VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

utskrivning och ultraljud

igår blev vi utskrivna efter ytterligare en dos intravenös antibiotika, väldigt skönt att hon blev av med infarten och fick sin lilla hand tillbaka. så nu ger vi flytande antibiotika i munnen istället. hon är piggare men jag får lite ångest om hon sover länge, kommer säkert hålla i sig ett tag.

alla småbarn som har urinvägsinfektion måste utredas för att se att det inte är några fel i njurar/urinvägar och idag gjordes det ultraljud på hennes njurar. det visade att de var vätskefyllda vilket antingen kan bero på den pågående infektionen eller för att det är backflöda i urinledarna. så hon måste ha ytterligare förebyggande antibiotika efter nuvarande kur samt göra en kontraströntgen av blåsan om några veckor där de går in via urinröret. och visar det nåt fel måste hon sövas så de kan gå in och fixa felet (inte kul). är allt normalt måste hon ändå röntgas för att utesluta ärrbildning i njurarna. plus att hon måste röntga lungorna igen pga lunginflammationen, det blir tredje gången då hon även fick röntga lungorna på bb eftersom hon var så snabbandad (bara lite fostervatten i lungorna).

min stackars fina lilla bebis som måste utstå så mycket läkemedel och undersökningar, känns så himla hemskt 🙁 men samtidigt är det ju tur att det finns, dock ändå jobbigt…

bild(3)

såhär ska ju bebishanden inte se ut, tur att den är borta nu


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna