VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Träning och solglasögon

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Lofsan


Ett riktigt Oakleyinferno!

I början av sommaren fick jag några olika par solglasögon från Oakley av Synsam att testa för både löpning, en aktiv livsstil och träning. Jag tänkte skriva lite om solglasögon för just löpning och vad man kan tänka på när det gäller val av bågar. I regel finns det inga speciella glasögon just för löpning men det finns flera modeller som passar väldigt bra och det finns flera saker att tänka på.

Till att börja med rekommenderar jag att man väljer ett par solglasögon som är anpassade för sportaktiviteter, till exempel sportbågar som de jag provat från Oakley. De flesta modeller fungerar för både herr och dam.

1.) Se till att hitta rätt passform för ditt huvud, så se till att prova innan du köper.

2.) Se till att bågen sitter tätt runt ansiktet (välj en så kallad wrap around-modell) så att den följer ansiktets form. Detta för att skydda ögonen från till exempel stenskott, grus och grenar.

3.) Springer du i varierande väderförhållanden rekommenderas en lins som inte är för mörk. Annars kan två olika linser vara bra. Välj i så fall en lins för varierande väderförhållanden med en bas som ökar kontrasten på marken och en lins för starkt solljus – gärna polariserande (som tar bort bland annat reflexer). Idag finns det modeller med utbytbara linser (så kallade Switchlock), som två av de jag provat från Oakley.

Jag har delat upp solglasögonen i tre grupper; Bra, Bättre och Bäst:

Bra, men enkel


Oakley Garage Rock

Oakley Garage Rock är egentligen en båge som inte är anpassad för sport, men som kan vara en bra förstabåge för den som precis börjat springa. Hans har använt den här bågen i sommar och tycker att den är bra men för löpning skulle han nog välja en lite mer anpassad modell för det. Dessa sitter på riktigt bra men Hans vill använda glasögon när han cyklar och springer och då behövs en båge runt huvudet.

Bättre, men med endast en lins


Oakley Commit

Oakley Commit är en båge anpassad för sportaktiviteter. Den kommer med en VR28-lins (Black Iridium-lins VR28) som är kontrasthöjande med högt skyddsindex. Den passar generellt sett bra i soliga och skiftande miljöer och för dagligt utövande av sport. Den här bågen är mer löparanpassad än Garage Rock och kanske något bättre för den lite vanare löparen som gärna vill ha en lite mer tillpassad modell för just träning.

Bäst, med utbytbara linser


Oakley Radarlock Edge

Oakley Radarlock Edge är en båge med så kallad Swithlock-teknologi vilket gör att man enkelt själv kan byta ut linsen. Två linser medföljer: den mörkare linsen passar för dagar med starkt solljus, medan den ljusare linsen (G40-lins) har ett högre ljusinsläpp och passar för inte fullt så soliga/molniga dagar. Det här är min favorit för löpning.


Oakley Radarlock Path högst upp.

Oakley Radarlock Path är också en båge med Swithlock-teknologi, men är lite större i storleken. Två linser medföljer: den röda linsen är polariserande vilket gör att den dämpar reflektioner från till exempel vatten och väglag samt har en högt skyddsindex vilket gör att den passar bra för dagar med starkt solljus och den klara linsen är bättre i sämre, lite molnigare, väderlek. Den här har Hans använt både till sin löpning och landsvägscykling i sommar.

Om jag måste välja bland bra, bättre, bäst så väljer jag självklart den bästa bågen för min löpträning. 🙂 Det är också coolt att kunna byta lins, och det finns flera olika att välja mellan för olika sorters aktiviteter. Dock är jag ju en person som lever ett liv med både löpning och träning som ett ständigt inslag och det är inget jag kommer lägga på hyllan direkt. Om jag vore en person som hellre vill ha ett par solglasögon som passar även i övriga livet skulle jag satsa på ett par bra solglasögon som Garage Rock, men varken jag eller Hans skulle gå ut och löpträna i dem.

Jag brukade oftast tidigare springa med keps istället för solglasögon. Att löpträna och träna utomhus med anpassade solglasögon för träning i sommar har varit skönt eftersom jag gärna springer längs vatten, gammal kanotist som jag är och då är det skönt att slippa reflexer från vattnet och vinden i ögonen. Nerför Hammarbybacken går det riktigt fort ju. 🙂

Fråga gärna om du undrar något om löpning eller träning med solglasögon eller glasögon så ska jag eller Synsam svara på era frågor!

Eftersom jag själv inte behöver så många olika solglasögon för min egen löpträning tänkte jag tävla ut ett par till någon av er läsare. De solglasögon ni har chansen att vinna är Oakley Commit, en bättre modell för den som gärna är ute och springer i solen. För att vara med och tävla vill jag att du lämnar en kommentar till inlägget nedan. Extra plus i kanten får du om du gillar Synsams Facebooksida här.

Vi kör till på söndag, vinnaren kontaktas via epost!


Oakley Commit kan bli dina


Kommentarer


  1. Charlotta Holmqvist 19 augusti, 2013 on 19:47 Svara

    Åh vad snygga! Min favoritlöprunda innehåller både vatten, den här sommaren mycket sol men även hästhagar som drar till sig flugor. Vet inte hur mycket småkryp jag fått i ögonen i sommar. Skulle bli sååå glad!

  2. Åsa 19 augusti, 2013 on 19:52 Svara

    Så gärna! Krockar mest hela tiden med mygg och knott:-(

  3. Evelina 19 augusti, 2013 on 19:58 Svara

    Hoppas på turen, vore toppen med ett par till i familjen då jag och mannen slås om ett par just nu!

  4. Mikaela Sundö 19 augusti, 2013 on 19:58 Svara

    Vore sååå najs!!

  5. Linda Jonsson 19 augusti, 2013 on 20:00 Svara

    Åååhh, jag som trånat efter ett par Oakley-glasögon! Jag skulle gärna vilja vinna dem och slippa få skräp och sol i ögonen. Man ska ju vara rädd om synen 🙂

  6. Linda Larsson 19 augusti, 2013 on 20:00 Svara

    Hej
    Precis köpt nya träningskläder och ett par coola brillor skulle matcha mig grymt bra.
    Håller tummarna.
    /Linda

  7. Charlotta Malm 19 augusti, 2013 on 20:01 Svara

    Vad ska man säga? Jag hoppas på tur!!!!!

  8. Karin 19 augusti, 2013 on 20:02 Svara

    Ställer mig i kön och hoppas på tur. Skulle gärna ha ett par men har inte unnat mig några

  9. De hade jag behövt i våras när vi sprang vår ruset och man fick knipa med ögonen och fick fruktansvärd huvudvärk.

  10. Kattis 19 augusti, 2013 on 20:03 Svara

    Vore verkligen skönt att slippa kepsen och ha solglasögon i stället!
    Håller en tumme att jag vinner.
    Hälsningar från Helsingborg

  11. Jenny 19 augusti, 2013 on 20:11 Svara

    Åh det är klart jag vill vinna dessa snyggingar! Hoppas på lite tur!

  12. kim robertsson 19 augusti, 2013 on 20:13 Svara

    Hade ju passat utmärkt än är inte sommaren slut 🙂 men framförallt inför nästa då jag beslutat mej för att träna inför cykelvasan:-) ibland bara händer d;-)

  13. Christina Frisberg 19 augusti, 2013 on 20:14 Svara

    Ja det vore ju helt fantastiskt om just jag hade den stora lyckan att vinna ett par superfräcka solglasögon, det hade varit bra i lördags på Statsloppet i Norrköping, fick knott/mygg i ögat 2 gånger under loppet och det är väldigt svårt att fokusera på loppet innan man fått ut skräpet ur ögat !!! så hoppas!!!

  14. Anonym 19 augusti, 2013 on 20:19 Svara

    Får ofta ont i huvudet när jag springer och det är soligt ute så ett par glajor som sitter bra skulle ju vara toppen 🙂

  15. Helena Sandlie 19 augusti, 2013 on 20:20 Svara

    Får ofta ont i huvudet när jag springer och det är soligt ute så ett par glajor som sitter bra skulle ju vara toppen 🙂

  16. Mari 19 augusti, 2013 on 20:21 Svara

    Jag undrar över detta: Måste man öva och vänja sig vid att ha glasögonen på vid löpning? Jag har funderat på solglasögon eftersom jag lätt får huvudvärk av att kisa vid sommar- och vårspring, men har helt ärligt avskräckts av priset.
    Därför undrar jag om det krävs att man vänjer sig, om dom guppar på näsan eller om det bara känns naturligt på en gång?

  17. Susanne Sandström 19 augusti, 2013 on 20:21 Svara

    Hej! Klart jag vill vinna har börjat cykla MTB och inser att jag behöver glasögon mot insekter och kvistar . Hoppas på tur 🙂

  18. annica la sundström 19 augusti, 2013 on 20:23 Svara

    gillar redan synsams sida och hoppas på ett par nya fräna brillor till mig själv i stället för att få använda övriga familjens avlagda hela tiden …

  19. Anonym 19 augusti, 2013 on 20:23 Svara

    Min gamla Boll’e från -90 talet gick sönder under Cykelvasan så jag skulle absolut behövs ett par nya!

    • Anonym 19 augusti, 2013 on 20:24 Svara

      Maria Haglund var namnet

  20. Linda Paloviita 19 augusti, 2013 on 20:25 Svara

    Eftersom jag kämpar på med mitt diskbråck i nacken så är promenader det enda som jag kan göra i motionssyfte. Mina nuvarande solglasögon klarar inte riktigt när jag ökar takten så att vinna dessa skulle ge mig en mer trivsam rehab tillbaka till löparspåret och ett mer smärtfritt liv 🙂 Kram

  21. Sara Eriksson 19 augusti, 2013 on 20:32 Svara

    Det skulle ju passa superbra med ett par snygga glasögon nu när jag precis börjat springa med linser!

  22. anneli 19 augusti, 2013 on 20:39 Svara

    Tränade hela veckan på Playitas i mina http://lifeincerise.se/2013/07/21/varierad-traning/ ….lite galet för de hoppade liksom ”sönder” näsan och då insåg jag hur fantastisk det vore med ett par som kanske satt kvar och som var lätta och så….Så nu hoppas jag inför nästa resa eller vår fina svenska sommar.

  23. Anna 19 augusti, 2013 on 20:40 Svara

    Har börjat löpträna nu i sommar i slutet av min föräldraledighet och det är ju en fantastisk träningsform. Kör första tävlingen om några veckor, Göteborgs jubileumslopp, men målet är Göteborgsvarvet i maj. Innan juni i år hade jag som mest sprungit 5 km, men nu kör jag för fullt!
    Något jag verkligen har saknat är faktiskt ett par bra solisar att springa med. De jag har immar bara igen hela tiden. Jag hoppas verkligen att jag vinner, de kommer göra sig fint på Göteborgsvarvet till våren!

  24. Jessica S 19 augusti, 2013 on 20:45 Svara

    Gillar som jessica sunderg1. Vilka snygga solglasögon, jag vinner mer än gärna!

  25. Cicci 19 augusti, 2013 on 20:46 Svara

    Jag vill vara med

  26. Marie 19 augusti, 2013 on 20:47 Svara

    De hade ju varit helt perfekta och så snygga. Det känns som om man skulle springa dubbelt så snabbt med dem, eller iallafall kännas så 🙂 håller tummarna!

  27. Annika Appelqvist 19 augusti, 2013 on 20:47 Svara

    Det skulle vara fantastiskt kul att vinna ett par brillor att ha när jag springer Tjejmilen! Har inte vågat köpa några av finare modell då mina barn gärna lånar solglasögonen. Olovandes.

  28. åsa 19 augusti, 2013 on 20:48 Svara

    Jag köpte en gång ett par,
    men ingen i gucci-disco-brillor till motionsslingan far.
    Jag skulle behöva ett par för löp,
    och det vore ju angenämt att slippa å köp.

    Hoppas på tur!
    Kram!

  29. Lisa 19 augusti, 2013 on 20:52 Svara

    Vilka fina glasögon. Skulle vara toppen att vinna dessa till min man i födelsedagspresent!

  30. Sandra 19 augusti, 2013 on 20:56 Svara

    Det vore jättekul att vinna 🙂 har gillat synsama sida också 🙂

  31. Karin 19 augusti, 2013 on 20:56 Svara

    Toppen! Jag har tränat med keps men börjar känna att det blir för varmt. Tänkte skaffa ett par solglasögon för löpning men det har inte blivit av. Hoppas på tur!
    Tack för en fantastisk blogg!!

  32. Camilla 19 augusti, 2013 on 20:58 Svara

    Dessa skulle jag gärna vilja ha 🙂

  33. Anonym 19 augusti, 2013 on 21:11 Svara

    Skulle verkligen behöva ett par glasögon att springa i! Hoppas!

  34. Elisabeth 19 augusti, 2013 on 21:16 Svara

    Har länge önskat mig glasögon när jag springer/cyklar. Men med 5 söner prioriterar jag inte mig själv. Hoppas på tur!

  35. Linda axen 19 augusti, 2013 on 21:17 Svara

    Perfekt för mina från och till jobbet cykelturer!

  36. Jessica 19 augusti, 2013 on 21:19 Svara

    Hej!
    Klart jag vill va med och prova lyckan! Brillorna ser ju ut att va snabba B-)

  37. Camilla Sjö 19 augusti, 2013 on 21:20 Svara

    ska snart få barn, men vore toppen nästa vår och sommar då jag ska börja springa igen 🙂

  38. Ida 19 augusti, 2013 on 21:20 Svara

    Med tanke på ditt inlägg i debatten om motivation i söndagens Morgonsoffan så känner jag att ett par glys absolut skulle bidra till en yttre påverkan att komma igång ned löpning ute. Gästspelen jan vara riktigt stark. Hoppas på tur!

  39. Alice 19 augusti, 2013 on 21:20 Svara

    Lofsan! Läser din blogg dagligen och blir så peppad och motiverad av dig! Du är en stor inspirationskälla för mig när det gäller träningen! Jag älskar att träna och tävla, springer 5-7 pass i veckan och åker skidor på vintern, och på de passen skulle det vara så skönt att slippa solen skina rätt i ögonen.
    Jag är 14 år och har precis bestämt mig för att på barmarkshalvåret satsa på löpning och under vintern ge allt för skidorna för att eventuellt komma långt, vilket jag verkligen vill! Jag har tittat på just sådana Oakley-brillor, tycker de ser så proffsiga ut, men som 14-åring finns liksom inte den ekonomiska möjligheten för att få dem i hand. Älskar att träna i solsken, men med solen i ögonen blir allt genast ett problem och dessa skulle definitivt hjälpa mig. Plus i kanten är att de är sjukt snygga också. Dessa passar dessutom suveränt bra för mig som tillbringar många timmar i fjällen runt Åre, där solen på vinterm blir väldigt påtaglig. Med dessa på kan jag glassa runt med ett ännu större leende på läpparna i skid- och löpspåren.
    Fortsätt med det du gör – för du gör det riktigt bra! Självklart hoppas jag på turen att vinna brillorna! 🙂

  40. Anneli 19 augusti, 2013 on 21:35 Svara

    Har precis hittat till din blog. Här kommer jag att bli kvar!! Glasögonen skulle sitta som en smäck när jag äntligen kommit igång att springa igen efter två barn och två knäskador 🙂

  41. Sofia 19 augusti, 2013 on 21:41 Svara

    Ett par BRA solisar för löpning skulle sitta perfekt!

    Självklart gillar jag Synsams FB-sida 🙂

  42. Sara lagerstedt 19 augusti, 2013 on 22:10 Svara

    Tycker om att träna utomhus men när solen kommer i ögonen så blir det en aning jobbigt.. Älskar verkligen att vara ute & solen piggar upp det . Men ett par tränings solglasögon hade inte varit helt fel:) jag som börjar få grepp Om min löpning nu oxå!!

  43. Maria 19 augusti, 2013 on 22:13 Svara

    Först: Stort tack för att du delar med dig av superbra träningstips och även är så generös med att ordna tävlingar där vi kan vinna saker – grymt bra!
    Jag kan pga utslitna knän inte löpträna särskilt mycket – MEN, jag powerwalkar varje dag, i ur & skur, och ofta tillsammans med vår härliga vovve Charlie. Jag knäcker dessutom extra som instruktör i cirkelträning utomhus och är i galet stort behov av bra solglasögon som inte trillar av när man ska instruera övningar.
    Jag använder linser dagligen och ett par riktigt bra solglasögon skulle underlätta min vardag oerhört mycket – både för solljuset och för att slippa få småflugor och andra flygfän i ögonen 🙂
    Självklart gillar jag Synsams FB-sida.
    Håller tummar och tår att jag vinner!

  44. Annso 19 augusti, 2013 on 22:17 Svara

    Med tre barn i familjen och en make som jobbar ideellt som Sjöräddare på fritiden, så kan löpträningen bli just mitt på dagen i fullt solsken. Att ta vara på träningstillfällena har jag lärt mig och även att springa nära hemmet ifall att maken måste åka på utryckning. Då de måste lämna bryggan inom 15 min vid larm, gäller det att vara hemma snabbt.

    Kram Ann-Sofie

  45. ElinF 19 augusti, 2013 on 22:45 Svara

    Hej,
    Snygga brillor. Jag har själv väldigt svårt för att hitta solglasögon som passar (inte glider ner på näsan så fort man sprungit 3 steg, sjukt irriterande), då jag tydligen har ett smalt ansikte(?). Hur tycker du att dessa är i storlekarna, då de ser ut att smita åt rätt bra?

    Tack för grym inspiration, kör TRX/tabata-passet två gånger i veckan, bra komplettering till löpning och ridning (och ger väldigt bra gelében-känsla :))

  46. Emma Wikner 19 augusti, 2013 on 23:09 Svara

    Hoppas det är min tur nu, perfekt nu när jag precis kommit igång med träningen efter att fött barn för sex månader sedan. 🙂

  47. Mia Carlsson 19 augusti, 2013 on 23:31 Svara

    Den här sommaren har jag faktiskt tänkt införskaffa mig ett par schyssta solglasögon just för löpning men oxå cykling, men har inte kommit till skott. Får hoppas på tur nu så slipper jag ”tänka” mer på det.

  48. Jeanette 20 augusti, 2013 on 04:34 Svara

    Din blogg är en av dom som verkligen fått mig att acceptera o tycka om hemmaträningen då motivationen tryter. 500passet är mitt bästa med nåra kilometer löpning som uppvärmning. Jag har börjat springa och cykla lite mer igen det senaste halvåret och ser dåligt. Jag har just köpt ett par solglasögon med styrka. Då mina ögon är hemskt solkänsliga, och med tanke på priset på ett par sådana, en sommar med djurrehab och pga det stora utgifter. Så har ett par ”vanligare” solisar för träning inte vart o tänka på. Så nu provar jag vinstlyckan här och kan garantera att ett par sånna här snyggingar skulle få både klättra, vandra, paddla, springa, cykla, rida och gå p lina! Nu håller jag tummar! Hej hopp!

  49. Jessica 20 augusti, 2013 on 05:28 Svara

    Åh, perfekt! Sådana skulle jag vilja ha, nu när jag har råkat anmäla mig till Göteborgsvarvet och därmed har en bra anledning till att utöka löpträningen 🙂

  50. Jeanette 20 augusti, 2013 on 05:43 Svara

    Jag håller tummarna på tur 🙂

  51. Åsa Lindell 20 augusti, 2013 on 07:01 Svara

    Håller tummarna! Den 14 sept springer jag Halvmaran och då skulle jag gärna vilja springa med ett par snygga Oakleyglasögon.
    Trycker på gilla knappen.

    /Åsa Lindell

  52. Carro 20 augusti, 2013 on 07:30 Svara

    I höst väntar nya löputmaningar och med ett par solglasögon från Oakley kommer utmaningen troligtvis bli lika tuff men med ett skydd för ögonen för både nederbörd, grus med mera kan förutsättningarna för att nå mina mål bli bättre.

    Tack för en inspirerande blogg som andas livsglädje.

    Kram Carro

  53. Marie 20 augusti, 2013 on 07:40 Svara

    Vad grymt kul att få chansen att vinna!! Har letat runt men inte hittat några jag fastnat för. Stort behov av brillor och de där ser sjukt snygga ut! Välbehövligt då jag både cyklar landsvägscykel och löper en massa:) håller tummarna!

  54. Marissa 20 augusti, 2013 on 08:56 Svara

    Jag har satt upp ett mål. Och jag har en målbild. Det är när jag korsar mållinjen den 17:e maj nästa år på Göteborgsvarvet och sträcker armarna upp i skyn. I den målbilden har jag hittills burit keps, men jag byter gärna ut kepsen mot ett par fräsiga Oakleys!

  55. Maria Andersson 20 augusti, 2013 on 09:26 Svara

    Äntligen, har det hänt
    Tävling, som jag väntat på spänt
    Detta vill jag verkligen vinna
    Så jag kan skydda min hornhinna.
    Tack för en bra blogg Lovisa
    För nu kan jag mina muskler visa

  56. Stefan Matsson 20 augusti, 2013 on 09:43 Svara

    I somras tävla jag mycket i sol
    Men jag kände mig inte särskilt cool
    Sprang i keps för skydda min syn
    och blev inte ens brun i hyn.
    Men med ett par Oakley i bagaget
    kan jag lägga kepsen i garaget.
    Nu kommer solen i ögonen vara en fröjd
    och jag kommer vara jävligt nöjd!

  57. Lina 20 augusti, 2013 on 10:09 Svara

    Åh, det vore ju kanon! Hoppas, hoppas, hoppas!

  58. VL 20 augusti, 2013 on 10:29 Svara

    Jag vill gärna vinna dessa glasögon och med solens glädje kommer de att hamna i en trygg famn!
    Har tyvärr ingen facebook men twitter däremot.
    Hoppas på vinst!

    Varm kram /VL

  59. Erika 20 augusti, 2013 on 12:15 Svara

    Sånna här vore ju toppen att ha!!

  60. Catarina 20 augusti, 2013 on 12:31 Svara

    Jag har haft en motig vår och sommar när det gäller träning över huvudtaget, muskelfästesinflammation, streptokocker. en skada på hornhinnan, samt återkommande ihärdiga förkylningar med halsont som aldrig velat ge sig. Nu är jag dock på g igen, och har upptäckt att den lågt stående sensommarsolen kan vara nog så besvärande för ögonen. Din fina redovisning här i bloggen över vad man ska tänka på för att välja rätt solglasögon är en mycket bra vägledning inför köpet. Om jag sedan skulle ha turen att vinna just Oakley Commit som känns som mitt val, skulle verkligen ge en extra kick till mina löprundor framöver!

  61. Lotta 20 augusti, 2013 on 16:18 Svara

    Vill vinna!!!
    Mvh Liselott

  62. Annelie 20 augusti, 2013 on 19:20 Svara

    Åh vore fantastiskt om jag kunde vinna dessa åt min man som behöver lite pepp för att hålla igång med sin cykling nån månad till. Kram!

  63. Johanna 20 augusti, 2013 on 19:20 Svara

    Jag skulle gärna ta emot ett par solglasögon. Just nu springer jag med ett par gamla pilot Brillor som inte är de bästa 🙂
    Min email på Facebook är dn annan. Men gillar sidan!
    Med vänliga hälsningar
    Johanna

  64. Linda M 20 augusti, 2013 on 19:32 Svara

    Har inte unnat mig några solglasögon, trots insekter och blänk i ögonen, men nu hoppas jag på tur!!

  65. Martina Moberg 20 augusti, 2013 on 19:41 Svara

    Lovar att vråla lofsan över hela Karlskrona och promota dig varje gång nån frågar om de ruggigt snygga glasen, om jag nu skulle bli den lyckliga. Oakley är kalasglas och jag har gillat synsams sida om än inte på rätt sätt.

  66. Agneta 20 augusti, 2013 on 20:05 Svara

    Jag skulle gärna vinna dessa till min sons pappa (vi är separerade). Han ska springa maraton i Berlin å det vore sååå kul att ge honom dessa inför det loppet!

  67. Karin Pinel 20 augusti, 2013 on 21:10 Svara

    MEN HALLÅ!! Som gjorda för att sitta på min näsa under ”20km de Paris” den 13:e oktober då jag iklädd blått och gult blir av med (löpar-)tävlingsoskulden! Vilken kick i baken det skulle vara! Heja mig liksom! 🙂

  68. Charlotte 20 augusti, 2013 on 22:27 Svara

    Åh, ett par solisar vore toppen! Är helt övertygad om att det är den eländiga solen som gör att jag aldrig kommer under 45 min på milen…! Bara det att man SER snabbare ut i ett par snabba solisar borde ju göra minst en halv minut!

  69. Marit 20 augusti, 2013 on 22:38 Svara

    Jag har sista året kommit igång bra med min löpning och ska nu springa mitt första Lidingölopp. Några sportbrillor äger jag inte så jag skulle bli så himla glad och jag vann ett par! 🙂

  70. Emma 21 augusti, 2013 on 04:52 Svara

    Skulle behöva ett par både är jag springer och rider!

  71. Kajsa 21 augusti, 2013 on 06:42 Svara

    Ja tack säger jag och hoppas på tur!

  72. Malin 21 augusti, 2013 on 06:44 Svara

    Men åh vad många som önskar sig dom… Jag med!

  73. Tina 21 augusti, 2013 on 08:45 Svara

    Vill ha!

  74. Mimmi 21 augusti, 2013 on 11:10 Svara

    Åh vad snygga! Då jag är gravid i v11 och ruggigt illamående så blir eet inte mycket träning just nu. Men jag håller tummarna för att sådana där snygga brillor skulle få mig att ta mig ut på träning i höstsolen så fort kroppen tillåter. Tack för en grymt peppande blogg!

  75. Anja 21 augusti, 2013 on 13:10 Svara

    Maken har ett par ”bäst” men jag har inga. Har alltid behövt slipade solglasögon, både dyrt och dåligt utbud…men nu har jag opererat ögonen och kan använda vilka solglasögon som helst utan styrka! 🙂 Vore perfekt för mig med andra ord nu när jag ska komma igång med löpningen efter två graviditeter 😛

  76. Sofia 21 augusti, 2013 on 19:36 Svara

    Yes, vilken timing! Köpte ny cykel i sommar då jag ville börja cykla till jobbet.
    Mitt mål är att cykla varje dag varesig det stormar och regnet bara öser ner.
    Det jag märkt är att det inte är en dans på rosor att cykla intill en vältrafikerad bilväg, med tung lastbilstrafik påväg till Göteborgs hamn, då detta innebär starka kastvindar fulla av damm och grus. Och är det en sak jag kan lova så är det att det är inte lätt att cykla med både stängd mun och slutna ögon titt som tätt vill jag lova 🙂
    Även om min användning av dessa snygga bågar skulle vara främst till min cykling till och från arbetet så skulle de även användas flitigt till min löpning såklart!
    Håller alla tummar och tår för denna tävling vill jag vinna!! 🙂
    Tack för en underbart härlig och inspirerande blogg lofsan,
    Hälsningar Sofia

  77. Emma Johansson 21 augusti, 2013 on 19:59 Svara

    Har blivit utmanad att göra en Ironman 2016 så ett par så här snygga brillor skulle ju vara perfekt att ha som extra tränings pepp! För träningspepp lär behövas om jag ska lyckas få ihop alla träningstimmar som behövs:) tur jag har alla lofsianer för extra motivation

  78. Monica 21 augusti, 2013 on 20:40 Svara

    Oakley it is om man skall springa med brillor!
    Finns inga andra solglasögon som sitter så bra.
    Har RayBan till vardags men springer alltid med
    Oakley.. Oavsett om det är i NY, norra Finland,
    Abisko eller söder,
    Halvmara eller kortare…
    Linserna är så grymt sköna..
    Alla stora sportstjärnor har härmat oss Lofsan
    We rule!

  79. Katarina 21 augusti, 2013 on 21:00 Svara

    Hej! Skulle hemskt gärna vinna ett par solglasögon, har förut sprungit i mina vanliga solglasögon men slutade på grund av att det inte var någon särskilt optimal löpupplevelse =) Numera kör jag med keps men skulle absolut helst vilja ha ett par anpassade solglasögon =)

  80. Madeleine 22 augusti, 2013 on 11:15 Svara

    Jag skulle så gärna vilja vinna ett par, som jag kan ha när jag sringer i sensommar solen 🙂

  81. Emma 22 augusti, 2013 on 19:32 Svara

    Ett par ny brillor som hjälper mig hålla motivationen uppe att springa med barnen till förskolan varje morgon istället för att ta bilen hade varit toppen!

  82. Emilie 23 augusti, 2013 on 04:06 Svara

    Åh låt mig vinna ett åar egna glasögon. Just nu springer jag med makens sneda

  83. Maria 23 augusti, 2013 on 07:40 Svara

    Tack för en fin blogg med massor av inspiration!
    Brillorna skulle sitta som en smäck på mig i Turkiet om några veckor 🙂

  84. Annaf 23 augusti, 2013 on 12:31 Svara

    Åh så gärna jag vill vinna detta!
    Skulle vilja ge de till min sambo, mina barns pappa. Vi fick barn tidigt och med tre små samtidigt som jag studerar finns det inte mycket pengar till egna intressen. Han springer ofta och äger inte solglasögon överhuvudtaget.
    Så glad både jag och han skulle bli om vi hade turen att vinna!
    Kram

  85. Linda 24 augusti, 2013 on 07:16 Svara

    Vill först tacka för en mycket bra blogg som ger tips och inspiration. Jag har precis tagit tag i träningen igen efter ett litet uppehåll. Känns skönt!!
    Hade varit najs med ett par riktigt bra och fina solglasögon till mina PW och löparrundor.
    Håller tummarna för vinst.
    Kram och ha en skön helg!

  86. Sara 24 augusti, 2013 on 11:20 Svara

    Detta är något som jag tänkt på i flera år, dvs att jag borde ha solbrillor när jag springer. Har dock så svårt för att veta vad man ”ska” ha. Har aldrig solglasögon annars då jag tar av mig vanliga glasögonen inför träning och ploppar i linserna, som jag sen ploppar ut igen efter avslutat pass. Upplever dock det som att jag kisar väldigt mycket vid träning i solsken så håller därför en tumme för att dessa solglada solglasögon kan få bli mina!

  87. Linda 24 augusti, 2013 on 11:47 Svara

    Tycker det där med tränings-solglasögon är en djungel! Brukar göra som du gjort tidigare, sprungit med keps! Funkar inte riktigt 100%, särskilt när man kör annat, t ex crossfit, utomhus. Därför blev jag glad när du tog ämnet och har rett ut mina frågetecken en smula! 🙂

  88. Mimmi Malm 24 augusti, 2013 on 21:06 Svara

    Hej!
    Jag skulle verkligen behöva ett par solglasögon eftersom jag har en mycket pigmentfkläckar runt ögonen och måste skydda dem varje dag jag vistas ute i solen! Håller tummarna!

  89. Anna 24 augusti, 2013 on 21:14 Svara

    Oakley, Oakley, Oakley……det är det enda jag hör från min son! Så med 1 chans på 90 st ( so far…) så får jag hålla tummarna riktigt hårt 🙂 Under tiden går jag, springer jag och cyklar utan solisar! Kram <3

  90. Aniika 24 augusti, 2013 on 22:48 Svara

    Alltså, jag har fortfarande svårt att fatta att ”jag är en sådan där som springer”. Detta efter snart två års regelbunden löpning. Kanske om jag tar på mig ett par schysa löparglajjor, att jag kan acceptera faktum: ”Jag är en löperska!”

  91. Madeleine 26 augusti, 2013 on 14:26 Svara

    Hej!
    Det vore toppen om man kunde vinna ett par träningsbrillor. Jag har linser när jag tränar och blir ganska lätt trött och ”grusig” i ögonen. Tack för en kanonbra blogg. Verkligen inspirerande att följa. Keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna