En till Allt för föräldrar webbplats

Annons

Midsommarhelgen 2017

Är på landet och har en av de absolut bästa helgerna någonsin- förutom att hela min familj är samlad & den glädjen är obeskrivlig så kan jag säga att jag har skrattat så tårarna har runnit så många gånger under den här helgen!

IMG_4443

Hängt jättemycket med alla Landet grannar & massor med vänner som vi har firat midsommar med både midsommarafton även midsommardagen. Sena kvällar långt in på natten har det blivit men så fruktansvärt roligt har allt varit!

IMG_4419
Kommer inte kunna sätta ord på alla dessa känslor för det behöver upplevas men delar gärna me mig av det jag kan förklara!

IMG_4446

 

 

 

 

 

 

Vi kom ner till landet i torsdags kväll efter jobbet; Birka for iväg på långkryssning över midsommarhelgen till Höga Kusten så vi alla som jobbade i terminalen fick ha så fina blomsterkransar på huvet. Alla avgångar är roliga men denna va lite xtra rolig.

IMG_4341

 

 

 

 

 

 

 

På midsommarafton va det som vanligt midsommarlunch, traktoråkning, femkamp, grillning & dans – tur att det är gångavstånd mellan oss alla då vi åt lunch på ett ställe, hade femkamp på ett annat & fördrink & förrätt på ett tredje 😉

IMG_4385IMG_4388

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår tog vi båtarna till Skansholmens Sjökrog & åt lunch. Det är en väldigt fin restaurang med grymt god mat & rekommenderas varmt.
http://www.skansholmen.com
Efter (Citerar Rille) ”enhållkäftengodmat”, minigolf & glass for vi hemåt & våran bastuflotte for ut i vilken med ett gäng badare.
Kvällen avslutades med Go mat, bubbel, nattbad & dans. & återigen skratt attacker utan dess like.

Mandis nattbadar...

Mandis nattbadar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Känner en enorm livsglädje just nu! Min fina familj; stora fina familj, mina vänner – asså hur fina & vilken glädje vi får uppleva tillsammans – stora som små! Våra vänner, deras vänner, våran familj, deras familjer – alla är vi tillsammans <3

IMG_4397

IMG_8709

Snart dax att packa ihop & städa av lite för att senare fara hemåt…. garanterat med ett stort leende på läpparna & med värmen efter helgen!
Jag hoppas sååååå att du oxå haft den bästa midsommaren ever & att du oxå fått dela den med den/dem som står dig närmast!

Tack Gud för att du alltid är med mig & ger mig styrka, kraft & mod för många av livets val!

Annons

Boll läge med trötta fötter, Cheaters & pingvinerna!

Sitter ihopkrupen som en boll i sängen med datorn i knät, Cheaters på tv-n & med pingvinerna såklart. Efter en intensiv helg, väckarklocka imorse & en hel dag på jobbet känner jag mig trött & har ont i fötterna av att inte hasa runt i flip flopsen. Men samtidigt kul att va tillbax; älskar mitt jobb på Birka! Åså har ju även sommarvärmen hittat hit :) Fast det verkar ju bara va kortvarigt :(

En mycket mycket glad & nöjd Tindra har nu fyllt 13 år! Min lilla tjej är nu tonåring! Hon firades av sina tjejkompisar på Tolv i lördags där dem hade 3 kamp & åt middag tillsammans.

IMG_4221

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade i smyg bokat en limousin som skulle köra tjejerna hem & jag vågar lova att det va det absolut bästa dem upplevt på väldigt länge :)

IMG_4258

Alla tjejerna sov över här & jag gräddade våfflor till alla när dem hade vaknat.

IMG_4268

 

 

 

 

 

 

 

Blev så glad när jag såg alla hälsningar till Tindra, & att även många av mina vänner grattade henne. Jag & en kompis pratade om det nyss – hur man värdesätter att våra vänner hälsar & pratar med barnen & hur vi nu märker att det oxå har smittat av sig på barnen som hälsar & ”umgås” med våra vänner… sen är det ju lite oundvikligt att på sociala medier även se baksidan av att nyfiket följa mig på insta story men inte att gratta mina barn 😉

Nu är det dax att veckla ut ”bollen” & dela kudde me Tompa!

 

SOV SÅ GOTT!

 

Annons

Adios Espana – Hej Sverige!

Nu är vi hemma! Resan hem gick jättebra!
Nästan prick 8 timmar tar det från dörr till dörr.
Nu tar vi helg där ridskolan ska avslutas & våran Tindra ska firas!
Tre veckors jobb väntas innan nästa semester period tar vid. Så himla skönt att dela upp semestern såhär. Vi har gjort det i flera år & tycker verkligen att det passar oss.
Midsommarvädret ser ju ut att bli ”sådär” på landet men bara det inte regnar & blåser kalla vindar så känns det ändå ok.
Som vanligt kommer vi va på landet med vänner & alla ”landetgrannar” – den traditionen bryter vi inte.
Så himla roligt att traditioner ”inte bara” är familj & släkt utan även skapat med så fina roliga vänner – blir ju verkligen som ”den egna skapade familjen”!
Dem traditioner vi skapat är super viktiga för mig & jag vill inget hellre än att barnen ska föra dem vidare & minnas dem med värme & glädje. Framförallt julen, midsommar & födelsedagarna. Påsken har vi inte riktigt hittat nån; men dem senaste två åren har vi firat den med vänner i Vemdalen. Kan lätt fortsätta med det :)

En hel del xtra fräknar på näsan har jag & även alla mina ”töser” & med dem & en xtra jacka & långbyxor önskar jag dig en jätte jätte jätte Trevlig Helg!

Adios Espana,,,

Adios Espana,,,

Annons

Strandhäng, shopping & utflykt ,,,det bästa av alla världar ;)

Vilken underbar semester!
Vilken underbar sommarlovsstart för flickorna!

En kväll va vi på Tivoli i Torrevieja & glädjen hos Novah att ÄNTLIGEN få åka med sina systrar gick nästan att ta på :)

En kväll va vi på
Tivoli i Torrevieja & glädjen hos Novah att ÄNTLIGEN få åka med sina systrar gick nästan att ta på :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har det verkligen toppenbra hela tiden och väldigt väldigt roligt…
Vädret har i princip varit toppen hela tiden så mycket sol & bad på stranden med våra vänner har det blivit …

IMG_3976

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3982

 

 

 

 

 

 

 

Idag va första gången vi ställde klockan (för att gå upp före 9,00 😉 ) för vi ska nämligen åka några timmar i bilen till en barndomskompis till Thomas som bor här i Spanien med sin familj! Dem lämnade allt i Sverige & utan nån koppling hit så flyttade dem. Jag träffade honom för säkert 15 år sen men hans fru & barn har jag aldrig träffat. Coolt av dem att flytta ner & leva sitt liv här & så himla bra att låta barnen bli flerspråkiga. Förstå att kunna engelska, svenska & spanska flytande i både tal & skrift!

20 minuters gångväg från oss ligger ett jättestort shopping område – La Zenia! Dit gick jag igår & stannade till stängning då Thomas kom & hämtade mig. En påse från Primark & nya solglasögon kom jag hem med!

IMG_4040

 

 

 

 

 

 

 

Skönt att gå runt & strosa, prova, fönstershoppa, klämma & känna utan några som ropar ”-mamma kolla” från tre olika håll :)

Till helgen flyger vi hem. Tindra ska firas av sina vänner & ridskolan ska avslutas för Mandis… & så håller vi tummarna för en fin midsommar på landet!

Stor kram från mig till dig!

 

IMG_4070

Annons

en mycket tänkvärd historia,,,

En dag föll bondens åsna ned i en brunn. Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen. Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt. Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen. Han bjöd in sina grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen.

Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig. En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned. Han blev förvånad över vad han såg. När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande. Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp. Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen.

Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten och vandrade lycklig iväg.

Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt. Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats. Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi bestämmer oss för att aldrig ge upp. -Skaka bara av dig och gå vidare!!

IMG_3963