VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Läsarfråga ?

Vissa frågor svarar jag på i kommentarsfältet och en del får bli inlägg i brist på annat. Får ofta liknande frågor så tänkte att jag skriver här istälket så andra kan se ☺️

Vi haller ocksa pa att renovera hemma (sydostra London) och det ar jattekul saklart men HJALP vad jag ar trott pa det nu. Hur har det gatt med skol letandet? Skall Grace ga pa dagis? Kul att hora hur ni tanker kring det. Min son gar i statlig skola vi hade tur som hade en ”oustanding” runt hornet som vi blev helt kara i. Verkligen tur saklart, annars hade det fatt bli privat for oss med. Nu ar vi nojda som det ar men overvager privat for secondary istallet lite langre fram.

Kul med renovering! Visst är det jobbigt, speciellt när man har en bebis man får konka med till möten och showrooms över hela stan. ?Vi har inte hunnit tröttna (ännu) men ni kommer nog höra mig klaga på framöver!

Vad roligt att ni kommit in på en outstanding state school!  Vi hoppas att Grace kommer in på den statliga skolan som är en utav de bästa i landet, men gör hon inte det så kommer hon att gå i en privatskola här i Chiswick. Vi står i kö till två stycken som båda är superbra och inom gångavstånd. Grace kommer garanterat att gå i privat secondary school då vi tycker det är jätteviktigt. Det är i den åldern som de lätt hamnar i ‘dåligt umgänge’ och skolresultaten börjar bli allt viktigare. Steve gick i en privat pojkskola och han tycker nu i efterhand att det var jättebra att inte bli ‘distraherad’ av flickorna i klassrummet och de fokuserade mer på sport tex. Vilket jag kan se fördelen i för pojkar (om de gillar sport vill säga) . Steves systrar gick i flickskola men det var väldigt mycket skitsnack, mobbning och liknande vilket inte är förvånande. Jag tycker att blandat är bäst. Får vi en son kan det kanske diskuteras men inte för en tjej enligt mig…Grace får självklart bli vad hon vill när hon blir stor, men vi vill att hon ska få de bästa valmöjligheterna.

Jag kommer inte att jobba igen, kommer att vara hemma med Gracie ? Vi har ingen fast plan men hon kommer inte att gå på dagis inom de närmsta 2 åren. Får vi fler barn så kommer hon troligtvis att gå några förmiddagar/eftermiddagar i veckan så man får liten egentid med det andra barnet, gå på babymassage eller vad man nu vill göra. Grace börjar ju skolan precis efter hon fyller 4 så året innan dess vill vi att hon går några dagar i veckan för att komma in i skollivet ? Det är planen iaf!

    IMG_3784

På favoriten Chiswick firestation

Pratar du svenska med Grace varje dag?

Jag pratar svenska på veckorna (förutom när vi umgås med andra mammor och bebisar) och engelska på helgen när Steve är hemma. Eftersom jag både tänker och drömmer på engelska så är det ofta att jag glömmer att prata svenska men jag försöker.

 


Kommentarer


  1. CarolineEiLondon 26 april, 2017 on 10:12 Svara

    Det kommer bli toppen ska du se, ni saknar ju inte alternativ direct. Hon ar sa fin er lilla tjej, ska bli skoj att folja henne framover.
    Harligt att ha mojligheten att vara hemma med henne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig