Mitt namn är Madeleine, jag är uppvuxen i Värmland men flyttade under tonåren till Oslo där jag råkade bli kvar och nu bor tillsammans med min kärlek Mikael och våra barn Lova född 2010 och Lion född 2013. Är en stolt toppbloggare hos allt för föräldrar och jobbar som fotograf. Nu pågår bröllopsplanering för fullt då vi gifter oss denna sommar. Välkommen att hänga med på vår resa. Jag nås på kontakt@madeleines.se.

Vinterskor – check!

Då var vinterskorna i box och vi kör på säkra kort från Kavat och Viking. Denna till Lion heter Yxhult och är signerad Kavat, Lova hade någon liknande modell den vintern hon fyllde 1 och vi älskade dom. Så himla smidiga att ta av och på vilket är extra viktigt när man ska böka med en 1,5 åring som ålar sig iväg, och rejäla och varma med ullfoder.

KavatYxhult

Lova valde stolt ut ett par chockrosa Viking, haha, men jag tänker att de blir fina för att bryta av hennes marinblå overall och Viking gör ju fantastiska höst- och vinterskor som tål allt och lite till. Nu ska vi bara hitta färgglada mössor också så att de syns, sedan är vi helt redo, skönt att vara färdig i tid, i höstas var det helslut överallt då snart augusti kommit.

Nej, dags att hämta hem de små i regnrusket, handla och köra fredagsmys!

Krånglande fogar

Kikar in i onsdagskvällen med några bilder från Instagram, det var en stund sedan nu och jag har bytt namn till madeleines.se sedan sist. Titta vad jag fått hem, där uppe i mitten, en ny telefooooon. Äntligen. Så himla skönt med en fungerande och den uppfyller alla förväntningarna, fantastisk kamera och otrolig batteritid!

Instagram3

Är det någon annan som fått tillbaka foglossning efter att den varit så gott som borta? Känns helkonstigt såhär långt efteråt, men två gånger i månaden kommer den som ett brev på posten så jag misstänker att det är hormonpåverkat men den gör sig påmind även där emellan, så jag sover nästan varje natt med en kudde mellan benen. Det har jag i och för sig gjort till och från ända sedan jag var nygravid med Lion, sovit med kudde alltså, men nu känner jag att det begränsar mig i vardagen när det slår till så jag måste kolla upp, kanske det är kylan? Inte för att vi har det superkallt men jag vet ju att foglossning kan påverkas av det…

Både jag och lilltoss är förresten nyklippta, så skönt, hon var iväg i förrgår och jag tog kökssaxen lite pö om pö igår och idag, haha, min kära man och min vän fick klippa rätt lite sen bara – blev jättebra ju!

Liten blir stor

Gårdagens småtussar i kläderna de fick från POMPdeLUX. Älskar att de alltid lägger extra krut på detaljerna, som rosetterna på ryggen, guldiga märkeslappar och den senapsfärgade sömmen på tröjärmen. Och bra material, det är A och O, flera plagg är dessutom oeko-texmärkta, lillebrors randiga farfarströja till exempel.

Pomp14

Imorse tog Lion av sig kläderna själv när han kom till barnehagen, bar in matpakken i kylskåpet och Lova blev så ledsen över att lillebror blivit så stor, haha åh lilla vännen, hon tänker verkligen så det knakar om dagen och jag kunde inte låta bli att tänka på det här klippet.

Så, måndag och soool med spännande samtal på ingång, bra veckostart!

Regnlek & Köttgryta

Regn, regn, regn. Vi fick skjuta fram en utomhusfotografering idag men vägde upp det ganska snabbt igen efter en sen frukost i sängen tillsammans med dom små vildingarna. Tips är dock att inte ställa kakao på brickan när en tokig 1,5 åring plötsligt ska hoppa, haha, tur vi har tvättmaskin och massa dörrar som fungerar som torkställ när man bor i lägenhet!

Regnlördag

En liten rastning fick vi till mellan varven iallafall. Ordnade en pumpa att pimpa (haha) också och sedan slängde jag ihop en köttgryta när vi kom hem som fick puttra på spisen i flera timmar. Det är ju så gott. Med högrev, massa olika rotfrukter och champinjoner helt på slutet så att de fortfarande har lite tuggmotstånd. Mums.

Köttgryta

Men, nu hör jag visst så mycket bättre i bakgrunden. Måste spana in vilka som är med i år, tittar ni? Jag är supertrött på program som Idol, tittar bara på uttagningarna, men detta brukar vara mysigt tycker jag!

Ps, det verkar som att min e-post till mefotografi krånglar, så ni som mailat senaste dagarna utan att ha fått svar, testa istället madeleine.englund@outlook.com, tack!

Mer inspirerande läsning: