Jag heter Elin och lever tillsammans med min sambo Johan och vår dotter Astrid (140302) Här får ni läsa om vår vardag som är långt ifrån perfekt, men som innehåller en hel del kärlek!

Annons
Annons
Annons

Jag har gjort min sista dag inom hemtjänsten

Jag har varit anställd i snart fem år. Under dessa år har jag varit rörmokare, städerska, vän, kock, florist, undersköterska och psykolog, för att nämna några.

Jag har varit den som ”bara cyklar runt och fikar hos folk” och jag har varit den som ”stressar in och ut med mediciner” 

DSC_1264

Jag har älskat mitt jobb och jag har undrat om det jag gör är humant. Jag har skrattat och jag har gråtit, med och utan kunder.

Jag har sett vad demens, cancer, KOL och psykisk ohälsa kan göra med människor. Jag har mött damen som väntar på att någon anhörig någongång ska komma och jag har träffat mannen som aldrig fick någon att dela sitt liv med.

Jag har jobbat med underbara människor och lärt mig så otroligt mycket, om allt. 

Jag har också sett hur pengar ska sparas och tider knappas in. Hur personal går in i väggen för att man vill, kan och gör mycket men ändå har den ständiga känslan av att inte räcka till. 

De äldres framtid är något som skrämmer mig. När de nya biståndsbesluten innehåller allt färre timmar blir jag arg. Att göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt får mig att undra om det är människor eller maskiner vi jobbar med. (Observera att alla företag får samma utgångsläge. Det här problemet grundar sig alltså högre upp)

Och det var väll där någonstans jag började fundera över min yrkesstolthet.

Jag sökte en tjänst på sjukhuset. Efter en lång intervju med mig och referenstagning med både chef och kollega på Attendo så fick jag jobbet. Men jag var osäker. Varför? Det är väll helt enkelt så att man vet vad man har. Och när allt faller omkring kanske det inte är så tokigt ändå.

Men så mindes jag något han sagt under ett samtal vi haft bara någon vecka innan. ”Jag ser inte dig här om tio år, du är sjuksköterska –minst” Med de orden i huvudet kändes det rätt att skriva på min egna uppsägning.

DSC_1187

För mig handlar det om att sänka garden. Att gå in i en rond där jag inte vet hur motståndaren kommer slå. Hemtjänsten har gett mig en fantastisk grund för det. 

Annons
Annons

Freaky friday

Som rubriken lyder: Det här är en galen dag, minst sagt. Min sista på Attendo.

Har fått så mycket fina ord och varma kramar av både kunder och kollegor. Fika till förbannelse och en fantastisk present av hela Område 10 ❤ Ni vet en sån där vacker lykta alla vill ha. TACK!

IMG_2017-06-17_08-36-09

Fick även en present när jag kom hem. Hade verkligen inte väntat mig att Johan och Astrid skulle fixat något! Ibland blir jag liksom lite överraskad 😉

Tänkte skriva ihop ett sammanfattande inlägg imorgon. Just nu är mina känslor all over the place. Blandade sådana.

annons