En mix av föräldraskap, fotografering och livet som utlandssvensk. Jag är född och uppvuxen i värmland men flyttade för många år sedan till Oslo där jag bor tillsammans med min nyblivna man och våra två barn Lova och Lion, födda 2010 och 2013. Ni finner mig även på mefotografi.se och är det något ni undrar över blir jag alltid glad för en kommentar eller ett mail till kontakt@madeleines.se – ha en fin dag!

Annons

Första dejten

Så gör vi fredagsglädjeskutt igen. Denna vecka har Lova haft sin första egna playdate då hon var med en kompis hem efter barnehagen. Alltså, den där lilla bebisen har blivit så stoooor. Nypasigiarmenstor. Ibland slås jag av det när hon sitter och ser på mig, alla tankar som nästan snurrar runt henne och blicken är liksom, stor? Det är häftigt, och lite jobbigt, haha!

Kidsa

Vi har haft några hektiska dagar här hemma. Vanligtvis kör jag ju ena jobbet måndag till onsdag och eget företag torsdag till söndag, men igår blev det kontorsdag för att göra färdigt ett gäng broschyrer jag pillar med inför ett möte till veckan och idag har jag varit ute hos en av våra kunder för att ta bilder och sedan redigerat. Och så eget företag med redigering om kvällarna. Men nu så, hej helg, tjiho!

Solen har tittat fram så jag ska passa på att snöra på mig skorna för att hämta hem de små. Har äntligen fått tillbaka träningslusten som varit som bortblåst hela vintern och längtar efter att de ska sopa bort allt grus så att jag kan ge mig iväg på löpturer med musik i öronen, och ja, några fler plusgrader gärna hälsar hon som bara tränar när det är fint väder, haha.

Kram på er!

Annons

Vårkänslor

Lilla madame här hemma har visst skjutit iväg storleksmässigt senaste tiden. Stövlarna vi köpte i somras var 3 nummer små och regnkläderna slutade någonstans på ankeln, haha. Fick en påminnelse på att det var för smått i fredags så nu har vi uppdaterat,  lilaprickiga regnkläder med gula stövlar till fick det bli, så sött.

Bisgaard

Har spanat på dessa från Bisgaard länge, gult er kult som man säger här och de är ju så fina med läderdetaljerna. Plus det viktigaste såklart, så skön sula, något jag tycker de flesta gummistöveltillverkare ofta missar!

Helgen, vilken helg! Jag smet iväg på en hemmahosfotografering på lördagsförmiddagen, det är något helt speciellt med att få följa en familj och mötas flera gånger. Dels binder jag såna band till alla jag fotar och det är så himla fint att få se de där som legat inne i magen eller som vuxit vad som känns som flera meter på kort tid, sedan är det såklart en häftig bekräftelse på att de verkligen gillar det man gör. Runt lunch sprack dessutom vädret upp och sedan dess har det hållit i sig. Plusgrader, torra gator, fågelkvitter och strålande sooool. Vi plockade faktiskt upp Lovas cykel idag. Hej vårkänslor. Sedan har det cyklats till barnkalas och vi körde pajmiddag här hemma under eftermiddagen. Ja, en fin helg, har ni haft det bra?

Annons

En gammal goding

Insåg när jag tänkte hämta upp en gammal goding à la fredagsmix från Instagram att jag blivit slarvig med uppdateringarna. Tråkigt. Perfekta sättet att spara de där vardagsbilderna som lätt glöms bort annars, tycker jag. Madeleines.se heter jag där för er nya läsare som missat.

Insta

Fast när vi var på bio förra helgen upptäckte jag när jag tittade mig runt att snapchat visst tagit över hos generation yngre som alla (ja inklusive mig själv alltså, haha) ville föreviga daten med Mr. Grey.

Så, status fredagkväll. Pyjamas och håret uppe i en knut på huvudet. Älskar det. Ost, kex och druvor väntar på mig så jag ville mest önska er en fin helg – och trevlig kväll, såklart!

Annons

Det där med att ta fighter

Har ni sett så snygga? Är lite förälskad i Miss Holly stolarna från Stolab, de hade passat så bra in här hemma, perfekta mixen av modernt och lantligt. Synd bara att de kostar sisådär 20 000 plus för fyra stycken, haha, samlar objekt kanske…

MissHolly

Bilder lånade från Stolab.

Vi har bytt sängplatser här hemma. Mamma och Lova i sovrummet. Pappa och Lion på soffan. När ska man orka ta fighten? Många timmar minus på sömnkontot redan, igår natt var jag uppe med egentligen Lion i flera timmar men så vaknade ju såklart Lova också när hon garanterat hade sin gåtillmammatid och undrade om det var morgon och vi fick gå upp? Superglad förstås, haha. Sedan ringde klockan sådär perfekt vid 6-tiden då alla kommit till ro ordentligt.Tröstar mig med att det är övergående faser och tar sikte mot sommaren då man kanske har lite nätter till övers att få ordning på nattvakna små människor ;)

Gravidfotografering nere vid bryggan väntar om några timmar och ikväll är det tjejmiddag med mammagänget vi hade då Lion var liten. Åh jag glädjer mig. Men först lite hemsidesnickrande, behöver ett ordentligt lyft där känner jag, ny design och nya bilder coming up.

Ha en fin torsdag allihop!

Annons

Bananplättar & Bordstankar

Många som mumsat semlor idag? Jag har så lust att prova wienersemla som den wienerbrödsälskare jag är, men det är knappt så man får tag på vanliga svenska semlor i Norge, och inte mandelmassa, men vi tjuvåt faktiskt för någon vecka sedan. Och apropå bakverk så är dessa bananplättar vi åt i söndags med bär och florsocker så gott och enkelt!

Bananplättar

4 ägg
2  bananer
0,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
några droppar vaniljessens

Mixa till en smet och stek på medel värme till de fått fin färg på båda sidor!

Fast egentligen var det inte mat jag tänkte prata om, även om jag ju inser att det verkar så när jag läser igenom inlägget, utan bordet. Nedslipat runda två nu och det blir så fint även om det inte syns så väl på bilderna ovan. Bort med de värsta reporna (bordet är i återvunnet trä så det kom med diverse livsmärken från tidigare liv) och den fula oljan som gick åt det varma hållet, nu börjar den ljusa träfärgen komma fram, benen har målats helt vita då de var mer cremefärgade med slitningar innan och egentligen aldrig helt min stil, men ja brädorna, vad gör vi nu? Ni som kan sånt där, visst borde vi betsa eller olja med något för att det ska hålla sig fint? Vill bara inte att det ska bli sådär varmt i tonen igen…

Mer inspirerande läsning: