Familjen består av mig, mamma Madeleine 32 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 36 år, Victor 17år, Oliver 15 år, William 11 år, Engla-Freja 8 år, Adam 7 år samt tvillingarna Charlie, Colin 5 år och Tuva-Li snart 3 år och EmmyLou 5 månader. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

Hem ljuva hem ♥

Känslan när man öppnar dörren och känner att man möts av värme. Jag älskar att komma hem. Det är precis sådär som jag har fantiserat om. Stilrent, öppet och fräscht. Även om det inte är färdigt på långa vägar så är förändringarna många.

huset20

Vi slipade trappan ganska ren innan vi grundmålade den. Sen valde vi att måla trappan med golvfärg två gånger. Anledningen till att vi valde golvfärg var för att den är mera hållbar. Om man man vill kan man också lacka trappan för att få en ännu mera tålig. Men det är det lilla det skiljer så vi hoppade över det. Men till alla er som funderar på att måla sin trappa – det är mycket jobb, men med en slipmaskin går det mycket enklare och med bra färg så går det snabbare och blir ett bättre slutresultat. Värt att lägga lite mera pengar på en bra färg än att köpa en billig som är svår att måla med och som kanske inte har så bra hållbarhet.

huset23

huset24

Lamporna som många frågat efter är markslöjd och finns på Clas Ohlson för 499kr. De är supersöta!

huset31

Hallplaneringen blev riktigt bra. Roligt att designa och göra något eget. För att få ett mera ombonat och varmare intryck så tapetserade jag i varje hyllaplan. När den är helt klar så ska jag visa er före och efterbilder. Man kan inte tro att det är samma hall. Röret som gömde sig i en gammal garderob blev snyggt inbyggt i möbeln. Klädhängarna fyndade jag på ÖoB för 49kr/st

huset25

huset26huset30

Sovrummet blev romantiskt och tidlöst. För att få plats med alla kläder så köpte jag en enkel byrå på ikea som gjorde sig bra ihop med spjälsängen. Sen är det ju detaljerna som gör det. Tavlan med fjärilen kommer också från ikea,och det gör även ”pallen” nedanför sängen. Egentligen är det faktiskt en tv-bänk, men jag fick idén om att den skulle passa nedanför sängen mera som en pall om man struntade i att montera hyllan som ska sitta under själva bänkskivan. Det blev bra.

Nu är det bara köket kvar på nedre våningen. Letar fortfarande. Hjälp jag är så osäker på vad man ska välja? Däremot har jag valt kyl och frys :-)

Annons

Åt rätt håll!

Så när man ÄNTLIGEN ska flytta det sista så åker man på feber och en dunderförkylning. Visst är det väl typiskt. Glad över att vi ändå hunnit flytta så mycket innan,  nu med vetskap om hur fruktansvärt mycket jobb det är med att packa upp allt och sortera allt så hade det varit kaos om vi inte flyttat allt i omgångar. Eller ja det är väl kaos just nu skulle jag vilja påstå. När jag var på middag förra helgen så spelade vi ett spel, någon läser ett påstående och alla ska peka på den man tycker det passar in på. ”Vem kommer dö med flest tillgångar” jajamän alla pekade på mig. Fritt att tolka men i detta påstående så menade de att jag kanske är lite av en samlare. Till mitt försvar så kan jag då berätta att jag kastat och gjort mig av med saker som fyllde en hel container. Dessutom har jag gett bort nästan ett helt möblemang och säckvis med kläder till behövande. Jag har kanske svårt att skiljas vid saker och ting men jag har blivit sååå mycket bättre på att rensa.

Jag har sett att det börjar bli en ganska otrevlig stämning bland kommentarerna. Eftersom Familjen Annorlunda börjat visas igen så blir man återigen dömd och utfrågad. Många påstår saker både hit och dit, andra tycker och tänker och delar mer än gärna med sig om sina åsikter. Det är helt okej och jag önskar er lycka till. Sjukt att man ens kan vänja sig vid något sådant som egentligen är ganska sjukt och kränkande, men jag har faktiskt gjort det. Och bara för att jag väljer att själv kommentera detta somjagomochomgjortflerahundragånger så betyder det inte att jag faktiskt tar åt mig, för det gör jag inte! När jag började blogga, och blev ”offentlig” för första gången för många år sedan nu så kom baksidan av offentligheten som en hård jävla käftsmäll. Jag blev ledsen och upprörd och ingen från mediavärlden varnade mig. Det gick tom med så långt att jag vissa dagar inte ville synas på offentliga platser. Som tur är så är jag väl ganska hårdhudad och skakade av mig känslan av att vara ”dömd” av andra människor ganska fort. Ingen är felfri och jag visar gärna mina svagheter. Jag blir nästan lite smickrad över att människor vill lägga sin tid på att tänka och tycka så mycket om mig. Och för att klargöra för er som skriver på familjeliv – nej tv4 sponsrade mig inte med barnvagnen som visades i senaste avsnittet. Jag köpte den i Linköping, närmare bestämt hos Cecilie som driver BrandsforKids, en förtjusande liten butik med alla möjliga trevliga barnprylar. Även om teve kan redigera och ha stor makt över hur saker vinklas så är just Familjen Annorlunda är väldigt ärligt program. Man kan inte sätta manus på barn som inte är skådespelare. Och allt som man ser i rutan behöver nödvändigtvis inte vara ”köpt”. Jag skaffade inte barn för att leva på barnbidrag, för alla som har barn vet att man inte blir rik på det lilla bidrag man får varje månad. Jag började jobba när EmmyLou var en vecka gammal. Vill jag köpa en barnvagn eller sju så jobbar jag för att kunna göra det.

Även om jag kan skaka av mig allt som skrivs och sägs så betyder inte det att jag tycker det är okej. Jag tycker man borde se över yttrandefriheten på nätet och genom sociala medier. Jag vet andra offentliga människor som faktiskt mår riktigt dåligt över vad andra skriver. Och därför tycker jag det är viktigt att ta upp det här. Visa respekt eller välj att hålla er undan. Nog om det. Jag kommer komma tillbaka till det här ämnet igen lite längre fram när jag kommer vara med i ett tvprogram i en annan TV-kanal.

Så till något annat. Träningen och kosten börjar visa resultat. Jag har gått ner ungefär 5 kilo. Jublar. Nu går det åt rätt håll sakta men säkert. Redan nu efter bara ett par veckor så känner jag mig också piggare av att bara äta rätt. Små förändringar gör mycket.

wpid-img_20150131_100234.jpg

wpid-20150131_100730.jpg

wpid-20150131_100918.jpg

wpid-2015-01-31-13.00.31.jpg.jpeg

Första selfien i huset i mina nya ”kickers” dojjor :-D

Annons

Min nya hall!

Godmorgon alla mina fina vänner. På morgonen hade vi tårtkalas för Engla-Freja som fyller 8 år idag. Barnen blev överlyckliga för sockerchocken som serverades till frukost. Själv sitter jag nu och avnjuter min kvarg som är minst lika god skulle jag säga (eller intala mig). Alldeles strax ska jag packa ihop datorn och åka till Norrköping och jobba. Men först tänkte jag visa lite före och efterbilder på hallen. Det är verkligen skillnad! Tänk vad lite färg och nytt golv kan göra… Och väldigt mycket arbete. För helskotta vad vi har kämpat. Nu är det lite finlir kvar, lister, nytt element och lite annat smått och gott.

IMG_3349

Lille Devil har fått sin alldeles egna plats i huset ♥

wpid-4ae9kkf5lrvk5a2a_w669_h446_smmaxsize_rc10color-a255-r255-g255-b255allsoft.jpg.jpeg

IMG_3346

Golvet köpte jag på jemofix. Tanken är att det ska fortsätta ut i köket sen… Men först ska jag hitta ett kök.

Kram!

Annons

Utförsäljningen man inte vill missa!

Nu är det dags att göra plats för vårens alla nyheter vilket betyder att KidsBrandStore har en rejäl utförsäljning!

 Det kommer vara 50% på allt! (ej vårens få nyheter och canada goose)

utförsäljning

I samarbete med KidsBrandStore

utförsäljning2utförsäljning1

Halva priset på exempelvis den här kjolen från Ralph Lauren 373kr. Tröjan är också en Ralph Lauren och kostar nu 448kr. Så är man intresserad av kläder och tycker det är roligt med schyssta märken så tycker jag ni ska passa på att kika in HÄR :-)

Annons

Tjejkväll!

Ja så har man vaknat till liv. Nejvars det blev inte så hårt igår kväll, men vi hade fantastiskt roligt. Åt goda pajer och krispig sallad, spelade spel och dansade. Jag var hemma hos min brorsdotters bästa kompis Karin.

wpid-2015-01-25-17.10.30.jpg.jpeg

Min fina brorsdotter Linn ♥

wpid-2015-01-25-17.13.22.jpg.jpeg

En rolig kväll!

Verkligheten kommer ikapp och nu är vi uppe i huset igen och fortsätter att renovera. Kämpa kämpa snart kan vi flytta in. Många som har mejlat mig angående min luftvärmepump. Jag tänker att jag ska sammanfatta allt i ett inlägg sen om hur jag tycker det funkar.

Om en stund ska jag tipsa er om en superbra utförsäljning , håll ut straxt tillbaka!

Mer inspirerande läsning: