VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vilken bärsele funkar för tyngre bebisar? BabyBjörn Miracle & BabyBjörn Comfort Carrier

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Lofsan

Eftersom jag fick flera frågor från er om vilken bärsele som fungerar när bebisen blir tyngre så gjorde jag research hos svenska BabyBjörn som är min hovleverantör av barnprodukter. Jag har använt BabyBjörn Air i början till båda barnen, den är sval när man powerwalkar eller liknande men båda växte ur den snabbt, efter bara några månader. Den var billig men i efterhand hade det varit mer prisvärt med en rejälare bärsele som fungerar under längre tid.

Jag använder just nu BabyBjörns nyaste bärsele Miracle till Baxter. Den fungerar för det nyfödda barnet och upp till 12 kg, ca 15 månaders ålder. Den har ett ryggstöd som ger ett bra stöd när barnet blir tyngre.  Skillnaden mellan Miracle och andra bärselar i BabyBjörns sortiment är en unik bärkonstruktion med avlastningsbälte och flera nya möjligheter att variera avlastningen för den som bär. Man kan välja själv om vill bära mer vikt på höfterna, axlarna eller ryggen eller lite av varje. Med enkla justeringar kan man också skifta avlastningsområde samtidigt som man bär.

Jag som är smal skulle nog vilja att det gick att spänna åt bärselen lite mer än vad som är det maximala men det är få kvinnor som har det problemet tror jag. Hans tycker att BabyBjörn Miracle är skön och föredrar den framför ErgoBaby, han tycker nämligen att Miracle känns tryggare.

Baxter sitter helt perfekt i Miracle och han är 10 månader. Jag tycker inte att det är tungt att bära honom på magen och kan ha Sixten i ErgoBaby på ryggen samtidigt utan problem även om det nog är överkurs. 🙂 Jag räknar med att kunna bära Baxter i Miracle fram till att han börjar på förskolan i november och kanske även till december.


Jag har testat den nya BabyBjörn Comfort Carrier som är anpassad för bebisar från 6 kg till 14 kg (ca 3 månader till ca 2 år). Den påminner om vår ErgoBaby förutom att Comfort Carrier är lättare att ta av och på och ger mer avlastning över rygg och höft. Nackdelen är att Comfort Carrier inte kan bäras så att barnet sitter på ryggen, det är tungt att plocka blåbär med en 2-åring på magen. 🙂 Däremot kan barnet sitta framåt i denna modell, det kan de inte i en ErgoBaby vilket är ett stort minus i min värld.  Jag kommer att byta till en Comfort Carrier till vintern när Baxter har en tjockare vinteroverall på sig och Miracle blir för trång. Jag tycker att BabyBjörn Comfort Carrier är skönare att ha på magen än ErgoBaby eftersom den ger mycket mer stöd och har bekvämare band runt ryggen, på sidorna och runt midjan.

När vi var på Kreta i somras åkte Baxter i BabyBjörn Miracle. Med en keps som skyddar mot solen trivdes Baxter jättebra med att gå på promenader hängandes på magen i Miracle. Han är nio månader på bilden och väger ca 10 kg, normallång.

Jag är jättenöjd med att Orbit-vagnen fungerar så bra för båda barnen, bara att ändra fotstödet och dra i remmarna så sitter 2-åringsSixten lika bra som 9-månadersBaxter.



Kommentarer


  1. Sofia 29 augusti, 2011 on 15:45 Svara

    Vi köpte den nya Comfort Carriern för några månader sedan när Edvard började bli tung att bära i den gamla enklare BabyBjörnsvarianten. Jag är grymt nöjd än så länge. Edvard sitter perfekt i den, såväl framåt (favoriten) som bakåt, och den är skön att bära. Avlastningsbältet gör att jag knappt känner av något i ryggen när jag bär trots långa promenader med en snart 10 kilos pojke glatt viftandes på magen. Jag kan inte annat än att rekommendera den och hoppas att ni blir lika nöjda som vi är.

    Btw så är du så härligt inspirerande Lovisa!

    • lofsan 29 augusti, 2011 on 16:28 Svara

      Åh vad bra att läsa, jag längtar till jag får en jag med. Tills dess sliter jag på Miracle.

      vad gullig du är, det vore roligt att köra en date i höst, jag gör ett upprop på facebook!

  2. Helena 29 augusti, 2011 on 17:02 Svara

    Beco Butterfly, Ergo, Boba, Patapum, BabyHawk och sjalar i alla de valörer funkar från nyfödd tills det blir så tungt så man inte orkar längre. Bär enkelt vår 4-åring på 18 kilo ett par timmar i en bra sjalknytning. I vår Boba (sele) bär jag honom helst inte längre än 30-45 minuter. Däremot bär jag 2-åringen på 13 kilo hur länge som helst. Till saken hör också att jag är så långt ifrån vältränad som det bara går. 🙂

  3. Jenny 31 augusti, 2011 on 06:26 Svara

    Jag måste ju säga att även om jag tycker att BabyBjörn är överlägsna när det gäller de allra flesta barnprodukter – det kommer nästan inga andra haklappar/skedar/tallrikar/pottor/pallar etc innanför vår dörr – så är jag inte överens med deras bärselar. Eller snarare så är jag inte överens med barnens benställning i deras bärselar, jag tycker att de hänger alldeles för rakt med benen (och att det känns som att de just hänger, inte sitter).

    Men så måste det ju vara om man ska kunna använda selen framåtvänd också förstås, och man får väl ta det onda med det goda som med så mycket annat! 🙂 Skönt att du är nöjd med deras nyare varianter!

  4. Anonym 3 juli, 2012 on 12:04 Svara

    Beco Gemini är bekvämare än både Ergo och Babybjörn om man är smal som du är. Man kan bära både framåt och bakåt, samt på höften och på ryggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna