Mitt namn är Madeleine, jag är uppvuxen i Värmland men flyttade under tonåren till Oslo där jag råkade bli kvar och nu bor tillsammans med min kärlek Mikael och våra barn Lova född 2010 och Lion född 2013. Är en stolt toppbloggare hos allt för föräldrar och jobbar som fotograf. Nu pågår bröllopsplanering för fullt då vi gifter oss denna sommar. Välkommen att hänga med på vår resa. Jag nås på kontakt@madeleines.se.

Det här med färg & funktion

Påfyllning i barnens höst- och vintergarderob, massa mjuk ull utöver det som fortfarande passar från förra året. Joha är vanligtvis vårat favoritmärke men i år blev det, precis som förra året, en del från Hust & Claire och så testar vi Name It för första gången. Både Joha och HC är danska märken men väldigt poppis här i Norge också. Nu är vi redo för höst- och vinterkyla.

HustAndClaire

Funktion, funktion, funktion. Det är alltid det viktigaste i den här familjen, speciellt såhär års när det är kallt. Om vi väljer blått eller rosa, eller gult eller grönt för den delen, lägger jag ingen tyngd i och är noga med att alltid poängtera för Lova, som ju än så länge är den som pratar om det då hon leker mycket med killarna och älskar spiderman och liknande, att det inte finns något som är för killar och något som är för tjejer, alla får göra och använda precis det dom vill. Att Lion går med blått och Lova med rosa eller tvärtom är liksom samesame för mig, det är bara en färg och ett roligt tillval, men ullen i år blev visst superbasic då vi hade så mycket färgglatt redan.

Det är höstferie denna vecka så vi kör korta dagar hela gänget, så skönt!

Lördagshäng

Det blev en lördag i farten här. Begav mig iväg för en familjefotografering vid 9 imorse och sedan har det rullat på med fika och utehäng med familjen innan vi nästan ramlade in genom dörren för att kasta oss på middagsfix här för en stund sedan. Dessa härliga soliga helgdagar alltså!

UnderTräd

Min kära man håller på att sluta snusa och jag tror aldrig att vi haft ett så rent hem tidigare, haha, igår hittade jag honom skrubbande på väggen i hallen, han är så söt. Har bunkrat upp med massa gottis ikväll att tugga på och Lova ville spara sina kinderägg som hon fått i lördagsgodis för att ”kose seg med mamma och pappa när Lion somnat”, så nu blir det barnfilm och egentid med henne!

En bra helgstart

Doing the happy dance, it’s friday!

HappyDance

Började dagen med sovmorgon till sisådär halv 8 då Lova började småkittla på mig sådär som hon alltid gör när hon väcker och sedan hörde jag Lion ropa ”mammaaa” en stund efter, det var ju definitivt inte igår så tack och bock små barn. Lilleman har sovit ganska dåligt generellt sedan han började barnehagen men nu, peppar peppar, tror jag kanske att det börjat vända. Han brukar vakna och dricka vatten runt 11-tiden, han är tokig i vatten och kan klunka en hel mugg, men förutom det har det varit ganska lugnt senaste tiden. Så himla skönt.

Börjar bli lite otålig på min logga som aldrig kommer, vill ju sätta fart och öppna upp portarna på riktigt nuuu, men den som väntar på något gott, antar jag!

Trevlig helg alla fina!

Äppelpaj & Sångtexter

Jag har varit sugen på äppelpaj i flera veckor nu. Bad Lova springa till pappa för att vifta med ögonen och se om han ville gå och handla åt oss igår kväll, men det var han sådär halvsugen på, haha, så idag gjorde jag slag i saken och slängde ihop en till eftermatenkaffet.

Äppelpaj

Är så himla glad i såndär lite knäckigare smuldeg och idag slängde jag i någon näve med valnötter också. Riktigt gott tillsammans med flingsaltet.

3 dl Havregryn

1,5 dl Socker

2,5 dl Vetemjöl

0,5 dl Ljus sirap

1 dl Valnötter

0,5 tsk Bakpulver

0,75 tsk Flingsalt

150 g Smör

5 Äpplen

Socker & Kanel

Skala och skiva äpplena tunt, lägg i smörad form och strössla med kanel och socker efter tycke och smak beroende på hur söta äpplena är. Blanda alla torra ingredienserna med smält smör, jag krossade valnötterna en aning i handen. Smula delen över pajen och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills den blivit gyllen och fin.

Har haft den akustiska playlisten på hela dagen. Älskar det, det där avskalade och sköra. Jag är helt crazy med sångtexter, tänk hur mycket av mitt minne jag lägger, omedvetet alltså, på att komma ihåg typ alla låtar jag någonsin hört? Stackars grannarna när fönstret råkar stå öppet, haha, men nu är det dags att stänga av för att hämta hem de små trollen!

Mer inspirerande läsning: