Två MF och ett MA. Detta är vår kamp till ett gemensamt kärleksbarn❤

Annons

Vecka 10 (9+0)

Idag går vi in i vecka 10. Herregud! Allt går så sakta men ändå snabbt. Jag har vågat boka Kub som blir 14/9. När jag bokade så kändes det som att det inte alls är lång tid. Men nu känns det som en evighet. Jag har känt mig rätt lugn i några dagar efter att vi sett vårt hjärta i måndags. Men idag är jag livrädd. Tänk om den inte lever längre? Eller tänk om de visar massa fel på kub? Panik!

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Vi ska ju skriva in oss på mvc på måndag. Och jag kommer berätta hur jag känner då. Kanske rekommenderar hon att vi gör ett vul till? Eller att vi innan kuben kan få lyssna på hjärtat? Annars funderar jag på att köpa en doppler. Jag är inte så påläst om det. Men för sånna som mig som upplevt flertalet mf/ma så kanske det är en bra sak? Jag är medveten om att det kan vara svårt att hitta hjärtljud innan vecka 20 och att vissa säger att det stressar fostret. Men jag vet inte? Någon måste jag nog göra. För jag tror ärligt inte att jag kan vänta i nästan en måndag innan kub för att se hur det står till men vår lille.

Symptomerna som varit och är nu senaste veckan är lite illamående men ingen kräkning. Jag hosthulkar på mornarna :p Luktsinnet är sinnessjukt, jag är fortfarande trött, huvudvärk vissa dagar, brösten stora, hårda och ömmar till och från, massa flytningar, FÖRSTOPPNING! Molvärk (men inget idag), kissar väldigt ofta. Vaknar minst 1-2 ggr på nätterna och är slut nödig.

Det ska bli sååå skönt med helg!

Annons
Annons

Bakteriell vaginos?

Jag tror jag åkt på bakteriell vaginor. Det började för några dagar sedan då jag tyckte att det luktade äckligt. Dock har mitt luktsinne blivit rejält känsligt så jag tänkte inte mer på det. Men i förrgår började jag få mer gula flytningar och det luktade starkare än vanligt. Igår var det inte så mycket gult men lukten är kvar. Och samma nu på morgonen. Jag känner mig rejält ofräsch och jag blir orolig vad det kan bero på och hur det kan påverka.

Jag vet att jag inte gått med det länge om det nu är bv. För några månader sedan gjorde de alla möjliga tester för just bv, och odlingar. Det visade inget. Och vid båda senaste besöken har det kollat (dock inte tagit tester) och det var inga tecken på bv.

Sen vet jag inte varför jag fått det då vi inte vågat ha sex. Tur att vi ska till läkaren imorgon så kan de kolla då.

Annons

Jag är så dum!

Peppar peppar så känner jag mig väldigt gravid.. Någon dag då och då kan brösten ömma mindre men sedan kommer det tillbaka i full kraft. Huvudvärk, illamående, känsligt luktsinne, humör, uppsvälld mage osv är symptom jag har. Och det är jag glad över!

På måndag är der dags för vul. Denna gång på fertilitetsenheten i lung och ro. Min man ska med denna gång. Och oavsett resultat är jag säker på att vi båda kommer gråta. Denna gång hoppas vi på att det är glädjetårar.

Igår var jag dum och gick in på mina vårdkontakter. Äntligen hade anteckningen från vul förra veckan kommit in. Men jag fick en klump i magen när jag läste. (Jag lägger in en bild från den del av vad hon skrivit), för mig låter det negativt. -MEN den ligger väldigt nära livmoderväggen. Vad betyder det? När jag väl lugnat mig så började jag tänka att den ska ju ligga vid livmoderväggen? Vid båda mina besök har de sagt att graviditeten sitter där den ska. Och att allt ser bra ut. Men att den är liten. Men så kan det ibland vara.

Så nu på morgonen har jag ändå känt mig rätt lugn. De borde ha förberett mig på om det hade sett något konstigt. Men för säkerhetsskull ringde jag fertilitetsenheten och fick prata ännu en gång med barnmorskan jag tjatat på flera gånger i sommar. Men hon är underbar! Hon förstod inte alls vad läkaren menat. Utan den ska ju sitta vid livmoderväggen. Jag frågade även om det är vanligt att de är mindre än ”de ska” så tidigt. Och det var helt normalt. Så nu är jag lugnare. Jag hoppas helgen blir lugn med! <3

Snälla ni som läser.. Tänk lite på oss och håll tummarna vid 9.30 på måndag <3

 

(av någon anledning kan jag inte bifoga bilden) jag försöker senare.

Annons

Jag vill så otroligt mycket!

Idag är en sån dag då jag vill så otroligt otroligt mycket att allt kommer gå bra! Jag älskar vår lille redan men vågar inte riktigt känna. Min man ringde nyss och frågade hur magen mår. Jag vill inte att han frågar! Det kan betyda otur. Som de andra gångerna… Men jag förstår att detta måste vara lika jobbigt för honom.

Jag har inte kunnat sova ordentligt på flera veckor. När det var semester spelade det ingen roll eftersom att jag då kunde lägga mig och vila på dagarna. Men nu när jag jobbar är det lite svårare. Jag har svårt att somna. Och när jag väl somnat vaknar jag och behöver kissa, mår illa eller har ångest. Jag har då jätte svårt att somna om. Det känns som att jag ligger i halv vaket tillstånd hela natten. Plus att maken snarkar som ett ånglok! :p

Jag önskar att jag hade semester några veckor till.