Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Ett ekonomiskt val?

En lite piggare familj vaknade tidigt i morse. Nu är det inte långt kvar tills flyttlasset går. Inte helt lätt att packa med alla barn hemma som mer än gärna vill hjälpa till. Jag plockar ner i kartonger och Tuva-Li, Charlie och Colin packar upp och ska prova diverse kläder och prylar.

flytta1

Devil märker också av att något är på gång. Han går omkring och buffar på kartongerna och så lägger han sig mitt i röran  och bara blänger på mig. Men tänk vad bra han kommer få det med en egen trädgård. Han kanske kan få en egen liten hundkoja?

Idag ska jag hinna med att åka och titta på luftvärmepump. Vad jag förstår så ska en värmepump vara ett självklart och klokt val när det gäller energilösningar!? Så minskar man belastningen på miljön och är dessutom väldigt ekonomiskt. Men vilken djungel! Vilken pump är bäst? Jag läser på överallt och så mycket jag bara kan.

Nu blir det en paus och en kopp kaffe ♥

Dagen efter piller till frukost?

Okej extreeeemt uttråkad! Några av barnen är fortfarande hemma och är sjuka och min feber kommer och går. Helvete jag har ju inte tid med det här nu.

Läste i Aftonbladet om en kille som blev sjuk av att ta selfies. Han tog 200 selfies om dagen. Det kan ju inte vara nyttigt?

Bild 2014-12-17 kl. 14.54

Bild 2014-12-17 kl. 14.57

Bild 2014-12-17 kl. 14.53

Bild 2014-12-17 kl. 14.50

Bild 2014-12-17 kl. 14.51

Bild 2014-12-17 kl. 14.49

Bild 2014-12-17 kl. 14.55

Bild 2014-12-17 kl. 14.56 #3

Fast ja den mobila revolutionen har kanske sin baksida? Jag ska titta på en dokumentär ikväll 22.00 på SVT1 om just det här. Tydligen så kan mobilanvändade överstimulera hjärnans belöningssystem? Vad tror ni? I så fall tror jag väääldigt många skulle kunna få en selfiediagnos! Åå kan det vara så illa att jag missar Paradise Hotell finalen alltså? Åå det skulle ju verkligen vara förskräckligt! Eller? Tittar ni på Paradise Hotell? Förlåt men jag fattar verkligen inte hur man kan vilja följa det. Eller jo jag förstår ju att det drar tittare för att deltagarna verkligen förnedrar sig. Men hur kan någon verkligen vilja sjunka sååå lågt? Fick höra av min koordinator på produktionsbolaget som jag jobbat med nu under hela hösten att deltagarna blivit erbjudna dagen efter piller till frukost. Är det sant så är det är ju helt sjukt!

Men riktigt så är det inte!

Mysig morgon hemma hos ett rörigt Ilmrud. Kartonger och grejer överallt, i bakgrunden hörs julmusik och Ernst är på teven. En helt fantastisk julstämning sprider sig i kroppen. Visst låter det underbart? Men riktigt så är det ju inte. Alla är lite småsjuka och ingen orkar ta tag i något. Den enda som trivs med tillvaron just nu är lilla Emmy. Alltid lika glad och pigg. Hon får en verkligen att se ljusare på tillvaron.

december31

december30

Jag är ju alltid optimist och vet att det brukar ordna sig till slut så jag ser roat på röran och skattar åt det. Vi skulle kunna  spela upp en komisk freakshow på det hela. Har ni läst mormor gråter av Jonas Gardell? Jag bara älskar sättet han förklarar situationer på. Han skulle kunna komma hit och få inspiration till en uppföljare. Hahaha.

Nähe, bara att kavla upp ärmarna och dyka ner i alla måsten. Idag ska jag packa ner min garderob.

:-)

Vill du att jag gör en bröstförstoring? Då kan du dra åt helvete!

Skönhetsideal. Man kan snöa in i det här ämnet på väldigt många sätt och hur det påverkar oss. Man kan gå tillbaka så långt som till 1600-talet. Då fick kvinnan börja visa armar, hals och skuldror. Kvinnan skulle vara stor och stark. Men århundradet efter så fick kvinnokroppen anpassa sig efter specialkonstruerade plagg. Senare kunde man också se getingsmala midjor och breda höfter för att inom en ny tidsepok se kvinnan ta större plats bland mansdominerade yrken och fick därmed en slankare och smidigare kropp. Idealet ändrade sig många gånger och feministrörelsen tillät oss att kasta både badrumsvågen och behån.

Man vill se ung och fräsch ut och man jagar ständigt det naturliga utseendet som numera kräver nyare tekniker. Skönhetsingrepp där vi inte alls använder oss av så naturliga preparat. Nervgift slätar ut  vår ålder och silikon gömmer alla tecken på att vi ammat våra barn.

Men för vems skull gör vi det?

Självklart blir vi påverkade av allt runtomkring oss. Man ska se ut på ett visst sätt, attrahera vår omgivning och alltid se bra ut. Jag har alltid varit emot dessa ingrepp. Som kvinna tror jag att idealen blir mera påtagliga, även om det har blivit mera vanligt att även mannen påverkats av dessa.

När jag funderat över detta och kroppen med åren förändrats så ändrar man kanske åsikt. Jag skulle nog kunna överväga att göra vissa saker för att bli nöjd med mitt utseende. Men jag skulle aldrig göra det för någon annans skull, aldrig. Jag blir ärligt talat äcklad över hur andras åsikter kan påverka människan så pass mycket att den överväger att göra vissa kirurgiska ingrepp. En pojkvän som köper ett par nya bröst till sin flickvän. För vems skull? Skulle min man vilja fixa ett par bröst till mig så skull bli riktigt jävla arg och be honom dra åt helvete. Skulle jag dessutom hela tiden få höra att han gillade stora fylliga tuttar så hade jag nog dumpat honom. Självklart skulle han få gilla det men att få det upptryck i ansiktet till följd av att han föreslår en bröstoperation. Hejdå!

Tillfredställ dig själv. Gör sådant som gör dig själv lycklig. Inget ideal i världen ska någonsin få dig till att göra något du egentligen inte vill. Vill du göra en bröstoperation för att du mår bra av det så gör det, men aldrig annars.

IMG_0765

IMG_0724

Det här var jag för två år sedan. Nöjd med mig själv trots att jag ammat åtta barn, fått hela magen full av bristningar och fått små kråksparkar kring ögonen. 

Jag stör mig inte så mycket på mina bröst, trots att de hänger som taxöron. Däremot så tycker jag bekymmersrynkan i pannan är väldigt ful. När jag har frågat andra så tycker dom inte alls det är något som ser konstigt ut, det är alltså jag själv som tycker det. Även om jag är väldigt eftertänksam många gånger i det jag gör så kan jag samtidigt vara väldigt spontan. Jag kan absolut tänka mig att prova botox för att släta ut den, samtidigt som jag är väldigt nojig över hur det går till och om det påverkar mig. En av mina nära vänner Anna som är journalist och väldigt vetgirig provade just det här inför en artikel hon skulle skriva. Nu är det inte alls något konstigt för henne att göra dessa behandlingar. Dessutom så kan detta bota spänningshuvudvärk visste ni det? Kika in hos Anna HÄR!

Vad har ni för tankar kring det här? Kan ni gå så långt som att göra kirurgiska ingrepp och för vems skull egentligen? Och ni som har gjort ingrepp, hur var det och hur har det påverkat ärat liv efteråt? Mår man bättre?

Puss ♥

 

 

Mer inspirerande läsning: