Mitt namn är Madeleine, jag är uppvuxen i Värmland men flyttade under tonåren till Oslo där jag råkade bli kvar och nu bor tillsammans med min kärlek Mikael och våra barn Lova född 2010 och Lion född 2013. Är en stolt toppbloggare hos allt för föräldrar och jobbar som fotograf. Nu pågår bröllopsplanering för fullt då vi gifter oss denna sommar. Välkommen att hänga med på vår resa. Jag nås på kontakt@madeleines.se.

Grillpremiär

Ni har så rätt, visst var det spruta idag, hua, men det gick över ganska fort tack och lov och lilleman somnade i vagnen medan vi knatade bort för att möta upp vänner där vi sedan smed planer för spontan grillmiddag. Vardagslyx är att slippa laga mat, ta hand om disk och bara kunna njuta av att se barnen springa runt och leka tillsammans.

Grillpremiär

Idag ropade de dessutom upp Hans Lion och inte bara Lion, jag gillar det och tycker att Hans Lion, som ju är hans fulla namn, klingar ännu finare än bara Lion men i vardagen är det ju så mycket enklare att bara säga Lion. Nåväl, vi får se vad han väljer själv sen när han blir äldre. 77cm lång och 10200 g tung hade han hunnit bli iallafall, mindre än syrran vid samma ålder faktiskt precis som jag anat :)

Johanna gjorde en så fin fläta på mig, på båda sidor för att få bort håret och sedan flätades de ihop till en där bak!

Hide and Seek

Storfavoriten just nu, kurragömma av alla dess slag och ja kanske det hänger ihop med tjusningen i att springa iväg och göra allt annat än vad mamma och pappa säger? Haha, dessa galna treåringar, ibland tror jag att jag är på väg att bli gråhårig.

HideAndSeek

Onsdag, vi ska iväg till läkare och helsesyster med Lion för 1-års kontroll om en stund, visst är det väl sprutfritt? Jag tror det, hoppas. Vi kör påsklov hela denna vecka också så storasyster är med och håller handen. Har jag förresten berättat att Lion fått barnehageplats på Lovas barnehage till hösten? Är fortfarande jättesplittrad och vi vet inte riktigt hur vi ska göra med allting, men skönt att veta att han fått plats på bästa stället iallafall, där vi alla känner oss trygga.

Och gud, inte att förglömma, han stod ju helt själv utan stöd några sekunder vid flera tillfällen när vi var uppe i Sundsvall, åh lilleprupp, vår bebis börjar bli stora killen!

Puss & Kram

Laxsallad

Blixtsnabb middag för hungriga magar efter handling, laxsallad gjort på babyleaf mix, körsbärstomater, avokado, kikärtor, vattenmelon och rökt lax. Jag har aldrig varit det största fanet av salladsdressing så avokado är perfekt till tycker jag, lagom kladdigt och väldigt gott. Lova fick pasta till, the pastalover, fick hon bestämma själv hade hon levt på pasta och yoghurt. Och jag får alltid så lite lust på varm mat när det är varmt ute, är ni likadana?

Laxsallad

Gjorde comeback på gymmet idag efter ett par veckors upphåll. Kan inte direkt skryta med min prestation men nu har jag kommit igång iallafall och det är ju huvudsaken – tre pass i veckan är fortfarande målet och jag är alldeles ivrig på att få komma igång med löpningen igen också, kanske två rena styrkepass och ett löppass då, fick verkligen mersmak när vi var ute jag och Micke, så härligt såhär års!

En hästtjej

Lova fick prova på att rida för första gången när vi var uppe i Sundsvall nu, både på denna lilla kille och på en större ponny och hon var SÅ stolt där uppe på hästryggen och ville allra helst att vi skulle trava så att det skumpade och gick fort. Jag har aldrig varit någon hästtjej men kanske det blir det av våra barn? Så kul att de får testa på ordentligt uppe hos farmor och farfar iallafall, om de vill, såklart.

Rida

Lång dag igår, 10 timmar från dörr till dörr så det var ett trött men glatt gäng som landade i ett soligt och varmt Oslo igår kväll. Skönt att komma hem och som alltid slås jag av hur fantastisk vår säng är, molnsängen, haha, utan tvekan den bästa investering vi gjort!

Har börjat packa upp lite smått denna förmiddag men det är ju så härligt väder så uteeftermiddag väntar så snart lilleman vaknat, vi ska gå och möta upp pappa på jobbet är tanken, hela gänget <3

Mer inspirerande läsning: