Familjen består av mig, mamma Madeleine 32 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 36 år, Victor 17år, Oliver 15 år, William 11 år, Engla-Freja 8 år, Adam 7 år samt tvillingarna Charlie, Colin 5 år och Tuva-Li snart 3 år och EmmyLou 5 månader. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

Tjejkväll!

Ja så har man vaknat till liv. Nejvars det blev inte så hårt igår kväll, men vi hade fantastiskt roligt. Åt goda pajer och krispig sallad, spelade spel och dansade. Jag var hemma hos min brorsdotters bästa kompis Karin.

wpid-2015-01-25-17.10.30.jpg.jpeg

Min fina brorsdotter Linn ♥

wpid-2015-01-25-17.13.22.jpg.jpeg

En rolig kväll!

Verkligheten kommer ikapp och nu är vi uppe i huset igen och fortsätter att renovera. Kämpa kämpa snart kan vi flytta in. Många som har mejlat mig angående min luftvärmepump. Jag tänker att jag ska sammanfatta allt i ett inlägg sen om hur jag tycker det funkar.

Om en stund ska jag tipsa er om en superbra utförsäljning , håll ut straxt tillbaka!

Annons

Ove!

Har precis sett första avsnittet av Familjen Annorlunda på datorn. I torsdags när det var premiär hade jag tänkt titta men renoveringen fick bli prio ett för kvällen. Nu är det bara en vecka kvar tills vi flyttar in i huset och vi måste försöka hinna med så mycket som möjligt. Visserligen så kan man ju göra saker i lugn och ro när man väl flyttat in men det går så mycket smidigare om man kan passa på att göra saker innan barnen flyttat in.

Hallen är tidskrävande och det är mera jobb än vad man tror. Väggarna har krävt sååå mycket arbete, slipa och bredspackla på sina ställen. När jag tog bort garderoben i hallen så fick vi också en trevlig överraskning i form av ett stort rör som var inbyggt i garderoben. Det hade jag inte riktigt räkna med men problem är till för att lösas. Efter lite bollande fram och tillbaka så bestämde vi att bygga en egen möbel som också gömde röret snyggt. Ja det är det jag pysslat med senaste veckan. Men jag har proffsig hjälp som tur är. Visar bilder sen.

Sovrummet är färdigt nu :-) Jublar! Det blev så jäkla bra.

IMG_7795

Tapeten kommer från rusta, har sett att många av er undrat. Den heter Area Gardenia beige och ni hittar den HÄR.

Igår fick jag till lite jobb mellan allt också. Det är inte helt lätt att få balans i vardagen just nu känner jag men det är en övergående period. Min kollega Adam gillade våran provisoriska studio.

vblogg1

Vi spelade in lite material till vbloggen Adam & Madde. Till skillnad från andra seriösa vbloggare så är detta en ganska lättsam vblogg. Vi improviserar och är bara superduper fåniga. Vi pratade lite om träning.

vblogg5

Jag försökte planka i 2 minuter, gick väl sådär…

vblogg2

vblogg3

Skyller på träningsvärken. Jag har faktiskt tagit mig tid för träningen hela veckan. Dom 45 minuter som det tar är det helt klart värt det. Jag känner mig piggare och mycket gladare. Att ha karaktär är inte alltid lätt, att ge sig fan på att ta tag i det. Men när man väl gör det så är känslan bra riktigt bra. Ikväll ska jag dock fuska med lite vin, det behöver man också – belöning! För mig blir det tjejkväll med ett glas rött.

Micke tog några öl ihop med en polare igår. Vi turas om vilket funkar bra för oss. Vi kan säga som så att ”Ove” var glad i hågen när han kom hem inatt. Hahaha vet ni, det första Micke gjorde när vi kom huset första gången var att gå över till grannen och låna två spadar. Så ja… min jämförelse kanske inte var helt fel trots allt ;-)

För er som undrat om varför det inte gått att titta på Familjen Annorlunda på TV4 play så beror det på att det var känsligt innehåll i programmet så de var tvungna att ta bort det. Nu är det redigerat och det första avsnittet ligger ute igen!

Annons

Skönt med ett break!

Renoveringen fortsätter. Jag har inte haft tid att uppdatera bloggen så flitigt som jag velat, men försöker dela med mig så mycket jag kan på instagram så länge. Som ni kanske har sett så sliter vi med våran trappa. Det är lite jobb med en trappa. Det ska slipas och bara det tar flera timmar, sen ska det grundmålas två gånger för att sen ytterligare två gånger målas med lackfärg. Jag valde faktiskt golvfärg eftersom det är mera slitstarkt. Om man vill kan man ju lacka ännu en gång på det för att få det ännu starkare.

Just nu sitter jag med ett ett antal olika tapetkataloger framför mig. Hallen är rymlig och det faller ganska mycket ljus in i ”rummet”. Dock ska golvet vara mörkgrått så jag tänker att väggarna kanske bör vara lite ljusare?!

wpid-img_20150120_112548.jpg

Inte fel att få en touch av (mr)Gray ;-)

För att ni ska få en bild av hur hallen ser ut så ska jag visa några förebilder. Bortese från inredningen den tillhör de som bodde i huset innan.

wpid-4ae9kkf5lrvk5a2a_w669_h446_smmaxsize_rc10color-a255-r255-g255-b255allsoft.jpg.jpeg

wpid-4ae9kkf5lrvk5a2b_w669_h446_smmaxsize_rc10color-a255-r255-g255-b255allsoft.jpg.jpeg

Till höger om denna bild så fortsätter hallen och det stod en garderob som jag slog bort häromdagen. I den gömde sig också ett rör, inte vad jag hade planerat. Så nu får jag tänka om, men jag tror jag har en lösning. När hallen är klar så är det (bara) köket kvar på nedervåningen. Tänker att vi ska kolla runt med omsorg innan vi väljer kök, och så hinner vi komma i ordning lite och bo in oss i huset också. Visar mera bilder på hallen när vi är klara.

Vet ni, igår hade jag bestämt mig för att ta tag i träningen igen. Nu har jag enligt mig själv fått njuta färdigt av att ha en nyfödd bebis, ja det låter ju lite hemskt för jag njuter ju varje dag av att jag har min lilla tjej. Men faktum är att när jag började träna (lite för tidigt kanske) så var det många av er som viftade med pekpinnen och tyckte jag skulle slappna av lite och njuta av bebistiden. Inte tänka på vad jag stoppade i mig och bara vara. Så nu har jag gjort det ,och nu vill jag njuta på riktigt. Jag mår verkligen mycket bättre av att ha en starkt, tränad kropp. Och framförallt mår jag bättre av att inte äta så mycket kolhydrater och socker. Det är helt sjukt men efter ett dygn med träning och annan kost så känner jag mig redan mycket piggare och magen mindre uppblåst! Men hujedamej de 3 km på löpbandet var tuffa, tänker att nästa gång går det lite bättre. Wish me good luck! Skönt att få ett litet break i allt renoverande och flyttande.

:-)

Annons

Lite före och efter!

Igår hade jag bestämt mig för att ta en vilodag. Grejade lite ändå i huset och det är ju så roligt när man ser vilken skillnad det blir. Men det är ett riktigt slitjobb.

huset9

Slipa garderobsdörrar kan ju vara riktigt roligt :-)

Snart är sovrummet färdigt. Det ska sättas golvlister och målas en gång till på garderoberna sen är det klart. Tänkte bjuda på en förebild. Det här är en bild som låg ute på mäklarens sida.

wpid-4ae9kkf5lrvk5a2f_w669_h446_smmaxsize_rc10color-a255-r255-g255-b255allsoft.jpg.jpeg

Och efter mycket slit och jobb så börjar det nu ta sig och såhär ser det ut nu…

huset10

Det är ett helt annat rum! Jag är sååå nöjd. Vi har tagit bort heltäckningsmattan, målat tak och väggar och lagt nytt golv.  När allt är klart så lägger jag upp flera bilder. Golvet ni undrade över som ligger i sovrummet köpte jag på Jem o Fix. De sa att det var ett utgående golv tyvärr, annars hade jag köpt på mig till resterande rum på övervåningen också. Men jag tänker att det kanske finns något liknande någon annanstans?

IMG_3229

Det går liksom åt det gråa hållet och ser lite gammalt ut (och på bilden lite dammigt).

Nästa projekt är hallen som ska få sig en ny look. Det ska slipas trappa, målas på väggar och tak. Dessutom så ska vi ta bort en garderob som sitter fast i hallen. Sen är det bara köket kvar på nedre våningen (läs bara haha).

Ikväll ska jag åka till Linköping och träffa Erik och Kian från Paradise Hotell. Jag berättar mer om det sen…

Kram ♥

Annons

Björnfamiljens snickarbyxor.

här kommer bilder på min lille målare. Många har undrat vart Charlies snickarbyxor kommer ifrån? Ni hittar dom hos Björn som många känner igen från Äntligen Hemma, för att komma direkt till honom så klickar ni HÄR :-)

huset7

Mina barn har i princip levt i dom sen vi lärde känna Björn och hans förtjusande fru för ett år sen. Varje gång vi är ute och leker så har grabbarna den här outfiten. Snart ska vi träffa Björnfamiljen igen och då ska jag minsann passa på att fråga om tips till bygget på huset som Victor ska bo i. Hur svårt är det att isolera? Jag har ju massor med idéer på hur man kan bygga om lilla huset så det passar en tonåring. Men jag är helt säker på att Björn har bättre idéer. Jag kanske istället ska locka hit Björn och hans familj i sommar :-D Så får de njuta av den vackra varamonstranden här i Motala också.

wpid-4ae9kkf5lrvk5a25_w669_h446_smmaxsize_rc10color-a255-r255-g255-b255allsoft.jpg.jpeg

Förövrigt så måste jag säga att jag verkligen är jätte nöjd med min luftvärmepump! Den har snart varit igång i två dygn och huset är varmt och gosigt. Tack som sjutton för alla tips! Härligt att jag har så många ”villaläsare” som vill dela med sig av sina erfarenheter.

Mer inspirerande läsning: