VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pulled chicken!

Igår testade jag något nytt till kvällens middag, nämligen pulled chicken.

cats

Receptet hittade jag hos 56kilo o här delar jag det vidare!

Pulled Chicken LCHF

4-6 portioner

1 kilo kycklinglårfiléer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
smör att steka i

Börja med barbequesåsen:

2 vitlöksklyftor
olivolja
2 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt)
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
2-3 msk ekologisk blomsterhonung
2 msk japansk soja
1/2 msk paprikapulver (eller Paprika smoked om liquid smoke inte används)
1-2 krm cayennepeppar (beroende på om barnen också ska äta)
1/2 msk liquid smoke ( finns på Ica Maxi)
salt, peppar

Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 170 grader.
Stek kycklinglårfiléerna , klyftad lök och vitlöksklyftan i mindre bitar. Kycklingen ska bara få lite färg. Krydda med lite paprikapulver och salt.

Lägg sedan över i lergryta eller i ugnssäker gryta. Häll över barbequesåsen.

Sätt in kycklingen i mitten av ugnen i 2 timmar. Ta sedan ut och dra isär köttet med två gafflar och blanda ihop med såsen.

Servera med dina favorittillbehör!

Jag valde att göra min som en sallad o de andra i familjen tog sitt i pitabröd med en massa gott i.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna