Sedan vi var i Goa på resa för längesen så har jag blivit lite smått besatt av indisk mat. Att testa nya recept har blivit en hobby och vi äter det säkert 1 gång i veckan?
Nu har även mini-Kirken hoppat på trenden! Idag fick hon smaka sin första ‘baby curry’ och den gick hem kan jag lova! Jag vill verkligen att hon ska äta och tycka om all sorts mat/kryddor i framtiden och inte växa upp på spagetti och ketchup. Orka laga två olika rätter varje dag liksom..
Varför har jag inte köpt ett förkläde med långa armar förut?! Här har vi kört på liten haklapp och en maskintvätt om dagen i månader..
Här kommer receptet (snabbt översatt från eng)
ingredienser:
1tbs oliv olja
50g lök, hackad
50g gul paprika (annan färg går såklart också) i småbitar
100g courgette i småbitar
100g butternut squash i småbitar
1/4 tsk riven ingefära
1 msk mild curry paste
150 ml osaltad kyckling buljong
150 ml coconut mjölk
1/2 tsk mango chutney
150g kycklingbröst i småbitar
Gör såhär:
Värm upp oljan i grytan och fräs grönsakerna i 3 min. Lägg i ingefäran, curry pasten och blanda i buljongen, coconut milken och chutneyn. Koka upp, stäng sedan locket och låt puttra i ca 10 min till grönsakerna är mjuka. Lägg i kycklingen och koka ca 5 minuter tills färdiga. Mixa till puré beroende på ålder. Servera med ris
Smaklig måltid ?
Kommentera