Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 34 år, Victor 15år, Oliver 13 år, William 9 år, Engla-Freja 6 år, Adam 5 år samt tvillingarna Charlie, Colin 3 år och Tuva-li 1 år. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Det är okej att inte tycka om sin graviditet!

Har ni sett trolljägarna? igårkväll såg jag det för första gången. Vilket bra program och Robert Aschberg vilken man, har alltid gillat honom. Tycker det är ett fantastiskt bra initiativ av tv3 att ta upp det här med näthat. Det är tyvärr så vanligt och olyckligtvis svårt att bromsa. Att gömma sig bakom en dator och kränka en annan människa är så jävla fegt! Jag är absolut för att debatera och ha åsikter, men när debatten resulterar i påhopp, förtal och hot så har det gått för långt! Och det behöver inte handla om att debattera och ha åsikter. Jag som bloggare får otroligt många kommentarer som jag väljer att inte släppa fram. Många gånger från samma människor. De byter sina namn men ip-nummret är detsamma och det tänker de inte på. Även om en del kommentarer inte är hotfulla så är de direkt otrevliga.

Jag förstår inte varför man väljer att lägga den energin på en annan människa? Att någon hela tiden upprepade gånger väljer att ifrågasätta, tillrättasäga och påpeka saker negativt. Det måste vara en sjuk besatthet.

Tummen upp för trolljägarna!

Igår tog jag också till vara på solen. Satt på balkongen en stund och filosoferade, små korta pauser är jätte viktigt nu känner jag. Så fort jag anstränger mig så kommer förvärkarna och det gör galet ont. Även om det är en fantastisk upplevelse att vara gravid  så är det för många en väldig tuff tid. Ofta kan man se fina magbilder med berättelser om hur underbart det är.

Att inte tycka att det är sådär mysigt och underbart är okej också. Och man får spy ur sig det. Jag vet att många håller med mig och jag tror också att de kan intyga att det blir bättre, för det blir det! Jobbigt igår, bättre idag. Det är viktigt att omge sig med en positiv omgivning. Jag är så otroligt tacksam för min familj och mina vänner som finns där i alla lägen. Hur har eran upplevelse varit under graviditeten?

Jag hade ballerinapremiär igår. Äntligen :-)

skor1

skor2

skor1

Helt klart de skönaste ballerinaskorna kommer från Stylesnob, just de här heter Begina snake. Jag ångrar nu att jag inte köpte de svart Carmen leo silver. Jag kommer nämligen leva i dessa ballerina i vår och sommar. Ni hittar dom HÄR!

En dag med mamma…

Idag har jag varit i studion igen. Eftersom barnen har påsklov så fick Engla-Freja följa med mig och hon tyckte det var jätte roligt. Hon provade att sitta i Annas stol och lekte att hon var programledare.

image

Spännande att hänga med på mammas jobb. Jag kommer själv ihåg hur roligt jag tyckte det var att vara på min mammas jobb.

wpid-20140414_143516.jpg

image

image

image

 

Sen har ju jag ganska roliga kollegor också så det kan inte bli annat än roligt. Idag har vi pratat om att publicera barn i olika sociala medier. Jag skrev ganska ingående om hur jag kände och tänkte om det här i ett tidigare inlägg.

 

image

Dessutom så hann vi med att prata lite med Jessica som i lördags gick till semifinal i gladiatorerna. Vilken häftig tjej! Vi håller tummarna att hon går hela vägen fram till finalen :-) Det skulle vara roligt att prova hinderbanan i gladiatorerna, man är lagom tuff när man sitter hemma i soffan och tittar men på riktigt så är det nog galet jobbigt.

Romantiskt

I morse när jag vaknade visste jag att det skulle bli en fin dag. Vi har fönster i taket i vårt sovrum på övervåningen och det är jätte mysigt. Det bästa som finns är att gå och lägga sig på kvällen när regnet slår mot fönstret.

Det här med logistik och få plats när man är en stor familj är inte alltid det enklaste. Man får göra det bästa av det och barnen får dela rum. En del tycker det är fruktansvärt att barnen inte kan få egna rum. Jag tycker inte att det är en stor grej. Våra barn är vana att dela rum med varandra. Och jag vet många familjer som bara har tre barn som valt att låta deras barn dela rum.

Tuva-Li har fått flytta in till storasyster på riktigt nu och vi har bytt ut spjälsängen mot en vanlig säng. Lilla damen blev plötsligt jätte stor och stolt kan ni tro över sin nya säng. Jag trodde det skulle bli lite si och så med att få henne att sova i eget rum, men det har gått jätte bra. Spjälsängen har fått flytta in i mitt sovrum och jag vet precis hur jag vill att ”bebishörnet” ska se ut. Jag efterfrågade pompoms och fick tipset att åka ner till rusta och titta. Åkte dit och köpte några, de var inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag ska göra några själv också och blanda dom lite.

IMG_4396

IMG_4399

Tänkte jag skulle hänga pompoms över spjälsängen eller kanske över fåtöljen i hörnet. Om jag ens ska ha kvar den i hörnet? Jag letar efter en liten vit klädhängare för barn och jag ska ha en annan matta på golvet. Vad tycker ni?

sovrum4

sovrum3

sovrum1

Överkastet kommer också från rusta, köpte det förra sommaren. Romantiskt och shabby chic, precis som jag vill att sovrummet ska vara ♥

Det har fyllts på med lite bebiskläder, mormor kunde inte hålla sig :-) Tack snälla mamma

sovrum2

Glatt överraskad!

Godkväll i stugorna. Hur har ni det? Hoppas alla haft en fin helg. Söndagkväll redan och i morgon börjar vardagen igen. Barnen har påsklov kommande vecka, jag håller verkligen tummarna för att vädret ska tillåta utelek med bus hela veckan.

Har ju glömt att berätta, i fredags fick jag ett paket på posten. Glatt överraskad öppnade jag ivrigt paketet och blev jätte glad. Vi fick tuffa namnmössor till alla barnen i familjen :-)

mössa2

mössa5

mössa9

mössa6

mössa8

mössa7

Inte lätt det där att ta kort på så många olika viljor. De stora grabbarna var inte hemma men de hade förstås också fått mössor, dessutom så fick bebis en mössa som det stod lillasyster på ♥

Tack så hemskt mycket Novisen vilken superfin överaskning! Barnen älskar sina mössor :-)

Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Jag känner mig helt slut i kroppen, hoppas tröttheten vänder snart. Illamåendet har blivit mycket bättre tackochlov, det är så sjukt påfrestande att kräkas och må illa. Tack för alla tips om mot foglossning. Blev nyfiken på massagen för gravida, kanske ska testa?

Mer inspirerande läsning: