Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Tomten är far till alla barnen!

Många undrar hur en vanlig dag hemma hos ser ut. Vi har oftast många aktiviteter och vardagen kan variera. Men som igår hade vi inget direkt inplanerat mer än satt vi skulle åka och köpa kläder till Engla-Freja som idag har klätt ut sig till skolans halloween firande.

Hämtar barnen från skolan och förskolan efter att jobbat undan lite på dagen. Victor har ganska korta dagar i skolan och är hemma hyfsat tidigt på eftermiddagen men som alltid så slänger han sig ändå i soffan helt slut. Strax efter att Victor somnat så kryper nästan alltid Charlie upp i soffan och vill sova också. Dom där två är som skalman med sov och ät klocka.

oktober36

oktober37

Jag gör mina tappra försök att väcka dom båda två, vilket också oftast resulterar i tårar och gnäll. Dom är otroliga dom där två. Så vill jag undvika den situationen så är det bara att sysselsätta grabbarna hela tiden. Och vänder man ryggen till så är det kört.

Några av de andra barnen leker kanske med dockor. Adam och Engla-Freja leker oftast väldigt bra ihop, och där brukar även Tuva-Li få vara med i leken trots att hon är mycket mindre. Hon är nöjd bara hon får sitta med. Man ser verkligen hur hon studerar leken för att sen ta efter.

oktober39

Colin kan gärna vara för sig själv att leka. Han går undan med sina favoritbilar och kan ligga på mattan själv i vardagsrummet och parkera bilarna i flera timmar. William gör nästan alltid läxorna direkt när han kommer hem från skolan. Sen spelar han gärna fifa fotbollsspel eller cyklar iväg till någon polare.

Jag städar undan lite, fixar med mat eller tvätt. Busar med barnen och bara är. Har en vännina på besök. Ofta så går vi ut och leker eller tar en promenad med Devil. Alla är väldigt måna om varandra hemma hos oss. Och lika viktigt som det är att få vara själv ibland lika viktigt är det att alla få vara med.

Sen är det kväll och nu sista tiden så har Micke tagit läggningen oftast,  jag har EmmyLou. Sen kraschar man i soffan, glor på tv kanske eller slösurfar på nätet. Men innan man somnar så måste sista tvätten hängas…

oktober41

Det finns alltid något att göra. Men våra dagar ser väl egentligen ut som alla andras. Det här var bara en av veckans alla dagar. Idag ser den lite annorlunda ut, jag ska hinna få till ett träningspass under dagen. Men barnen brukar tycka det är roligt att få vara med. Man anpassar dagarna efter hur man lever antar jag. Ikväll ska jag iväg ett par timmar timmar för att träffa en företagskund och då får Micke förbereda nattningen. När jag kommer hem igen så ska han iväg på en after work och då tar jag över. Man pusslar ihop det på något sätt. Det funkar liksom. Sen måste jag också säga att vi har helt underbara människor omkring som gärna ställer upp och passar barnen och hjälper till. Även om det händer väldigt sällan så vet man att de finns där.

William har en lillasyster som heter Ina, hon brukar komma hit med sin mamma och leka. Vi har en skitbra relation och det är jag väldigt tacksam för. Skönt när exen ringer och frågar hur läget är istället för att det är tvärtom. Jag helt säker på att barnen mår bäst när man föregår som ett gott exempel. Vi är väl lite som ”tomten är far till alla barnen” och även om det en gång i tiden har stormat så måste jag säga att min familjesituation inte kan se bättre ut. Vi är en stor härlig familj!

Packa ihop lådan!

Godmorgon. Började dagen med en promenad med Devil och Emmy. Nu är det kallt tidigt på morgonen. Jag längtar verkligen efter vintern nu och det får gärna bli julafton och ett nytt år. Jag vill bara packa ihop den här ”lådan” och flytta.  Jag kommer såklart sakna mina härliga grannar. Det är väl det som har gjort att man verkligen har trivts här. Vi har firat midsommar ihop, lekt och bara snackat lite skit över en kopp kaffe. Barnen har alla sina vänner i grannskapet också och det känns ledsamt att de inte kommer att kunna springa över till varandra och leka. Men vad tusan. Vi kan skjutsa och dessutom så är jag helt övertygad om att barnen hittar nya vänner.

oktober23

oktober27

oktober25

 Vi har så mycket roligt att se framemot nu . Nytt kök ska in i huset och väggarn ska målas  och tapetseras. Men det är inte helt lätt att hitta det perfekta köket. Vilken djungel! Men fantastiskt roligt. Det vore supercoolt att ha ett annorlunda kök, något som sticker ut och är modernt. Men å andra sidan så är nog det bästa ett tidlöst klassikt kök, något man inte skulle tröttna på. Alla ni som bytt kök får gärna kasta in lite tips och råd.

Jag kämpar på med kosten. Men vet att jag äter alldeles för lite (ochdåäterintejaglite) så jag måste få till bättre mellanmål. Tufft innan man har hittat en balans, jag måste ju också självklart tänka på att äta ordentligt eftersom jag ammar. Häromdagen gjorde jag vitkålsgratäng. Receptet kom över mig genom en av mina följare på instagram faktiskt. Ibland så brukar jag kika in hos de som kommenterar och skriver hos mig. Till min förtjusning så blev gratängen riktigt god! Perfekt substitut till potatisgratäng. Idag tror jag minsann att det får bli en repris på den…

Min favorit.

Vilken helg. Den har varit lite kaos, både på ett bra och dåligt sätt.  Det här är ju nästan pinsamt att skriva med tanke på världens problem men jag har haft ett galet sug efter socker. Skulle kunnat döda för en påse kina puffar och en påse grill chips. Ja så illa har det varit. Helvete vilket gift det där sockret är. Men jag har undvikt frestelsen och tränat ännu hårdare. Eller ja hårt och hårt, men jag har hållt mig sysselsatt. Försökt planera mina måltider och trots nära till tårarna  faktiskt fixat det. En hel vecka utan utan socker. Låter kanske fånigt men för en sockerråtta så är det helt underbart att komma förbi de där första jobbiga veckorna.

I helgen åt vi min favorit. Hemmagjorda biffar med smält ost, sötpotatis och sallad.

mat1

mat2

Idag har hela familjen varit på en härlig höstpromenad. Ni som följer mig på instagram kanske såg bilderna på lille Charlie bland höstlöven. Det bästa med hösten måste vara alla fina färger. Vackert. Nu ska jag förbereda morgondagens jobb i Norrköping. Glöm inte att titta på Snacket Går! Ni hittar alla avsnitt på www.24corren.se

Kram ♥

Mer inspirerande läsning: