den kom. Nu har jag fått i mina lite mat och faktiskt fått behålla det också. Känner mig mycket piggare. Glad över att jag slapp eländet när vi var i Västervik, hade inte varit roligt alls.

Barnen grät när vi åkte från stugan, de ville stanna. Och det måste väl ändå vara högsta betyget man kan få? Lysingsbadet är rena paradiset för barn. De frågar redan nu när vi kan åka tillbaka igen. Barnen fick nya vänner i lekparken och jag fick träffa några av mina trogna bloggläsare. Det var ett gäng gulliga tjejer som ville ta kort med oss, dum som jag var så tog jag ju inget kort själv. Men det var jätte roligt att träffa er :-)

Någon undrade hur det var med djur, om man fick ta med sig hund? Ja det finns möjligheter att ta med sig djur till stugorna. Det bästa är att man ringer till campingen eller läser på deras hemsida där det står lite mer specifikt om vad som gäller och vilka stugor det är okej i. Hemsidan hittar ni HÄR. Någon annan frågade hur det vi fick plats? Ja vi hade en sex bäddar stuga och det funkade kanon! Barnen sov skavfötters och Tuvis sov med mig. Det går att lösa, om inte annat så kan man be om en eller flera extrabäddar.

Om man inte har en massa barn så är Lysingsbadet ett perfekt resmål också. Det är otroligt vackert och romantiskt. Tänk att bara kunna gå ut på de små öarna och ta ett glas vin och titta på solnedgången. Det finns relax och hamam eller gym om man vill hålla igång.

Klart vi ska åka tillbaka dit!

Apropå sjukstuga så har jag i tristess tittat igenom mina gamla galleri i datorn i dag. Hittade en länk till Lelles program när han var på besök hemma hos oss för ett år sen och lite mer. Han gjorde sitt premiäravsnitt av ”Lelle knackar på” hemma hos oss. Hjälp så jag såg ut, halva ansiktet uppsvullet!

Nu blir det glass på balkongen, hörs sen!

:-)

Ett paradis för barnfamiljer ♥

En perfekt påskafton som vi började med att fira in med bus och lek. Vi besökte Lysingsbadets stora lekpark. Barnen sprang så fort de fick syn på alla roliga klätterställningar.

västervik62

Till och med pappa vågade sig upp i klätterställningen :-)

västervik64

västervik63

västervik65

På vägen tillbaka till stugan så gick vi längst vattnet och passade på att titta vart äventyrsbadet ska ta plats. Barnen tyckte att vi kunde få gå in och provbada lite haha.

västervik47

Men vi avstyrde det hela med att gå hem och äta lite påskmat istället :-)

västervik61

västervik60

Nu ska vi gå och köpa glass och fortsätta att leka. Hoppas alla har en lika fin påskafton som vi ♥

Kram

Mer inspirerande läsning: