VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Banoffeepaj!

Fredagskvällen blev hur bra som helst. God middag här hemma o trevligt sällskap. Lördagen startade jag med en löparrunda. Lite småkyligt men så friskt! Sedan hade Johan match o under tiden var jag o barnen hemma hos min Mormor där vi blev bjudna på lite gott. Sedan åkte vi alla vidare till barnens Farmor där vi även blev bjudna på middag. Kvällen avslutade vi med mellofest, såklart! Tyckte ni nu att rätt låt vann?! Jag tycker det definitivt! En värdig vinnare med en stark låt.

I helgen gjorde jag en liten kaka till kaffet…

IMG_0134

Banoffeepaj. Denna kunde jag inte motstå. Va ju tvungen att smaka o jösses så god! Den blev väldigt poppis här!

Ingredienser:

  • 1 burk (397 g) kondenserad mjölk (eller 1 burk färdig dulce de leche)
  • 20 digestivekex
  • 150 g smör, smält
  • 3–4 bananer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 (56 g) dubbeldajm

Tillagningstid:
10 min + 2 timmars koktid

Gör så här:

  • Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en hög kastrull och häll på vatten så att det täcker burken. Koka upp och koka i två timmar. Se till att vattnet täcker hela koktiden. Ta sedan upp burken och låt den svalna innan den öppnas.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med smöret och tryck ut i en pajform (cirka 20 centimeter i diameter). Grädda botten i ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och låt svalna.
  • Vänd försiktigt upp botten på ett serveringsfat eller ta bort kanten om du använder form med löstagbar botten.
  • Öppna burken med kondenserad mjölk, som nu blivit kolasås (dulce de leche). Bred ut kolasåsen över digestivebottnen. Lägg på skivad banan och toppa med lättvispad grädde. Krossa eller hacka dajm och strö på toppen.
Lycka till!
Nu ska jag äta min goda frukost o njuta av denna dagen. Solen strålar in genom fönstret. Sedan är det aktiviteter som gäller resten av dagen känns det som. Härligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna