Familjen består av mig, mamma Madeleine 32 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 36 år, Victor 17år, Oliver 15 år, William 11 år, Engla-Freja 8 år, Adam 7 år samt tvillingarna Charlie, Colin 5 år och Tuva-Li snart 3 år och EmmyLou 5 månader. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

Fuckendometrios!!!!

Ibland blir det inte som man har tänkt, just nu är jag lite bitter. Har senaste dagarna mått bättre och min allergi verkar ge med sig lite. Istället så kommer smärtan från helvetet och hälsar på. Det gör så fruktansvärt ont så man kräks. Har ni haft så ont någon gång? Det känns som knivar skär genom min mage, det värker i ryggen och ner i benen. Det syns liksom inte utanpå. Jag är trött i huvudet, ledsen och förbannad.

Jag ska ju åka till Marbella om bara några dagar…

Helvete!

Just nu inväntar jag läkaren och hoppas på att få åka hem med dundermedicin.

#fuckendometrios

vi5

Annons

Mina raringar ♥

Godmorgon, hoppas ni har sovit gott. Själv har jag sovit riktigt bra i natt. Det verkar som medicinen gör sitt, vissa dagar bättre andra sämre. Det skulle inte alls göra något om det skulle kunna komma ett riktigt regnväder och friska upp luften och skölja bort lite pollen.

I natt hade jag mina minsta raringar bredvid mig, Tuva-Li och EmmyLou. Tidigt i morse förevigade jag systrarna på bild ♥

trasan14

Sen kom Trasan och väckte dom :-)

trasan15

trasan18

trasan19

trasan17

Inte helt lätt att fota bebisar och kattungar haha de vill liksom åt varsitt håll. EmmyLou är väl ingen bebis längre kanske, jag fick det som ett brev på posten, bokstavligen. Emmy har nämligen fått sin dagisplats/förskoleplats. Tänk vad fort det går! Nu kommer inte Emmy vara jättemycket på dagis, jag kommer att försöka ha henne med mig i jobbet så mycket som möjligt. Ett hett ämne det här med barn och förskola. Jag har ju tidigare skrivit lite vad jag känner om det.

Nu ska jag ta tag i dagen, tittar in lite senare med en SUPERBRA rabattkod till Myztyle som jag utlovat!

Kram

Annons

När jag blev ung mamma…

Ännu en sådan här dag….

charlie1

Lite tröttsam. Men för all del det är ju måndag efter påsklov och då får man vara lite trött. Det har varit en jobbigt dag på andra plan också. Men så är det väl ibland, det går upp och ner. I morgon tar vi nya tag och hoppas på sol och glädje. Jag har ju så mycket att se framemot. Och jag har världens finaste familj.

Apropå familj, pratade med en väninna häromdagen om när jag fick reda på att jag var gravid med Victor. Jag skulle målande och ingående kunna återberätta i detalj om just den situationen när jag fick reda på att jag skulle bilda familj. Att jag skulle bli mamma, eller som kuratorn jag gick till ville intala mig – att jag inte skulle bli mamma. Jag hade två olika alternativ i dennes ögon. Antingen att göra abort (för det ville hen förespråka ganska långt in i graviditeten) eller så skulle jag adoptera bort. Det var dom två alternativen som var aktuella. Ni kan ju tänka er hur jag kände och hur jag mådde efter att ha pratat med den här kuratorn, jag var bara 15 år gammal. Jag var livrädd och ledsen och kände mig otroligt ensam. Efter då kommande ultraljud när man såg att jag gått väldigt långt så fanns det bara ett alternativ för mig – att behålla barnet!

Anledningen till att jag och min vännina kom in på det här var för att hon undrade hur jag skulle reagera om Victor idag skulle komma hem och berätta att hans flickvän var gravid. Ja vad skulle jag säga? Jag hade antagligen tagit det med ro men försökt att förklara att det inte är så lätt alla gånger. Jag skulle absolut inte försköna det hela och jag skulle absolut inte förespråka det på något sätt. Jag kommer alltid finnas här för mina barn oavsett. Och skulle hon/de välja att behålla barnet så skulle jag ge mitt stöd till det också.

Jag vet inte hur det är idag med stöd runtomkring? Nu hade jag turen att träffa världens bästa barnmorska redan på ungdomsmottagning som jag har haft till alla mina nio barn jag väntat. Och det är viktigt – stödet, att kunna ha någon att prata med i alla lägen.

Har sett att de kommit en ny serie på teve nu också, unga föräldrar. Har ni sett den? Jag har inte hunnit ännu men tänkte jag skulle ta ett maraton. Jag vet ju verkligen precis hur det är att bli ung förälder. Och se, jag fixade det ganska bra också.

Annons

Söndag!

Vilken dag. Skönt att den nått sitt slut äntligen. Jag hostar lungorna ur mig och ögonen rinner. Imorgon ska jag till doktorn igen för att förhoppningsvis få lite andra mediciner för min pollenallergi. Det här går inte, jag står inte ut. Dessutom känner jag mig kroniskt trött. Antagligen pga av medicinen jag tar nu och allergin i sig. Det är sååå jobbigt.

Så till något roligare. Det går jättebra med Trasan. Han finner sig i sin nya miljö och verkar trivas. Kan inte vara lätt att komma till oss när man bara vuxit upp med sin kattmamma, syskon och matte. Hemma hos oss är tempot något helt annat. Barnen vet vad som gäller, de är försiktiga och förstår att Trasan behöver vänja sig vid oss och sitt nya hem. Något som vi tycker är viktigt är att han har en frizoon, ett ställe där han vet att han får vara ifred. Och det har han fått. Annars så verkar han väldigt social och följer gärna efter oss.

I veckan har jag verkligen tusen saker att göra. Jag ska börja måndagen med att boka in företagsbesök i Linköping. Och om jag hinner så ska jag åka till malmslätt på tisdag och träffa Adam. Sen kommer nya köket. Listan kan göras lång. För att inte glömma kommande Marbellaresa.

Ledsen för tråkig mobilbild men det är den enda jag har att bjuda på när jag bloggar från mobilen. Mössan är snygg eller hur?! :) # NewYorkRangers

image

Annons

Välkommen till familjen ♥

Så har ragdollen Trasan flyttat hem till oss och han verkade känna sig som hemma nästan på en gång :-)

trasan4

trasan7

Trasan fastnade för Tuva-Li och EmmyLou direkt, han satt och lurpassade på Emmy ett tag och sen hoppade han fram med ett skutt.

trasan5

trasan6

Man kan ju undra vem som hade roligast :-)

trasan2

Sen somnade han tryggt hos Tuvis ♥

Mötet med Devil var däremot lite läskigare, men det gick bra och snart hoppas jag att dom är polare. Devil är nog lite mera intresserad än vad Trasan är än så länge.

trasan12

”Snälla matte får jag äta upp honom?”

trasan9

trasan8

trasan11

 Devil är ju världens snällaste kille och jag tror Trasan känner det också!

Vi har pratat länge om att skaffa katt och allesammans i familjen fastnade snabbt för rasen ragdoll. Trasan kommer från en uppfödare i Stockholm och om ett par veckor så kommer faktiskt en ragdoll till fast från en uppfödare i Karlstad. Jag vill att de ska vara två katter så de har varandra.

Mer inspirerande läsning: