Mitt namn är Madeleine, jag är uppvuxen i Värmland men flyttade under tonåren till Oslo där jag råkade bli kvar och nu bor tillsammans med min kärlek Mikael och våra barn Lova född 2010 och Lion född 2013. Är en stolt toppbloggare hos allt för föräldrar och jobbar som fotograf. Nu pågår bröllopsplanering för fullt då vi gifter oss denna sommar. Välkommen att hänga med på vår resa. Jag nås på kontakt@madeleines.se.

Hej Norrland

Men hej på er sådär några dagar senare. Vi har hunnit med att förflytta oss från de värmländska till de norrländska skogarna sedan sist. Full fart men ändå jättesofta dagar, tid med familjen, så härligt.

Instagram

På instagram hittar ni mig under @MadeleinesSe, där uppdaterar jag lite oftare nu när datorn inte känns sådär superlockande att slå upp.

Kom upp till Sundsvall i måndagskväll efter en tågresa på sisådär 7 timmar. Lång dag men det gick över all förväntan, vi delade upp resan i tre bitar och det var väldigt skönt med de små, små avbrott och att beta av bit för bit. Igår blev jag väckt av skönsång från familjen och fikade med jordgubbstårta, skulle sedan varit iväg till prästen för att gå igenom vigseln men vi fick samtal om att de behövde ta det på fredag istället, spänd, ska in och prata med floristen också och kolla så att bokningar och liknande stämmer. Och pyssla förstås, har massa att fixa med men det får vi göra på kvällarna när de små sover, ja om de nu somnar någon gång i dessa uppochnedsommarrutiner, haha…

Tänk att jag är fru om bara lite mer än en vecka, ih!

Mariebergsskogen

Under tågresan påväg från Oslo pratade vi om allt vi skulle hitta på under de här veckorna i Sverige. Mariebergsskogen var en självklarhet och när man säger det snabbt blir det lite som att man säger Mariebæsjskogen. Lova tittade på mig som att jag var tokig.

- Hæ, bæsjskogen, mamma?

Mariebergsskogen

Bæsj betyder alltså bajs på norska, haha, det är inte alltid lätt det här med språken.

Det var iallafall blivit två svängar dit, först en gång med bara lilla familjen då vi mest plaskade i vatten och åt enorm glass i skuggan medan solen stekte, kanske godaste någonsin med havrecrunch, citron- och blåbärsglass toppat med grädde, och sedan en heldag igår tillsammans med våra kära vänner och allt som hör till. Älskar att bara strosa runt där uppe och Lova och Selma fann varandra totalt och busade och knatade hand i hand mest hela dagen medan Lion kröp runt och grejade med sitt efter att ha delat med sig av några pussar han också, haha, underbara barn!

Semesterträning

Min busiga minitonåring och jag, världens bästa och galnaste lilla tjej!

MyGirl

Fröken här hemma har vänt på dygnet och klarar inte att lägga sig om kvällarna, igår kikade hon ut genom fönstret när vi trodde att hon sov och undrade vad i hela fridens namn vi pysslade med där vi hoppade upp och ned under ett cirkelpass klockan tio på kvällen, mamma och mormor, haha. Jag har faktiskt fått till två träningspass denna vecka så det känns bra i semestertider, skönt att röra sig lite och använda kroppen mellan alla glassar och god mat.

Idag väntar strandhäng, dags att packa väskorna!

Småstadsluft

Lilla gänget ute på äventyr igår. Det har varit regnigt eller hängt regn i luften mest hela tiden sedan i söndags så vi har roat oss med badhus och annat de senaste dagarna, men gott att komma ut ordentligt och passa på innan himmeln öppnade sig igen igår kväll.

Hembygdsgården

Så skönt det är med småstadsluft och lugna gator, slås alltid av det när vi är hemma och speciellt under sommaren, det trodde jag aldrig att jag skulle säga för 5 år sedan, tycker det är häftigt hur livet hela tiden förändras och en själv tillsammans med det!

Idag verkar vädret vända, så vi ska bege oss in till Karlstad för dels lite privata ärenden och förmodligen även sommarhäng vid vårat stammisställe. Älskar att min norrlänning lagt till med lite värmländska också under åren som gått och det blir alltid extra när vi är här, haha.

Hoppas att ni har fina dagar!

Mer inspirerande läsning: