VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag blev smygfilmad när jag bytte om

Igår kväll hände det en väldigt tråkig och hemsk sak, som skrämde upp mig rätt rejält.

Som vanligt på tisdagar så har Naomi konståkning, och under tiden hon är där så brukar jag åka iväg till ett solarium inne i Karlstad för att sola. Inte nån lång stund, jag är inte ute efter att bli knallbrun utan endast behålla lite av sommarens färg, så 10 minuter en gång i veckan brukar räcka.

För en gångs skull så var Jonas med in till stan, vilket han inte brukar, men han skulle lämna några papper under tiden jag solade. Han släppte av mig vid solariet och jag gick in. Det första jag fick syn på var en kille som stod i ett av rummen och tvättade sitt solarie. När han fick syn på mig så var han snabb med att stänga dörren och låsa. Jag reagerade lite på detta då man brukar ha stängd dörr när man gör det, men tänkte inte så mycket mer på det förrän senare.

Jag lade i pengar och gick in i rummet. Jag började som vanligt med att tvätta av solariet, och sen började jag klä av mig. Som vanligt hade jag en sån där obehaglig känsla när jag klär av mig på offentliga platser, jag tycker inte om helspeglar på väggarna och ventiler i taket, så jag började titta mig omkring först för att försäkra mig om att ingen stod och tittade på mig. Ni vet, som man gör…..

När jag tittar upp mot ventilen i taket ser jag att det är ljust, och får syn på en mobiltelefon och en hand som håller i den! Någon står och filmar mig där inne i omklädningsrummet!!

smygfilma

”VAD FAN HÅLLER DU PÅ MED??!!!”

Jag skrek utan att tänka mig för, och såg hur personen blev rädd och lade fort på någon lucka över ventilen och sen var den borta. Tusen tankar hann gå genom huvudet på mig. Vem var det som filmade? Kunde de ta sig in till mig? Var det fler kameror?

”Jag ringer polisen nu så du vet!”

Jag tog mobilen och ringde först Jonas och sa till honom att komma tillbaka, så jag inte skulle vara ensam. När jag berättade för honom i telefonen vad som hade hänt, så kom det ut en skärrad tjej från toaletten.

”Vad säger du? Är det någon som filmat dig där inne? Herregud! Jag var ju nyss där inne!!”

Hon var jätteskärrad och nära hysterisk. Jag ringde polisens tipstelefon där jag blev sittande i telefonkö. Under tiden kom det in en man i medelåldern som skulle sola. Både jag och den andra tjejen blev rädda, vi trodde att det kanske kunde vara killen som hade filmat som kom in och skulle skrämma oss att inte göra en anmälan.

Vi berättade för mannen vad som hade hänt, och han säger då att han själv är polis men att han varken hade legitimation eller telefon med sig. Av någon anledning trodde jag inte på honom, han kändes inte som en polis utan jag var mer rädd för honom. Antar att man reagerar så när man blivit utsatt för ett brott? När Jonas kom väntade han utanför med barnen som satt i bilen, och det började samlas folk både utanför och där inne som ville veta vad som hade hänt.

Jag kom till slut fram till polisen som lovade att skicka en patrull till platsen, och rätt vad det var när vi stod där jag, tjejen som varit i rummet innan och civilpolisen, så öppnades dörren till rummet bredvid det jag legat i. Ut kom en ung kille i 20-årsåldern, han jag tidigare sett tvätta solariet. Vi berättade vad som hänt, och han såg rätt panikslagen ut:

”Det var inte jag! Det var inte jag!”

Han sa det om och om igen, men jag anade redan då att det måste ha varit han. Det fanns inte någon annan möjlighet. Det framkom senare att ingen kunde ha krupit i taket, utan det måste ha kommit ifrån rummet bredvid. Jag stod i telefon med ägaren av solariet just då, så jag sa till civilpolisen att ta namn och personuppgifter på killen innan han gick (Fick mig att ännu mer tvivla på att det verkligen var en polis)

Den andra tjejen som var så skärrad passade på att smita därifrån, hon var så rädd så hon skakade, och hon vågade inte lämna något namn eller några uppgifter så jag har ingen aning om vem hon var.

Till slut kom det en polispatrull till platsen.

polis

De förhörde mig och tog emot en anmälan, sen undersökte de platsen och kom fram till samma sak som jag. Det måste ha varit killen i rummet bredvid. Om civilpolisen kom ihåg att kolla leg på honom och bekräftade att han var vem han påstod, så kommer han troligtvis att åka dit.

Smygfilmning är ett brott som man kan få upp till 2 års fängelse för.

Först när jag gick därifrån efter ca 1 timme så släppte chocken och jag kände mig skakig. Fy fan vilket äckel!! Tänk om jag hade hunnit klä av mig och sett honom för sent? Det kändes som ett övergrepp, han kränkte mig och fick mig att känna mig otrygg.

Ni vet hur man kan ha en känsla av att någon bevakar en ibland, men man tror ändå inte att det är så. Nu var det verkligen så, och det var nog det som skrämde mig mest. Jag kommer nog aldrig att känna mig trygg på offentliga platser igen.

 


Kommentarer


  1. arasen november 13, 2013 on 11:23 f m Svara

    åh fy vad obehagligt 🙁 Fick rysningar i hela kroppen..

  2. Tina Carlström november 13, 2013 on 11:35 f m Svara

    Men herregud, din stackare. men vad bra du löste allt. Du borde själv bli polis. Dagens medmänniska tilld dig!

  3. Maria november 13, 2013 on 11:41 f m Svara

    Nej fy va obehagligt! :/
    Sånt är ja livrädd för i omklädningsrum och provhytter!
    Hoppas de får fast honom!

  4. Jeanette november 13, 2013 on 11:53 f m Svara

    Men fy vad obehagligt:(

  5. Men hu! Och med tanke på hur de dömde så låg med tjejen som blev smygfilmad och utlagd på nätet av sin kille… Killen på solariet kan ju ha hållit på länge 🙁 Usch!

  6. Anna Lundkvist november 13, 2013 on 2:17 e m Svara

    Fy faaaan!!! Hoppas de får fast kräket. Usch, tänker på att min dotter brukar gå upp extra tidigt och sola innan skolan – tror inte hon får gå till solariet själv längre (iofs inte samma stad men man blir ju nervös…)

  7. Junitjej november 13, 2013 on 7:26 e m Svara

    Nä, fyyyy!!!! vad äckligt och hemskt!

  8. En plats i solen november 13, 2013 on 10:59 e m Svara

    Åh fy vilken hemsk upplevelse, både för dig och den andra tjejen! Hoppas han fälls för brottet.

  9. Emelie november 14, 2013 on 12:12 f m Svara

    Fy vad obehagligt!!! 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna