Familjen består av mig, mamma Madeleine 32 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 36 år, Victor 17år, Oliver 15 år, William 11 år, Engla-Freja 8 år, Adam 7 år samt tvillingarna Charlie, Colin 5 år och Tuva-Li snart 3 år och EmmyLou 5 månader. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

Adams enda önskan!

Idag fyller vår lille Karl Adam Mikael Helmer 7 år. Som han har väntat på den här dagen. Inte för att han direkt fyller år utan för att han har önskat sig en lite annorlunda present i år.

Adam har nämligen önskat sig att få ta ut sin tjej på en romantisk middag. Han har planerat allt in i minsta detalj. Det måste vara mat som Leia tycker om, han ska ha fluga på sig och han ska köpa en bukett med blommor.

Man kan ju inte göra annat än att uppfylla charmörens önskan. Det var bara det han önskade sig i födelsedagspresent, fick han det så var han nöjd.

Som alltid när någon fyller år hemma hos oss så ställde vi till med tårtfrukost. Colin var först upp imorse, han tog på sig rollen som ledare. Den gör så, och den gör så och sen så var vi i fas. Han hann t.o.m att fixa håret innan Adam kom ner för trappan.

adamkalas1

adamkalas2

adamkalas3

adamkalas4

adamkalas5

Mitt upp i allt så glömde vi bort klockan lite så in med fem sockerchockade ungar i bilen och iväg till dagis och skolan.

Snart kommer världens bästa mormor och morfar på kalas och då blir det ännu mera tårta och socker :-)

Hoppas ni får en fin fredag! / Madeleine

Annons

Vi gör slut!

Vilken skitdag. Jag kan bara kort sammanfatta den som skit. Det låter kanske hemskt och det är precis vad det är, men inte lika hemskt som för pojkarna som dog när de försökte fly till tryggheten. Den här världen är hemsk. Människor är hemska. I sammanhangen så är våra problem små och obetydliga. Jag skäms över att gnälla över att jag inte vet vad jag ska hitta på att äta, vad jag ska titta på på teven, vilka kläder jag ska ha imorgon.

Jag har ont ibland, så ont så jag mår illa och nästan kräks, ja jag lever med endometrios en hemskt sjukdom. Men jag kan omöjligt ha så ont som mamman och pappan som valde att sätta sina barn i en gummibåt ut på medelhavet utan flytväst. Ibland stannar man upp, ser sig omkring och skäms över hur bra man har det. Som en hård jävla käftsmäll.

Vi bråkar om vardagliga saker. Varför tog du inte disken!? Du har inte rört tvätten!? Du har alltid ont!? Jag orkar inte bry mig om det längre. Idag bestämde jag mig för att jag är en tönt, ja sämst helt enkelt. Jag har blundat precis som många andra, tagit vardagen för givet och inte gjort något åt det.

grå2

Nästan som att leva i två olika världar, verklighet som känns overklig. Som scener från ett hemskt drama eller från en skräckfilm. Jag känner mig maktlös och ledsen, besviken på mänskligheten. Hur kommer världen se ut om det fortsätter såhär? Och det här är inget nytt, det har hänt många gånger innan. En bild säger mer än tusen ord och jag förstår varför man vill visa den. En brutal sanning som förhoppningsvis väcker tankar hos folk.

Kan ingen bara rädda alla oskyldiga barn och föräldrar? Så kan vi jämna ut landet med alla andra som vill fortsätta att kriga!? Vi gör slut! Vi lämnar kriget och alla bråk.

Jag skänker pengar, jag ställer upp på allt som har med välgörenhet att göra, men jag vill göra mera! Min träningsresa till Marbella känns just nu bara självisk och ytlig. Tänk hur många jag skulle kunna hjälpa för dom pengarna. Jag vet att man inte kan tänka så alla gånger, men jag känner så mycket för alla drabbade och utsatta.

Jag vet inte vad vi ska göra? Men vi måste göra något NU!

Arg och ledsen / Madeleine

Annons

Det här vill ni inte missa!

Jag har fått äran att dela med mig av en riktigt rolig rabattkod till mina bloggläsare i samarbete med KidsBrandStore. Jag har valt ut några favoriter som jag tycker är schyssta. Vi kanske tycker likadant?

kids10

Jag skulle kunna tänka mig att köpa dessa kläder till mig själv faktiskt. Ripcurl, Gant och converse är några av mina favoriter. Det blir lite annorlunda shopping när kidsen blir större, och de blir mera medvetna. Inte så att de kräver speciella märken, men de vill gärna välja kläder själva. Och jag tycker det är roligt att inte alltid köpa kläder på H&M.

kids15

Ni får 15% rabatt när ni uppger MADDE15 i kassan från och med idag t.o.m söndag 6/9! Hemsidan hittar hittar ni HÄR!

Man kan fynda riktigt fina kläder till ett bra pris. Och glöm inte kika in på deras stora REA!

Kram / Madeleine

Annons

Vad kan det vara?

Det blev en dag hemma med lilla Tuvis idag med. Hon är inte alls sig själv. Hon är liksom svullen över ögonen, mer på ena sida. Och igår kväll så märkte jag även att hon var svullen nedanför örat och ner på halsen. Man har ju körtlar runtom halsen och är det så att hon har någon form av förkylning, virus eller infektion så är det ju vanligt att dessa körtlar svullnar. Däremot så sa hon efter att hon sovit en stund på eftermiddagen igår att hon såg bättre när hon vaknade. Såg bättre? ”Lilla gumman har du inte kunnat se ordentligt?” Men jodå nu kunde hon se bättre. Jag har inte märkt att hon kunnat se, men det känns ändå lite konstigt att hon säger så. Nu har jag ringt vårdcentralen så får vi se vad dom säger om de ringer upp? Tyvärr har jag erfarenhet av att de ibland inte ringer upp, ja det har hänt flertalet gånger tyvärr, och ringer man vårdcentralen lite senare på förmiddagen så brukar det vara kört att få en tid. Så jag får nog rikta in mig på att ringa jouren ikväll istället.

Jag tänker om hon kanske haft en fästing på sig? Man kan ju ha missat det. Hennes symptom känns lite knepiga. Det behöver ju inte vara något allvarligt men jag känner att jag ändå vill kolla upp det.

Idag har mitt lilla hjärta fått kalasa på lite glass i mammas nya marmorskål. Hon skulle bara ha den.

tuva4

tuva2

hmskål1

Skålen kommer från H&M, gud vad jag gillar deras inredning. Jag älskar detaljer och dessa små marmorskålar föll mig i smaken direkt. Bra pris också 56 kr tror jag.

tuva3

Min fina lilla Tuvis, alltid så glad!

Annons

Roligt att kunna leverera något man är riktigt nöjd över!

Idag är jag lite glad över att det regnar. Då kan jag passa på att göra sådana saker som känns lite tråkiga, sen kan jag sätta mig i soffan och mysa med mina små sjuklingar. Wille och Tuva-Li är hemma från skolan och dagis idag. Wille har ont i huvudet och lilla Tuvis har varit hängig sen igår. Vi tar det säkra före det osäkra så de får vara hemma om det är något som är på gång att bryta ut.

Det blev ett himla liv igår efter mitt blogginlägg. Jag kanske uttryckte mig lite klantigt men jag står fortfarande fast vid mina åsikter. En del av er verkade bara ta saker ur sitt sammanhang och läste inte heller hela inlägget. Självklart så är en GBP operation bra för de som behöver det, där är vi nog alla överens. Sen är det nog svårt att dra gränser, det förstår jag med. Men när flera berättar om hur de hellre ”äter upp sig” för att få en operation än att verkligen försöka ta tag i sina problem helhjärtat med hjälp av andra alternativ så tycker jag det är förjäkligt rent ut sagt. Och mitt inlägg handlade också om att dessa personer kanske påverkar våra barn väldigt negativt i samhället. Det är ingen quickfix att göra en GBP och skäms på er som vill framställa det som att det faktiskt är det! Och det är säkert olika i olika landsting men jo, det är lätt att få en GBP operation idag på många ställen! Jag personligen tror på andra metoder i många fall, sen finns det givetvis undantag! Är det rätt att man ska bli kallad för dumhuvud för att man tycker olika och för att man diskuterar ? Jag är en kvinna med åsikter, men jag kan också erkänna om jag ändrar mig eller tänker om. Jag kan också stå för att jag har fel ibland, det har alla. Men en del kommentarer är bara så inskränkta! När man sen också går ifrån själva ämnet genom att kasta skit på mig som mamma för att jag väljer att tillåta Engla-Freja att använda mascara ibland så är det bara skrattretande. Jag tar ansvar och tar egna beslut om vad som känns rätt eller fel för mina barn. Lite mascara tror jag inte påverkar min dotter till någon kroppshets. Hon vet att hon är vacker precis som hon är! Förövrigt så jobbar jag mycket med foton i PS och tycker om att experimentera med mina bilder. Har ni sett bilderna på fotografiska.eu? Där finns hur många affischer so helst med barn som har blivit målade i konstnärligt syfte. Är deras föräldrar sämre föräldrar för att de har valt att låta sina barn ta sådana bilder? Så länge man inte förvandlar sina barn till levande skyltdockor och små modeller så tycker jag inte att det är något att tjafsa om. Och det är väl inge nyhet att barn i alla tider har tyckt att det är roligt att leka med smink ibland? Mina grabbar leker också med smink ibland. Ska vi börja prata om det i genusperspektiv också?

Apropå bilder och fotografier. Igår kunde jag äntligen leverera helt fantastiska bilder från min kärleksfotografering med Olle och Becca. En härlig känsla kan jag säga!

foto3

foto2

foto1

foto4

Min fina brorson och hans stora kärlek förevigade på superfina canvas.

foto5

foto6

Det var mörkt igår när vi fotade så tavlorna är inte riktigt rättvisa, men i verkligheten är de såååå fina! Roligt att kunna leverera något man är riktigt nöjd över!

Jag väntar på andra bilder från fotograferingen som inte kommit från från tryckeriet ännu. Spännande att se hur de blir.

Kram / Madeleine

Mer inspirerande läsning: