VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

USA tips – resa med barn!

Min nästa gästbloggare är Anna som ha rest  i USA med sin då 15 månaders. Eftersom jag själv aldrig rest i USA med Oscar, så är det alltid lika kul när ni vill dela med er av era reseberättelser och jag vet att de uppskattas av läsarna! Här berättar hon om både tips inför resan, på flygplatserna och även om vad som finns att köpa till de små liven over there;

Vi reste i maj förra året till USA och besökte Orlando och Chicago med vår då 15 månader gamla son. På Newark fick vi plocka ut allt bagage och fick då tillbaka vagnen vid specialbagaget. Den fick vi ha med oss ända fram till gaten och sen fick vi tillbaka den vid flygplanet när vi landade i Orlando. Även när vi flög från Orlando och O´Hare/Chicago fick vi ha med oss vagnen fram till planet. Väl i Köpenhamn kom den med resten av bagaget. Tänk på att ni får stå i kön till passkontrollen innan ni får tillbaka vagnen/bagaget så en sele underlättar väldigt mycket där. Tror inte att det finns några vagnar att låna på flygplatsen eftersom man får ta med sig sin egen. Och jag tror inte att det är någon begränsning på hur stor vagn man får ta med sig ända fram till planet, våran Kronan sulky gick bra. Amerikanarna har ju generellt vagnar som vi skulle kalla paraplyvagnar så jag vet inte hur det är med kombivagnar/sittvagnar som är vanligare här. Vi uppskattade väldigt mycket under resan en vagn med lite större hjul än de enklaste vagnarna av typen paraplysulky. Ofta var trottoarer ojämna, gångbanor saknades eller var i dåligt skick osv. När man planerar resa med barn i USA är det värt att tänka på att bil är i stora delar av landet sättet man transporterar sig på, att gå och åka kollektivt kan vara ganska krångligt när det saknas gångvägar osv ganska ofta så fort man är utanför städernas centrum. Amerikanarna vänder generellt sina barn framåt i bilen tidigare än vad vi gör så kolla noga viktgränser för barnstolar som biluthyrarna har. Även om stolen går att montera bakåt kan den ha ganska låg viktgräns monterad så.
Mat, blöjor och allt annat man behöver till barn, utom välling, finns i överflöd i USA. Men blöjor är ofta parfymerade och säljs i ganska stora förpackningar. Vi tyckte att det var enklare att ta med oss blöjor hemifrån så vi hade blöjor som vi visste passade sonen. Och så får man ju shoppingutrymme i takt med att de går åt! Barnmat på burk var lite klurigt att hitta om man vill ha steget efter burkarna med den mest passerade maten. ”Target” har ett ganska bra utbud även om vi upplevde att den inte riktigt håller den kvalité vi är vana vid här. Det är ju en stor kedja och lätt att hitta. Där finns också väldigt mycket annat i barnprylsväg så packa inte mer än nödvändigt, allt finns att komplettera med.
Om man tar med barnmat tänk på att man inte får ta med alla sorters kött in i USA, kolla upp vad som gäller innan. Och deklarera barnmaten på kortet ni får att fylla i på flyget. Oss vinkade de bara förbi i tullen när vi förklarade att vi enbart hade barnmat och ingen mat till oss vuxna. Det är ganska mycket annat i matväg som frukt tex som man inte får ta in i USA men klämpåsar med frukt till barn fick vi ta in.
Trevlig resa! /Anna
Vilka super BRA tips vi fick av Anna – läs & lär 😉 Let´s go to America!
Är DU intresserad av att bli min nästa gästbloggare? Det vore jätte KUL. Maila gärna en reseberättelse om er resa, vart som helst tillsammans med en bild så publicerar jag den gärna på bloggen. [email protected] mailar du till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna