Mitt namn är Madeleine, jag är uppvuxen i Värmland men flyttade under tonåren till Oslo där jag råkade bli kvar och nu bor tillsammans med min kärlek Mikael och våra barn Lova född 2010 och Lion född 2013. Är en stolt toppbloggare hos allt för föräldrar och jobbar som fotograf. Nu pågår bröllopsplanering för fullt då vi gifter oss denna sommar. Välkommen att hänga med på vår resa. Jag nås på kontakt@madeleines.se.

Vår bröllopsdagsmorgon

Så var dagen här, lördagen den andra augusti. Första gången jag vaknade var nog klockan något med fem, halv sex kanske, men jag var överlycklig, och småchockad, jag hade ju sovit! Det är liksom min grej vanligtvis och något jag varit orolig för länge, det här med att jag har så svårt att sova när jag vet att jag verkligen behöver, men det gick ju bra det där och jag är så glad att vi bestämde oss för att sova ihop natten till den stora dagen, delade morgongåvor på morgonen och åt frukost med våra vänner.

Jag har nog aldrig varit så nervös tror jag, känslan när man kysser varandra hejdå och vet att nästa gång vi ses är vid kyrkan då vi ska gifta oss är otrolig. Var själv en sväng i sviten innan alla kommit och visste inte helt vart jag skulle göra av mig själv, gick runt och städade då det kändes som att magen skulle vända på sig när jag satt still, haha, min mamma och mormor var uppe en sväng för att lämna klänningen och lugna lite och sedan knackade de på en efter och en. Cissi, min bästa vän och tärna och förmodligen anledningen till att jag är där jag är idag då hon tog med mig till Oslo för sådär 6,5 år sedan, Johanna och Jenny, två av mina närmaste vänner, Erica, min makeupartist och hårstylist men också min vän då det är Jennys syster, och sist knackade Linda-Pauline på, vår bröllopsfotograf som kändes som en i gänget från första stund då vi ju pratat massor sedan vi fick våra söner med bara några veckors mellanrum förra våren.

Bröllopsmorgon

Foto Linda-Pauline

Så skönt det var när alla var på plats och det hände lite runt mig, jag började ta in dagen och stunden, skålade i champagne och var så tacksam, fortfarande nervös och pirrig såklart men det gick som i vågor med magont, haha, men så glad jag var över att jag hade just de jag hade runt omkring mig. Linda fotade både hos oss och herrarna ett par våningar ner och där kan vi snacka nervös blivande man. Vi pratade, skrattade, fixade oss och grät såklart lite också, det var ju fröken näratillkänslor som skulle bli fru så jag satt där med min papperstuss och försökte dutta.

Erica är en makalös makeupartist, förmodligen en av Sveriges bästa om ni frågar mig, så jag viste att jag var i goda händer. Tänk att hon åkte från Göteborg till Sundsvall tur och retur bara för att vara med på förmiddagen av vår dag, som jag hoppats på sedan början av hela den här planeringen men inte vågade fråga förrän flera månader senare eftersom att jag tänkte att det var alltför långt. Otroligt, hon är så fin. Vet att hon är på gång med en blogg och just nu packar väskorna för att spendera vintern i Paris, så lovar att återkomma med länk till den så snart den är uppe.

Ett hej i lördagen

Tror att det var en liten tjej i den här familjen som nästan blev ännu gladare än hennes föräldrar över den här bröllopspresenten, haha, men bara nästan – ”lika som mommoooo, nu må vi baka massa mamma!”

Bagaren

Idag blev det kladdkakemuffins a´la 3-åring till eftermiddagsfika, gott!

Har brottats med en riktigt jobbig nack- och huvudvärk idag, kanske det hänger ihop med träningen? Att jag har hållit igång sedan i början av året och nu haft riktiga latarveckor igen sedan slutet av semestern? Till veckan är det dags att komma igång igen, vet ju hur skönt det är när man väl fått rutin på det!

Helgkramar!

En spännande höst

Hade egentligen storslagna planer på att hinna blogga ikapp lite idag, men så sa visst timmarna barnen var i barnehagen poff under tiden jag printade bilder, handlade och fick sänt en leverans, men ja, det är väl lite så livet är med två små så det är väl bara att hänga med i svängarna, haha.

Bröllop10

Det går äntligen uppåt för lilleman i barnehagen och det är så skönt, han är lite ledsen när jag går men inte alls som i början och nu går det över nästan på en gång, vilket det inte gjorde först, så håller tummar och tår för att det fortsätter åt rätt håll. Har fått några frågor om mina planer framöver och jag ska fortsätta att satsa på fotograferandet, måste fixa ordentlig hemsida först och främst, och sedan kikar jag på deltidsjobb också och ska börja läsa några kuser på distans, galet spännande höst i sikte alltså!

Bilderna  över tog vi utanför hotellet efter vigseln,  vi åkte tillbaka dit för att ta några porträttbilder i den makalösa trappen nämligen, ska visa er, och berätta mer om hela dagen såklart – tänker att jag börjar från början <3

Det här med bilder

Micke tittade in genom dörren på lunchen och överraskade mig med efterlängtad post som han snokat hos posten och visste skulle komma idag. Vi hann kika igenom lite snabbt, skratta och gråta och kyssas. Otroliga minnen, vilken dag det var, det är så häftigt för det sjunker verkligen in bit för bit en lång tid efteråt.

Bröllop4

Foto Linda-Pauline

Längtar efter att få titta tillsammans ikväll, men har såklart inte kunnat hålla mig helt och har suttit ungefär som på sista bilden den senaste timmen medan jag lyssnat på vår middagsplaylist. Så oändligt tacksam. Just här läste jag igenom boken från min möhippa, Johanna hade både fotat och snickrat ihop den så fint, och alla tjejer hade skrivit ett varsit litet brev till mig som satt i en ficka på slutet, åh, världens bästa vänner!

Mer inspirerande läsning: