En mix av föräldraskap, fotografering och livet som utlandssvensk. Jag är född och uppvuxen i värmland men flyttade för många år sedan till Oslo där jag bor tillsammans med min nyblivna man och våra två barn Lova och Lion, födda 2010 och 2013. Ni finner mig även på mefotografi.se och är det något ni undrar över blir jag alltid glad för en kommentar eller ett mail till kontakt@madeleines.se – ha en fin dag!

Förändringar

Startade den här dagen med familjefotografering utanför Oslo och snö skymtandes i skogen så vi fick till och med ihop till snöbollskastning med charmigaste 6-åringen. Snacka om att Lova blev avundsjuk när jag kom hem och berättade, både skolkille och snö, haha!

VinterHöst

Nu har jag skakat liv i kroppen efter migränanfall med synbortfall här under eftermiddagen, nästan skönt att det slog till för nu kanske det som hängt över mig hela veckan ger med sig. Någon av er som testat triggerpunktsmassage förresten? Vet det kan vara effektivt så tänker kanske jag skulle provat, och nytt syntest för efter graviditet och amning nummer två har den inte helt gått tillbaka till vad den var innan. Häftigt det där ändå, hur kroppen förändras, inte bara utseendemässigt med bristningar och lös hud utan det där med större fötter och försämrad syn, vad är det liksom? Haha!

Nu ligger båda små och sover och vi ska vi plocka fram B&Js, mmm, trevlig kväll!

Den där sommardagen

Nu har det snart gått 4 månader sedan den där sommardagen i början av augusti, då vi blev man och fru. Fantastiska minnen vi kommer att bära med oss hela livet.

Bröllopet

Bild: Linda-Pauline

Min vän och otroligt duktiga makeup artist Erica Helin, som åkte över halva Sverige för att vara med på förberedelserna av våran dag och göra mitt smink och hår, har fått upp sin blogg nu så jag måste bara tipsa om den för hon är så jäkla driftig och duktig på det hon gör. Nyinflyttad i Paris dessutom så det är en sån fin touch i bloggen utöver fina bilder från jobb hon gjort, videotutorials med enkla trix och liknande.

Mitt andra tips är till alla ni som ska gifta er sommaren 2015, sänk skuldrorna och njut av den stora dagen. Jag är så glad över att jag ska få uppleva den tillsammans med några av er som kikar in här hos mig, med min kamera på axeln och mitt främsta jobb blir, ja förutom att föreviga i bildform då såklart, att få er att göra just det – njuta och ha roligt, för det är så jäkla roligt att gifta sig! Och ni som inte bokat makeup ännu måste titta extra noga hos Erica, hon är verkligen en klass för sig!

Om strumpor och fötter

Det fick visst bli en klassisk kalender med julstrumpor till barnen, tycker att den är så fin, lite som något man kunde ärvt efter mormor. Kan visa bättre bilder när vi satt upp den och lagt i paket här om några veckor.

MailegkalenderMailegkalender2

Jag har haft något migränliknande som suttit som ett bälte över nacken och fram till ögonbrynen sedan jag vaknade igår. Väldigt ovanligt för att vara mig, det kommer ju på besök då och då men brukar slå till på nacken, synen och sedan vara ganska snabbt övergående tack och lov, så hoppas det ger med sig helt snart.

Just ja, vi tog bort ena sidan på spjälsängen i förrgår också. Jag var beredd på smygande minimänniska om kvällarna och nätterna men det har gått över all förväntan faktiskt. Första kvällen gick han upp en gång eller två, men sedan har det varit som vanligt. Igår morse kunde vi ropa in honom till stora sängen där resten av gänget låg då han vaknat, så kom han springande med dom där små fötterna som fortfarande ger ifrån sig ljudet av bebissteg, om än lite snabbare än i början, älskar det!

Helgen som gått

Grått och grått och grått, längtar efter virvlande snö och frost men det är ju iallafall två personer i den här familjen som tycker att leran är superkul att trampa runt i. Kanske tre, tvättmaskinen också om han räknas, han kommer mycket väl till användning och tvättar ytterkläder så gott som varje eftermiddag, puh!

November

Det är Lova som tagit bilden på mig och Micke, hon tycker att det är SÅ kul att låna mammas kamera och har faktiskt blivit riktigt duktig på att hålla upp och kika i sökaren innan hon trycker av.

Så, söndag kväll igen. Vi har haft en fin helg. Ostbricka med så mycket bättre på fredagskvällen, lekland med vänner på lördagen och bakning och utehäng idag. Har haft skypedejt med farmor och farfar nu på kvällen också, så smidigt att det finns skype & facetime alltså, det blir ju något helt annat när man kan se varandra, prata och visa ordentligt!

Och tack för alla fina ord om jobbet, det känns så kul!!

Mer inspirerande läsning: