En mix av föräldraskap, fotografering och livet som utlandssvensk. Jag är född och uppvuxen i värmland men flyttade för många år sedan till Oslo där jag bor tillsammans med min nyblivna man och våra två barn Lova och Lion, födda 2010 och 2013. Ni finner mig även på mefotografi.se och är det något ni undrar över blir jag alltid glad för en kommentar eller ett mail till kontakt@madeleines.se – ha en fin dag!

Happy Halloween

En tjuvtitt från en syskonfotografering jag la upp på min instagram för MEfotografi, där jag heter just så. Idag är sista dagen att slänga iväg ett mail för att boka fotografering till 20% rabatt. Perfekt att ta bilder till julkort nu så man hinner beställa upp och få iväg i tid, eller familjebilder att ge i julklapp. Ni når mig på kontakt@mefotografi.se och kan förstås kika in här också.

 Syskonfotografering

Här hemma pågår förberedelserna inför halloweenfest för fullt. Barnen ska få blå maskpasta och pölsefingrar till middag, haha, snacka om att de glädjer sig, iallafall den största som ju är den som förstår mest. Våra vänner plingar på om någon timme också och sedan blir det vuxenegentid med spel ikväll när de små illbattingarna somnat, mysigt!

Happy Halloween, nu ska jag spöka ut oss lite!

Kusliga spökmaränger

Buuuhuuuu, dessa står redo och väntar på oss till på lördag. Jag kan inte minnas att jag firat halloween nämnvärt mer än att man gick bus eller godis som liten, men det är Lova som pratat om det och glädjer sig så, så i år blir det spökmarränger, läskig mat, pynt och hela köret!

Spökmaräng

Busenkelt att göra. Smält 3 dl strösocker i vattenbad tillsammans med 5 äggvitor, vispa ordentligt tills det blir krämig konsistens och spritsa ut på bakplåtspapper och in i ugnen på 100 grader i 1 timme. Sedan duttade jag på smält choklad som ögon. Tänker vi får ordna en ny pumpa också för vår började visst mögla där ute och såg ut som en tandlös gammal man, haha, den som var så fin innan. Och spindelnät och sånt  ska vi ha förstås, åh, det ska bli så kul!

Missa förresten inte sista dagen i boktävlingen imorgon. Vill verkligen uppmärksamma hur fint initiativ jag tycker att detta är av McDonalds och Läsrörelsen, att byta ut leksakerna mot ordentliga och riktigt fina böcker till tusentals barn att läsa igen och igen.

En blåsig tisdag

Har haft hemmadag med dessa två tokstollar idag, är så tacksam över att vi kunnat prioritera som vi gjort nu när barnen är små. Lion har lärt sig att säga Lova på riktigt, så nu springer han runt och ropar efter henne när hon försvinner iväg någonstans. Busunge 1 och 2, känner på mig att de där kommer att hitta på mycket hyss ihop, haha.

Hemmadag

Syskonkärlek alltså, är så glad att vi har de där två som förgyller våra dagar med allt och lite till, både upp och ned.

Nej, nu ska jag återgå till sänggavelletande, har så svårt att bestämma oss för vad vi vill ha och tycker ärligt talat att de allra flesta vanliga tygstommar med lite knappar i är helt galet dyra, så tipsa gärna om ni vet några fina, tänker nog beige eller kanske trä, det är ju väldigt fint men kanske inte lika mysigt…

Hua vad det blåser ute, småläskigt tycker jag!

Lässtund & Middagsfix

Bokstund med pappa efter barnehagen. Detta är Lovas två favoriter av böckerna i bokmealet och Lilla Lena är perfekt även för de minsta, med stora bilder och enkel text, Lion tröttnar fort annars. Glöm inte att tävla under detta inlägg.

Bokmeal2

Kikar in med playdoh och småpyssel över hela köksbordet och fläskfilégryta med pasta som strax piper färdig på spisen medan det är full fart på gänget, så bäst att hjälpa till att röja undan!

Älskar att man kan tända ljus till middagen nu då solen strax gått ned här, får försöka se det från den ljusa sidan även om jag så svårt med vintermörkret!

Mer inspirerande läsning: