Mitt namn är Madeleine, jag är uppvuxen i Värmland men flyttade under tonåren till Oslo där jag råkade bli kvar och nu bor tillsammans med min kärlek Mikael och våra barn Lova född 2010 och Lion född 2013. Är en stolt toppbloggare hos allt för föräldrar och jobbar som fotograf. Nu pågår bröllopsplanering för fullt då vi gifter oss denna sommar. Välkommen att hänga med på vår resa. Jag nås på kontakt@madeleines.se.

Liten blir stor

Gårdagens småtussar i kläderna de fick från POMPdeLUX. Älskar att de alltid lägger extra krut på detaljerna, som rosetterna på ryggen, guldiga märkeslappar och den senapsfärgade sömmen på tröjärmen. Och bra material, det är A och O, flera plagg är dessutom oeko-texmärkta, lillebrors randiga farfarströja till exempel.

Pomp14

Imorse tog Lion av sig kläderna själv när han kom till barnehagen, bar in matpakken i kylskåpet och Lova blev så ledsen över att lillebror blivit så stor, haha åh lilla vännen, hon tänker verkligen så det knakar om dagen och jag kunde inte låta bli att tänka på det här klippet.

Så, måndag och soool med spännande samtal på ingång, bra veckostart!

Regnlek & Köttgryta

Regn, regn, regn. Vi fick skjuta fram en utomhusfotografering idag men vägde upp det ganska snabbt igen efter en sen frukost i sängen tillsammans med dom små vildingarna. Tips är dock att inte ställa kakao på brickan när en tokig 1,5 åring plötsligt ska hoppa, haha, tur vi har tvättmaskin och massa dörrar som fungerar som torkställ när man bor i lägenhet!

Regnlördag

En liten rastning fick vi till mellan varven iallafall. Ordnade en pumpa att pimpa (haha) också och sedan slängde jag ihop en köttgryta när vi kom hem som fick puttra på spisen i flera timmar. Det är ju så gott. Med högrev, massa olika rotfrukter och champinjoner helt på slutet så att de fortfarande har lite tuggmotstånd. Mums.

Köttgryta

Men, nu hör jag visst så mycket bättre i bakgrunden. Måste spana in vilka som är med i år, tittar ni? Jag är supertrött på program som Idol, tittar bara på uttagningarna, men detta brukar vara mysigt tycker jag!

Ps, det verkar som att min e-post till mefotografi krånglar, så ni som mailat senaste dagarna utan att ha fått svar, testa istället madeleine.englund@outlook.com, tack!

Fredagstävling – Boktävling

Läser ni med era barn? Vi försöker alltid att läsa åtminstone en liten bok varje kväll och Lova älskar att kika igenom och välja. Ofta är det samma som går igen och igen men det gör liksom ingenting, jag tänker att det viktigaste är att få den där stunden tillsammans och att skapa läsintresse så tidigt som möjligt, och inte minst få en genväg i svenska språket.

Bokmealet

För att öka läsarintresset mellan föräldrar och barn har Läsrörelsen tillsammans med McDonald´s startat bokmealet. Så fint initiativ tycker jag och vi har faktiskt ett par böcker på hyllan ur detta samarbete från tidigare år. Denna höst har jag dessutom fått äran att lyfta vikten av att läsa för barnen ytterligare genom att tävla ut två bokpaket med 8 böcker vardera.

Vilket stort internationellt barn och ungdomslitteraturpris har författaren till Happy Meal boken ”Julia vill ha ett djur” fått i år?  Svaret finner du här.

Tävlingen pågår till och med 30/10 och för att vara med vill vi att ni svarar på frågan över, samt motiverar varför just ni ska vinna ett bokpaket – lycka till!

MEfotografi.se

Jag tänker att jag förmodligen skulle kunna greja för alltid innan jag känner mig helt nöjd, men det funkar ju såklart inte så därför slår vi bara upp portarna nu. Madeleine Englund Fotografi, MEfotografi, så himla pirrigt. Det är en del pyssel kvar och jag har lite mer jag tänkt lägga upp men vi börjar superenkelt och startar dessutom med ett oktobererbjudande, så in och kika!

Mefotowebb

Tanken är att denna ska gå parallellt med bloggen, med full fokus på fotograferingar och information, men jag ska göra den lättåtkomlig här ifrån så att ni inte missar den!

Nu ska jag kasta i mig en kopp kaffe här och sedan bege mig iväg för att möta upp min kära Johanna. Träffar ju henne ofta men det är alltför sällan vi ses utan män och barn så jag glädjer mig, dejt i city it is.

Ha en härlig onsdag!

Mer inspirerande läsning: