Familjen består av mig, mamma Madeleine 32 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 36 år, Victor 17år, Oliver 15 år, William 11 år, Engla-Freja 8 år, Adam 7 år samt tvillingarna Charlie, Colin 5 år och Tuva-Li snart 3 år och EmmyLou 5 månader. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

När mina ”kollegor” är falska och skjuter sig själv i foten!

Som bloggare så blir man många gånger ifrågasatt för olika saker. En fråga som ofta kommer upp är om man blir sponsrad? jag har varit i kontakt med konsumentverket ang just det här. Informativt skulle jag vilja lyfta det här lite grann. Jag har varit med ett tag i den här branschen nu och vet precis hur det funkar. Alla inlägg som man gör och allt som man uppdaterar om behöver nödvändigtvis inte heller vara sponsrade grejer. Men reglerna kring detta är inte alltid solklara för alla. Jag hade ingen att fråga när jag började blogga, när ett företag hörde av sig så blev man givetvis jätteglad och man tackade ja till i princip allt. Nej man får inte ta emot något och skriva ”den här har jag hämtat idag och jag är så nöjd bla bla” utan att det tydligt framgår att det är ett samarbete. Ni kan läsa mera om det HÄR! 

Det är ett invecklat ”spel” innan man lär sig spela det. Har man en välbesökt blogg eller ett stort instagramkonto så kan man genom det få mycket sponsrade grejer och samarbeten. Jag ser inget fel med det, det är i princip som vilket jobb som helst. Men jag tycker att man ska göra det på ett schysst sätt.

Ni har säkert sätt på instagram eller på olika bloggar ”Hej följ mig jag är xx år och väntar mitt första barn bla bla eller följ mig och mitt intressanta liv bla bla ? Ett smart sätt att ragga nya följare till sina sociala medier. Det kan jag tycka är okej, om man tröttnar så väljer man ju bara att radera kommentaren eller att inte välja att följa. Det är vanligt att stora konton gör olika SFS dvs shootout for shootout, på så sätt kan man få nya följare och man hjälper varandra. Det kan jag också tycka är okej. Sen är det så att är man bloggare så jobbar med på provision kan man säga, man jobbar ju för sig själv. Syns man inte så finns man inte. Enkelt.

Men när mina ”kollegor” börja köpa sina följare på instagram och manipulera sina bloggbesök så blir jag faktiskt riktigt förbannad! Inte bara lurar dessa människor företag när de kör med falsk marknadsföring, de tar ifrån oss andra jobb! Vi som har jobbat i flera år för detta, vi som gör det på ett schysst sätt! Mirka har tidigare gjort ett inlägg om detta och nu känner jag att det var min tur att lyfta det här ämnet.

Jag har själv en ganska välbesökt blogg och jobbar emot många företag. Men det många kanske inte vet är att jag jobbar med marknadsföring åt andra hållet också åt företagen istället. Jag har sett tjejer som har 140K (följare) på instagram som kör samarbeten där de ska exponera något. Där man då kan anta att exponeringen ska ge en bra försäljning, det kan ju vem som helst räkna ut att det borde eller hur!? Men i själva verket så har de många gånger inte gett någonting! Så… med det skrivet så kan man ju då enkelt räkna ut att dessa 140K inte är verkliga följare, utan köpta spökföljare. Företagen betalar bra pengar för att synas men får absolut inte ett skit för det.

Jag tycker det är så sjukt dåligt och respektlöst!

Därför skulle jag vilja upplysa om att det finns olika sätt att ta reda på om följarna är verkliga. Nr 1 har personen ökat med följare på bara några timmar eller några få dagar och alla nya följare är utländska så är sannolikhet störst att det är spökföljare! Nr 2 Har personen många följare men inga likes så är sannolikheten också stor att personen har köpt följare. Nr 3 Numera kan man köpa även likes så har personen många likes och många följare men absolut inga kommentrer så tyder det också på att det är fejk! 

Jag har hört att man nu också ska kunna köpa kommenterer. Helt otroligt! Men för att komma på rätsida med detta, man skjuter sig bara själv i foten om man kör med falsk marknadsföring och det lönar sig inte i längden!

Företag har idag börjat använda sig av iconosquare.com där kan man få ut korrekt analys på olika konton. Så det blir bara pinsamt när företagen drar tillbaka sina affärer när analysen visar att 95% är fejk! Genväg kan bli senväg…

Jag älskar att jobba med det här, det är intressant utvecklande och roligt! Jag har faktiskt fått frågan om jag skulle kunna tänka mig att föreläsa om marknadsföring och copywriting. Jag har inte bestämt mig ännu, men jag kanske skulle? Eller varför inte, jag borde kanske bli bloggkonsult?

Oavsett – ärlighet lönar sig i längden!

wpid-img_20150131_100234.jpg

Kram / Madeleine

Annons

Jul igen igen med Just D!

Det ljuva nittiotalet. Kommer ni ihåg Just D? Ni som är lite yngre kanske inte gör det men jag är helt säker på att ni har hört deras jullåt jul igen! Den spelas fortfarande under jultider. Det tog tjugo år och nu har de gjort det igen, deras nya jullåt jul igen igen är asgrym! Som en gammal hipp hopp brud så gillar jag det, dessa gubbar är fett coola!

justd

Barnen skrattar åt mig när jag sjunger med, mina moves kanske inte är helt slipade men fasen vad grym jag har varit. Mamma vad är trillingnöt? Det blev sådant himla hallå efter att den togs bort förra året. Jag tycker är roligt att Just D får med det i texten haha. Nej jag led inget nämnvärt av det, jag äter inte nötter överhuvudtaget men andra i min omgivning gjorde det. Traditioner är mysigt och vi har alltid en Alladin ask hemma under jul, eller nja typ tio kanske.

Tillsammans med Alladin så puffar jag gärna Just D´s nya musikvideo titta på den här nedan eller klicka in på länken HÄR! 

Annons

Nu händer grejer på övervåningen!

När man har renoverat i nästan ett år så kan det bli aningens segt. Ni vet när man aldrig ser slutet, men ändå måste fortsätta. Nu äntligen har vi tagit oss i örat och påbörjat renovering av Tuva-Lis rum, som egentligen inte är ett rum utan en garderob från början. Det är inte stort men lagom till henne. För mig är det viktigt med ljus så det första vi gjorde var att sätta in ett fönster garderoben och nu känns det faktiskt som ett riktigt rum. På sina 8 kvm så kommer det bli jättebra.

Mamma jag vill ha en pall så jag kan titta ut på alla stjärnor.

Med en pall under fönstret, nytt golv, lite färg och nya tapeter så kommer hon få det så fint. Förut när Micke höll på i rummet så gick hon upp och dansade på sitt rum. Man kunde riktigt se lyckan i hennes ögon. Hennes bröder är portade, ja för det är bara prinsessor som får gå in på hennes rum. Nej hon är inte alls en ”rosa” tjej haha.

Jag har letade efter lite inspiration till Tuvis rum och har hittat en säng som jag tror skulle passa perfekt. Vad tror ni om denna?

sebra2

sebra1

En spjälsäng som kan bli en juniorsäng. Sängen finns i rosa men jag gillar nog den som är i turkost mera, eller vit. Men nu är det ju inte jag som ska sova i den så om Tuva-Li skulle få bestämma så skulle den nog bli rosa.

Vi får se vad tomten kommer med ♥

Apropå det, det här med jul. Jag har inte bestämt mig för om vi ska ha en riktig julgran ännu. Jag tänker på katterna, om de kommer gå bananas på den? Har ju tagit upp det här på bloggen tidigare och det verkar som era katter inte har brytt sig någon nämnvärt.

Hittade några gamla bilder på granen från förr förra året. Den var fin och när jag ser den så vill hemskt gärna ha en riktig julgran ändå.

gran1

gran2

Kram / Madeleine

Annons

Fördelar med att vara sjuk?

Det blir en ytterligare en vab-dag. Tre tappra krigare är hemma idag, förkylda och lite febriga. EmmyLou är mera hemma än på dagis, känsligare än andra. Hon är också i den åldern när hon smakar på allt och jag tror många gånger att smittan  kan komma just från det. Tänk alla barn som smakar på allt och delar med sig av alla härliga baciller som finns i munnen och i näsan. Jag tror inte heller förskolan rengör sina leksaker så ofta som man egentligen borde faktiskt.

 Jag kommer ihåg att min bror berätta om ett projekt som de hade på hans dotters förskola för några år sedan. Alla barn skulle tvätta och sprita sina händer före och efter vissa situationer. Det visade sig ha en god effekt, procentuellt så var barnen friskare.

Nåja, EmmyLou håller ju på att få tänder också och det gör ju sitt. Dumma feber som kommer och går!

Wille har ont i magen och är lite febrig. Stackarn. Visste ni förresten att pojkar ofta får ont i magen när de har feber för att de har en massa körtlar i magen? Men det finns vissa små fördelar med att vara sjuk, det är man får ligga i mammas säng och titta på teve. Mammas säng är alltid skönare då!

Trasan håller en sällskap också och det är inte fy skam…

sovrum7

sovrum2

Är det något jag har fastnat för så är det dessa växter Corokia. Så skir och vacker.

sovrum1

Man kan ju få en extra kram av gosebjörnen när man är sjuk, det är också en av fördelarna med att vara hemma när man har feber. Trasan vill hänga på axeln, ja eller han vill nog sitta på axeln som om han vore en fågel. Han inser inte alls hur stor han faktiskt är. Charmigare katt får man leta efter!

sovrum4

Fina Wille ♥

sovrum5

Jag har fått lite mejl där ni har undrat vart min bubbliga vas och ljuslyktorna kommer ifrån som ni har sett ihop med mina kuddar från artbyem.se

kudde2

vas1

Ni hittar dom HÄR! Bubblig vas 189 kr och bubbliga ljuslyktor 89 kr

Nu ska jag rå om mina sjuklingar, men jag tittar in senare. Och missa inte min roliga tävling på instagram senare idag! 

Kram / Madeleine  

Annons

Har ni sett någon av dessa? Och första advent…

Redan första advent, dom här veckorna fram till jul kommer att gå fort. Barnen såg framemot att få tända första ljuset imorse och i samma stund så började tjatet om adventskalendern. Fast den är det ju inte dags för förens på tisdag. Som de hade väntat, och nu måste vänta lite till…

advent2

Idag blir det en lugn söndag hemma hos familjen Ilmrud. Vi ska laga mat ihop och bara mysa. Och vet ni, jag har varit och hyrt film. Det var inte igår ska jag säga er. Vi har i princip aldrig tid att titta på teve, det blir nyheterna och något enstaka program. Men ikväll tar vi oss tid att slänga på en dvd när de minsta kidsen har somnat.

mys10

Har ni sett någon av dessa?

Hoppas ni får en fin första advent ♥

Kram / Madeleine