Annons

Proformas expertfunktion!

Ser hur människor känner sig provocerade och irriterade över hur vissa människor väljer att göra estetiska ingrepp. Jag läser min fina vän Mys blogg, ser hur media exponerar det hon valt att göra (en magoperation). Hon är stolt, hon mår bra   och valet hon har gjort har fått henne att känna sig mera bekväm med sig själv. Många är glada för hennes skull, men många tycker det är sjukt. Det som är sjukt i sammanhanget är folk som tror sig veta bättre, folk som dömer andra och folk som alltid kopplar ihop en estetisk operation med kroppsideal och som alltid väljer att kalla det för skönhetsoperation som om det vore något fult.  Nu ska vi inte dra för hårda gränser när det gäller definition av estetisk kirurgi, för även om det anses som en skönhetsoperation så är gränsen mellan rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi ibland mycket flytande. Rekonstruktiv plastikkirurgi syftar till att åtgärda eller maskera medfödda eller förvärvade defekter hos patienten, såväl utseendemässiga som funktionella. Detsamma kan ju faktiskt gälla estetisk kirurgi fast på ett annat sätt. Defekten behöver ju inte vara medfödd!

Målet är inte alltid att nå någon form av barbielook, fylla sig själv med silikon och botoxa pannan för någon annans skull. Anledningarna kan vara många och vi är alla olika individer med olika känslor och tankar. Ibland kan en estetisk operation vara till ens fördel rent medicinsk dessutom.

Jag har skrivit om detta så många gånger och jag kommer skriva om det många gånger till för jag vill att alla ska känna vackra oavsett!

Jag läser ett gammalt inlägg från några år tillbaka…

Så här ser jag ut nu på magen :-) Visst är det tjusigt? Det tycker jag! Vet du, mitt vänstra ben är fullt av åderbråck och bättre blev det inte utav den lilla proppen jag fick i samband med förlossningen för 11 veckor sedan. Jag skulle säkert kunna lägga ner tusentals kronor på att försöka trolla bort dom. Men varför ska jag? Så länge jag inte måste ta tag i det pga medicinska själ så kan jag ju lika gärna vara lite blå på benet och lägga dom tusentals kronorna på min familj. Jag är den jag är, med eller utan bristningar och blåa ben. Jag är inte rädd för att visa det heller. Dagens kvinna måste få flera utseenden än den perfekta hitta-på-bilden! Vi finns ju på riktigt! Det måste vara väldigt jobbigt att alltid sträva efter att se perfekt ut. För även dom ”perfekta” fiser och har mörka ringar under ögonen ibland. Så länge man mår bra och glad i sig själv så spelar utseendet ingen roll.IMG_0697.JPG 

bristningar1

Jag står för varenda ord. Men idag känner jag att jag skulle vilja fixa mitt blåa ben, kanske göra en IPL hudförbättrning? Mitt blå ben har blivit värre och mina ytliga blodkärl har tagit över och jag skulle definitivt kunna prova att göra något ingrepp för att dölja det. Jag är ju som jag är men känner mig ibland som en gammal tant när jag tittar ner på mitt ben. Och med handen på hjärtat så, ja ibland undviker jag kjol för jag får så många frågor om mitt ben. ”Men gud vad har du gjort? Har du ont?” osv… Kan tänka mig att det känns lika jobbigt för någon annan att få frågan ”Jaha när är det dags? Vilken månad är du i?” Men i själva verket så är du inte ens gravid utan har till följd av tidigare graviditeter fått en för slapp magmuskulatur.

Jag har varit gravid åtta gånger och fött nio barn, min kropp har förändrats. Jag kanske är knäpp men jag älskar mina bristningar på magen, de påminner mig om alla mina barn, men att valmöjligheten att kunna förändra min kropp till vad jag känner,  oavsett vad jag känner är ju helt fantastiskt! Ingen ska behöva gå runt och må dåligt, man lever bara en gång, så vill man ta estetisk kirurgi till hjälp så ser jag inget problem med det överhuvudtaget.

 Allt för föräldrar har ingått i ett samarbete med Proforma clinic, som utför estetisk kirurgi. Det finns nu en expertfunktion på Allt För Föräldrar där man kan ställa alla sina frågor som man har har gällande detta. Ingen fråga är för dum. Många kanske går i tankarna men vågar inte riktigt boka tid för en konsultation, då är det här perfekt!

Ni hittar expertfunktionen HÄR!

Har ni gjort något efter era graviditeter? Och i så fall vad tyckte ni om det? Dela gärna med er till mig och till andra.

KRAMAR till er alla vackra mammor, pappor, kvinnor och män!

http://oas.alltforforaldrar.se/RealMedia/ads/adstream_nx.ads/alltforforaldrar.se/artikel/150629%40×96

Annons

Skapar fina minnen…

Hej solen och hej mina fina bloggläsare. Hoppas ni har haft en en helt underbar dag i värmen? Jag har varit som mest effektiv idag, helt fel dag med tanke på temperaturen kanske, men jäklar vad fin trädgården är nu.

Vi började morgonen med att gå ut i trädgården och plocka upp alla stenar som barnen spridit omkring sig i hela trädgården. Gaaah jag blir galen på att barnen alltid måste kasta upp lite stenar på gräsmattan. Men jag satte mina små älsklingar i arbetet. Har man fått upp stenarna på gräsmattan så kan man också få bort dom. Det tog bara (LÄS) två timmar. Sen började jag klippa gräset, Victor hade lovat att hjälpa mig men han somnade en stund på studsmattan så jag hade inte mage att tvinga upp honom. När halva gräsmattan var klippt så tog bensinen slut, skit också! Bara att packa in de minsta barnen i bilen och åka till macken då. På vägen hem så stannade vi till och köpte en vattenspridare och lite glass. Något att se framemot efter arbetet. Kom på att jag visst hade satt igång tvättmaskinen, så innan jag tog tag i klippningen igen så var det ju bara att hänga den. Däremellan så hann jag med två snabba samtal, ett från Mirka och ett från Angelica. Ta tag i några syskonbråk och förbereda lunchen.

När gräsmattan ÄNTLIGEN var färdigklippt så hade Engla-Freja och Adam hunnit rensa en rabatt från ogräs och ropade stolt efter mig. Så uppskattat initiativ från dom båda. Vad glad man blir när det händer!

Vi hämtade andan med en glass i solen och sen var vattenleken i full gång. Jag kom på mig själv med att bara sitta och le, jag är så otroligt tacksam över livet och alla mina underbara ungar. Mina nära och kära runtomkring. Och mina helt oroligt fina fina vänner. Utan dessa så hade ju inte jag varit jag. Åh vad jag älskar er!

Kommer ihåg när jag själv var barn och sprang i vattenspridaren, det fanns inget så roligt som när pappa tog fram den. Tänk vad en sak kan framkalla fina minnen :-) Och nu gör jag precis detsamma, skapar fina minnen till mina barn.

Efter en hel dag utomhus så var det himmelskt gott att sitta till bords och njuta av något så enkelt som spagetti och köttfärssås. Nom Nom så mumsigt.

Vi tog en liten eftermiddagslur i soffan och tittade på våra duktiga EM pojkar i kungsträdgården. Spänningen var ju olidlig igårkväll. William han kunde inte sitta still ens än gång. Sjukt stolt över vårt svenska U21 lag! Grattis till guldet!

Nu ska vi fortsätta med lite renovering, nytt golv i grabbarnas rum på övervåningen. Jag hittade ett golv som jag fastnade för direkt, visst är det fint?

inreda6

inreda7

inreda5

Back to business!

Hörs senare…

Annons

Fånga bilderna ♥

Så… renoveringen gick åt skogen! Jag hamnade vid datorn och alla fina bilder på Therese och Emil. Jag skulle kunna dela med mig av hur många bilder som helst men här får ni ett litet smakprov av några utvalda favoriter.

All kärlek till er mina sötnosar…

ThereseEmil13

ThereseEmil11

ThereseEmil15

ThereseEmil32

ThereseEmil31

ThereseEmil29

ThereseEmil26

ThereseEmil25

ThereseEmil30

ThereseEmil33

TherseEmil22

ThereseEmil21

ThereseEmil3

ThereseEmil4

ThereseEmil1

Det har varit sååå roligt att jobba dessa två människor! Enkla, äkta och genuina.

Det enda som begränsade mig var min utrustning, jag vet precis hur jag vill att mina bilder ska se ut och när kameran inte klarar av det jag vill så är det sjukt frustrerande. Angelica som också fotade och som jag assisterade när jag själv inte fotade har en helt annan utrustning än mig. Ni förstår när min nya kamera kommer, en helt ny värld kommer att öppna sig för mig!

Innan fotograferingen så hade jag och Therese pratade lite om hur hon ville att bilderna skulle bli och vi hade ungefär samma tankar. Tror både jag och Angelica lyckades fånga bilderna vi var ute efter ♥ Vartefter ska jag dela med mig av mera intima och otroligt vackra foton som jag tog.

Nu ska jag väl ta tag i den där penseln då…

Ta hand om er!

Annons

En stund med kärlek!

Igår var jag och Angelica iväg och fotograferade söta Therese och Emil. Just nu sitter jag med ca 600 bilder som ska redigeras och av alla dessa ska jag välja ut några favoriter. Hur ska man kunna välja ut ”några” favoriter av alla dessa?

Kändes jätte roligt att få fotografera en vän och hennes kärlek. Och underbart att få ha modeller som verkligen förmedlar äkta kärlek. De riktigt syns hur nyförälskade de är ♥

Skrattar lite för mig själv, jag var ju där när det hände när de två träffades för första gången. Känns ännu mera speciellt att få vara en av de som faktisk förevigar kärleken!

Angelica3

Angelica5

Här fotograferar jag Angelica, vi kompletterar varandra perfekt som fotografer. Jag får massor av kunskap av henne om kamerans olika funktioner.

Det ska bli roligt att få visa er mina bilder sen. Nu ska jag ta tag i lite renovering igen, känns mellan varven som en never ending story men fasen vad härligt det kommer kännas när vi är klara!

Kram ♥

Annons

Ett smakprov på vad ni kommer att kunna se på www.familjenannorlunda.se

Hej fina ni, tänkte kika in för att visa er EmmyLous nya outfit. Hon växer så det knakar och jag har verkligen varit tvungen att fylla på hennes garderob. Kunde inte motstå de söta små prickiga byxorna, bodyn med elefanter och den rosa/guldglittriga tröjan med guldknappar. Söt som en liten bakelse. Synd att det inte inte fanns i blått också, för jag älskar blått. Ni hittar kläderna på Lindex.

photobymadeleine12

photobymadeleine14

photobymadeleine15

photobymadeleine16

photobymadeleine13

photobymadeleine22

Fortfarande så jobbas det hårt med den nya sidan www.familjenannorlunda.se, snart hoppas jag kunna få presentera den! För er som är nyfikna så kan ni få ett litet smakprov på vad ni kommer att kunna ta del av på nya sidan HÄR! 

Mer inspirerande läsning:

Familjen består av mig, mamma Madeleine 32 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 36 år, Victor 17år, Oliver 15 år, William 11 år, Engla-Freja 8 år, Adam 7 år samt tvillingarna Charlie, Colin 5 år och Tuva-Li snart 3 år och EmmyLou 5 månader. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.